Premier League 8:e omgången 2006

FC Seasons – Kanal 5  1–1
Patrik Mattsson. K. Manfred Aronsson.

Idag började höstsäsongen ¨på riktigt¨ med matcher varje vardagsmorgon fram till den sista oktober. Det har ju varit idel solsken i sommar men idag var planen blöt efter nattens regn. Serieledarna FC Seasons drabbade samman med Kanal 5 och matchen var helt jämn inledningsvis. Banan var tungsprungen om man pratar hästspråk och den första halvleken blev mållös. Femman hade den farligaste målchansen när Johan Gyllenpalm spelade fram bollen till Mikael Fagerlund som fick figurera forward dagen till ära. Johan Lundin gjorde en fin reflexräddning på skottet. I början på andra började Seasons få stil på spelet men precis som man skulle koppla greppet dök en chans upp för Femman och Manfred Aronsson fläkte sig fram likt Gerd Müller och smällde in bollen i nättaket. Det var ingen synvilla att Season var på gång och minuterna senare visade laget upp ett mönsteranfall som avslutades med att pigge Patrik Mattsson kvitterade. Sista tio blev ett ställningskrig och i slutminuterna var det lite överraskande Femman som skaffade sig två fina lägen anförda av Sami Vikback. Vid det ena tillfället passade han osjälviskt men vid det andra fick han på en bra träff men Lundin räddade igen och gjorde nog sin bästa Reklamseriematch någonsin. Matchen slöt rättvist 1-1. Noterbart var att Kanal 5 dök upp med en hela 12 man stark trupp, starkt.
MATCHENS LIRARE: JOHAN LUNDIN, FC SEASONS.

Carat – Mediaedge: cia  8–0
C. Martin Andreasson 3, Fredrik Malmfält 2, Gustav Lundström, Peter Arnesson, Jonas Johnsson.

Dagens andra match var utlyst som veckans hetaste tillställning och det var en fyrapoängsmatch mellan de två topplagen Mediaedge: cia (tvåa och på slutspelsplats) och Carat (trea). Det vinnande laget går dessutom upp i serieledning. Det blev ingen riktig match för Carat var för bra idag. Redan efter fem minuter stod det 2-0, båda målen inslagna av Martin Andreasson. Det första kom till efter en tilltrasslad situation och det andra efter ett fint skott invid stolpen. Cia hade egentligen bara en het chans men då borde det varit mål. Niklas Andreasson ryckte sig fri och sköt bollen förbi målvakten men bollen stannande i den stora vattenpöl som bildats framför målet efter en kraftig regnskur som drabbade Hjorthagens IP under tio minuter. Det gick inte att se om bollen var inne eller inte. Någon mållinje fanns ju inte att tillgå. I den andra halvleken var Carat överlägsna och under de sista tio minuterna föll Cia ihop som ett korthus. Carat gick då ifrån 2-0 till hela 8-0 och gick nu upp som serieledare för första gången för i år. Frågan är om seriens bästa lag får behålla den hösten ut. Solskenslaget Cia får komma igen, man verkar inte gilla regn. Andreasson blev tremålsskytt och Fredrik Malmfält satte dit två. Tre enmålsskyttar hittar vi i Gustav Lundström, Peter Arnesson (till sist) och Jonas Jonsson.
MATCHENS LIRARE: MARTIN ANDREASSON, CARAT.

Aftonbladet – Lokaltidningen Mitt I  1–1

A. Håkan Enberg. L. Peter Önnestam.

Idag var det dags för ännu ett hett tidningsderby. Ett av vårens överraskningslag, Aftonbladet, hade chans att gå upp på slutspelsplats i händelse av seger. Dagens motståndare var Lokaltidningen Mitt I, som såg pigga ut i höstpremiären. Matchen var helt jämn men i slutet på den första halvleken och i början på den andra var det lite överraskande LMI som såg piggast ut. Snabbe Peter Önnestam hade två bra lägen men Anders Larsson i målet gjorde två grymma räddningar. Men när Önnestam fick sin tredje chans gjorde han inget misstag. Minuten senare var Önnestam även mycket nära att göra 2-0 men bollen smet precis utanför. Istället kunde Bladet kvittera när Håkan Enberg kastade ett långt inkast som en LMI spelare tyvärr förlängde in i eget mål till 1-1. Johan Kristensen var en viktig kugge för sitt lag idag. Sista tio minuterna bevakade båda lagen sin poäng som dom hade och matchen slöt 1-1. Mikael Fristedt hade kört extra i sommar och det märktes omgående. Han hade nästan lika bra flås som i forna dagar. Bladet missade att gå upp på andra plats men man avancerade till den tredje och ligger i vinnarhålet framöver. LMI skall ha en stor eloge för en bra insats.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL FRISTEDT, AFTONBLADET.

Dagens Nyheter – Eurosport  2–1
D. Sven Riedel, Jonas Breding. E. Rasmus Baekvad.

Dagens Nyheters friskusgäng mötte Eurosport i en match i mittenriket på tabellen. Matchen var helt jämn, spännande och oviss. Efter tio minuter så gjorde DN det viktiga första målet efter en dubbelhörna där planens kung, Jonas Breding, nickade in bollen framför mål och där kom lagkaptenen Sven Riedel farande och stötte in bollen med sitt heligaste. Bara minuter senare kom kvitteringen. Det var en av Eurosports Danskar, Rasmus Baekvad, som stötte in Lennart Claessons fina inspel. Precis innan halvtidsvila gjorde Breding ett mycket vackert mål när han rundade försvaret innan han även hann före den utrusande målvakten varpå han rullade in 2-1. Den andra halvleken var ett långt ställningskrig där det var lika nära att bli 3-1 till DN som 2-2 för Eurosport. I slutminuterna hade båda lagen var sin jättechans. Ralf Bjurbo reflexräddade för Eurosport men frågan var om inte David Balsams räddning när han tippade ut Janne Möllers frispark till hörna nere vid stolproten var ett strå vassare. Matchen slutade 2-1 till DN som verkligen övertygar i sin premiärsäsong. Reklamserien gratulerar Alexis Logothetis som har gift sig i sommar. Han hade gått ner många kilon och såg mycket lättare ut i steget. Tekniken satt där som vanligt och konditionen är klart på uppgående.
MATCHENS LIRARE: ALEXIS LOGOTHETIS, DAGENS NYHETER.

AC Helin – Beckman lowes Brindfors  1–0

A. Mikael Persson.

AC Helin var mycket bra i slutet på våren och vid seger i dagens match mot ett på uppåtgående Beckman lowes Brindfors så är man endast två poäng från serieledning. Matchen blev överraskande bra och de såg stundtals ut som om det var två topplag som spelade. Helin hade ett litet större bollinnehav inledningsvis men BlB kontringar med harpunen Gabriel Nordenankar var livsfarliga. Målvakten Mathias Zakrisson fick göra tre fina ingripanden. Den första halvleken slutade mållös men det skulle inte själva matchen bli. För efter två minuter in på den andra ronden slår Mikael Persson lite överraskande till med ett riktigt drömmål när han lobbbar in bollen från 20 meter, vilken prestation. Helin fick nu vind i seglen och rullar boll riktigt bra. BlB reser sig och under de sista tio minuterna jagar man en kvittering som för övrigt inte var långt borta. Bojan Lukic nicklobbade i ribbans underkant och i matchens absolut sista sekund skjuter Anders Löwgren i stolpens utsida. Helin blandar sig nu på allvar in i kampen om serieseger och slutspelsplats. BlB visade upp ett spel som verkligen lovar gott inför resten av hösten.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL PERSSON, AC HELIN.

Hill & Knowlton – Starcom  4–3
H. Joel Holmer 2, Jimmy Jelleryd, Niklas Lundin. S. Joakim Reuszner 2, Johan Pettersson.

Det alltid så stabila mittenlaget Hill & Knowlton befäste sin position just där efter att man besegrat jumbon Starcom i en spännande och trevlig tillställning. H & K var riktigt bra under den första halvleken men man lyckades inte punktera matchen. Joel Holmer var på spelhumör och gjorde både 1-0 och 2-0, det sistnämnda målet gjordes på nick efter fint spel innan. Det kunde lika gärna ha blivit både 3-0 och 4-0 men det stannande vid ett tvåmålsöverläge. Lite överraskande kom Starcom ut som ett nytt lag till den andra halvleken och direkt reducerade Joakim Reuszner till 1-2 och minuten senare var han även nära att kvittera. Helt plötsligt var det match igen. Efter en halvtimmes spel ökade Jimmy Jelleryd på till 3-1 men Starcom gav sig inte utan lagkaptenen Johan Pettersson klackade snyggt in 2-3. För tredje gången såg det ut som om H & K skulle vinna matchen när Niklas Lundin först dundrade bollen i stolpen varpå han fick en ny chans 30 sekunder senare och nu satt 4-2 bollen. Med fem kvar var det dags igen, nämligen för en ny reducering och på nytt var det pigge Reuszner som höll sig framme. Sista fem blev mycket spännande men H & K höll undan. En fin naturupplevelse uppenbarades sig när en praktfull regnbåge lös över gasklockan.
MATCHENS LIRARE: JOEL HOLMER, HILL & KNOWLTON.

FLT – TV 4  2–1
F. Olle Lewenhaupt, Jari Hållman. T. Henrik Berndtson.

FLT tog vara på den sista chansen att blanda sig i toppstriden inför kommande höstmatcher när man på ett imponerande sätt besegrade ett till stora delar nytt TV 4. Matchen inleddes med ett avvaktande spel där båda lagen vårdade bollen på ett föredömligt sätt vilket inte varit fallet många gånger under deras Reklamseriekarriär. Den första halvleken blev mållös men nämnas skall att FLT:s backar var mycket skottvilliga. Vid tre tillfällen sköt man från egen planhalva. Max Eriksson träffade ribban och Johan Petersens skott från 40 meter gick strax över. I mitten på den sista rundan tog FLT ledningen när Olle Lewenhaupt slog in sin egen retur. Minuterna senare var FLT nära att avgöra matchen när Jari Hållman sköt i stolpen och returen sköt Claes Andberg (välkommen hem efter ett års segling på världens alla hav) men Hampus Olofsson räddade. Fyran såg besegrat ut med fem kvar men helt plötsligt fick de rödvita på något sätt nya krafter och den positive debutanten Henrik Berndtson sköt upp bollen i krysset från 17-18 meter, snyggt. Av bara farten fick Henrik två snabba lägen till men nu var Jonas Ringström med på noterna som vanligt. Ett tröttkört FLT var i gungning men med minuten kvar att spela nicklobbade Hållman in 2-1 och även om resultatet inte var orättvist hade FLT flyt på slutet. TV 4 var värda ett oavgjort resultat med tanke på deras fina avslutning. Men ligger man i botten brukar man inte få med sig några poäng i sådana här typer av matcher, kom igen.
MATCHENS LIRARE: MAX ERIKSSON, FLT.