Premier League 9:e omgången 2006

Dagens Nyheter – Hill & Knowlton  2–0
D. Thomas Pagling 2.

På mitten av planen ungefär från mål till mål så liknade det vattenpolo men på kanterna påminde det i alla fall om fotboll. Med dessa yttre förutsättningar så presterade friskusgänget Dagens Nyheter och berg och dalbana laget Hill & Knowlton förvånadsvärt bra fotboll. Vid två tillfällen skulle DN fått mål men vid bägge tillfällena stannade bollen i vattenpölen framför mål. Därför var det i sin ordning när Thomas Pagling köttade in bollen med två minuter kvar av den första halvleken. Samma man gjorde även 2-0 i inledningen på andra. Fler mål föll inte denna morgon men regnet formligen öste ner. DN hade ytterligare några fina lägen men Johan Radojewski var strålande mellan stolparna. Matchen var annars helt jämn och även H & K hade en boll som skulle gått in men den fastnade i den beryktade pölen H & K hade dessutom en mängd bra avslut men David Balsam höll förtjänstfullt nollan denna morgon.
MATCHENS LIRARE: THOMAS PAGLING, DAGENS NYHETER.

Carat – TV 4  6–2
C. Martin Andreasson, Joachim Molin, Fredrik Malmfält, Gustav Lundström, Peter Arnesson, Andreas Malmfält. T. Marcus Skarphagen 2.

Serieledarna Carat går på som tåget. Redan i den första minuten så rullar formstarka Martin Andreasson kyligt in 1-0. Sedan var det ett litet ställningskrig i ungefär tio minuter innan Carat gjorde både 2-0 och 3-0 på en minut efter mål av Joachim Molin (snygg väggpass från Peter Arnesson) och Fredrik Malmfält. Dagens motståndare, TV 4, är på uppåtgående men Carat var en för svår motståndare. I slutet på första reducerar Marcus Skarphagen trots att han knappt bottnade i vattenpölarna (enligt han själv). Carat gjorde både 4-1 och 5-1 efter att ha presenterat två nya målskyttar i form av Gustav Lundström och Arnesson. Skarphagen kontrade in sitt andra mål för dagen och toppar därmed Fyrans interna skytteliga (viktigt på banketten i höst). När Andreas Malmfält fastställde slutsiffrorna 6-2 betydde det att Carat visade upp sex olika målskyttar och det hade varit jackpott om den sjunde och sista utespelaren Stefan Palmquist också fått näta men bollen fastnade i vattnet framför mål.
MATCHENS LIRARE: MATTIAS BLOMQUIST, TV 4.

Eurosport – Lokaltidningen Mitt I   4–2

E. Lennart Claesson 3, Jari Kohonen. L. Johan Kristensen, Ingo Husberg.

Eurosport lämnade hotet om att bli indraget i bottenstriden i och med dagens seger över Lokaltidningen Mitt I. Eurosport började riktigt bra och redan i den tredje minuten sköt Dennis Andersson i ribban efter ett imponerande högerskott. 30 sekunder senare satt 1-0 målet för de blåa när Lennart Claesson slog in en retur. Eurosport fortsatte att övertyga men 1-0 stod sig halvleken ut. I den andra halvleken ändrade matchbilden karaktär men först kunde Jari Kohonen nicka bollen på en försvarare till 2-0. LMI fick sedan stil på spelet och först var Johan Kyrk nära att nicka in reduceringen men Ralf Bjurbo gjorde en enastående reflexräddning. Bollen kom tillbaka in i straffområdet efter ett långt inkast från Magnus Meijer och på det gick Johan Kristensen upp och nickade in bollen. Nu var matchen helt jämn men pigge Claesson gav sitt lag ledningen med 3-1 och nu svängde det friskt mellan anfallen. Ingo Husberg fick fart under benen samt drev bollen 20 meter innan han elegant reducerade till 2-3. Nu pressade även LMI på för en kvittering. Eurosport kontrade och Claesson dundrade bollen i ribban. Med fyra kvar avgjordes matchen när Claesson verkställde sitt hattrick i och med 4-2 målet. LMI föll med flaggan i topp även idag.
MATCHENS LIRARE: LENNART CLAESSON, EUROSPORT.

AC Helin – Kanal 5  2–0
A. Mikael Persson, Fredrik Alvarado.

AC Helin tog sin femte raka seger och avancerar upp till en tredjeplats i tabellen (målskillnad från en slutspelsplats), dock med en match mer spelad. Helin var det något bättre laget under den första halvleken mot Kanal 5 men halvleken blev mållös. Joakim Norling var lugn i målet och gjorde två-tre fina räddningar. I början på andra så upprepades det som hände i den förra matchen för Helin, nämligen med att Mikael Persson blev matchvinnare. Denna gång hade backklippan smugit sig fram till en position vid stolpen där Magnus Helin hittade honom och så var 1-0 ett faktum. Med kvarten kvar började äntligen Femman tända till och nu blev det liv i matchen. De ljusblå hade mycket boll men kom inte fram i några riktigt heta mållägen samtidigt som Helin försvarade sig föredömligt och med fem kvar kunde Helin kontra in 2-0 genom Fredrik Alvarado som lite turligt fick se sitt skott leta sig i mål. Helin blir nog giftiga i höst. Femman måste träna avslut. Manfred Aronsson leder den interna skytteligan på tre mål.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS HELIN, AC HELIN.

Aftonbladet – Mediaedge: cia  3–0
A. Thomas Hanusek 3.

Aftonbladet mönstrade så gott som bästa laguppställning och under den första kvarten spelade de drömfotboll. Dom fick visserligen bara med sig 1-0 under den perioden. Det var den gamla specialaren som gick hem för femtioelfte gången. Pontus Ogebjer kastade ett långt inkast som Thomas Hanusek bredsidade in på volley. Det kunde ha stått både 2-0 och 3-0 men chanser som Johan Åséns rungande ribbskott och Hanuseks (efter långt inkast från Ogebjer igen) skott i överkanten på ribban gick inte in i mål. Mediaedge: cia avslutande den andra halvleken ganska bra och Jonas Bolanders nick var värt ett bättre öde liksom debutanten Tomas Krywults kanon. Där gjorde vikarierande målvakten Jon Hansson en handbollsräddning. Den andra halvleken var jämn och Bladets Erik Andersson lobbade snyggt i ribban. Matchen avgjordes definitivt när Hanusek i mitten på halvleken gjorde mål efter en egen prestation. Hattrickmannen Hanusek spädde dessutom på med att skjuta slutresultatet 3-0 med ett skott från 20 meter rätt upp i krysset. Tempot var högt idag.
MATCHENS LIRARE: THOMAS HANUCEK, AFTONBLADET.

Beckmans lowes Brindfors - Starcom  2–3
B. Ted Mellström 2. S. Lasse Zander, Thomas Rosén, Johan Pettersson.

Jumbolaget Starcom lämnade sista platsen i tabellen efter att ha svarat för en bragdbetonad match. Starcom var både spel och målmässigt uträknade i paus. Det var nämligen så att Beckman lowes Brindfors spelade lugnt, rörligt och behärskat samt gjorde både 1-0 och 2-0 i den sjätte minuten efter två mål från Ted Mellström (toppar den interna skytteligan). BlB var närmare både 3-0 och 4-0 än Starcom en reducering. Det gröna mäktade bara med två avslut på mål under de första 20 minuterna. Båda gångerna var det Johan Pettersson som var framme men Olof Bruce gjorde två bra räddningar. I den andra halvleken ändrade matchen helt karaktär. BlB såg inte lika fokuserade eller var inte lika löpvilliga som i första och det utnyttjade ett mer laddat Starcom direkt. 1-2 reduceringen slogs in av Lasse Zander (första målet på två år) och kvitteringen efter en halvtimmes spel gjordes av Thomas Rosén efter en hörna. Helt plötsligt var det match igen och sista tio minuterna blev ett ställningskrig. BlB backklippa Arvid Tappert (bra på huvudet) träffade ribban och precis när vi skulle skriva in 2-2 som ett slutresultat fångade lite turligt men vaket Johan Pettersson upp en boll på kortlinjen samt sköt in 3-2 i minimal vinkel. Vilken vändning av Starcoms krigare och vad bittert för BlB. Man glömde knyta till säcken men föll med flaggan i topp ännu en gång. Ungtupparna saknar väl lite Reklamserierutin, kom igen.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PETTERSSON, STARCOM.

Sifo Media - FLT  0–2 (WO)