Premier League 10:e omgången 2006

FC Seasons – Beckman lowes Brindfors  6–2
F. Pål Åsberg 2, Pehr Dunger 2, Kalle Schröder, Patrik Mattsson. B. Joakim Nyström, Mikael Naeve.

FC Seasons fick till en riktigt bra match mot Beckman lowes Brindfors. Under de inledande tio minuterna spelade man drömfotboll och skaffade sig då en 3-0 ledning efter att Kalle Schröder gjort 1-0 och Pål Åsberg både 2-0 och 3-0 där speciellt förspelet till det andra målet var vackert. BlB kom in i matchen när oerhört pigge Joakim Nyström snyggt nickade in 1-3. Gustave Gaudras var nära att göra 4-1 innan paus men bollen tog i stolpen. I början på andra visade BlB upp ett bra spel och det var ytterst nära att Nyströms skott gick in men Mike Göransson fick agera räddande ängel när han nickade bort bollen på mållinjen. Minuterna senare kom 2-3 målet när Mikael Naeve höll sig framme och nu var det match igen. Det skulle dock visa sig att detta var Seasons match. Först nickade Pehr Dunger in 4-2 varpå matchen avgjordes definitivt med fem kvar då både 5-2 och 6-2 kom. Dunger gjorde ett till men Patrik Mattssons skott var både dagens och kanske höstens vackraste mål, bollen satt klockrent i krysset.
MATCHENS LIRARE: JOAKIM NYSTRÖM, BECKMAN LOWES BRINDFORS.

FLT – Mediaedge: cia  1–1
F. Kristoffer Willén. M. Joel Nylén.

FLT fick en fin start på matchen när Kristoffer ¨Kralle¨ Willén fick med sig bollen i steget samt fri med målvakten gjorde han inget misstag. Sedan backade FLT hem och spelade ett lysande försvarsspel. Den enda gången Mediaedge: cia kom fram i ett riktigt bra anfall var när Joel Nylén serverade bollen till Peder Andreasson, som drog till med ett direktskott. Jonas Ringström gjorde en mäktig reflexräddning. I den andra halvleken kröp FLT hem lite för mycket och hamnade nästan i knät på målvakten. Cia började trycka på ordentligt och ett mål hängde verkligen i luften. Med kvarten kvar kom det också. Efter en hörna som en FLT spelare nickade bort så hamnade bollen hos Nylén som drog på med en helvolley för kung och fosterland och bollen satt stenhårt i nätet, vilken projektil. Cia fick nu blodad tand och gick för seger. FLT hade det svårt att få till något offensivt spel men under de avslutande minuterna kontrade FLT vid hela tre gånger och ett mål var verkligen nära. Matchen slöt rättvist 1-1 och båda lagen har häng i toppen.
MATCHENS LIRARE: JOEL NYLÈN, MEDIAEDGE: CIA.

Aftonbladet – Eurosport  1–2
A. Krister Svensson. E. Lennart Claesson, Jari Kohonen.

Mittenlaget Eurosport satte käppar i hjulet för tredjeplacerade Aftonbladets kamp om en slutspelsplats. Eurosport chockstartade och tryckte tillbaka AB. Lennart Claesson var hypervass inledningsvis och idag hade han med sig ännu en speedkula i form av Filip Tydén (transfer från Beckman lowes Brindfors). I den sjätte minuten kom 1-0 genom just Claesson när han snyggt nickade in ett inkast. Bladet hade svårt att skapa något offensivt därför kom 1-1 målet lite överraskande men ack så snyggt. Krister Svensson stötte på volley in bollen efter en hörna. Minuten senare slarvade AB och det utnyttjade vaket Jari Kohonen och så var Eurosport i ledningen igen. I slutminuten på första var Eurosport nära ett mål till men Tydéns skott träffade stolpen. I den andra halvleken spelade Aftonbladet upp sig avsevärt och farlige Johan Åsen hade en volley precis över samt ett stolpskott och med sju kvar strök Sven-Anders Erikssons skott stolpen. Eurosport höll undan och har hittat ett fint och vägvinnande spel. Kom igen Bladet.
MATCHENS LIRARE: LENNART CLAESSON, EUROSPORT.

Lokaltidningen Mitt I – Carat  0–8
C. Peter Arnesson 2, Jonas Jonsson 2, Gustav Lundström 2, Martin Andreasson, Stefan Palmquist.

Nu är serieledarna Carat definitivt mogna för större uppgifter i Reklamserien. Efter en lite trög inledning (poängmässigt) på säsongen så går man från klarhet till klarhet. Idag tog man sin åttonde raka seger och även i dag blev det en enkel affär. 4-0 i vardera halvlek betydde 8-0. Peter Arnesson, Jonas Jonsson och Gustav Lundström blev samtliga tvåmålsskyttar. Martin Andreasson (räcker att gå på halvfart för att dominera) och Stefan Palmquist gjorde varsitt. Lokaltidningen Mitt I kämpade så gott de kunde men hade inget att hämta i dagens match. LMI hade två frilägen men Andreas Hagelin ville verkligen hålla nollan. Vem kan stoppa Carat?
MATCHENS LIRARE: GUSTAV LUNDSTRÖM, CARAT.

Hill & Knowlton – AC Helin  0–9

A. Jimmy Thurby 5, Fredrik Alvarado 2, Nano Saavedra, Magnus Helin.

Nu är det dags att hissa den stora varningsflaggan för AC Helin. Idag tog man sjätte raka segern och man har dessutom hållit nollan i fem av dessa matcher. Helin spelade sin bästa match någonsin i deras Reklamseriekarriär. Helin gick upp till en 2-0 ledning efter dussinet minuter men sedan fick laget en Lidners knäpp. På fyra minuter gjorde man hela fem mål, allting satt. Jimmy Thurby gjorde tre mål på två minuter och Helin gick till en halvtidsvila med en 7-0 ledning. Fast man inte tror det när man ser resultatet så var det inte så ojämnt spel ute på planen. Stackars Hill & Knowlton kämpade vidare och höll nere siffrorna till 9-0. Thurby blev femmålsskytt och Fredrik Alvarado satte dit två. Sedan hamnade även Nano Saavedra och Magnus Helin i målprotokollet. Nyförvärvet Nanos spel betyder mycket för Helin. Han är lugn, spelar bollarna till rätt adress och pratar bra och positivt hela tiden. De rosa är nu uppe på tredje plats i tabellen, två poäng från serieledning. Med 30 sekunder kvar räddades H & K av Reklamseriens regler från att åka på en TÖ (teknisk överlägsenhet). Thurby gjorde då sitt sjätte mål men det dömdes bort för man får ju bara göra fem stycken per match. Dags att rycka upp er nu H & K. Helin möter serieledarna Carat i nästa omgång, vilken rysare.
MATCHENS LIRARE: JIMMY THURBY, AC HELIN.

Starcom – Dagens Nyheter  0–3
D. Thomas Pagling 2, Jonathan Piringer.

Dagens Nyheter spelade sin femte raka match utan förlust i och med dagens stabila 3-0 viktoria över Starcom. DN:s laddade lag gjorde två snabba mål i mitten på den första. Det första målet gjorde viljemänniskan Jonathan Piringer när han trotsade G-krafterna och vände på en 5-öring samt rakade in bollen i målet. Piringer ville så gärna vara med och spela så han tog med sig sina två döttrar (4 och 7 år gamla) till matchen, bra inställning. Det andra målet gjorde planens bästa spelare Thomas Pagling när han satte dit en retur på sin kompis John Goliat som för övrigt var mycket bra i målet i dagens match. Starcom låg ju även under med 0-2 i den förra matchen och vände och vann. Man försökte det även idag men hoppet släcktes definitivt när Piringer slog en perfekt hörna och ännu perfektare nickade Pagling in 3-0. 48-åriga Örjan Wallin var stabil som vanligt. Nu väntar vi bara på att konditionsfenomenet Thomas Stenberg skall göra sitt livs första Reklamseriemål. Idag var det nära och frågan är om inte bollen var inne vid det ena tillfället. Målkameran ovanför målet var dock trasig. DN ligger nu femma i den jämna tabellen och tyvärr åkte Starcom ner till jumbo igen.
MATCHENS LIRARE: JONATHAN PIRINGER, DAGENS NYHETER.

Kanal 5 – Sifo Media  1–1

K. Daniel Lundin. S. Peter Callius.

Reklamserien uppmanar Sifo Medias spelare att köpa en Trisslott, spela på V-75, lämna in Tipset, satsa på oddset. För mer tur i en enskild match har nog inget lag haft på flera år i Reklamserien. Visst förtjänar man tur och det gjorde verkligen SM, så som de slet för varandra. Det var annars Kanal 5 som direkt började pressa på. Bob Pernodd tog tre givna mål efter fina räddningar. Bollen slogs även bort två gånger på mållinjen. Sedan hade Daniel Cedercrona ett skott i ribban. I en normal match var turen redan förbrukad med råge. Dessutom så hade SM en målchans och det var när Peter Callius fick iväg ett skott som tog på en försvarare varpå bollen retfullt hoppade in i den bortre burgaveln. Ja bollen är rund. I början på den andra så fortsatte det i samma takt. Cedercrona träffade stolpen, Johan Gyllenpalm ribban och Daniel Lundin stolpen plus att bollarna ven runt mål ställningen. Med fem kvar kom 1-1 målet efter ett snyggt anfall genom Lundin. Det blev inga fler mål i matchen och SM vann en poäng och Femman förlorade en poäng.
MATCHENS LIRARE: BOB PERNODD, SIFO MEDIA.