Premier League 11:e omgången 2006

TV 4 – Mediaedge: cia  0–2
M. Thomas Krywult, Jonas Bolander.

Matchen mellan Mediaedge: cia och TV 4 var öppen och svängde friskt inledningsvis och målchanser skapades från bägge håll. Det var en gåta att det stod 0-0 i paus. Mathias Blomquist hade bl.a. en bra nick och ett farligt skott där TV 4 vann de första 20 minuterna på poäng. Det stod fortfarande 0-0 efter en halvtimme och med fem minuter kvar trodde vi att slutresultatet skulle bli mållöst. Fyran laddade för seger mot slutet men det var cia som gjorde det första målet efter ett grant spelmål. Thomas Krywult spelade elegant vägg med Jonas Bolander innan han stötte in 1-0 i ett öppet mål. TV 4 satsade allt i slutminuterna varpå Bolander kontrade in 2-0 med 30 sekunder kvar. Därmed tog cia sista chansen att haka på i toppen.
MATCHENS LIRARE: THOMAS KRYWULT, MEDIAEDGE: CIA

Eurosport – Beckman lowes Brindfors  6–2
Lennart Claesson 2, Filip Tydén 2, Ole Kristian Stoltenberg, Tony Almén. B. Einar Bodström, Pierre Guillou.

Eurosport tog sin tredje raka seger och tog också därmed sista chansen att haka på slutspelslagen. Det var Beckman lowes Brindfors som inledde piggt som vanligt men det var Eurosport som gjorde det första målet genom harpunen Lennart Claesson i den femte minuten. Det var den debuterande Norrmannen från Drammen Ole Kristian Stoltenberg, som vid sin första bollberöring spelade fram till målet. Resten av halvleken var helt jämn och i den 18:e minuten var BlB ytterst nära att kvittera. Istället kunde Eurosport gå från 1-0 till 4-0 på halvlekens sista 90 sekunder, vad hände! 2-0 gjorde Stoltenberg (på en kanon), 3-0 gjorde Filip Tydén (på sina gamla lagkompisar) och 4-0 gjorde Claesson. Den andra halvleken var också spelmässigt jämn men det var Eurosport som gjorde målen. Vid 5-0 vann Tydén bollen vid långlinjen och satte högsta fart mot mål innan han sprättade upp bollen i nättaket med en äkta tåjagare. Till sist fick dock BlB in ett mål genom duktige Einar Bodström. Tony Almén satte dit 6-1 innan Fransmannen Pierre Guillou fastställde slutsiffrorna 6-2.
MATCHENS LIRARE: FILIP TYDÈN, EUROSPORT.

Kanal 5 – Hill & Knowlton  0–1

H. Sebastian Földers.

En domarskandal avgjorde den spännande och trevliga matchen mellan Kanal 5 och Hill & Knowlton. I det helt underbara Brittsommarvädret spelade de ovanstående lagen en jämn första halvlek med ganska få heta målchanser. Den bästa hade Femman när Christer Plars hittade Daniel Cedercrona med en bra boll men friläget sköts över. Femman var det något bättre laget i den andra halvleken men man har haft svårt att göra mål den senaste tiden. Samtidigt var Niklas Lundin och Hans-Olof Johansson helt makalöst bra i försvaret och de bollar som kom igenom tog duktige målvakten Johan Radojewski hand om med bravur. Med tre minuter kvar var vi beredda att skriva in årets första 0-0 match i protokollet. Då kom helt plötsligt högerbacken Plars farande i högsta fart längs vänsterkanten, skar in mot mål och drog målvakten i en riktningsförändring åt höger. Bollen fick han lite för långt ifrån sig samtidigt som målvakten var lite sent ut och båda föll utan att det ¨smällde¨. Det blev helt tyst på planen, ja t.o.m. fåglarna tystnade. Domaren var inte vaken och hade att välja på att antingen blåsa årets solklaraste straff eller fria för att han halkade. De sekunder som han hade på sig att besluta var jobbiga men det blev det sistnämnda och det skulle visa sig vara årets tavla. Det jävliga var (inte för H & K) att spelet vände och Sebastian Földers rullade in 1-0 tio sekunder senare. Under de sista två minuterna letade domaren efter en kompensationsstraff men bollen kom aldrig riktigt in i straffområdet varpå matchen slutade med en 1-0 seger ett vilt kämpande H & K. Kanal 5 hade lättare att hålla sig för skratt och domaren tackar för att han inte blev utskälld men jag vet nog vad ni tänkte och Christer Plars kommer att ligga bra till i fortsättningen. Urban Sandells snurrfint längs kanten trodde vi inte att han var mäktig till, vilken dragning. H & K brukar ju vara ett målglatt gäng men nu var det nästan fyra matcher sedan det tillverkades ett mål.
MATCHENS LIRARE: URBAN SANDELL, KANAL 5.

Sifo Media – Lokaltidningen Mitt I  3–2
S. Lasse Sjöblom 2, Johan Nilsson. L. Zoran Buric, Tomas Stark.

Sifo Media och Lokaltidningen Mitt I spelade en match i ett lugnt och behagligt tempo med stundtals en fin och teknisk fotboll. Gotlänningen Johan Nilsson gav sitt SM ledningen när han elegant klackade in bollen i mål. Nilsson var även nära att göra 2-0 men bollen gick strax utanför. Lasse Sjöblom ökade på till 2-0 efter en kvart. Precis innan paus kunde LMI reducera genom Zoran Buric som vrålade ut sin glädje efter fullträffen. I och med det målet kom LMI in i matchen på allvar och i den andra var det ett jämnt ställningskrig ute på planen. Sjöblom gjorde 3-1 och den ledningen bevakade SM länge och väl. Med fem kvar satsade Tomas Stark på ett vänsterskott och vilken träff han fick. Bollen gick stolpe in varpå de sista fem minuterna blev dramatiska. Båda lagen hade var sin fin chans men till sist höll SM undan och vann med 3-2.
MATCHENS LIRARE: LASSE SJÖBLOM, SIFO MEDIA.

Aftonbladet – FC Seasons  1–2
Johan Åsén. F. Kalle Schröder, Nisse Calamnius.

Ett taggat FC Seasons skrämmer säkert många lag bara när deras 12 man starka trupp nästan samtidigt springer ner från omklädningsrummet i samma mundering. Röda strumpor, vita byxor och mörkblå tröja är en fin kombination. När dom dessutom plockar fram de snygga orange västarna kan man inte bli mer än imponerad. Den trevliga och öppna matchen mot Aftonbladet var en jämn historia men Seasons skapade några fler målchanser. Efter en kvart kom också ett rättvist 1-0 mål genom Kalle Schröder och där fick den duktiga och samtidigt debuterande målvakten Anders Nelin till sist kapitulera. Thomas Hanusek från Aftonbladet var den första halvleken absolut bästa spelare. Redan efter en minut på andra kunde Bladet kvittera och på nytt var det efter ett smart inkast. Denna gång var kastaren Håkan Enberg och målskytt var Johan Åsén efter en elegant klack. Alltså en ny variant och inget lag i Reklamseriens historia har gjort så många mål efter kluriga inkast som Aftonbladet. Nu kom Seasons av sig och matchen var helt jämn. Under de sista sju-åtta minuterna gick man för segern samtidigt som ett allt tröttare Bladet var nöjda med en pinne. Med lite mer än två minuter kvar kom till sist chansen när Nisse Calamnius vaket snappade upp en retur och behärskat gjorde han segermålet 2-1 varpå Seasons för tillfället går upp i serietopp. Reklamserien lider lite med Aftonbladet. Efter en mycket bra säsong där både serieseger och slutspelsplats låg inom räckhåll har man nu åkt på två raka knappa 1-2 förluster. Chansen finns kvar eftersom topplagen möts de närmsta omgångarna.
MATCHENS LIRARE: ALBIN WIBERG, FC SEASONS.

FLT – Starcom  2-0 (WO)

AC Helin – Carat  0–3
C. Henrik Bertmar, Martin Andreasson, Gustav Lundström

Dimman låg tät över Hjorthagens IP när toppmatchen mellan Carat och AC Helin gick av stapeln. Det var överraskande nog Helin som tog tag i taktpinnen där man höll ihop laget och tog hand om Carats anfall tämligen enkelt samt kontrade blixtsnabbt. Vi räknade till minst fyra bra chanser på raken för Helin. Formstarka Jimmy Thurby hade tre lägen där Andreas Hagelin gjorde två bra räddningar varpå det sista skottet gick utanför. Sedan lobbade Staffan Helin över i ett fint läge. Carat hade sin första riktiga målchans efter en kvart och då blev det mål men målet var desto snyggare. Idrottsfenomenet Gustav Lundström kastade ett jätteinkast utan ansats till den bortre delen av straffområdet och trots att Henrik Bertmar var hårt träng gick han upp och nickade in bollen i det bortre krysset. När sedan Carat gjorde 2-0 i början på andra hade laget verkligen en maximal utdelning. Det var Peter Arnesson, som f.ö. var hårt uppvaktat matchen igenom, som vann en duell med målvakten varpå bollen hamnade hos Martin Andreasson som lyfte in bollen i det vidöppna målet. Efter det hämtade sig inte Helin utan Carat kunde bevaka sin ledning och i slutminuten ökade man dessutom på till 3-0 genom Lundström. Carat återtog serieledningen medan Helin föll med flaggan i topp.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS HAGELIN, CARAT.