Premier League 12:e omgången 2006

Hill & Knowlton – FLT  2–3
H. Joel Holmer 2. F. Jari Hållman 3.

FLT går mot sin klart bästa säsong någonsin. Idag mötte man upp med tolv förväntansfulla gubbar och gjorde en stabil insats mot ett för dagen bra men huvudlöst spelande Hill & Knowlton. Under de tio första minuterna sprakade det ordentligt om matchen och det stod 2-2 på anslagstavlan. Det började med att inledningsvis pigga Joel Holmer styrde ett skott i stolpen men det var Jari Hållman som gav FLT ledningen. Holmer gjorde sedan två snabba mål (fin pass från Jussi Kontinen vid det ena målet) inom loppet av en minut och så var H & K i ledningen med 2-1. Formstarka Hållman kvitterade minuterna senare. Det var Olle Lewenhaupt som slog en perfekt hörna och Hållman gjorde en supernick i mål. Ett tag trodde vi på en riktig målkavalkad men den närmaste kvarten blev faktisk mållös. Med tio minuter kvar kunde Hållman fullborda sitt hattrick när han elegant chippade in 3-2. H & K tryckte på ordentligt sista tio och var kanske värda minst ett kryss men det var lika nära att Hållman även gjort sitt fjärde mål men kanonnicken tog i insidan av stolpen. FLT har fortfarande chans på både slutspel och serieseger. Några spännande slutomgångar väntar.
MATCHENS LIRARE: JARI HÅLLMAN, FLT.

TV 4 – Sifo Media  5–2
T. Marcus Skarphagen 3, Mattias Blomquist, Henrik Berndtsson. S. Lasse Sjöblom, Jonas Holmberg.

Helt plötsligt och helt utan förvarning slog TV 4 till med en kanonmatch. Det var Sifo Media som tog ledningen när Lasse Sjöblom nickade in bollen. Med sju minuter kvar av den första halvleken blixtrade till ordentligt framför bägge målen. Först vände TV 4 på 0-1 till 2-1 på en minut. Det var Marcus Skarphagen som kvitterade och Mattias Blomquist som gav sitt lag ledningen. Efter det målet hade SM:s Stefan Svanfeldt två bra lägen till en kvittering men Anders Moberg gjorde en kanonräddning på det ena, det andra skottet gick utanför. Moberg har infört en ny målvaktsstil i Sverige och definitivt en ny design på målvaktshandskar. Istället för 2-2 stod det 4-1 till Fyran en minut senare. I slutminuten så nickade Skarphagen in 3-1 och Henrik Berndtsson nickade in 4-1. SM jagade reduceringsmål i den andra och man hade ett antal bra lägen men Moberg var omutlig. På en kontring var Fyran nära ett 5-1 mål när första Staffa Sjöblom sköt i ribban och Blomquist nickade returen, också den i ribban. Med två minuter kvar sköt Skarphagen sitt tredje mål för dagen och därmed gjorde TV 4 lika många mål i dagens match som på hela säsongen. Jonas Holmberg fastställde slutresultatet 5-2. Fortsätt så här TV 4.
MATCHENS LIRARE: ANDERS MOBERG, TV 4.

Carat – Dagens Nyheter  1–4
C. Gustav Lundström. D. Jonas Breding 2, Thomas Pagling 2.

En förstklassig sensation inträffade när Dagens Nyheter såg till att det blev nytt liv i den absoluta toppen i Premier League inför slutomgångarna. Det var annars serieledarna Carat som inledde med ett mönsteranfall. Fredrik Malmfält drev framåt i plan och spelade en fin passning till Martin Andreasson som med en direktpassning spelade in bollen framför mål där spjutet Gustav Lundström dök upp och smällde ur snyggt in 1-0, klockan visade på 21 sekunder. Detta mål blev starten för en grym DN period där laget spelade drömfotboll. På fem minuter vände man 0-1 till 3-1. Jonas Breding kvitterade efter att ha gjort ett jätteryck samt svarat för ett mäktigt skott som satt i den bortre burgaveln. Sedan dundrade Thomas Pagling in bollen med ett hårt vänsterskott i nättaket innan Breding gjorde 3-1 målet. Ett chockat Carat blev tagna på sängkanten. Stefan Palmquist var dock nära att reducera men David Balsam styrde bollen i utsidan av stolpen. I slutet på halvleken var Marcus Lundgren nära att öka på till 4-1 när han fick en dubbelchans men Andreas Hagelin gjorde två bra räddningar. I den andra halvleken höll DN i matchen defensivt och Carat tvingades till alltför många långbollar. Pagling hade ett jätteläge till 4-1 och Andreas Malmfälts hade ett läge till 3-2 efter en kanonhörna som var värd att gå direkt i mål men bollen nickades bort på mållinjen. Med 30 sekunder kvar av matchen fastställde Pagling slutresultatet 4-1, vilken match av DN. Carat borde varit lite förvarnat. DN ligger ju i vinnarhålet (trea) strax efter och laget hade inte förlorat sedan slutet av maj där man radat upp hela sex matcher (fem raka vinster) utan förlust. Carat har fortfarande allt i egna händer. DN var nöjda med ett kryss innan matchen. Den här typen av match passar Sven Riedel som handsken.
MATCHENS LIRARE: JONAS BREDING, DAGENS NYHETER.

Starcom – Aftonbladet  1–1
S. Johan Brandt. A. Pontus Ogebjer.

Aftonbladet inledde piggt i matchen mot Stacom och redan i den andra matchminuten var Anders Deutgen nära att näta. 1-0 målet kom några minuter senare när Pontus Ogebjer höll sig framme. Efter hand kom Starcom in i matchen och Johan Brandt hade två bra lägen. Det ena räddade Anders Larsson men det andra satt klockrent i stolpen. Sedan hade sköt Johan Pettersson en stenhård hörna där bollen var på väg mot krysset men en spelare räddade på mållinjen. I den andra halvleken böljade spelet fram och tillbaka. 49 åriga Jon Hansson var som vanligt stabil med ett som vanligt bra huvudspel. Sven-Anders Erikssons volley var värd ett bättre öde men duktiga John Goliat räddade. Mot slutet var det många trötta spelare på plan och Bladet kämpade för att behålla sin ledning. Med endast en minut kvar att spela sköt Joakim Reuszner ett skott mot bortre stolpen och där dök Brandt upp och förlängde bollen upp i krysset. Starcom jublade medan Bladet deppade men dom skall vara glada för poängen för Andreas Bardh hade ett friläge med 30 sekunder kvar att spela men Larsson reflexräddade. Det var 15 grader varmt idag, den 26 september, otroligt.
MATCHENS LIRARE: JOHAN BRANDT, STARCOM.

Lokaltidningen Mitt I – AC Helin  2–7
L. Johan Kristensen, Kalle Melin. A. Jimmy Thurby 2, Nano Saavedra 2, Staffan Helin 2, Mikael Persson.

AC Helin har inte gett upp hoppet på en slutspelsplats och idag spelade man direkt lysande när man besegrade ett bra kämpande Lokaltidningen Mitt I. Helin fick en drömstart med en 2-0 ledning efter bara fem minuter efter det att Jimmy Thurby gjort båda målen. 3-0 kom i den tionde matchminuten genom Nano Saavedra. LMI gav inte upp och Johan Kristensen sköt ett hårt skott som satt bergsäkert till 1-3. Precis innan paus använde duktiga Saavedra sin fina vänster igen och så blev halvtidsresultatet 4-1. I den andra halvleken bjöds vi på en öppen och trevlig fotboll och det hela slutade till sist 7-2 till Helin. Staffan Helin gjorde två i andra och Mikael Persson ett. Därmed har Persson gjort tre mål i år vilket är rekord på en säsong för Persson som bara blir bättre med åren. Mycket glädjande var det när backklippan Kalle Melin gjorde sitt första mål i hans Reklamseriehistoria.
MATCHENS LIRARE: NANO SAAVEDRA, AC HELIN.

FC Seasons – Mediaedge: cia  3–1
F. Marcus Hallberg 2, Pål Åsberg. M. Thomas Krywult.

Premier League har fått nya serieledare i form av FC Seasons. Det var ett laddat, kämpande och bra spelande Mediaedge: cia som var det bättre laget i den första halvleken. Vi har väl aldrig sett Johan Högfeldt och Andreas Lejdegård springa så snabbt och så mycket i Reklamserien. Kämpen Thomas Krywult gav dessutom sitt lag ledningen med 1-0 efter åtta minuter. Med hög lagmoral fortsatte cia att trumma på och alltid duktiga Pelle Westerberg var nära att öka på till 2-0 i slutet på första men skottet tog i stolpen. Ett lite trögt och gnälligt (internt) Seasons räddades av att domarens pipa ljöd för paus. Det enda positiva från den första halvleken var annars Nisse Calamnius ribbträff. I den andra kom Seasons ut som ett nytt lag, positivt och med full fart framåt. På fyra minuter vände man faktiskt lite oväntat på steken från 0-1 till 3-1. Kvitteringen kom på en nicklobb från Marcus Hallberg och tvåan var en grann sak. Alltid så slitstarke Olle Källström sköt en kanon som Pål Åsberg stående en meter från mållinjen förlängde via ribban och in. Pigge Hallberg svarade även för trean. Albin Wiberg är som Roy Keane. Alla vill ha honom i sitt lag men hatar att möte honom i motståndarlaget. Wiberg eldar på sina medspelare så att det är omöjligt att försova sig om man bor i lägenheterna runt Hjorthagens IP. Dessutom är han snabb, stark, stor, knotig, je en riktig engelsk spelartyp i div III. Det blev inga fler mål i matchen. En match som var mycket bra, tuff och båda lagens tröjor var nog svettiga efter matchens slut. Det ångade om gubbarna i det sköna september vädret, + 15 grader. Däremot var det lite tjafsigt mellan några spelare och det vill vi inte veta av i fortsättningen.
MATCHENS LIRARE: MARCUS HALLBERG, FC SEASONS.

Kanal 5 – Eurosport  2–1
K.
Daniel Cedercrona, Fabian Cooper. E. Dennis Andersson.

Kanal 5, i röda tröjor för en gångs skull, drabbade samman mot Eurosport i ett äkta sportkanals derby. Matchen började avvaktande och det var mest ett ställningskrig på mittplan under de första tio minuterna. Efter en kvart började Kanal 5 bli lite vassare den sista tredjedelen och Johan Gyllenpalm testade två bra skott innan Daniel Cedercrona ¨äntligen¨ fick bli målskytt igen efter det att han förvaltat Fabian Coopers fina passning. Eurosport hade inte en riktigt het målchans i den första halvleken. Därför var det lite överraskande att dom kvitterade till 1-1 redan efter 15 sekunder in på den andra halvleken när Dennis Andersson rullade in bollen efter en passning från Lennart Claesson. Sedan blev matchen bättre och bättre och det liknade verkligen ett hett derby. Det brukar ju bli oavgjort i derbyn och det såg det ut att bli även denna gång. Idag hade Femman ¨turen¨ på sin sida när dom avgjorde matchen med endast fyra minuter kvar. Det var Gyllenpalm som hittade Cooper med en bra passning och Cooper sköt snyggt in bollen i den bortre burgaveln.
MATCHENS LIRARE: FABIAN COOPER, KANAL 5.