Premier League 13:e omgången 2006

FC Seasons – AC Helin  2–4

F. Pål Åsberg 2. A. Robert Goth 3, Magnus Helin.

AC Helin gjorde en stormatch när man besegrade serieledarna FC Seasons. Därmed spetsade man till serietoppen ytterligare i Premier League. Först slog Magnus Helin en hörna som gick in via målvakten och sedan spelade Nano Saavedra iskallt fram Robert Goth, som gjorde 2-0. Då hade det endast gått tre och en halv minut av matchen. AC Helin fick en adrenalinkick av detta. Det kunde faktiskt ha blivit både 3-0 och 4-0 innan offensiven bedarrade. Seasons var trögstartade liksom i den förra matchen. Men efter en kvart började man rulla igång maskineriet. Kalle Schröder hade ett skott som strök stolpen men mycket mer var det inte i den första halvleken. I början på andra väntade vi på en storoffensiv från Seasons sida. Den kom också men innan hann Goth träffa stolpen och därefter skjuta 3-0 efter en riktig kanon. Goth var mycket bra och påminde en hel del om Nebojsa Novakovic och vilka inkast karln hade. Sista kvarten ångade Seasons på riktigt bra och inte förrän nu spelade man som ett topplag. Pål Åsberg hade två bra skott som Mathias Zakrisson avvärjde. Sedan hade Schröder ett skott strax utanför igen. Sedan fick Åsberg sin tredje chans där Zakrisson storspelade men returen slog han in i krysset. Seasons jagade nu ytterligare ett reduceringsmål och frågan var om det skulle bli 3-2 eller 4-1. Nästa mål var med andra ord viktigt. Det blev det sistnämnda när tremålsskytten Groth satte dit bollen efter en kontring med sex minuter kvar. Seasons var ett slaget lag men Åsberg hyfsade i alla fall till siffrorna med ett 2-4 mål i matchens sista spark. Vilken rysare det blir i slutomgångarna.
MATCHENS LIRARE: ROBERT GOTH, AC HELIN.

Starcom – Sifo Media  1–5
S. Johan Brandt. S. Serdar Ok 2, Jonas Malmberg, Panos Ziogalis, Simon Lindberg.

Sifo Media slog till med en riktig fem-etta i den andra halvleken efter att den första slutat 0-0. De första 20 minuterna var jämna och det var få riktiga målchanser men vi hittade i alla fall en för varje lag. Panon Ziogalis var nära men vikarierande målvakten Thomas Rosén räddade. Sedan hade Johan Brandt en som strök stolproten. Däremot blev det liv i luckan i den andra. SM inledde med en handbollsupprullning där Jonas Malmberg var sist på bollen. Tempot höjdes flera snäpp och med tio kvar kom kvitteringen genom Starcoms speciella måltjuv, Brandt. I anfallet efter sköt Panos en riktig kanon som satt i nättaket. En gladare Grek får man leta efter när han höjde båda armarna i luften samt skrek ut sin glädje. När sedan Serdar Ok sköt ett ännu hårdare skott som gick i mål via stolpen i samma minut till 3-1 så var Stacom ett mycket trött och slutkört lag. SM kunde defilera med ytterligare två mål inslagna av Ok och playmakern Simon Lindberg. Liberon Kalle Vestman var som vanligt stabil och säker. Trots att Stefan Svanfeldt gick mållös från plan assisterade han till hela tre mål. Sifo är ett stabilt mittenlag vilket är mer än godkänt för en nykomling. Starcom får ge allt i de två avslutande omgångarna så man slipper bli jumbo, det vore inte kul för de gröna.
MATCHENS LIRARE: PANOS ZIOGALIS, SIFO MEDIA.

Lokaltidningen Mitt I – Beckman lowes Brindfors  1–2
L. Johan Fyrk. B. Jonas Nordin, Bojan Lukic.

Jumbomötet mellan Beckman lowes Brindfors och Lokaltidningen Mitt i blev en spännande historia. Den första kvarten blev mållös där BlB hade några fler lägen till nätkänning. Det var LMI som hade den giftigaste när Mikael Malm elegant klackade fram Magnus Meijer till ett friläge, som den vikarierande målvakten Thomas Hempel räddade med en fotparad. Precis när vi skulle anteckna halvtidsresultatet 0-0 så spelade Anders Löwgren fram Jonas Nordin som från nära håll gjorde 1-0. Den andra halvleken var ett ställningskrig och det var nära att Ted Mellström skulle avgöra med tio kvar men Hans Berglund gjorde en fin räddning. Minuterna tickade iväg i raskt takt och vi trodde nog att BlB skull ta en efterlängtad seger men med tre kvar kontrade LMI och svarade för ett riktigt klass mål. Malm spelade snyggt bollen till Johan Kristensen som elegant spelade bollen vidare till Johan Fyrk som fick öppet mål och rakade in bollen i nätmaskorna. LMI han knappt jubla klart innan Bojan Lukic tog tag i bollen och körde ett eget solo där han avslutade med att fösa in segermålet 2-1 med två minuter kvar! Vilken thrillerbetonad avslutning på matchen.
MATCHENS LIRARE: BOJAN LUKIC, BECKMAN LOWES BRINDFORS.

Hill & Knowlton – Mediaedge: cia  5–1
H. Joel Holmer 3, Niklas Lundin, Jussi Kontinen. M. Pelle Westerberg.

Under den första halvleken spelade Hill & Knowlton så där bra att dom kan slå vilket lag som helst i serien. Niklas Lundin dundrade ett skott i stolpen sedan nickade Joel Holmer in 1-0. Holmer är alltid bra i början på matcherna och mycket riktigt kom också 2-0 från hans sida. Hans-Olof Johansson sköt ett skott från två meter som strök ribban och sedan var Tommie Fagerli nära att göra sitt första mål på minst över ett år men den vikarierande målvakten Daniel Collin räddade mirakulöst. Det var närmare både 3-0 och 4-0 än ett reduceringsmål från Mediaedge: cia. Men fem minuter in på den andra halvleken var det just det som skedde. Cia reducerade till 1-2 efter ett mäktigt skott från Pelle Westerberg. Helt plötsligt var det match igen. H & K samlade ihop sig igen och Johansson dundrade ett stenhårt närskott som klippan Collin med enkelhet styrde över (utan handskar). Matchen avgjordes efter ett riktigt mönsteranfall. Johansson spelade in bollen i straffområdet där Jussi Kontinen elegant hoppade över bollen som gick till Holmer, som i sin tur smällde upp bollen i krysset. Nu kroknade cia rejält och H & K kunde göra ytterligare två mål genom Lundin och Kontinen. Just Kontinen verkar vara i superform. Först dominerade han matchen på Söderstadion mellan Stockholm och Göteborg och idag var han kung igen. H & K vann med 5-1. Wilhelm Biörcks kanon i slutminuten var värd ett bättre öde.
MATCHENS LIRARE: DANIEL COLLIN, MEDIAEDGE: CIA.

Aftonbladet – Kanal 5  1–0

A. Johan Åsén.

Aftonbladet och Kanal 5 mönstrade så gott som bästa möjliga laguppställning och då blev också matchen riktigt bra. Det såg ut som om att det var två topplag som spelade. Johan Åsén gav Bladet ledningen redan i den andra matchminuten efter ett friläge. Resten av matchen blev ett jämt ställningskrig. Bladet försvarade sig föredömligt och kontrade smart. Femman hade svårt att skapa det där riktigt stora målchanserna men med tio kvar kom den stora chansen. Men Anders Larsson räddade Manfred Aronssons närskott. Larsson har för närvarande släppt in minst mål i hela Reklamserien, tolv stycken. Alltid när Kanal 5 är inblandade blir det jämna matcher siffermässigt. Det spelar ingen roll om motståndarna är bra eller mindre bra. Eller vad sägs om det senaste tio matcherna med Femmans resultat först: 0-1, 0-1, 3-1, 1-1, 0-0, 0-2, 1-1, 0-1, 2-1 och 0-1. Premier League är rekordjämn i år och det skiljer endast fyra poäng mellan ettan och sexan, fantastiskt. Aftonbladet är bland de sex och vissa lag möts intern i de två slutomgångarna bl.a. ettan (Carat) och tvåan (FC Seasons). Bladet har med andra ord fortfarande chansen. Idag vann man med 1-0.
MATCHENS LIRARE: ANDERS LARSSON, AFTONBLADET.

TV 4 – Dagens Nyheter  2–5
T. Nic Edwards, David Bogerius. D. Jonathan Piringer 2, Mathias Bengtsson, Alexis Logothetis, Thomas Pagling.

En av Reklamseriens verkliga överraskningslag heter i år Dagens Nyheter. Laget kunde tack vare en fin start på matchen mot ett på uppgående TV 4 befästa sin tredjeplats, endast en poäng från de två framförvarande lagen som dessutom möts i nästa runda. Mathias Bengtsson svarade för en grym lobb i den tredje matchminuten till 1-0. Efter halva halvleken snappade påpassligt Jonathan Piringer upp bollen framför mål samt rundade målvakten och rullade snyggt in 2-0, vilken smakstart. TV 4 kom  tillbaka in i matchen när Nic Edwards lyckades med ett litet konststycke när han mötte bollen vid ytterkanten, precis utanför straffområdet, samt lobbade in reduceringen i det bortre krysset. Ett riktigt klassiskt mål som bör komma med bland de 10 snyggaste i omröstningen sköna kassar. Piringer var i högform och gav sitt lag ledningen med 3-1 efter en kvart på ett mäktigt skott från 16-17 meter. Piringer var nära att bli hattrickman redan i den första halvleken men skottet 30 sekunder före paus tog klockrent i stolpen. I den förra matchen spelade Fyran lysande och det märktes att laget verkar vara på gång. Med tio kvar startar de rödvita ett mönsteranfall som avslutas med att stabile David Bogerius bredsidar in 2-3. Det blir spännande sista tio och TV 4 är lika nära ett 3-3 mål som DN är ett avgörande 4-2 mål. Sjusovaren Alexis Logothetis förvaltar sedan Piringers inspel på bästa sätt och matchen var avgjord. Matchen avslutades till sist med en riktig fräckis när Thomas Pagling klackade in bollen i matchens absolut sista spark.
MATCHENS LIRARE: JONATHAN PIRINGER, DAGENS NYHETER.

FLT – Eurosport  5–3
Kristoffer Willén 2, Jari Hållman, Patric Torstensson, Claes Andberg. E. Erik Thorén 2, Lennart Claesson.

FLT vinner ännu en jämn match vilket visar på bra lagmoral. Efter fem minuter får FLT en hörna varpå bollen till sist går ut till Kristoffer Willén som får på årets träff och bollen sitter stensäkert i krysset. FLT:s lycka varar bara i 20 sekunder får då kvitterar Eurosport genom Lennart Claesson. FLT får sedan gå till halvtidsvila med en 2-1 ledning. Laget får en ny hörna och till sist hamnar bollen hos Willén igen, som med ett lurigt markskott vid den första stolpen överrumplar målvakten. Andra halvlek är jämn inledningsvis men efter hand tar Eurosport ett litet grepp och med åtta kvar kommer en rättvis kvittering genom Erik Thorén. Denna gång varar Eurosports lycka bara i 20 sekunder för formstarka Jari Hållman gör påpassligt 3-2. Nu satsade Eurosport på offensiven och målchanser dök upp i parti och minut framför bägge målen. Patric Torstensson gav FLT ledningen med 4-2 med fyra minuter kvar och då trodde vi att det var dödsstöten. Eurosport kom dock igen för en tredje gång när Thorén gjorde sitt andra mål till 3-4. Med 30 sekunder kvar kommer till sist nådastöten när Claes Andberg pangar in slutresultatet 5-3. FLT har nu bara två poäng upp till serieledning.
MATCHENS LIRARE: KRISTOFFER WILLÈN, FLT.