Premier League 14:e omgången 2006

Hill & Knowlton – Beckman lowes Brindfors  0–6
B. Anders Östergren 2, Erik Nordenankar 2, Jonas Nordin, Daniel Söderstedt

Beckman lowes Brindfors gjorde sin särklassigt bästa match i deras korta Reklamseriehistoria. Trots att det var Hill & Knowlton som centrade så gjorde BlB mål efter 18 sekunder. Det var lagkaptenen Anders Östergren som gjorde sitt första mål för i år. När sedan Jonas Nordin satte dit 2-0 i den femte minuten hade verkligen BlB fått sin drömstart på matchen. Matchen bedrevs i ett ganska högt tempo och det var jämnt ute på plan. Thomas Hempel i målet tog allt och backklipporna Arvid Tappert (grymt bra i första) och Einar Bodström (säkerheten själv) var mycket stabila. Sedan hade BlB flyt idag och två minuter före halvtidssignalen gjorde Daniel Söderstedt 3-0. Teknikern Erik Nordenankar såg till att det blev 4-0. Att leda med fyra mål efter 22 minuter i en jämn match, det är bra. H & K var verkligen inte dåliga utan jagade vidare. Tommie Fagerli hade först ett jätteläge men Hempel höll nollan och minuten senare träffade Fagerli ribban och nu hade Hempel tur. Spelarna som skulle spela matchen efter och bara såg sista kvarten undrade vad det stod. - 4-0 sa domaren. Det förstod vi, - dom vita är riktigt bra. Nej det är det blå som leder, det blev alldeles tyst ett tag. Ljuger du eller? Just då gjorde BlB både 5-0 och 6-0 genom Östergren och Nordenankar, som båda blev tvåmålsskyttar. Sedan sköt Jussi Kontinen i stolpen. Ja det var inte H & K dag. Vilken match av BlB. Hempel växte ut till en jätte.
MATCHENS LIRARE: THOMAS HEMPEL, BECKMAN LOWES BRINDFORS.

Kanal 5 – Dagens Nyheter  0–4
D. Jonas Breding 2, Thomas Pagling, Alexis Logothetis.

Dom väntade i 50 år. Men sedan anmälde sig äntligen Dagens Nyheter. Nu har dom tagit Reklamserien med storm och idag gick de vita upp i serieledning i Premier League, dock med en match mer spelad men ändå. I den sjunde minuten slog Alexis Logothetis en hörna snett bakåt till Thomas Pagling som sköt ett markskott som tog på en försvarare och in i mål. DN har flyt men det förtjänar man. Kanal 5 kämpade och slet och först fick Thomas Sellin en jättechans men David Balsam var med på noterna. Sedan hade Robin Isaksson en styrnick precis utanför. Femman har fortsatt svårt med målskyttet i år och istället för 1-1 två gånger om så gjorde Logothetis 2-0 i slutet på första efter ett fint triangelspel med Jonas Breding och Pagling. Det var ställningskrig ett tag i andra och Johan Claesson träffade stolpen men 3-0 kom i den åttonde minuten ändå när Breding höll sig framme. K5 försökte men åkte på en 0-4 förlust efter att Breding gjort ett solomål. Det blir en spännande vecka för DN. Femman föll för ovanlighetens skull med stora siffror.
MATCHENS LIRARE: ROBERT ISAKSSON, KANAL 5.

TV 4 – Lokaltidningen Mitt I  8–1

T. Marcus Skarphagen 3, Nic Edwards 2, Henrik Berndtson, David Bogerius, John Sjölund. L. Zoran Buric.

Vi har varnat för TV 4 i en rad matcher nu och idag kom det stora lyftet. I den tredje minuten så gör Henrik Berndtson 1-0 och då skall ni veta att de haft två bra chanser tidigare i matchen. Det andra målet kom efter dussinet minuter genom Marcus Skarphagen. Sedan hade John Sjölund ett skott i ribban innan hattrickmannen Skarphagen avslutade halvleken med att göra både 3-0 och 4-0. Fyran var verkligen på gång och spelade en rörlig teknisk fotboll och så fick man utdelning. Efter 18 sekunder in på andra så satte David Bogerius 5-0 och innan halvtimmen var spelad så hade backklippan Nic Edwards gjort både 6-0 och 8-0. Däremellan så fick äntligen Sjölund göra sitt efterlängtade mål. Staffan Sjöblom gjorde sin bästa match hittills i sin Reklamseriehistoria, vilken rensare. Alla fotbollsvänner fick även lära sig en ny fotbollsterm av Skarphagen flera gånger ropade lobbe, lobbe till sina medspelare. Efter tag förstod dom att han menade att dom skulle lobbpassa. Lokaltidningen mitt I hade en tung morgon idag men dom gav aldrig upp. Med tio kvar gjorde dom i alla fall det sista målet när Zoran Buric höll sig framme på returen efter Martin Söderströms stolpskott. Lagkaptenen Mia Ljung stoppade många anfall idag. LMI kan avgöra toppstriden och ombeds ge gärnet i den sista omgångens skull för hederns skull. TV 4 önskade nog att serien fortsatte ett bra tag, vilken form dom är i.
MATCHENS LIRARE: STAFFAN SJÖBLOM, TV 4.

FC Seasons – Carat  1–1
F. Nisse Calamnius. C. Joachim Molin.

Så var det då dags för den stora drabbningen som alla väntat på så länge, nämligen matchen mellan Premier Leagues två stora giganter Carat och FC Seasons. I denna match gällde det verkligen allt eller inget. En seger betydde troligtvis serieseger men en förlust skulle innebära en tredje plats och missat slutspel. Vid oavgjort så var ställningen den samma. Vi hade nog förväntat och en sprakande klang och jubel föreställning inledningsvis men den uteblev. Istället kände dom på varandra likt två tungviktsboxare. Däremot klingade det till rejält i stolpen när farlige Peter Arnesson lossade den stora kanonen i den femte minuten. Sista tio på den första halvleken så drogs tempot upp flera snäpp och nu blev det liv i matchen. Arnesson hade en grym lobb men bollen tog i insidan av stolpen. Samme Arnesson hade sedan en nick från nära håll som mycket skickligt räddades av Johan Lundin. Arnesson var värd ett mål. Nisse Calamnius hade två fina chanser. Det ena skottet gick över och en retur gick strax utanför. Sedan lossade Richard Hagenstam stora kanonen och bollen for spikrakt mot det ena krysset men Andreas Hagelin gjorde en mäktig räddning. Det stod 0-0 i paus. I början på andra hade Seasons en bra period. Den avslutades med att Hagenstam slog en fin crossboll till Marcus Hallberg, som i sin tur förlängde bollen till Calamnius, som stod vid den bortre stolpen och via stolpen så gjorde han förlösande 1-0. Calamnius gör inte så många mål men dom han gör brukar vara viktiga. De sista tio minuterna blev nervösa. Serieledarna Carat var mycket illa ute men med fem minuter kvar kämpade Joachim Molin in bollen till 1-1. De sista fem minuterna blev gastkramande. Ett misstag skulle innebära slutet på säsongen. Det slutade rättvist 1-1 och båda lagen är med inför den sista omgången. Carat toppar och Seasons ligger tvåa på fler gjorda mål än Dagens Nyheter. Alla har 22 poäng och bakom jagar ytterligare tre lag, vilken rysare!
MATCHENS LIRARE: JOACHIM MOLIN, CARAT.

FLT – AC Helin  1–2
F. Claes Andberg. A. Fredrik Svedberg, Nano Saavedra.

Förutsättningarna var glasklara. Det vinnande laget av FLT och AC Helin är med i toppstriden till the bitter end medan förlorarna tappar kontakt med den absoluta toppen. Det blev en jämn, juste, bra, tuff och spännande match. Den första kvarten blev mållös men sedan slog Claes Andberg till med sin vänster och FLT var i ledningen. Minuten senare var Andberg nära att göra 2-0 men skottet gick över. I början på andra var FLT på nytt nära att göra 2-0 när Robert Hellströmers kanon touchade Olle Lewenhaupt och gick i stolpen. Istället kunde Helin kvittera med tio kvar när duktige Fredrik Svedberg sköt via en försvarare och in. Magnus Frisk sköt över med fyra kvar och i och med det såg det ut att bli 1-1, vilket inte var ett bra resultat för någon. Men med endast en minut kvar så vrider och vänder Nano Saavedra precis utanför straffområdet samt får iväg ett kanonskott som går via ribban och in, vilken kasse och vilt jubel bröt ut hos Helin. Båda dessa lag har gjort en kanonsäsong och kan vara stolta över sig själva hur det än går i slutrundan.
MATCHENS LIRARE: NANO SAAVEDRA, AC HELIN.

Eurosport – Mediaedge: cia  1–5
E. Lennart Claesson. M. Kalle Ekstam 4, Pelle Westerberg.

Mediaedge: cia var länge med i toppen för att sedan åka på en formsvacka. Idag tog man sig upp och ur den svackan rejält. Efter en jämn inledning så blixtrade cia till ordentligt och Kalle Ekstam var verkligen på målhumör. Han gjorde 1-0 (på en retur), 2-0 och 3-1 målet var en grann sak där alltid duktiga Mathias Björklund och för dagen mycket pigga Bosse Persson stod för förspelet. Lennart Claesson stack i mellan för Eurosport när han reducerade till 1-2. 30 sekunder innan pausvilan så gjorde Pelle Wsterberg även 4-1 när han sköt på en försvarare och in i mål. Den andra halvleken blev lite lugnare men det var cia:s dag, det stod klart när fyramålsskytten Ekstam fastställde fem ettan. Claesson sköt en dundrare i stolpen. Eurosport hamnar i mittens rike när säsongen bokförs. Joel Nyrén kämpade som vanligt.
MATCHENS LIRARE: BOSSE PERSSON, MEDIAEDGE: CIA.

Aftonbladet – Sifo Media  2–8
A. Pontus Ogebjer, Jon Hansson. S. Serdar Ok 3, Andreas Bryvall 2, Jonas Holmberg 2, Stefan Svanfeldt.

Sifo Media firade lilla julafton när man efter 2-0 i paus gick ifrån till hela 8-2 mot ett vingklippt Aftonbladet. Matchen går väl inte till historien som en av det mest sevärda men många mål tillverkades. Serdar Ok var målvakt i första varpå han gjorde hela tre mål i den andra halvleken. Därmed har Ok gjort fem på två matcher och vaknade verkligen till liv i säsongens elfte timme. Debutanten Andreas Bryvall svarade för två mål liksom Jonas Holmberg. Stefan Svanfeldt gjorde ett men flest skott de sköt Peter Callius. Under matchens två sista minuter hyfsade Bladet i alla fall till siffrorna lite när kämpen Pontus Ogebjer (sprang för två) och Jon Hansson satte dit var sin kasse. Hansson hade dessutom en nick som strök kryssribban. Aftonbladet hade bara släppt in 12 mål på hela säsongen vilket var minst i Reklamserien men den titeln sprack. En match kvar innan båda dessa lag gör vintervila.
MATCHENS LIRARE: PONTUS OGEBJER, AFTONBLADET.