Premier League 15:e omgången 2006

FLT – Kanal 5  4–2
F. Jerry Månsson 2, Mårten Magnusson, Jari Hållman. K. Daniel Cedercrona, Manfred Aronsson.

FLT avslutade säsongen på bästa tänkbara sätt, nämligen med att vinna med 4-2 i avslutningsmatchen mot Kanal 5. Det betyder att FLT hamnar på en hedrande femteplats, mycket nära täten poängmässigt. Jerry Månsson gav FLT ledningen med 1-0 i den femte minuten och efter det målet var det jämnt ute på plan men precis innan pausvilan så kunde hypersnabbe Månsson öka på till 2-0. I början på andra formligen tryckte Mårten Magnusson in 3-0 och matchen kändes avgjord. Femman brukar aldrig ge upp och det gjorde dom inte nu heller. Med sju minuter kvar spelar Daniel Lundin fram Daniel Cedercrona som snyggt smällde in reduceringen i den bortre burgaveln. Femman jagade sedan ytterligare reducering men med minuten kvar kunde höstens utropstecken Jari Hållman göra 4-1. På övertid fick i alla fall Manfred Aronsson sista ordet när han vräkte sig fram och tryckte in slutresultatet 4-2. Därmed delar Aronsson och Cedercrona den interna skytteliga titeln på fyra mål. Det är väl en liten förklaring för att Kanal 5 inte blir bättre än tio-elva i årets serie.
MATCHENS LIRARE: JERRY MÅNSSON, FLT.

Starcom – Mediaedge: cia  1–2
S. Johan Brandt. M. Johan Högfeldt, Bosse Persson.

Mediaedge: cia hade störst bollinnehav i den första halvleken men det var Starcom som hade det giftigaste målchanserna på sina kontringar. Joakim Reuzner hade en trippelchans, Paul Mayanja sköt strax över och Lasse Zander sköt mitt på en utrusande målvakt. Passningen från Johan Pettersson var lysande. Med andra ord var cia:s målvakt Göran Malmborg strålande. Den första halvleken slöt 0-0. I början tog cia ledningen efter ett mönsteranfall där lagkaptenen Johan Högfeldt avslutade iskallt med ett placerat skott i den bortre burgaveln. Cia fortsatte sin offensiv och med fem minuter kvar spelade Thomas Krywult elegant fram Bosse Persson, som i sin tur krutade in 2-0 i nättaket. Starcom gjorde sedan allt för att spräcka nollan och Reuzner kom fri från halva plan men Malmborg var grym. Med minuten kvar av säsongen lyckades i alla fall Johan Brandt överlista målvaktsfantomen efter en mycket vacker dragning. Matchen slutade 2-1 till cia som hamnade på den övre halvan. Tack för säsongen.
MATCHENS LIRARE: GÖRAN MALMBORG, MEDIAEDGE: CIA.

Sifo Media – FC Seasons  1–2
S. Panos Ziogalis. F. Albin Wiberg, Nisse Calamnius.

Förutsättningarna var glasklara. FC Seasons måste vinna och samtidigt måste man troligtvis vinna stort eftersom det kommer att bli en målskillnadsduell. Seasons satte högsta fart direkt och Mike Göransson fick en bra chans i inledningen på matchen men Bob Pernodd reflexräddade. Seasons fortsatte att köra på men en sak hade dom nog inte räknat med och det var att Sifo Media skulle bjuda på så bra motstånd. Det stod fortfarande 0-0 efter tio minuter men efter en kvart kom det förlösande målet för Seasons när Albin Wiberg sköt in bollen i gaveln genom allt folk innanför straffområdet. I början på andra gjorde Seasons allt för att proppen skulle gå ur tunnan. Det var nära ett 2-0 mål efter en fantastisk frisparksvariant där Olle Källström fintade skott och passade bollen till Gustave Gaudras och han i sin tur spelade direkt in bollen till Göransson som sköt i stolpen. Fem minuter senare fick Seasons en ny frispark och nu sköt Källström själv men bollen gick stolpe ut. Med tio kvar kom chocken. Planens bästa spelare, Simon Lindberg, drev bollen 20 meter innan han serverade den till Panos Ziogalis, som i sin tur sköt in 1-1. Seasons greps inte av panik utan trummade vidare och med sju kvar kunde höstens måltjuv Nisse Calamnius göra 2-1. Under de sista minuterna ven bollarna både utanför samt över och de som gick på mål tog Pernodd med den äran. Matchen slöt till sist 2-1 till Seasons som nu får invänta resultaten från de övriga. Det vore grymt om Seasons missade slutspelet. SM kan se tillbaka på en fantastisk debutsäsong i Reklamserien.
MATCHENS LIRARE: SIMON LINDBERG, SIFO MEDIA.

Dagens Nyheter – Lokaltidningen Mitt I  0–0

Det var en fantastisk, ja till och med magisk inramning på dagens match. Det var David mot Goliat. Det var storebror Dagens Nyheter mot lillebror Lokaltidningen Mitt I. DN hade dessutom värvat lagkaptenen och tre bra spelare från LMI inför säsongen. DN kom även med ¨turnébussen¨, dom hade en fotograf och en skribent samt en publik på sex glada supporters och det är mycket över snittet än på dom vanliga matcherna. DN hade ett bord med kaffe och fralla. Champagnen stod på kylning och det var dukat för fest. Nu var det ¨bara¨ att gå ut och vinna med två mål mot jumbon (för att nå det eftertraktade slutspelet) som dessutom hade släppt in mest mål i hela Reklamserien. DN tog också kommandot direkt men det var bara det att LMI hade gett sig fan på att inte ge sig så lätt denna morgon. Ja tänk vad som utspelades vid sjutiden när folk ligger och sover. I den åttonde minuten träffade Thomas Pagling ribban med ett mäktigt skott från 15 meter. Mot slutet av den första halvleken tryckte DN på ordentligt. Bollarna ven runt ribba och stolpe och de som gick på mål tog säkert Hasse Berglund hand om. Den andra halvleken var den första lik. LMI:s spelare hade en mycket hög moral, slet som galärslavar samt spelade äckligt disciplinerat. Mikael Malm växte ut till planens jätte och han tog allt och då menar vi också precis allt från sin mittbacksposition. Malm påminde om Beckenbauer och Glenn Hysén på Wembley i en och samma person. Efter en halvtimme stod det fortfarande 0-0 men då fick LMI sin stora chans. Johan Fyrk vann ett motlägg, drog snyggt en gubbe och var helt plötsligt fri med målvakten men han rullade bollen precis utanför. Minuterna senare var det ytterst nära ett mål för DN när Jonas Breding sköt i stolpen och Alexis Logothetis sköt returen strax utanför. DN försökte allt men det blev kramp i avslutningarna och till sist ljöd domarens pipa för full tid. Det var ett mycket bittert 0-0 resultat för DN medan LMI skall ha en stor eloge för sin insats. Flera av spelarna i DN satt kvar en halvtimme och deppade på bänken efter matchen. Apropå skumpan så stod den ensam och oöppnad kvar på bänken när alla hade gått, vilken rysare. Tack för säsongen.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL MALM, LOKALTIDNINGEN MITT I.

Beckman lowes Brindfors – Carat  1–3
B. Anders Östergren. C. Joachim Molin, Fredrik Malmfält, Andreas Malmfält.

Äntligen efter nio år får Reklamserien gratulera Carat till en serieseger och avancemang till Serie A. Matchen mot ett pånyttfött Beckman lowes Brindfors blev inte så lätt som man trodde. Dagens första chans hade BlB när Jonas Nordin kom fri och bollen rullades mot det öppna målet men gick precis utanför vilket DN:s spelare högljutt visade sitt missnöje med. I den sjunde minuten kunde istället Joachim Molin ge Carat ledningen med 1-0 efter en nick. I den tionde minuten drog duktige Einar Bodström halva laget innan skottet gick till hörna. Istället för 1-1 kontrade Carat in 2-0 genom Fredrik Malmfält som lät sin vänster tala efter ett skott i burgaveln. Matchen stod sedan och vägde i 20 minuter innan Andreas Malmfält gjorde förlösande 3-0. Det blev lite liv i matchen igen när först Anders Östergren reducerade till 1-3 efter ett vackert triangelspel och sedan hade Bodström ett rungande stolpskott. Hade det blivit 2-3 där med minuten kvar att spela så vete katten. Matchen slöt 3-1 till seriesegrarna Carat. BlB måste vara mycket belåtna med sin höst. Välkomna åter till nästa säsong.
MATCHENS LIRARE: EINAR BODSTRÖM, BECKMAN LOWES BRINDFORS.

AC Helin – TV 4  3–0
A. Robert Goth 3.

AC Helin kan se tillbaka på en fantastisk säsong och framför allt en mycket stark höst. Robert Goth gav sitt lag ledningen med 1-0 redan i den första minuten. Sedan var matchen mot TV 4 ganska bra. Helin var det något bättre laget och Goth hade hela fem chanser att öka på till 2-0 men antingen gick bollarna strax utanför eller över. De som gick på mål räddade Anders Moberg med någon av kroppens alla delar på sitt speciella sätt. Så länge tvåan inte kom var matchen inte avgjord. Med tre kvar kom till sist 2-0 målet genom Goth. Minuten senare fastställde Goth slutresultatet 3-0 efter en volley i krysset. Goth har därmed gjort sex mål på två matcher och kan vara ett vinnande vapen nästa säsong. Helin var endast en poäng från serieseger, starkt. TV 4 avslutade hösten på ett bra sätt och fortsätter man så där nästa säsong så kommer man definitivt få en annan tabellplacering.
MATCHENS LIRARE: ROBERT GOTH, AC HELIN.

Aftonbladet – Hill & Knowlton  2–0 (WO)