Serie A 1:a omgången 2006

Grand Sociedad – MarknadsTaktik  0–3
M. Robert Nordin, Pelle Ericsson, Freddy Hägglund.

Så var det även dags för premiär i Serie A och första matchen gick mellan MarknadsTaktik och Grand Sociedad. Matchen var ganska jämn men det som skiljde de bägge lagen åt var att MT var vassare framför bägge målen. GS var pigga inledningsvis anförda av den viktiga spelmotorn Andreas Krantz. Även snabbe och lagom tekniske Mattias Tengblad var het men han var för ödmjuk och osjälvisk den sista tredjedelen. Det var inte MT:s debutant Robert Nordin som kunde se sitt skott i den sjunde minuten turligt gå in. I början på andra avgjordes matchen. Nordin hann precis upp bollen vid kortlinjen samt spelade in den mot första stolpen där Pelle Ericsson dök upp och med ett konststycke skarvade han in 2-0. Minuten senare hittade Dick Carlsson Freddy Hägglund som stod vid den bortre stolpen och rakade in årets första mål i sin 23 raka Reklamseriesäsong. Sista kvarten böljade spelet fram och tillbaka. Vikarierande målvakten Mikael Brunell höll nollan och Carlsson närskott i stolpen var värt ett bättre öde.
MATCHENS LIRARE: ROBERT NORDIN, MARKNADSTAKTIK.

Svea – Slitz  2–3
Sv. Jens Lundström, Martin Eisele. Sl. Rutger Lindquist 3.

Slitz hade marginalerna på sin sida när man vände ett 1-2 underlägen till seger med 3-2 under matchens sista sex minuter. Direkt i inledningen på matchen bröt Lars Borgendahl ett anfall samt slog en lång fin passning till Rutger ¨Rulle¨ Lindquist som i sin tur retfullt enkelt rullade in 1-0. Sedan backade Slitz hem och förlitade sig på kontringar. Svea visade sedan upp ett spel som lovar gott i framtiden och man hade greppet om matchen den närmsta halvtimmen. Frågan är om inte Svea har högst medelålder i Reklamserien! Thomas Svensson är 60, både Mikael Bergvall och Christer Lepistu 48. Christer Persson 44, Jens Lundström och Petter Wåhlén 41. Evigt unge Mårten Forsell är 40 men springer som en 25-åring. Junioren i Svea var Martin Eisele på 33. Bergvall sköt ett närskott som Niklas Hedberg räddade. Lundström hade en träff i ribban samt stötte bollen precis utanför från ett bra läge. Till sist kvitterade Lundström i ett flygande anfall. Svea var inte nöjda med det utan ångade vidare varpå Mårten Forsell sköt i stolpen innan Eisele rakade in 2-1 med sju kvar. Då såg Svea ut som ett vinnarlag och Slitz skulle vara nöjda med ett kryss. Svea backade inte hem utan fortsatte att anfalla varpå Rulle kontrade in 2-2. Med tre kvar så gjorde även Rulle påpassligt 3-2, vilken svängig och rolig match. Vi led med Svea men Slitz skall hyllas för bra lagmoral.
MATCHENS LIRARE: RUTGER LINDQUIST, SLITZ.

Digaloo – BOW reklam  2–1
D.
Ronny Kannerberg, Bo Eriksson. B. David Nildén

Digaloo inledde årets serie på bästa tänkbara sätt när man stod för en riktig knall. De regerande mästarna BOW reklam fick se sig besegrade i en bra och underhållande match. Redan efter två minuter presenterade sig Niclas Ivarsson med en riktig helikopterfint. Den efterföljande hörnan nickades i mål av Ronny Kannerberg. Hasse Jonevret var bättre än någonsin i den första halvleken för BOW. De båda målvakterna Michael Eklund och Hasse Hallberg gjorde var sin fin räddning innan BOW kvitterade till 1-1. Det var ett fint triangelspel mellan Stefan Söderström, Jonas Goude och David Nildén där den sistnämnda rullade in bollen. Digaloo fick en drömstart även på den andra halvleken när Magnus Lindblad spelade fram Bosse Eriksson som gjorde 2-1. Lagspelaren Lindblad hade även ett skott i ribban minuterna senare. BOW tryckte på sista tio och var kanske värda ett mål men Digaloo höll undan och stod därmed för en riktig skalp.
MATCHENS LIRARE: NICLAS IVARSSON, DIGALOO.

Tössinger & Co – AGO Reklam  3–0
T. Fredrik Dahlström 2, Mathias Tauberman.

Två av de stora favoriterna möttes redan i premiären, nämligen Tössinger och AGO. Det blev en bra match trots april månad. AGO har ju varit segstartade de senaste åren men idag var det full fart på gubbarna och man hade ett klart grepp över händelserna den första kvarten. Det var bara det att det var Tössinger som gjorde målet och det var efter en fin lobb från Fredrik Dahlström. Elias Karroum gjorde en sagolik Cruijff dragning samt avancerade mot mål men skottet tog i insidan av stolpen. Istället för 1-1 kontrade Tössinger och fick till en hörna. Bollen spelades till Mathias Tauberman som gjorde sitt första mål på två år efter ett skott från 20 meter. I början på andra slog Christian Bauer en fin boll till Dala som språngnickade in 3-0. Tössinger hade marginalerna på sin sida idag. AGO tvingades till storoffensiven. Michael Gordin hade en rykande frispark i insidan av stolpen och Fredrik Dahlin träffade även han stolpen. Tössinger fick fina kontringslägen men Kristian Kaufmann storspelade i AGO:s mål. En mycket bra match slutade 3-0 till Tössinger.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK DAHLSTRÖM, TÖSSINGER.

Expressen – Fotboll Direkt  4–1
E. Thomas Lundin 4. F. Erik Sylvén.

Idag fick vi se en riktigt bra nykomling i Serie A, nämligen Expressen. Tidningslaget var riktigt laddat (nästan lite för laddat för Reklamseriens smak). Expressen tog ett kraftigt spelövertag den första kvarten men Leif Göransson höll tätt i målet. Fotboll Direkt försvarade sig bra och i slutminuten kunde den speciella måltjuven Erik Sylvén med en äkta tå jagare göra 1-0. Thomas Lundin missade en straff. Expressen fortsatte storspelet i den andra i det ihällande regnet (övergick till blötsnö) och nu fick man utdelning. Ludde tog revansch för straffmissen och hade stor show. Han gjorde hela fyra mål och blev verkligen en matchhjälte. 45-åringen toppar nu skytteligan efter den första omgången och Expressen går upp i serietopp. Sylvéns lobb direkt på avspark var värd ett bättre öde.
MATCHENS LIRARE: THOMAS LUNDIN, EXPRESSEN.

Text & Rubrik – Abby Norm  2-0 (WO)