Serie A 2:a omgången 2006

BOW reklam – Grand Sociedad  0–2 (WO)

Svea – Tössinger  2–6
S. Mårten Forsell 2. T. Fredrik Dahlström 3, Stefan Alvén, Kim Ekman, Mikael Nilsson.

Både Tössinger och Svea beordrade full fart framåt. Det stod 1-1 efter tio minuter men siffror som 4-4 hade varit mer rättvisande. Svea tog ledningen när Jens Lundström slog en bra hörna och Mårten Forsell gick upp och nickade mycket vackert in bollen i krysset. Tössinger kvitterade genom Stefan Alvén, som nickade bollen ner i marken och i ribban och in. Inlägget svarade den 39 årige debutanten Mikael Nilsson för. Micke dominerade stora ytor på planen. När Forsell gjorde 2-1 trodde man att Svea skulle gå till halvtidsvila med en ledning men de gulsvarta bjöd Tössinger på både det ena och det andra. På tre minuter gjorde Tössinger fyra mål! 1-2 blev alltså 5-2. Dribbelkungen Kim Ekman gjorde ett liksom Nilsson. Fredrik Dahlström svarade för de två andra varav det ena var riktigt vackert. När sedan Dahlström redan i inledningen på andra satte dit 6-2 så svarade han för ett hattrick på fem minuter. Sista kvarten blev otroligt nog mållös. Det kan man tacka de bägge målvakterna Magnus Wihlborg och Mathias Andersson för. Med normal utdelning hade den här matchen slutat 9-7 till Tössinger. Publiken fick i alla fall se en fartfylld och trevlig match.
MATCHENS LIRARE: KIM EKMAN, TÖSSINGER.

Abby Norm – Digaloo  6–3
A. Dan Sahlin 3, Danne Johansson 2, Joachim Ahlm. D. Ronny Kannerberg, Magnus Lindblad, Jonas Andersson.

Abby Norm spelade äckligt smart och kunde bolla ut Digaloo med 6-3 i en svängig match. Kaj Eskelinen i AN slog en räcka bra långbollar till den fantastiske boll mottagaren Dan Sahlin, som i sin tur fördelade bollar som i fornstora dagar. Sahlin gjorde 1-0 och Joachim Ahlm 2-0 på en retur efter ett bra skott från Sahlin. Digaloo var ju ruskigt bra i premiären men idag fick man inte till det. Trots det så vände man 0-2 till en ledning på 3-2 under de sista fem minuterna på den första halvleken. Ronny Kannerberg gjorde 1-2 på en strumprullare via stolpen. Magnus Lindblad kvitterade efter ett mäktigt skott från dödvinkel och Jonas Andersson sköt på volley in ledningsmålet högt upp vid den bortre stolpen. I den andra halvleken spelade Digaloo med huvudet under armen igen som under den första kvarten trots varningen för Sahlin. Gubben Sahlin tackade och tog emot samt svarade för ett hattrick och sedan var även Danne Johansson het när han väl lämnade målet. Han bokfördes för två mål. 2-0 blev alltså 2-3 för att till sist sluta 6-3. Eskelinen var vass i målet i andra.
MATCHENS LIRARE: DAN SAHLIN, ABBY NORM.

Slitz – Expressen  2–6
S. Rutger Lindquist 2. E. Thomas Lundin 2, Kimmo Rolin 2, Martin Hamrin, Patrik Myrbäck.

Serieledarna Expressen rivstartade i dagens match mot ett inledningsvis blekt Slitz. Under de första tio minuterna spelade Expressen propagandafotboll och Thomas Lundin har aldrig setts bättre i Reklamserien. Han sprang in och ut i Slitz virriga försvar och gjorde 1-0 i öppen bur samt 2-0 efter en frispark som gick längs marken och in i det bortre hörnet. Sedan spelade Lundin fram Martin Hamrin som lirkade in 3-0 och då hade det bara gått åtta minuter på matchen och Slitz var verkligen tagna på sängkanten. Det blev inga fler mål i den första halvleken men Slitz vaknade till liv efterhand och Jack Melcher Claesson hade ett ribbskott och Naffe Younan sköt ett bra skott efter en indirekt frispark inne i straffområdet. Vikarierande målvakten Magnus Laurin gjorde en bejublad fotparad. Slitz kom ut som ett nytt lag till den andra då man höjde tempot och reducerade också omgående genom Rutger Lindquist som touchade in Jacks skott. Ja märket fanns faktiskt på strumpan om det nu var det märket! Nu var Slitz verkligen på gång och Expressen började krokna betänkligt. Hade ytterligare ett mål kommit för Slitz så vet ingen hur detta hade slutat. Med sex kvar avgjorde Expressen matchen när Patrik Myrbäck smekte upp bollen i målvaktens högra kryss och istället för 3-2 stod det nu 4-1 på anslagstavlan. Kimmo Rolin fick nya krafter mot slutet och gjorde två strutar under de sista fyra minuterna varav det ena på en riktig rökare i nättaket från stillastående. Rulle han även med ett mål till.
MATCHENS LIRARE: THOMAS LUNDIN, EXPRESSEN.

MarknadsTaktik – AGO  3–2
Freddy Hägglund 2, Robert Nordin. A. Elias Karroum, Kent Svensson.

MarknadsTaktik och AGO bjöd på en välspelad och bra match. MT fick en drömstart på matchen när måltjuven Freddy Hägglund stod vid sin specialposition vid den bortre stolpen och stötte in 1-0. Båda lagen bemödade sig med att försöka rulla bollen efter backen samt spela riktig fotboll. I den tolfte minuten drev Pelle Ericsson bollen i 20 meter innan han serverade Hägglund kulan på silverfat och Hägglund sköt 2-0 i ett öppet mål. Duktige bollmottagaren Elias Karroum reducerade i anfallet efter när han snyggt vände bort sin bevakare samt rullade bollen i mål. Ulf Kramer var som Beckenbauer där bak matchen igenom, vilken lirare. I slutsekunder på första var AGO nära att kvittera men Fredrik Dahlins skott tog i överkanten på ribban. I den andra halvleken tryckte AGO på men MT försvarade sig föredömligt och den debuterande målvakten, 47-årige Johan Swedberg, var säkerheten själv. I den sjätte minuten kontrar MT och kämpen Jonas Boström, som gjort comeback, får ¨order¨ från Serie A:s bästa nyförvärv hittills, Robert Nordin, att hålla i bollen. Det gör Jonas varpå Nordin kommer farande från mittcirkeln och precis i rätt ögonblick släpper Boström bollen och Nordin kan raka in bollen i ett tom mål, ett vackert mål. Sista tio jagar AGO vidare men spelat blir för enkelspårigt. MT kontrar och Dick Carlsson kommer fri men Kristian Kaufmann reflexräddar. I matchens sista sekund hyfsar AGO till siffrorna när evigt unge Kent Svensson med full kraft nickar in bollen i nättaket efter en hörna. Det här var en mycket bra match från MT sida. AGO borde haft fler poäng så här långt med tanke på spelet.
MATCHENS LIRARE: FREDDY HÄGGLUND, MARKNADSTAKTIK.

Fotboll Direkt – Text & Rubrik  0–2
T. Tor Sundberg, Jonas Persson.

För några dagar sedan möttes Text & Rubrik och Fotboll Direkt i Reklamseriecupen. Då vann T & R lätt med 5-0. Idag var det en helt annan match. FD hade en säker defensiv och T & R hade svårt att få till några heta målchanser varpå den första halvleken slutade mållös. I inledningen på andra kunde T & R göra det förlösande första målet. Efter att bollen agerat som en flipperkula inne i straffområdet hamnade bollen till sist framför fötterna på Tor Sundberg som rakade in 1-0. Nu blev matchen lite öppnare men FD hade svårt i offensiven och T & R var närmare 2-0 än 1-1. Leif Göransson storspelade verkligen i FD mål. Med sju kvar avgjordes till ställningen när Jonas Persson från dövinkel rullade bollen i mål till 2-0. Under slutminuterna flyttade FD fram mycket folk och målchanser skapades i stort sett varje anfall. T & R hade fyra stolpar under den tiden. Björn Lindahl hade två, Sundberg en och Martin Berggren en. Claes Loft höll välförtjänt nollan men nollan var nära att spräckas när Janne Skogsbergs skott träffade ribban. Vilken start på säsongen T & R fått. Det kan man tyvärr inte säga om FD.
MATCHENS LIRARE: JONAS PERSSON, TEXT & RUBRIK.