Serie A 3:e omgången 2006

Tössinger & Co - MarknadsTaktik  5-3
T. Fredrik Dahlström 2, Stefan Jansson 2, Mikael Nilsson. M: Mikael Brunell 2, Roger Nordin.

Tvåan Tössinger mötte trean MarknadsTaktik i en riktig toppmatch. Det var Tössinger som förde spelet där både Stefan Jansson och Fredrik Dahlström hade var sin jättechans under de första tio. 0-0 stod sig tills slutminuterna på första då Jansson drev bollen 20 meter samt avslutade med ett mäktigt skott i gaveln. MT hade svårt att få till någon offensiv men i inledningen på andra kom lite överrasande en kvittering. Det var Mikael Brunell som smekte in bollen i det bortre hörnet. Efter några minuters ställningskrig så lämnades Dahlström ensam inne i straffområdet och då vet ni ju ur det brukar sluta, just det, med mål. 30 sekunder senare spelade Pelle Ericsson fram Brunell igen och han stötte snyggt in 2-2. Matchen var nu helt öppen den närmaste tio minuterna men mot slutet började Tössinger mala på igen och Mikael Nillson sköt ett skott i stolpen. Med fem gjorde sedan samma Nilsson 3-2. MT blev tvungna att chansa och Jonas Boström fick ett bra läge men kom lite för nära målvakten Peter Carlsson som reflexräddade. Istället för 3-3 kontrade Tössinger in 4-2 efter ett elegant mål av pigge Jansson. Då trodde vi att proppen var ur men ytterligare en gång svarade MT och Roger Nordins inspel gick lite turligt i mål och ställningen var 4-3. I slutminuten fastställde sedan målkungen Dahlström slutsiffrorna till 5-3 i en svängig match.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL NILSSON, TÖSSINGER.

AGO Reklam – BOW Reklam  0-0

Att förra årets seriesegrare och regerande mästare BOW reklam och det gamla storlaget AGO skulle spela en jumbofinal trodde nog ingen spelare innan seriestart. Båda lagen var rädda om poängen och spelade med en säker defensiv. 0-0 stod det i halvtid och 0-0 stod det med tio kvar. Matchen var helt jämn och slutade till sist 0-0 varpå båda lagen spräckte poängnollan. Båda lagen åkte nog till jobbet lite nöjda. Man väntar fortfarande på första segern. Närmast att näta var två stabila backar. Per Jonsén nickade i ribban i den första halvleken och Thomas Nyström prickade stolpen högt upp med ett överraskande högerskott. Henrik Strömblad och Kristian Kaufmann höll välförtjänt nollan.
MATCHENS LIRARE: OLLE JEANSSON, BOW REKLAM.

Abby Norm – Grand Sociedad  2–2
A. Danne Johansson, Niklas Heplinger. G. Magnus Tengzelius, Mathias von Sivers.

Serie A:s enda äkta korplag (några lag får ursäkta) är utan tvekan Grand Sociedad. Det finns alla slags spelartyper i truppen och så är man det enda lag som spelar med en tjej i form av duktiga Katarina Hederoth. Idag svarade man för en enastående präktig bragd när man knep en pinne ifrån stjärnspäckade Abby Norm. Trots ett bollinnehav i första halvlek på 95-5, målchanser 15-1 och avslut 30-2 i AN fördel gick GS till pausvila med en 1-0 ledning. Det var Andreas Krantz som spelade fram lagkaptenen Magnus Tengzelius som från nära håll inte gjorde något misstag. Jakob Nilsson i GS mål var sagolik och vi minns speciellt fotparaden på närskottet. Den andra halvleken såg ungefär ut som den första. Med tio kvar tog Mathias von Sivers tag i bollen utanför sitt eget straffområde samt avancerade fram över hela planen innan han fintade sig förbi några spelare och avslutade med att göra 2-0, vilken balja. I anfallet efter kom äntligen ett mål från AN sida. Det var Danne Johansson som på volley dundrade in bollen efter en hörna och nu såg spelarna att det faktiskt gick att göra mål på Nilsson. Med fyra kvar kom också 2-2. Det var Niklas Heplinger som höll sig framme. Alla trodde nog att AN skulle få in även ett segermål men ett kämpande GS höll undan. Närmast mål var Thony Andersson som nickade i kryssribban från en meter. Grand Sociedad påmindes av domaren att köpa lotter, tippa etc, för sådana här dagar finns det inte många av. AN slet sitt hår i förtvivlan och ibland undrade man hur det var möjligt att det inte blev mål. Visst fanns det även två straffsituationer efter en liten knuff i ryggen samt en ofrivillig hands men idag hade GS domarens marginaler på sin sida. Denna match glömmer man inte i första taget.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS VON SIVERS, GRAND SOCIEDAD.

Expressen – Svea  0–1
S. Mikael Bergvall.

Svea svarade för en riktig skräll när man besegrade serieledarna Expressen med matchens enda mål. Svea spelade för en gångs skull riktigt smart. Man kröp tillbaka och kontraslog. Store, långe och duktiga Magnus Wihlborg tog precis allt i målet och backlinjen var omutlig. Det var Mikael Bergvall som gjorde matchens enda mål i den femte matchminuten när han med vänstern fick en klockren träff och bollen satt som spiken i kistan i burgaveln ganska högt upp. Serieledarna var inte dåliga men man såg direkt från start att det där lilla extra som gjort att de haft så stora framgångar den senaste tiden saknades. I den andra halvleken hade Expressen ett visst tryck men det var också ett skenbart spelövertag för några vassa målchanser hade man svårt att få ihop. Närmast var Thomas Lundin men närskottet gick straxt utanför. Istället var Sveas kontringar livsfarliga. Både Jens Lundström, Mikael Bergvall och Tobias Fridolfsson hade fina lägen flera gånger om och till sist gick slutsignalen och glada Svea spelare höjde armarna i skyn. Svea var värda detta med tanke på spelet de inledande tre omgångarna. Expressen kämpade berömvärt men den sista tredjedelen fick man inte till det.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS WIHLBORG, SVEA.

Text & Rubrik - Slitz  4-3

T. Tor Sundberg 2, Jonas Persson, Björn Lindahl. S. Rutger Lindquist 3.

Text & Rubrik tog sin tredje raka seger när man vände ett hotande 0-2 underläge till en seger med 4-3 mot Slitz på de sista 22 minuterna. Efter en något avvaktande inledning så fick T & R en hörna efter tolv minuter. Den rensades bort av Jack Melcher Claesson varpå Slitz kom i ett två mott ett läge. Michael Skoglund drev bollen över hela plan och väl inne i straffområdet serverade han bollen till Rutger Lindquist, som i sin tur rullade in bollen i det öppna målet. Fyra minuter senare slog Magnus Helin ett perfekt inlägg från hörnflaggan till Rulle som på volley satte dit bollen. T & R låg under med 0-2 trots att man spelat hyfsat, det kändes nog tungt. Med två minuter kvar till halvtidsvila kom en reducering. Jonas Persson var snabbt framme på en retur. Med endast 15 sekunder kvar fick T & R en ny retur och denna gång var det kämpen Björn Lindahl som smällde upp bollen i krysset från nära håll. I början på andra sköt Tor Sundberg ett stolpskott men sedan var det mest ett juste ställningskrig med få målchanser. Med fem kvar laddade Björn Westberg stora kanonen och vid bortre stolpen stod Sundberg och satte dit skallen till 3-2. Det var modigt av Sundberg för många hade nog duckat men som Tor sa, - Jag hann inte få undan skallen. Minuten senare har Slitz en hörna och bollen rensas undan. Vid mittcirkeln ute på kanten möts Sundberg och målvakten. Sundberg vinner duellen samt skjuter in 4-2 från halva plan i det övergivna målet, mycket vaket. Med 30 sekunder spelar pigga Jack fram Rulle som gör sitt tredje mål i denna match samt sitt åttonde på tre matcher. Därmed toppar han skytteligan, starkt. Grattis T & R till segern, den var välförtjänt.
MATCHENS LIRARE: TOR SUNDBERG, TEXT & RUBRIK.

Digaloo - Fotboll Direkt  1-1
Jonas Andersson. F. Michael Dabrowski

Den första halvleken mellan Digaloo och Fotboll Direkt gick i ett behagligt semestertempo och spelarna kände på varandra. Målchanserna var lätt räknade. Kämpen Peter Shaw sköt över från straffpunkten och Magnus Lindblad träffade översidan på ribban. Sedan hade Michael Dabrowski i FD ett bra skott men Hasse Hallberg räddade friläget. I början på andra slog Lindblad en underbar 35 meters crossboll till Jonas Andersson som gjorde en grym nedtagning. Leif Göransson räddade skottet. I anfallet efter slog Lindblad en fin lyra och vid bortre delen av straffområdet dök Andersson upp och på volley satte han dit 1-0. Sedan kontrollerade Digaloo händelserna på plan och såg ut att gå mot en seger. FD som hittills varit poänglösa var i denna match också uddlösa samt gick mot sin tredje raka förlust. Med fem kvar tog dock duktiga Michael Dabrowski mot bollen, vände bort sin bevakare samt sköt ett kanonskott utanför straffområdet och bollen satt i burgaveln. FD fick helt plötsligt självförtroende medan Digaloo började sprida passningarna åt alla håll. Matchen slöt 1-1 men närmast ett ledningsmål var helt plötsligt FD men Mattias Dahlquists skott smet över ribban.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL DABROWSKI, DIGALOO.