Serie A 4:e omgången 2006

Text & Rubrik – MarknadsTaktik  5–1
T. Håkan Tranér 2, Tor Sundberg 2, Niklas Anbratt. M. Jonas Boström.

Stärkta av de senaste framgångarna startade Text & Rubrik matchen mot MarknadsTaktik mycket piggt och rörligt den första kvarten och under den tiden fick man ihop till en 2-0 ledning. Vid det första målet hade MT en hörna. Bollen rensades bort och Tor Sundberg vann en duell på mittplan varpå två T & R spelare kom fria och Niklas Anbratt passade bollen i rätt tid till Håkan Tranér som rullade in trasan. Det andra målet slog Anbratt in efter en retur. Ett trögstartat MT vaknade till sist, kom in i matchen på ett bra sätt och var t.o.m. bra den närmsta kvarten. Reduceringsmålet kom innan paus genom Jonas Boström och Mikael Brunells fina nick i ribban var värd ett bättre öde. MT jagade en kvittering och Robert Nordin träffade stolpen. T & R såg vilsna ut men med tio kvar spelade Anbratt fram Sundberg som med en välriktad vänster satte dit 3-1 i burgaveln. Det blev nådastöten för MT och T & R började briljera igen och speciellt då formstarka Anbratt. Han spelade fram Sundberg till 4-1 och dundrade ett skott i stolpen innan dagens delikatess inträffade. Anbratt och Jonas Persson snackade ihop sig vid en hörna och kom fram till att göra en variant. Två kortpassningar, en underbar tunnel samt en genialisk snett inåt bakåt passning hanns med innan Tranér dundrade in slutresultatet 5-1. Detta var T & R fjärde raka seger, vilken start på säsongen. Anbratt gjorde ett och hade fyra assist.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS ANBRATT, TEXT & RUBRIK.

Svea – Abby Norm  3–1
Martin Eisele, Petter Wåhlén, Mikael Bergvall. A. Jan Schiratzki.

Innan säsongen startade tisslades och tasslades det om att Svea skulle åka ur. På fyra matcher har Svea spelat en bra fotboll, vunnit hälften i och med dagens stabila seger över gåtfulla Abby Norm. Svea inledde bra som alltid och den 1-0 ledningen efter mål av Martin Eisele man hade efter tio minuter på en halvträff var helt i sin ordning. Tobias Fridolfsson hade dessutom ett stolpskott. I slutet på första och i början på andra hade AN ett stort bollinnehav som dom för övrigt brukar ha i matcherna. Magnus Wihlborg i Svea-målet växte ut som en jätte och de brukar målvakterna göra mot offensiva AN. Årsdebuterande Jan Schiratzki fibblade dock in 1-1 med kvarten kvar och nu var AN på gång. Fadi Afram träffade stolpen och i detta läge på matchen var Svea mycket nöjd med en poäng. Efter hand började Svea få till några kontringar och Jens Lundström träffade stolpens utsida. Med tio kvar passar Mikael Bergvall en stenhård passning till Thomas Svensson som inte hinner få undan huvudet varpå bollen flyger fram emot Petter Wåhlén som fri framför mål gör 2-1, vilket flax. AN ökar nu trycket än mer men Mikael Bergvall kontrar och kommer fri från halva plan och rullar in segermålet 3-1. Matchens lirare var redan utsedd innan matchen började. Järnmannen Jens Lundström skulle operera gallan och fick en tid på morgonen. Han ändrade tiden till 09.00 för att hinna lira matchen. Problemet var att han varken fick äta eller DRICKA innan han lades in men spela skulle han. Det blev två poäng men sedan bar det iväg till sjukhuset samt in i en narkos. Att han dessutom lider av ryggskott eller något fel på disken är en annan sak. Ja vad säger man, Jensa är unik.
MATCHENS LIRARE: JENS LUNDSTRÖM, SVEA

Digaloo – AGO Reklam  1–2
D. Niclas Ivarsson. A. Michel Gordin 2.

AGO och Digaloo bjöd på en bra, jämn och juste match. Båda lagen bemödade sig med att spela bra fotboll och det fick till sin följd att vi fick se en underhållande match. Man skapade några fina målchanser var under den första kvarten. Jonas Andersson i Digaloo hade en träff i stolpen samt ett farligt skott över från nära håll. Även Ronny Kannerberg träffade stolpen. Hos AGO var Michel Gordin ständigt på bettet. När dom klara målchanserna inte resulterade i mål kom förstås målet på en halvchans. Gordin sköt ett skott som tog på en försvarare men Hasse Hallberg gjorde en fin räddning och styrde bollen i stolpen varpå den gick på Hallberg igen samt in i mål. Äntligen lite medflyt för AGO. Digaloo spelade bra men man tappade lite i inledningen på andra förutom Anderssons skott utanför efter 30 sekunder. AGO spelade smart och Marcus Berg hade ett bra avslut som dock Hallberg gjorde en fotparad på. Sedan styrde Hallberg bollen i stolpen efter ett lurigt skott från Per Apelgren. Med tio minuter kvar av matchen så ökade AGO på ledningen till 2-0 efter ett mycket grant mål. Det var Gordin som slog en underbar crossboll till Apelgren som tog ner skinnet, väntade in Gordin och slog en genial passning till just Gordin som kom farande och stötte in bollen i nättaket. Det kändes som dödsstöten för Digaloo men några minuter senare kunde Niclas Ivarsson reducera varpå slutminuterna blev dramatiska. Båda lagen hade lägen men närmast var Apelgren vars frispark tog i ribban. AGO tog till sist sin första fullpoängare.
MATCHENS LIRARE: MICHEL GORDIN, AGO REKLAM.

Slitz – Fotboll Direkt  1–3
S. Peter de Clairac. F. Janne Skogsberg, Marcus Törngren, Erik Sylvén.

Fotboll Direkt hade två riktiga lyckominuter när man gjorde hela tre mål. Första kvarten var helt jämn och de båda lagen kände på varandra. Helt plötsligt så fick FD en Lidners knäpp. Janne Skogsberg kom i skottläge och fick på en halvträff som träffade en försvarare varpå bollen retfullt enkelt rullade in i mål invid stolpen. 30 sekunder senare kunde pigge Marcus Törngren smälla in 2-0 i nättaket och ytterligare någon minut senare gjorde Erik Sylvén en Sylvénare. Han höll föredömligt i bollen och backarna backade varpå Sylvén tog fram sin patenterade tå jagare och bollen satt bergsäkert i mål. Slitz låg alltså under med hela 0-3 fast matchen var helt jämn. Det är en tung uppförsbacke det men man försökte i alla fall. FD hade ett säkert försvarsspel och tillät inte Slitz skapa de där riktigt heta målchanserna. Med sex minuter kvar kunde Rutger Lindquist fått en straff när han blev lite upphakad men har han inte fått en straff på sju år var det lika bra att inte blåsa nu heller. I slutsekunderna fick Slitz en straff och den gjorde Peter de Clarac 1-3 på. Även FD spräckte sin nolla i den rekordjämna serien, speciellt runt strecket. Slitz måste rycka upp sig, det här var tredje raka torsken.
MATCHENS LIRARE: MARCUS TÖRNGREN, FOTBOLL DIREKT.

BOW reklam – Expressen  5–1

B. Hans Pettersson 2, Peter Kisfaludy, David Nildén, Christian Hosenfeld. E. Mikael Norlund.

Förra årets seriesegrare i Serie A, BOW reklam ställdes mot förra årets seriesegrare i Premier League, Expressen. Det var full fart från första sekund och Thomas Lundin testade Henrik Strömblad direkt men han var med på noterna och gjorde en bra räddning. I anfallet efter fick Peter Kisfaludy ett bra läge men skottet gick utanför. Spelet vände igen och en Expressenspelare spelade in bollen som strök mållinjen och två tre spelare var nära att tåa in den. Sedan hade Christian Hosenfeld en bra nick utanför, ja spelet böljade fram och tillbaka och man såg att detta var en riktig toppmatch. Efterhand ebbade det ut lite men precis innan paus träffade Lundin stolpen varpå halvtidssiffrorna slöt 0-0. Efter tre matcher och en halvlek så visade äntligen BOW upp det spel som gjorde dom till mästare 2005. De innehöll stabilt försvarsspel och blixtrande kontringar samt en bra inställning i hela laget. Hosenfeld slog ett långt inspel och vid bortre delen på straffområdet mötte Kisfaludy upp med en bredsidevolley i mål och vilt jubel bröt ut hos BOW. Matchen hade lite semifinalstämpel över sig och BOW låg ju för närvarande sist i tabellen. Expressen började trumma igång igen och med nio minuter kvar nickade duktige Mikael Norlund in en retur till 1-1. Sedan följde några matchavgörande minuter och i anfallet efter kontrade BOW där kämpen Thomas Nyström sköt ett lurigt lågt skott som det blev retur på och den slog Hasse Pettersson in. Minuten senare hade Martin Hamrin ett jätteläge men Strömblad gjorde en grym räddning och istället för 2-2 kontrade BOW in 3-1 i anfallet efter. Det var planens bästa spelare David Nildén som gjorde målet efter ett triangelspel med Kisfaludy och födelsedagsbarnet Stefan Söderström. Det målet var spiken i kistan varpå BOW kunde defilera i mål. 3-1 blev till 5-1 som dock var alldeles för stora siffror. Det var HP och Hosenfeld som gjorde de två sista. Matchen fick en liten bitter eftersmak eftersom en BOW spelare tände snett och gjorde en Mattias Jonsson (DIF-AIK i derbyt). Han fick bara två minuter, men i efterhand borde det blivit mer med tanke på att Expressenspelaren fick en lårkaka och inte kunde gå för fullt. Sådan får inte hända i Reklamserien, det är bl.a. därför den är så populär, skäms. Matchen höll annars hög kvalitet.
MATCHENS LIRARE: HENRIK STRÖMBLAD, BOW REKLAM.

Tössinger – Grand Sociedad  2–1
T. Fredrik Dahlström, Stefan Jansson. G. Andreas Krantz.

Serieledarna Tössinger behåller sin ledning men det var med nöd och näppe. Grand Sociedad är tippat som ett bottenlag men man radar upp den ena bra matchen efter den andra. Idag var man riktigt pigga och tog också ledningen i mitten på halvleken efter ett bra skott från Andreas Krantz. Sten-Ove Ramberg har sin fina teknik kvar och spelar fram sina lagkamrater efter behag. En annan härlig lirare gjorde årsdebut idag och det var Håkan Sjöstrand. Han har inte tappat någonting och hade det inte varit för det gråa håret hade man trott att han var 25 år. Innan paus kunde Fredrik Dahlström kvittera till 1-1. I början på andra halvlek kunde även Tössinger göra 2-1 genom Stefan Jansson. Nu trodde vi lite till mans att Tössinger skull rycka ifrån men GS bet sig fast och planens bästa spelare, Krantz, var ständigt på spelhumör. Först sköt han ett bra skott som Peter Carlsson med nöd och näppe räddade, sedan sköt han klockrent i stolpen och till sist krutade han ett bra skott precis över. Det var lika nära 3-1 som 2-2 fast Tössinger förde spelet. Ännu en Allsvensk spelare och f.d. proffs (Bröndby) gjorde debut i Reklamserien idag. Det var Krister Nordin.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS KRANTZ, GRAND SOCIEDAD.