Serie A 5:e omgången 2006

MarknadsTaktik – Digaloo  3–2
M. Stefan Karlsson 2, Robert Nordin. D. Jonas Andersson, Magnus Lindblad.

MarknadsTaktik inledde matchen mot Digaloo i en rasande fart. Redan i den första spelminuten kom 1-0 på nick genom Robert Nordin efter fint spel. Innan matchuret visat tio minuter kom även 2-0. Freddy Hägglund kom helt fri som en Hockeystraff men en övergiven Hasse Hallberg räddade. Digaloo rensade undan men inte bättre än att Stefan Karlsson fick tag i den och satte dit bollen. Digaloo var trögstartade men kom på allvar in i matchen när Niclas Ivarsson serverade bollen snett inåt bakåt till Jonas Andersson som elegant lättade in bollen i krysset. Sista tio på första och de första tio på andra var helt jämna, med ett litet övertag från Digaloos sida. Med nio minuter kvar att spela blev Ronny Kannerberg fälld och på den efterföljande straffen gjorde Magnus Lindblad 2-2. Det var nära att den vikarierande Pelle Ericsson tog den. Nu fick Digaloo blodad tand och minuten senare kommer man i ett flygande anfall och Lindblad var nära att bli tvåmålsskytt men nicken gick strax utanför. MT höll  undan och hade dessutom ett jätteläge med tre kvar. Storspelaren Robert Nordin drev igenom och spelade snyggt vägg med Jonas Boström. Både försvarare och målvakt var överspelade men bollen studsade upp lite varpå skottet gick över det vidöppna målet. Matchen skulle få en målchans till. Med endast tio sekunder kvar gick Karlsson på skott från 15 meter och fick till en drömträff med vristen varpå bollen gick spikrakt in i mål. Vilket flyt och detta var en viktig tvåpoängare för MT. Snopet Digaloo. Det skiljer endast en poäng mellan trean och tolvan, jämnt värre!
MATCHENS LIRARE: STEFAN KARLSSON, MARKNADSTAKTIK.

Slitz – Tössinger  1–1
S. Jimmy Thurby. T. Fredrik Dahlström.

Formstarka serieledarna Tössinger mot formsvaga jumbon Slitz, hur skulle detta sluta! Av den inledande matchbilden att döma så skulle detta bli en lätt historia för Tössinger. Redan efter två minuter hade man haft två jättechanser. Stefan Alvén hade ett avslut som strök stolpen och Fredrik Dahlströms kanon räddades av Mathias Zakrisson. Slitz kom inte över halva plan med bollen under kontroll de första fyra minuterna men då kom istället Jack Melcher Claesson i flygande fläng men det farliga skottet räddades av Peter Carlsson. Sedan ebbade både tempot och målchanserna av en smula. Halvleken skulle inte sluta mållös. Stefan Jansson var på väg ut ur straffområdet men blev fälld. Den efterföljande straffen satte Dahlström dit. Sedan bevakade Tössinger sin ledning på ett bra sätt men med sju minuter kvar kom Slitz i ett anfall och inspelet hamnade hos en omarkerad Jimmy Thurby som stod vid den bortre stolpen och la in lite överraskande 1-1. Sista 6-7 minuterna öppnades båda lagens försvar för de var full fart framåt som gällde. Vilket lag som helst kunde vinna. Mikael Nilsson, Dahlström och Alvén hade alla tre jättelägen men antingen gick avsluten utanför, över eller så räddade Zakrisson. Även Carlsson i Tössingers mål fick göra några jätteräddningar. Matchen slutade till sist med ett oavgjort resultat, 1-1.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS ZAKRISSON, SLITZ.

BOW reklam – Text & Rubrik  5–2

B. Hans Pettersson 2, Bengt Wicksell, Thomas Nyström, Peter Kisfaludy. T. Tor Sundberg 2.

Nu är det livat i BOW reklams omklädningsrum igen. Efter tre raka utan vinst så vände det i den förra omgången och idag besegrade man hittills obesegrade Text & Rubrik. BOW hade en grym utdelning och det mesta gick deras väg. Hasse Pettersson lobbade mycket vackert in 1-0 från 20 meter på den 1.93 m långa Ludvig Grimlund och dessutom i ganska låga mål, vilken känsla. Fem minuter senare så gjorde HP även 2-0. Matchen var helt jämn men det var BOW som hade utdelning. Med tio sekunder kvar av halvleken så spelade David Nildén fram 65-årige Bengt Wicksell som tryckte in 3-0. Frågan är om Bengt är den äldsta målskytten i Reklamseriens historia. I början på andra tryckte T & R på ordentligt och Tor Sundberg fick ett fritt läge men Henrik Strömblad räddade. Men nästa läge från Sundberg kunde Strömblad inte stå emot och nu fick T & R vittring igen. Allt hopp släcktes dock 30 sekunder senare när Thomas Nyström slog till med vänstern från 20 meter och bollen gick via målvakten och in till 4-1, ridå. Med sju kvar kom BOW i ett tre mot två läge och ytterligare en gång fick Nildén agera framspelare när Peter Kisfaludy satte dit 5-1. Sundberg satte sedan ett mål till.
MATCHENS LIRARE: HASSE PETTERSSON, BOW REKLAM.

Abby Norm – Expressen  2–3
A. Peter Göthe, Dan Sahlin. E. Thomas Lundin 2, Martin Hamrin.

Expressen och Abby Norm gick och kände på varandra likt två tungviktsboxare i början. Den som först fick in några jabbar var Expressen men vikarierande målvakten Danne Johansson var med på noterna. Sedan var det AN:s tur att få in några upper cuts och även Expressen hade en vikarierande målvakt i form av Michael ¨Barthez¨ Eklund, som nu briljerade. I slutet på den första ronden fick Expressen in sitt första knockoutslag. Först spelade Thomas Lundin fram Martin Hamrin som inte gjorde något misstag. I anfallet efter spelade Kimmo Rolin fram Joakim Jonsheden men skottet tog i stolpen så att det klingade. Ytterligare ett anfall senare så var det Hamrins tur att spela fram Lundin till 2-0. AN räddades till sist av gonggongen. I början på den andra ronden gjorde Lundin sitt andra mål för dagen vilket betydde en 3-0 ledning. Nu var AN så gott som uträknade men man reste sig på nio när Peter Göthes skott slank in och den reduceringen resulterade i en anstormning från AN som fick nya krafter. Expressen kroknade allt mer och med fem minuter kvar kom även 2-3 genom alltid så duktiga Dan Sahlin. AN tryckte även på för en kvittering men Expressen försvarade sig föredömligt och man hade t.o.m. de farligaste målchanserna mot slutet på sina snabba kontringar. Expressen tog en viktig tvåpoängare. Matchens lirare var Eklund (vi glömmer fadäsen vid 1-3 målet).
MATCHENS LIRARE: MICHAEL EKLUND, EXPRESSEN.

Fotboll Direkt – Svea  1–7
F. Marcus Törngren. S. Mikael Bergvall 3, Jens Lundström 2, Martin Eisele, Petter Wåhlén.

Svea rann iväg i andra halvlek och kunde ta sin tredje raka seger. Första halvlek var jämn och det enda som skiljde lagen åt var Mikael Bergvalls mål då han ordnade detta på egen hand efter ett långt utkast från målvakten Magnus Wihlborg. Svea öppnade starkt i andra med två snabba mål av Jens Lundström och Martin Eisele. Marcus Törngren reducerade till 1-3 för Fotboll Direkt och ett viss hopp infann sig. Detta släcktes av Bergvall som var som i fornstora dagar då han dräpte in två mål. Lundström och Petter Wåhlén såg till att slutresultatet blev 7-1.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL BERGVALL, SVEA

AGO Reklam – Grand Sociedad  4–0
A. Elias Karroum 2, Michel Gordin 2.

AGO kunde segla ifrån till en tämligen komfortabel viktoria över Grand Sociedad. Kristian Kauffmann hade spikat igen kassen och framåt var Michel Gordin och Elias Karroum heta och satte två var. GS stretade emot ganska bra och det var först i andra som målen trillade in.
MATCHENS LIRARE: ELIAS KARROUM, AGO