Serie A 6:e omgången 2006

Text & Rubrik – Svea  4–3
T. Tor Sundberg 3, Björn Westberg. S. Jens Lundström 2, Mårten Forsell.

Det var mycket gult på planen idag och det passade ju bra med tanke på Sveriges segermatch mot Paraguay i går. Två av seriens positiva lag möttes i en riktig toppmatch. Tvåan Text & Rubrik med sina gula tröjor mötte trean Svea i sina gulsvarta tröjor. Efter en trevande start så skaffade sig T & R tre giftiga lägen i rad under några minuter. Det var Martin Berggren, Tor Sundberg och Claes Looft som fick chanserna men Magnus Wihlborg höll tätt. Därför var det rättvist när T & R tog ledningen genom ett skott via ribban av Tor Sundberg i den åttonde minuten. Sundberg var nära att även göra ett mål till minuten senare när han försökte lobba bollen över Wihlborg. Det är bara det att Wihlborg mäter 2 m i strumplästen och blir 3 meter när han sträcker ut armarna. Svea hade inte mycket i anfallsväg men i den elfte minuten vinner Mårten Forsell två motlägg i rad när han forcerar fram och bollen hamnar med flyt i nätmaskorna. Det var precis den injektionen Svea behövde för nu vaknade man till liv. Innan paus kunde man också ta ledningen när Martin Eisele slog ett härligt skruvat inlägg med sin känsliga vänster och vid den bortre stolpen stod Jens Lundström och nickade snyggt in 2-1. T & R blixtstartade den andra halvleken och skaffade sig en trippelchans redan innan den första minuten gått. Wihlborg räddade de två första och Forsell det tredje stående på mållinjen. Minuten senare bröt sig Björn Westberg fram och avslutade med en snygg bredsida i det bortre hörnet till 2-2. T & R var nu inne i ett vinnarstim och som ett brev på posten kom också 3-2 genom Sundberg. Svea kom in i matchen en andra gång i matchen när dom tilldömdes en straff för hands. Men Peter Segerström räddade Lundströms stramare. Minuten senare räddade Segerström även Bergvalls närskott och nu växte Segerström ut till en matchvinnare. Svea tryckte på i slutminuterna men T & R var farliga i sina kontringar och Sundberg han var farligast av alla. Först sköt han över i ett friläge men med två kvar svarade han för ett hattrick när han satte 4-2 (Lundström gjorde sedan 4-3 i den sista tiondelen av matchen). Med en match mer spelad leder T & R serien likväl som den 47-åriga Tor Sundberg leder skytteligan på 10 mål. Nu övertog T & R Sveas titel som vårens lag. Trevlig sommar gubbar.
MATCHENS LIRARE: TOR SUNDBERG, TEXT & RUBRIK.

Slitz – Digaloo  1–2
S. Rutger Lindquist. D. Andreas Holsti 2.

Digaloo och Slitz kände på varandra i den första halvleken. Målchanser skapades men skärpan den sista tredjedelen saknades. Närmast mål var Digaloo som var det något bättre laget första halvan men Tommy Svenssons högerskott gick i stolpen. Bollen spelades tillbaka in i straffområdet och då nickade Jonas Andersson i ribban. Precis som i cupmatchen igår kom Slitz ut som ett nytt lag till den andra akten. I den tredje minuten slår Peter de Clairac ett väl avvägt inlägg och Rutger Lindquist nickar in sitt nionde mål denna vårsäsong (+ två i cupen). Slitz tänder nu till på allvar men man räknar inte med att Andreas Holsti gör sin bästa Reklamseriematch någonsin. Han dyker nämligen upp som gubben i lådan och rullar in 1-1 i mitten på halvleken. Sista tio blir ett ställningskrig och det lutar åt ett oavgjort resultat, som troligen båda lagen är nöjda med. Med tre kvar slår Svensson en lång inspark till hörnet av straffområdet till Andersson som nickar in bollen mot straffpunkten och där dyker Holsti upp igen och nickar snyggt in 2-1, vilken balja. Slitz försöker men det blir ingen kvittering trots att de Clairac har ett jätteskott men Hasse Hallberg parerar. Detta var en viktig fullpoängare för Digaloo. Slitz har släppt in för många mål i år för att blanda sig i slutspelssnacket men än är det inte kört.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS HOLSTI, DIGALOO.

BOW Reklam – MarknadsTaktik  5–0
Michael Eklund, David Nildén, Stefan Söderström, Peter Kisfaludy, Bengt Jonevret.

BOW reklam bjöd på en klack och jubel föreställning. Det räckte att de regerande mästarna spelade en drömfotboll i ca tolv minuter för att avgöra matchen mot ett vingklippt MarknadsTaktik. Efter en avvaktande inledning blixtrade BOW till ordentligt. Efter fint spel där bollen gick mellan flera spelare så avslutade Michael ¨Zlatan¨ Eklund med att ursnyggt klacka in 1-0, vilken känsla. Minuterna senare visade David Nildén upp sin vänsterkanon och bollen satt bergsäkert i burgaveln. Sedan var det dags för Stefan Söderström att göra sitt första mål för året till 3-0. Matchuret visade endast elva sekunder när 4-0 målet var ett faktum i början på andra. Nildén spelade in bollen till Peter Kisfaludy som klackade bollen bakom stödjebenet och upp i nättaket, ett klassmål. Sedan avtog tempot och vi fick uppleva 18 mållösa minuter innan Bengt Jonevret avslutade målkalaset med att, ja just det, klacka in bollen. BOW ligger nu fyra över sommaruppehållet vilket är starkt med tanke på den usla inledningen. MT var värda både ett och två mål men Henrik Strömblad fick välförtjänt hålla nollan. Robert Nordin var planens kung och sprang för tre spelare.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL ¨ZLATAN¨ EKLUND, BOW REKLAM.

AGO Reklam – Abby Norm  4–2
AG. Michel Gordin, Jonas Hellgren, Per Apelgren, Per Jonsén. Ab. Martti Metsö, Danne Johansson

AGO reste sig från ett hotande 0-2 underläge till en meriterande 4-2 seger och får därmed fira semester som ett glatt slutspelslag. AGO inledde bra men det var Abby Norm som gjorde det första målet i den tionde minuten när Martti Metsö satte dit 1-0. I och med det målet blev det fart på AN och fem minuter senare låg även 2-0 bollen i nätmaskorna. Det var Dan Sahlin som genialiskt klackade fram Danne Johansson som blev målskytt. Michel Gordin var riktigt het på vänsterkanten idag (som en formtoppad Tobias Hysén) och med tre kvar av halvleken smällde han in 1-2 på sitt femte skottförsök. Första tio på andra halvleken var helt jämna och det var lika nära ett 3-1 mål AN som ett 2-2 för AGO. Det blev det sistnämnda när vänsterbacken Jonas Hellgren satte dit 2-2 med vänstern med tio kvar. 30 sekunder senare så gjorde även AGO 3-2 och det var Per Apelgren som via en försvarare såg till att bollen hamnade i nätmaskorna. Ytterligare två minuter senare kom även 4-2 när Per Jonsén nickade in en retur. På blott två minuter vände alltså AGO ett 1-2 underläge till en 4-2 ledning, vilket flyt. Ett ganska bra spelande AN blev chockat och orkade inte resa sig de sista sju minuterna. Vi fick uppleva ett litet jubileum denna vackra och varma junimorgon. Lasse Zetterlund blev nämligen den 50:e f.d. Allsvenska spelaren i Reklamserien, det ni.
MATCHENS LIRARE: LASSE ZETTERLUND, AGO REKLAM.

Fotboll Direkt – Grand Sociedad  3–0
F. Erik Sylvén 2, Martin Svensson.

Fotboll Direkt tog sig upp över nedflyttningsstrecket efter en säker 3-0 seger över Grand Sociedad. Det var FD som hade kommandot i matchen och i mitten av halvleken sköt Mikael Klotz stenhårt i ribban. Minuten senare kunde FD fått straff men domaren friade. Jakob Nilsson var duktig i målet. GS repade mod och Henrik Hemminger var ytterst nära att ge sitt lag ledningen med då räddade Leif Göransson. Vid en hörna kunde sedan måltjuven Erik Sylvén trycka in ledningsbollen för FD. Andra halvlek var bara dryga minuten gammal då Sylvén kunde göra sitt andra mål efter fint förarbete av Janne Skogsberg. När Martin Svensson satte 3-0 efter 5 minuter trodde man att det skulle rinna iväg men GS stred matchen igenom. Putte Ramberg bjöd på ett par konstnummer och Hemminger var framme och oroade igen. Katarina Hederoth hade ett också bra skott. Bäst av alla på plan var Göran Broberg i Grand Sociedad. Han slet och kämpade, ramlade, täckte skott och spelade allmänt uppoffrande; "- Det var som i en skyttegrav", var hans kommentar efter matchen. Sådant är härligt att se.
MATCHENS LIRARE: GÖRAN BROBERG, GRAND SOCIEDAD.

Tössinger & Co – Expressen  3–4
T. Fredrik Dahlström 2, Rickard Westerberg. D. Mikael Norlund 2, Kimmo Rolin, Martin Hamrin.

Expressen rivstartade denna toppmatch med att göra 1-0 efter 35 sekunder. Det var Kimmo Rolin som var påpassligt framme och styrde in bollen. Expressen tog tag i spelet och därför var det lite överraskande att Tössinger kvitterade genom Rickard Westerberg. Expressen trummade på och endast storspel av Peter Carlsson i målet hindrade bollen från att gå in. Martin Hamrin var planens kung i första halvlek och skapade ständigt oro. Även Rolin och Mikael Norlund hade en hel del chanser. Det var därför inte konstigt att Hamrin vackert kunde göra 2-1 efter fint inspel av Rolin. Patrik Myrbäck var stark pådrivare och med två minuter kvar av första pass-sköt han in till Norlund som styrde in 3-1. Ett resultat Tössinger skall vara glada för. Fredrik Dahlström hade inte setts till i första men i början av andra hade han en dubbelchans. Expressen hade fortfarande taktpinnen. Hamrin respektive Myrbäck var nära att öka på. Istället var det kvicke Norlund som distinkt nickade in 4-1 efter inlägg av Myrbäck. Expressen har ju inte den bästa konditionen och den började tryta därefter. Duktiga backarna Magnus Laurin/Michael Englund hade inte gett Dahlström en millimeter men nu fick han lite mer svängrum. Han orsakade en straff som han säkert satte och med 7 minuter kvar styrde han ett skott från Mathias Tauberman som Pelle Lindholm i målet var chanslös på. Nu hade Tössinger flyt och Expressen gick på knäna. Det var upplagt för kryss men Expressen tog sig kragen och det var närmare 5-3 än 4-4. Det var således en välförtjänt seger för "de röda".
MATCHENS LIRARE: MIKAEL NORLUND, EXPRESSEN.