Serie A 7:e omgången 2006

Fotboll Direkt – Tössinger  2–3
F. Erik Sylvén 2. T. Stefan Alvén, Christian Bauer, Fredrik Dahlström.

Topplaget Tössinger inledde höstsäsongen med ett möte mot sin mardrömsmotståndare Fotboll Direkt. De två senaste matcherna har slutat med siffrorna 1-0 och 6-0 till FD. Tössinger har alltså inte gjort mål på Leif Göransson på hela 1 timme och 20 minuter. Med den vetskapen så var Tössinger på tårna direkt och tog hand om taktpinnen. FD försvarade sig föredömligt och deras kontringar var livsfarliga med den irrationella Erik Sylvén på topp. Ifjol gjorde han ju fem mål på Tössinger, det har aldrig någon mäktat med förut. Mathias Tauberman var nära att spräcka nollan efter en kvart men Göransson styrde upp bollen i ribban och ut. Det stod 0-0 i paus och sex av de senaste nio matcherna i denna omgången har stått 0-0 i halvtid vilket vittnar om jämna och spännande matcher. Tössinger bröt sedan förtrollningen fem minuter in på den andra när Stefan Alvén läste ett uppspel, bröt detsamma, samt avancerade fram och smällde in 1-0 på halvvolley, snyggt. Nu hade Tössinger en bra period och på fem minuter ökade man från 1-0 till 3-0 efter mål av Christian Bauer och Fredrik Dahlström (väggpass från Bauer). Med fem minuter kvar trodde vi att matchen var körd men duktiga Marcus Törngren fick tag i bollen i en kontring och spelade elegant fram bollen till Sylvén som rullade in 1-3 i öppet mål. Med endast en minut kvar så vann Törngren två dueller inne i straffområdet varpå bollen hamnade hos Sylvén som dundrade in 2-3 i nättaket. FD forcerade sedan i slutsekunderna men Tössinger höll undan i en bra match.
MATCHENS LIRARE: STEFAN ALVÈN, TÖSSINGER.

AGO – Text & Rubrik  1–3
A. Per Jonsén. T. Niklas Anbratt 2, Peter Hammarstrand.

Serieledarna Text & Rubrik med den 59 årige lagkaptenen Sture Johansson i spetsen fick en drömstart på höstsäsongen när Niklas Anbratt mycket oväntat slängde iväg ett skott från 20 meter som en skymd målvakt i AGO inte han reagera på. Då hade klockan inte tickat till en minut. Efter det kröp T & R hem och tillät AGO ta över händelserna ute på plan. Det blev trångt och målchanserna var lätt räknade under den första halvleken. Det sista som hände var att T & R fick en hörna som lades perfekt av Jonas Persson. En omarkerad Peter Hammarstrand kunde nicka in viktiga 2-0. Trots en ganska tuff uppförsbacke spelade AGO riktigt hyfsat och i den femte minuten på andra kunde Per Jonsén reducera. AGO fick nu riktig vittring och jagade kvittering. Lägen fanns men som så många gånger förr då ett lag ligger på så öppnar det för kontringar bakåt. Med fem kvar prickar duktige Ludwig Grimlund ribban och returen rakas utanför. T & R kunde öka till 3-1 minuten senare när Niklas Anbratt slår in sin egen retur efter en sagolik första räddning från Kristian Kaufman. Därmed behåller T & R serieledningen. Idag hade man hela 13 man på plats, kul.
MATCHENS LIRARE: LUDWIG GRIMLUND, TEXT & RUBRIK.

BOW reklam – Svea  7–0
B. David Nildén 3, Hasse Pettersson 2, Stefan Söderström, Hasse Jonevret.

De regerande mästarna BOW reklam inledde ju säsongen svagt för att sedan avsluta våren på bästa tänkbara sätt. I höstpremiären mot Svea spelade BOW stundtals propagandafotboll och såg ut som ett mästarlag. Första halvleken var fartfylld och med normal utdelning skulle BOW ha ledat med ungefär 3-2 men det stod fortfarande 0-0 efter en kvart. Det skulle bli ett mål innan paus och det var BOW som gjorde det. Matchen avgjordes sedan i inledningen på andra då BOW gick från 1-0 till 4-0 på endast fyra minuter. Till sist slutade det hela 7-0. Stor segerorganisatör i ett bra spelade vinnarlag var planens kung, David Nildén. Den vänsterfotade Nildén gjorde 1-0, 5-0 och 6-0 samt spelade fram till 2-0 och 3-0. – Allt går hem när man är spelsugen var matchhjältens kommentar när han satt på bänken denna underbara morgonen. Hasse Pettersson, en annan klippa, han svarade för två fina mål medan Stefan Söderström och Hasse Jonevret satte dit var sitt. Svea var inte dåligt och ändå blev man utklassade, det är ett bra betyg till BOW.
MATCHENS LIRARE: DAVID NILDÈN, BOW REKLAM.

Abby Norm – Slitz  4–4
A. Dan Sahlin, Niklas Heplinger, Jan Schiratzki, Joachim Ahlm. S. Rutger Lindquist 3, Stefan Windefalk.

Både Abby Norm och Slitz hade säkert räknat med en bättre tabellplacering än den tionde respektive elfte plats som de båda lagen parkerar på efter sex omgångar. AN började bäst men det var Slitz som gjorde det första målet när Peter de Clairac och Rutger Lindquist kontrade och där den sistnämnde rullade in bollen i öppen bur. Men som sagt, AN var på gång, varpå Dan Sahlin sköt en kanon från 15 meter in i mål till 1-1. Sedan radade Niklas Heplinger upp tre fina chanser. De två första gick strax utanför men det tredje satt och AN gick till paus med en rättvis 2-1 ledning. När sedan Jan Schiratzki gjorde 3-1 i inledningen på andra kändes det som ett vinstmål. AN tappade sedan lite av greppet samtidigt som Slitz började få stil på spelet. De Clairac spelade på nytt fram Rulle till 2-3 och nu fick Slitz på allvar vittring och som ett brev på posten kom också en kvittering när Rulle förlängde Jack Melchers Claessons inspel i mål. Trots den chocken gick AN upp i nästa anfall och Jochim Ahlm satte dit 4-3 och matchen svängde friskt i sensommarvärmen. Ahlm var även ytterst nära att göra 5-3 samt avgöra matchen men skottet i det fria läget gick över. Sista tio var bägge lagen ganska så möra, det var bara yrvädret de Clairac som flög fram och var bäst på plan. Med endast tre minuter kvar kom 4-4 när Stefan ¨Bobby¨ Windefalk spelade vägg med hattrick mannen Rulle. I slutminuten spelade sedan de Clairac fram Rulle men denna gång gick skottet över. Matchen slöt rättvist 4-4 och det var en match helt i publikens smak. 4-4 är härliga siffror och det var bra go i fighten.
MATCHENS LIRARE: PETER DE CLAIRAC, SLITZ.

MarknadsTaktik – Expressen  0–10
E. Mikael Norlund 4, Thomas Lundin 2, Joakim Jonsheden, Patrik Myrbäck, Martin Hamrin, Magnus Laurin.

Matchen inleddes med att Freddy Hägglund nickade utanför ett öppet mål men sedan var det roliga slut för MarknadsTaktik del och det var Expressen för hela slanten. Det skulle dock till 15 minuter innan 1-0 kom men då kom också 2-0 av bara farten. I slutsekunden på första blev det även 3-0 för Expressen. I början på andra föll MT ihop som ett korthus varpå 3-0 raskt blev 8-0. Med fem kvar kom även TÖ (teknisk överlägsenhet) och domaren fick bryta till ställningen. MT får illa kvick glömma detta medan Expressens finurliga gubbar kan se fram emot en förhoppningsvis kul höst. Mikael Norlund var alert dagen till ära samt bokfördes för fyra mål. Thomas Lundin satte dit två medan vi hittar fyra en mål skyttar i form av Joakim Jonsheden (hade även några fina assist), Patrik Myrbäck (har vinnarskalle som vanligt), Martin Hamrin (även han några fina assist och Magnus Laurin (alltid gedigen). Laurin ser nog fram emot mötet med AGO. Expressen är omöjliga när spelet stämmer.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL NORLUND, EXPRESSEN.

Digaloo – Grand Sociedad  3–2
D. Ronny Kannerberg, Niclas Ivarsson, Mathias Rudh. G. Göran Broberg, Ulf Olofsson

Digaloo avancerade från den nionde platsen till en hedrande slutspelsplats efter seger i dagens drabbning mot Grand Sociedad. Digaloo var det bättre laget inledningsvis och 1-0 kom också helt planenligt efter tio minuter. Detta mål var en delikatess. Ivarsson slog en crossboll till Mathias Rudh, som i sin tur nickade in bollen till Ronny Kannerberg. Han i sin tur nickade in bollen i mål. Det var bud även på 2-0 men efter en kvart förlängde Göran Broberg in Magnus Normans skott till 1-1 och i och med det målet kom GS in i matchen på allvar. Digaloo kunde gå till halvtidsvila med en 2-1 ledning efter det att Niclas Ivarsson nickat via en försvarare och in i mål på Andreas Holstis inspel. I början på andra var det lika nära att bli 2-2 när Ulf Olofsson laddade med vänstern men bollen gick i stolpen, som 3-1 när Holsti sköt i ribban. Med tio kvar kom Olofsson från sin backposition skjuten som en kanon och Andreas Krantz lättade fram bollen varpå Olofsson dundrade in kvitteringen till 2-2, vilken strut. Ett tag såg det ut att bli 2-2 men Digaloo kunde göra avgörande 3-2 med fem kvar genom Rudh på volley efter en fin framspelning från Holsti. GS föll med flaggan i topp.
MATCHENS LIRARE: ULF OLOFSSON, GRAND SOCIEDAD.