Serie A 8:e omgången 2006

Svea – MarknadsTaktik  1–3
S. Jens Lundström. M. Robert Nordin, Stefan Karlsson, Mikael Brunell.

MarknadsTaktik fick en drömstart på matchen när Robert Nordin nätade redan efter 19 sekunder. I anfallet efter nickade dessutom Freddy Hägglund utanför ett övergivet mål. Då såg det ut att bli en tung morgon för Svea i denna viktiga streckmatch. Svea arbetade sig sedan in i matchen samt började skapa målchanser och så var det till sist kvitterat när Mikael Bergvall serverade Jens Lundström bollen på ett silverfat. MT hade ett stolpskott från Stefan Karlsson och precis när vi var beredda att anteckna ett oavgjort halvtidsresultat slängde Karlsson iväg ett skott som tog på en försvarare och dalade in i det bortre hörnet med endast 20 sekunder kvar. Inledningen på andra var helt jämn och det nästkommande målet var som ni förstår viktigt. Det var MT som gjorde det när skottvillige Mikael Brunell gjorde 3-1. Då trodde vi att Svea var ett slaget lag men dom mobiliserade sina sista krafter i en otrolig anstormning de sista sju åtta minuterna. Mårten Forsell, Bergvall och Lundström två gånger om plus en ribbträff var några chanser men bollen ville inte in bakom en storspelande målvakt i form av Jimmy Dahmén. MT tog en viktig seger, kom igen Svea.
MATCHENS LIRARE: JIMMY DAHMÈN, MARKNADSTAKTIK.

Text & Rubrik – Grand Sociedad  4–1
T. Tor Sundberg 2, Martin Berggren, Ludwig Grimlund. G. Andreas Krantz.

Att det var serieledarna och jumbon som möttes denna underbara sensommarmorgon gick inte att se på spelet som var helt jämnt. Både Text & Rubrik och Grand Sociedad kunde ha ställt upp i en 11-manna match, det är kul med intresse. De första 17-18 minuterna var fria från heta målchanser och det var faktiskt semestertempo på spelet. Det skulle bli ett mål innan paus. Martin Berggren sköt från nära håll men Jakob Nilsson gjorde en reflexräddning. Det blev inte mål den gången men på den efterföljande hörnan som slogs perfekt av Tor Sundberg så nickade Berggren in 1-0. GS inledde sedan den andra halvleken på bästa tänkbara sätt. Andreas Krantz bröt ett uppspel, vann två motlägg och stormade fram mot mål samt smällde in kvitteringen i det bortre hörnet, ett klassmål. Nu var matchen helt öppet och GS imponerade mot serieledarna. Matchen böljade fram och tillbaka. Håkan Tranér träffade stolpen varpå Magnus Hörberg kontrade men Christian Carlsson räddade skottet. T & R anföll igen och Ludwig Grimlund fick på en pärla som satt bergsäkert i krysset. GS jagade sedan en kvittering och det var lika nära att bli 2-2 som 3-1 till T & R. Med fem kvar blev det det sistnämnda när Sundberg höll sig framme. I slutet gjorde även Sundberg 4-1 och kan vara nöjd med två mål och två assist. T & R behåller serieledningen. GS föll med flaggan i topp.
MATCHENS LIRARE: TOR SUNDBERG, TEXT & RUBRIK.

Fotboll Direkt – Abby Norm  1–1
F. Martin Svensson. A. Jan Shiratzki.

Fotboll Direkt svarade för en riktig bragd när man med decimerat manskap knep en pinne från Abby Norm. Det var annars AN som började trumma på per omgående. Dan Sahlin träffade stolpen och Niklas Heplinger ribban samtidigt som Leif Göransson i målet storspelade. Till sist kom också 1-0 målet genom Jan Schiratzki. Då trodde vi att FD skulle vika ner sig men det gjorde dom verkligen inte. Man hade ett bra försvarsspel och mot slutet på halvleken började man kontra finurligt och har man Erik Sylvén på topp kan inget försvar vara säkert. Närmare än ett stolpskott kom han dock inte. I den andra halvleken hängde både 2-0 och 3-0 i luften flera gånger om och Heplinger träffade stolpen igen. Med åtta kvar kontrade FD och Martin Svensson avancerade fram från sin backposition samt sköt ett skott via målvaktens händer samt stolpe och in. Ja bollen är rund. Under slutminuterna pressade AN något kopiöst och det var en gåta att bollen inte gick in i mål. Inte ens när de sköt en meter från mållinjen i ett vidöppet mål ville inte bolluslingen gå i mål. Ett tag trodde vi på magi. Till sist gick slutsignalen och ett tröttkört men glatt FD jublade ikapp medan AN spelare hade lättare att hålla sig för skratt. Det är sällan man ser så många målchanser som inte resulterar. Göransson var grym i målet.
MATCHENS LIRARE: LEIF GÖRANSSON, FOTBOLL DIREKT.

Expressen – AGO Reklam  1–3
E. Thomas Lundin. A. Fredrik Dahlin, Per Apelgren, Per Jonsén.

AGO har hittat ett vinnande spel. Det har dom för övrigt haft hela säsongen men nu får de med sig poängen i matcherna. Det var annars Expressen som inledde piggast. Martin Hamrin kastade in ett inkast i straffområdet och upp gick Thomas Lundin. Han hängde kvar i luften samt snärtade in bollen med en perfekt nick som ställde både försvarare och målvakt. I anfallet efter sköt Lundin ett bra skott med vänstern som gick strax över. Minuterna senare fick AGO till ett närmast perfekt anfall där Fredrik Dahlin avslutade med att prickskjuta det bortre krysset och så var det kvitterat. Under de sista tio minuterna på den första halvleken och under de första tio minuterna på andra var spelet jämnt. Men samtidigt började AGO suga musten ur ett allt tröttare Expressen. Klippan Lars Zetterlund träffade ribbans överkant och Fredrik Sträng sköt i stolpen och till sist kom 2-1 målet för AGO när Per Apelgren fick in bollen efter en tilltrasslad situation. Efter det orkade inte Expressen resa sig utan AGO kunde hålla undan och man t.o.m. ökade på till 3-1 efter ett mål från Per Jonsén. Detta var en mycket bra match mellan två mycket bra lag. Det var lite av slutspelskänsla i matchen. Magnus Laurin får ta revansch.
MATCHENS LIRARE: LARS ZETTERLUND, AGO.

Slitz – BOW reklam  1–3

S. Rutger Lindquist. B. Peter Kisfaludy 2, David Nildén.

BOW reklam bara fortsätter att vinna och nu stoltserar man på andra plats I tabellen. Dagens motståndare, Slitz, höjde sitt spel två klasser mot tidigare matcher i år och i och med Johan Magnussons tillträde på mittfältet höjde han Slitz spel med en dimension. Det var också Slitz som tog ledningen i matchen när Rutger Lindquist gjorde 1-0 på en straff slagen på kraft. Det var Jack Melcher Claesson som blev fälld. Slitz lycka varade bara i 30 sekunder för då fick Peter Kisfaludy tag i bollen helt fri framför målvakten och likt Hockeyspelaren Krobbe Lundberg drog han målvakten tre gånger innan han lättade in bollen i nätet, vilken trollgubbe. Den första halvleken var jämn men BOW fick in ett psykologiskt mål i slutet på halvleken. Det var formstarka David Nildén (gick på fyrans växel idag men det räckte) som gjorde det med högern. Om 2-1 målet kom psykologiskt så var det än mer psykologiskt när 3-1 kom i början på andra. Efter ett flipperspel hamnade bollen hos Kisfaludy som blev tvåmålsskytt. Sista kvarten orkade inte Slitz resa sig. Man hade behövt att Rulles snygga träff i stolpen hade resulterat i ett mål. BOW ser ut att vara klara för slutspel medan Slitz får försöka göra allt för att hänga kvar. Det vore intressant om Slitz åkte ur och AC Helin gick upp, vilken situation.
MATCHENS LIRARE: JOHAN MAGNUSSON, SLITZ.

Tössinger & Co – Digaloo  4–5
T. Fredrik Dahlström 2, Mathias Tauberman, Mikael Nilsson. D. Jonas Andersson 2, Magnus Lindblad, Niclas Ivarsson, Tommy Svensson.

En förstaklassens sensation inträffade när Digaloo överraskade alla och dom besegrade Tössinger. Inledningen på matchen bedrevs i ett behagligt tempo vilket många av spelarna verkade tycka om så att dom inte behövde chocka sina ömma lemmar. Jonas Andersson gav sitt Digaloo ledningen med 1-0 redan i den första spelminuten. I mitten på halvleken blixtrade det till i målprotokollet tre gånger. Först kvitterade måltjuven Fredrik Dahlström till 1-1 med ett lurigt skott som gick stolpe in. Sedan tog Digaloo ledningen igen när Magnus Lindblad behärskat skruvade in 2-1 med ett fint vänsterskott. Ett ännu vassare skott mäktade Mathias Tauberman med när han dundrade in 2-2 från 17-18 meter. I början på andra tog Digaloo ledningen för tredje gången när Andersson gjorde sitt andra mål. Efter en halvtimme hade Digaloo några gyllene minuter. Först gjorde Ronny Kannerberg en fin raid efter vänsterkanten och avslutade med att spela fram Niclas Ivarsson till 4-2. Tössinger anföll då med allt folk för att få fram en snabb reducering men smarta Digaloo kontrade per omgående och efter en tre mot två situation rakade Tommy Svensson in hela 5-2. Matchen såg klar ut och spelarna såg bara ut att spela av de sista minuterna. Men helt plötsligt så blixtrade Tössinger till från en klarblå himmel och i den 37 minuten så gjorde de två snabba mål utan förvarning. Dahlström nickade in 3-5 och Mikael Nilsson lyfte in 4-5. Sista två minuterna blev dramatiska men Digaloo höll undan. Noterbart var att den 53 f.d. Allsvenska spelaren gjorde debut i dagens match, nämligen Hammarbys förre spelare Roger Sandberg. Han var en mycket bra bollirare.
MATCHENS LIRARE: ROGER SANDBERG, TÖSSINGER & Co.