Serie A 9:e omgången 2006

MarknadsTaktik – Abby Norm  4–2
M. Pelle Ericsson 2, Jonas Boström, Mikael Brunell. A. Dan Sahlin, Kaj Eskelinen.

MarknadsTaktik fick en drömstart på matchen mot Abby Norm när Pelle Ericsson lättade upp bollen i den bortre burgaveln redan efter två minuter. AN slarvade en hel del på egen planhalva och det utnyttjade MT direkt och gjorde även 2-0 i den tionde minuten genom Jonas Boström. Det blev inga fler mål i den första halvleken. I den andra kom AN ut som ett helt nytt lag och var fast beslutna på att vända matchen. Kaj Eskelinen och Dan Sahlin körde då på topp och under de tre första minuterna skapade AN fler chanser än under hela den första halvleken. MT kontrade en gång och så stod det 3-0 efter det att Ericsson gjort sitt andra mål för dagen. Det skall sägas att 3-0 var verkligen smickrande siffror för MT. Minuten senare kastade Niklas Heplinger som var målvakt i den andra halvleken ett långt utkast till Sahlin som stod vid straffområdets linje. Han tog ner bollen, vände på en 5-öring och satte dit reduceringen. MT kontrade igen och Mikael Brunell sköt ribba över och istället för 4-1 så gjorde Eskelinen 3-2 i anfallet efter. Det svängde nu friskt i matchen och ett laddat AN tryckte tillbaka MT i en tiominutersperiod och en kvittering hängde i luften flera gånger om. Jimmy Dahmén gjorde på nytt några matchavgörande räddningar. Med två minuter kvar rundade Robert Nordin AN försvar och tog sig fram längs kortlinjen samt serverade Brunell bollen med en underbar snett inåt bakåt passning och så var matchen över eftersom Brunell smällde in 4-2 i nättaket. En viktig seger för MT som går upp på en slutspelsplats, dock med en match mer spelad. AN material är stundtals mycket bra men i år hamnar man troligtvis utanför slutspelsdramat.
MATCHENS LIRARE: PELLE ERICSSON, MARKNADSTAKTIK.

Grand Sociedad – Slitz  1–4
G. Fredrik Lundgren. S. Rutger Lindquist 4.

Slitz och Grand Sociedad drabbade samman i en äkta jumbofinal och det märktes speciellt på Slitz att dom var taggade. Man mönstrade absolut bästa uppställning och fick också in 1-0 i den femte minuten efter en snygg klack från Rutger Lindquist. GS gav sig verkligen inte utan kamp och stod upp riktigt bra samt kvitterade till 1-1 genom ett snyggt mål från Fredrik Lundgren. Rulle var verkligen på spelhumör idag och träffade först stolpen innan han efter en kvart såg till så att Slitz kunde gå till en halvtidsvila med en 2-1 ledning. Den andra halvleken var ganska jämn till en början och nästa mål var verkligen viktigt att få. Det blev Slitz som fick det när Rulle touchade bollen på ett sätt som bara han kan och knappt någon såg att han var på bollen men mål blev det och 3-1 var ställningen. Alla i Reklamserien vet ju att Andreas Krantz är ödmjuk och outtröttlig och idag bar han sitt lag på sina axlar. Han var planens gigant och träffade ribban med tio kvar. GS hade behövt få ett mål i detta läge på matchen men i stället kontrade Slitz och Rulle fick bollen några meter utanför straffområdet. Backarna, mittfällt och några löpande yttrar ropade efter en passning men Rulle är ju en skyttekung och gjorde som han brukar, nämligen vände sig om, lät bollen studsa en gång innan han slog till på halvvolley ribba in. Då kan man inte säga något och coachen Klaus Bengtsson skrek ut sin lycka. Slitz kan nu blicka fram emot en kul avslutning på hösten. GS får nog svårt att hänga kvar men i cupen kan man skrälla.
MATCHENS LIRARE: RUTGER LINDQUIST, SLITZ.

Digaloo – Svea  6–2
Ronny Kannerberg 2, Niclas Ivarsson 2, Andreas Holsti 2. S. Mårten Forsell 2.

Formstarka Digaloo tog sin fjärde raka seger i en av deras bästa Reklamseriematcher någonsin. Formsvaga Svea åkte därmed på sin fjärde raka förlust. Matchen var annars jämn under den första kvarten. Mårten Forsell inledde med ett skott i utsidan av stolpen men därefter radade Digaloo upp tre bra målchanser men Magnus Wihlborg storspelade i målet. Vi trodde nog att halvtidsresultatet skulle bli 0-0 men Digaloo fick till en otrolig offensiv i slutminuterna och gjorde tre mål på lika många minuter. Svea blev på nytt drabbade av en defensiv kollaps. Det första målet var snyggt. Magnus Lindblad slog ett fint inlägg till Bosse Eriksson som stod vid den bortre delen av straffområdet och tog ner bollen på bröstet samt serverade bollen till Ronny Kannerberg som inte gjorde något misstag på närskottet. Niclas Ivarsson gjorde 2-0 på ett direktskott efter hörna och 3-0 gjorde Andreas Holsti. Samme man gjorde sedan ett snyggt solomål till 4-0 fem minuter in på den andra halvleken och då var saken mer eller mindre klar. Mårten Forsell reducerade dock till 1-4 men minuten senare så lobbade Ivarsson snyggt in bollen från 20 meter. Matchen slutade 6-2 efter det att Kannerberg även han gjort sitt andra mål. Kämpen Martin Eisele spelade fram Mårten Forsell som blev tvåmålsskytt.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS HOLSTI, DIGALOO.

Text & Rubrik – Expressen  2–6
T. Alexander Rauscher, Tor Sundberg. E. Thomas Lundin 3, Martin Hamrin, Magnus Laurin, Patrik Myrbäck.

Expressen gjorde en helgjuten insats när man såg till så att serieledarna åkte på sin andra förlust i årets serie. Expressen spelade stundtals totalfotboll. Den första kvarten var jämn men det var T & R som gjorde det första målet när Tor Sundberg serverade bollen snett inåt bakåt till Alexander Rauscher, som i sin tur sköt in bollen i nättaket. Under de sista fyra minuterna på den försts halvleken så hade Expressen en grym period då man gick från 0-1 till 3-1. Kvitteringen stod Martin Hamrin för och samma man slog sedan ett härligt inlägg till Thomas Lundin som kom farande samt smällde in ledningsmålet på helvolley. Minuterna senare sköt Magnus Laurin med högern in bollen till 3-1. I början på andra så försökte T & R komma ikapp och man fick också ett gyllene läge när Björn Lindahl var igenom men debuterande Stefan Asp gjorde en fin räddning. Istället för 3-2 så kontrade Expressen in 4-1 i anfallet efter, ridå. Det var Lundin som skarvade ut bollen till Patrik Myrbäck som fick till en drömträff när bollen satt i det bortre krysset. 4-1 blev sedan till slutresultatet 6-2. Lundin svarade för ett hattrick och det femte målet var ett härligt solonummer. Sundberg gjorde sitt trettonde mål när han kom fri och körde en Hockeyfint på målvakten. Expressen var mycket bra idag. T & R behåller dock sin serieledning. Det var kul att se Kimmo Rolin göra höstdebut. Brun, rapp men med några kilo i övervikt.
MATCHENS LIRARE: MARTIN HAMRIN, EXPRESSEN.

AGO Reklam – Fotboll Direkt  6–1
A. Per Jonsén 5, Lars Zetterlund. F. Jonas Uhrström.

AGO behövde bara gå på halvfart mot ett för dagen blekt Fotboll Direkt. AGO tog tag i taktpinnen direkt men det dröjde till slutet på den första halvleken innan det första målet föll. Det var Lasse Zetterlund som snyggt sköt upp bollen i krysset. I inledningen på andra så ökade Per Jonsén på till 2-0 och då kändes det som om matchen var klar. 2-0 blev till 4-0 innan Jonas Uhrström (transfer från TV 4) kunde reducera. AGO la sedan bara in en högre växel och matchen slöt till sist 6-1. Jonsén hade en av sina större dagar i sin Reklamseriekarriär då han bokfördes för hela fem mål och avancerar därmed upp till nionde plats i skytteligan. Dagens match inramades av ett fantastiskt väder. 19 grader varmt, blå himmel och vindstilla samt lite fuktigt i gruset och då skall ni veta att det var den 12 september idag.
MATCHENS LIRARE: PER JONSÈN, AGO REKLAM.

BOW Reklam – Tössinger & Co  3-2
B. David Nildén, Peter Kisfaludy, Christian Hosenfeld. T. Fredrik Dahlström, Fredrik Persson.

Matchen mellan BOW reklam och Tössinger inleddes med ett propagandaspel från BOW:s sida men slutade i en skandal. BOW gjorde 1-0 redan i den första minuten när David Nildén slog in en retur efter ett skott från Hasse Pettersson. Sedan försökte Tössinger sig på ett ordnat anfallsspel men BOW erövrade bollen ganska enkelt gång på gång och kontrade med blixtfart. Det är sällan man ser ett lag ställa om från försvar till anfall så effektivt. Peter Kisfaludy vände på en 5-öring och rullade in 2-0 och sedan körde Christian Hosenfeld ett eget solonummer som avslutades med ett 3-0 mål. Siffrorna kunde t.o.m. varit än större efter en kvart. I slutminuten på halvleken blev Fredrik Dahlström vräkt över ändan och han slog själv in den efterföljande straffen. I inledningen på andra testade Fredrik Persson ett skott och markaren smet in vid den ena stolpen till 3-2. Helt plötsligt var det match igen, fotbollen är underlig ibland. Under den första halvleken kändes det i luften att det kunde bli lite grinigt idag och mycket riktig utbröt ett tumult varpå domaren fick ta ut två spelare. Minuterna senare blev det än värre gnäll varpå domaren stegade ut mot mittcirkeln och höjde pipan i luften samt varnade båda lagen att om det händer en incident till bryts matchen. Det blev lugnt ett tag men med fem kvar blev det tråkigheter igen varpå den första matchen i Reklamseriens 50-åriga historia fick brytas p.g.a. dålig stämning. Det kanske har varit värre en tre-fyra gånger under de senaste 25 åren domaren dömt men nu har han blivit för gammal för sådant här trams.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN HOSENFELD, BOW REKLAM.