Serie A 10:e omgången 2006

Fotboll Direkt – MarknadsTaktik  1–5
F. Janne Skogsberg. M. Jonas Boström 3, Johan Gerdes, Freddy Hägglund.

MarknadsTaktik hade sista chansen idag och man tog den. MT rivstartade och hade haft tre bra avslut redan efter fem minuter. Samtliga skott gick dock över från Robert Nordin (två) och Henrik Wåhlin (ett). 1-0 målet skulle komma och i den tionde minuten kunde debutanten Johan Gerdes göra 1-0. Fotboll Direkt var trögstartade idag men matchen blixtrade till ordenligt under de sista fem minuterna på den första halvleken. Alltid stabile Janne Skogsberg hade en trippelchans men Jimmy Dahmén räddade samtliga skott. Sedan kontrade MT där Jonas Boström sköt ett långskott och ett närskott men vid bägge tillfällena briljerade Leif Göransson i målet. Spelet vände och Johan Apel fick till en bra träff med pannan efter en hörna men Dahmén var omutlig. I den andra halvleken var spelet jämnt där det stod och vägde ett tag men med åtta minuter kvar tog Boström hand om sakerna och avgjorde matchen. Först spelade han elegant fram Freddy Hägglund som lite turligt men påpassligt gjorde 2-0. Efter det gjorde Boström själv både 3-0, 4-1 och 5-1 och det fjärde målet var en riktig pärla i krysset från 20 meter. Boström var verkligen inne i ett stim som i forna dagar. Skogsberg tröstmålade för FD.
MATCHENS LIRARE: JONAS BOSTRÖM, MARKNADSTAKTIK.

Expressen – Digaloo  4–1
E. Thomas Lundin 3, Kimmo Rolin. D. Magnus Lindblad.

Expressen säkrade en slutspelsplats efter en gedigen insats. Expressens spelare spelade verkligen som ett lag och man hade verkligen vridit ur den sista droppen ur varje kille i laget när matchen var slut. De vita inledde i stor stil och Thomas Lundin sköt precis utanför, Kimmo Rolin träffade stolpens utsida och pigge Lundin var igenom men Hasse Hallberg räddade. Till sist kom ett rättvist 1-0 mål när Lundin nickade in ett perfekt inlägg från Magnus Laurin. I början på andra var Laurin lika pigg som en bra tränad 20-åring och löpte som aldrig förr samt lyfte in bollen framför mål där Rolin touchade in bollen till 2-0. Digaloo hade svårt att skapa målchanser och med sju minuter kvar avgjordes matchen definitivt. Stefan Asp slog en lång inspark till en omarkerad Lundin som tog med sig bollen i farten, skar in mot mål och stänkte in bollen i nättaket till 3-0. Lundin gjorde även 4-0 och svarade därmed för ett hattrick. Spelarna i Digaloo tyckte att Ludde var lika bra nu som i slutet på 80-talet och vi andra kan bara instämma. Skulle det finnas ett VM för 45-åringar skulle Ludde platsa i Sveriges landslag. Michael Eklund är en annan gubbe i Expressen som springer längs kanten på överlappningar som man häpnar. Expressens debutsäsong i Serie A har hittills varit succéfylld. Digaloo har lättare att hålla sig för skratt. Efter fyra raka segrar med stundtals fin fotboll har man haft en dålig start på den här veckan. Först fick man respass i cupen och nu åkte man ner under slutspelsstrecket. Magnus Lindblad fick dock göra ett snyggt tröstmål.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS LAURIN, EXPRESSEN.

Abby Norm – BOW reklam  4–2
A. Joachim Ahlm, Kaj Eskelinen, Dan Sahlin, Danne Johansson. B. David Nildén 2.

Abby Norm är en gåta i Reklamserien och att laget låg nästsist med endast en seger på de inledande åtta omgångarna är ofattbart med det materialet. Det var formstarka BOW reklam som inledde i stor stil och gubbarna spelade en fin fotboll med rörligt spel och bra passningar. Hasse Pettersson sköt i ribbans överkant innan David Nildén rättvist gjorde 1-0. Michael Eklund spelade idag hela matchen som center och vilken bra targetplayer han var. Dessutom hade han två fina lägen till ett 2-0 mål men fick inte till det riktigt i avslutningarna. Under de sista sju minuterna på den första halvleken spelade AN som i trans. Alla de chanser man missat under året gick nu in. AN gick från 0-1 till 4-1 efter drömspel och allt satt. Joachim Ahlm kvitterade och Kaj Eskelinen gjorde 2-1 efter ett sagolikt vackert förspel från Danne Johansson, som f.ö. sprang och rev djupa sår i BOW:s försvar. Sahlin satte dit 3-1 och Johansson 4-1 med 30 sekunder kvar till paus. BOW var chockat men reste sig i andra. Nildén var bäst på plan och reducerade till 2-4 samt hade ytterligare två skott som touchade ribban. Matchen var öppen och trevlig. BOW var nära ett 3-4 mål men AN kunde lika gärna ha ökat på till 5-2. Henrik Strömblad gjorde en fin räddning på Sahlins närskott. Matchen slutade till sist med en AN seger. Att Eskelinen inte är någon Michael Owen för närvarande vet ju alla men så snabb som han var i slutminuten på matchen har vi nog aldrig sett honom. En BOW-spelare tog med handen (avsiktligt eller ej vet jag inte). Man kunde lika gärna fria som fälla men innan domaren hade fått upp pipan från höften till munnen (ungefär någon sekund). Då hade samtidigt Eskelinen tagit bollen i sina händer, sagt att det var straff, lagt upp bollen på straffpunkten samt skulle börja ta sats. Han fick ingen straff för det är domaren som dömer även om han ser som Stevie Wonder ibland.
MATCHENS LIRARE: DANNE JOHANSSON, ABBY NORM.

Slitz – AGO  1–1
S. Rutger Lindqvist. A. Fredrik Dahlin.

AGO och Slitz delade på poängen i en mycket bra fotbollsmatch med högt tempo och med många bra fotbollsspelare på plan. Tyvärr var matchen helt avsaknad från charm vilket var synd. AGO var det bättre laget under första akten och Slitz kan tacka sin utmärkta målvakt Niklas Hedberg för att det stod 1-1 i halvtid. Hedberg gjorde några svettiga räddningar men Fredrik Dahlins mål kunde han inte rädda. Dahlin var f.ö. bäst på plan men Johan Magnusson var inte långt ifrån. Rutger Lindquist gjorde påpassligt Slitz mål. Den andra halvleken var helt jämn och matchen slöt 1-1. AGO är så gott som klara för slutspel men allt kan ju hända i fotboll. Slitz har verkligen vaknat till på dygnets elfte timme och missar ju slutspelet men samtidigt kan man nu helt rikta in sig på cupen. Av någon anledning så har just AGO och Slitz sina avbytarbänkar på skogssidan. Av någon anledning är ni de enda som har de av Reklamseriens 27 lag. Ni får gärna vara kvar där men det blir ett trevligt samspel mellan lagens avbytare och domaren om ni sitter på bergssidan.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS HEDBERG, SLITZ.

Svea – Grand Sociedad  4–2

S. Jens Lundström 3, Mikael Bergvall. G. Andreas Krantz 2.

Svea säkrade nytt spel i nästa års Serie A i och med dagens 4-2 viktoria över nu nedflyttningsklara Grand Sociedad. Svea fick en drömstart på matchen när Magnus Wihlborg kastade ett långt utkast till Jens Lundström som tog emot bollen och sköt ett skott med vänstern ribba ner samt upp i nättaket, vilket skott. Lundström var i fin form idag denna sköna septembermorgon, 15 grader varmt och solsken. Han gjorde även 2-0 på ett friläge. Endast 30 sekunder in på andra halvlek gjorde Lundström även 3-0. GS gav sig inte och Andreas Krantz dundrade in 1-3. Med tio kvar laddade Mikael Bergvall högerkanonen, ja ni läste rätt, och så var ställningen 4-1. Sedan blev Krantz historisk. Han blev den första att vinna en löpduell mot Mårten Forsell och fastställde slutsiffrorna 4-2 till Svea.
MATCHENS LIRARE: JENS LUNDSTRÖM, SVEA.

Tössinger – Text & Rubrik  2–3
Tö. Fredrik Dahlström, Johan Wallinder. Te. Jonas Persson, Björn Lindahl, Tor Sundberg.

Serieledarna Text & Rubrik med sin passande gula ledartröja tappade sin position ett tag men med 90 sekunder kvar att spela återtog T & R förstaplatsen vilt påhejade från coachen Lasse Grimlund, som för övrigt hade båda sina söner på planen idag. T & R fick en drömstart när Jonas Persson rullade in friläget i den fjärde minuten. Tössinger som har hamnat i poängnöd arbetade sig in i matchen. Först blev Fredrik Dahlström fälld och han slog som vanligt straffen själv. Men nu klev Claes Looft in i handlingarna på allvar, han klistrade straffen nere vid stolproten. Dahlström tog revansch lite senare när han kvitterade efter en riktig pärla som satt i den bortre burgaveln. I den första halvleken absolut sista sekund lobbade Tor Sundberg bollen över målvakten men Mikael Nilsson fläkte sig och fick bort bollen på mållinjen. T & R fick även en drömöppning på den andra halvleken när arbetshästen Björn Lindahl gjorde 2-1 efter ett fint spel innan. Under sista kvarten öste Tössinger på för fulla muggar och ett mål hängde i luften. Looft var i högform och vid ett tillfälle var han enorm när Tössinger hade en trippelchans. De två första skotten tog han mirakulöst varpå det tredje gick utanför. Med sju minuter kvar kunde den 55 Allsvenske debutanten i Reklamseriens historia, Johan Wallinder, dundra in 2-2. Sedan gick Tössinger för seger mot ett alltmer tröttnande T & R. Ludwig Grimlund var grym som mittback. Vilket kliv och vilket huvudspel han förfogar sig över. Dessutom hade han några fina bröstnedtagningar. Ludde såg ut som en engelsk division III back. Det kändes som att T & R var nöjda med ett kryss. Därför var det överraskande när Sundberg kontrade in 3-2 i slutet, vilken känsla. Tössinger hade lättare att hålla sig för skratt. Nu blir det en nervös sista omgång.
MATCHENS LIRARE: CLAES LOOFT, TEXT & RUBRIK.