Serie A 11:e omgången 2006

MarknadsTaktik – Slitz  2–1
M. Robert Nordin 2. S. Peter de Clairac.

Marknadstaktik spelade till sig en slutspelsmatch när man besegrade Slitz i en mycket bra Reklamseriematch med högt tempo. Duktige rookien Robert Nordin gav MT ledningen med 1-0 i den femte minuten. Fem minuter senare fick Peter de Clairac på en riktig praktträff och bollen for fram som en projektil och in i nätmaskorna. Efter en kvart sköt Nordin in 2-1 på en frispark. I den andra halvleken var det full fart framåt från Slitz sida. Man var värda ett kryss men samtidigt kontrade MT listigt och vid ett tillfälle var vi beredda att anteckna ett mål men Klaus Bengtsson gjorde en fin räddning. MT höll till sist undan och tog en meriterande seger. Rutger Lindquist hade hård bevakning idag och hade faktiskt bara ett bra avslut men de räddade Michel Rydberg, ja ni läste rätt, Rydberg gjorde årets inhopp. Han ville väl ha matchträning inför Allstarmatchen. Rulle har inte gått mållös sedan den femte omgången, i början på juni. Därmed vann han inte skytteligan i år tyvärr. Det kommer dock fler år. För första gången på 25 år som domaren dömt blev han tvungen att visa ut två spelare från samma lag p.g.a. handgemäng (två spelare från Slitz knuffade varandra i bröstet).
MATCHENS LIRARE: ROBERT NORDIN, MARKNADSTAKTIK.

Grand Sociedad – Expressen  5–6
G. Fuad Al-Saffar 3, Lasse Nyman, Magnus Tengzelius. E. Thomas Lundin 3, Rickard Sjöberg 2, Martin Hamrin.

För Expressen började de i moll men slutade i dur. Som ni förstått var det tvärt om för Grand Sociedad. Denna match var kanske den hittills roligaste och mest sevärda som spelats i årets serie. Expressen var uträknade både en, två och tre gånger innan man gjorde årets vändning där man vände 2-5 till seger med 6-5 efter fyra mål på sju minuter under de sista tio. Det var annars jumbolaget GS som chockade alla. Reklamserien tycker synd om kämparna. GS ledde både med 3-0, 4-1 och 5-2 med tio minuter kvar. Fuad Al-Saffar sprang som en furie och svarade för hela tre mål. Stabile Lasse Nyman gjorde ett samt hade ett skott i stolpen medan Magnus Tengzelius satte dit en när han elegant rullade målvakten och la in bollen. Lagkaptenen satt och deppade på bänken efter matchen med blodiga knän, ja vi led med gänget men orken tröt ordentligt mot slutet. Expressen visade en oerhörd moral och får fira helg som serieledare med en match mer spelad. Inte dåligt för en nykomling i Serie A. En annan som får fira helg som skytteligaledare är Thomas Lundin. Han missade en del den första halvtimmen men med åtta kvar stänkte han in tre raska och bokfördes därmed för 20 mål. Inte illa för en 45-åring. Rickard Sjöberg gjorde två mål i sin debut. Han hade bättre teknik än kondition. Stor segerorganisatör var även Martin Hamrin som eldade på sina kompisar och bokfördes för en strut i denna underhållande match. Trots att Jakob Nilsson släppte sex baljor var han riktigt bra, Premier League kommer dock passa GS som handsken. Den här matchen var precis som matcher skall vara i Reklamserien, vilken puls.
MATCHENS LIRARE: FUAD AL-SAFFAR, GRAND SOCIEDAD.

Digaloo – Text & Rubrik  1–7
D. Johan Hellrup. T. Tor Sundberg 2, Björn Lindahl 2, Niklas Anbratt, Christian Carlsson, Sture Johansson.

Reklamserien gratulerar Text & Rubrik till seriesegern. T & R hade en lugn resa fram till en enkel 7-1 seger över Digaloo. Det stod 3-0 i halvtid och efter fem minuter in på den andra halvleken så var ställningen hela 5-0. Digaloos tröstmål gjordes av Johan Hellrup. Tor Sundberg (16 mål total) och Björn Lindahl svarade bägge för två mål medan Niklas Anbratt och Christian Carlsson gjorde var sitt. Störst jubel blev det när lagkaptenen Sture Johansson utsåg sig själv till straffskytt och direkt in från bänken klev han samt satte bergsäkert in bollen till höger om målvakten. Digaloo var inne i ett stim under hösten men avslutade säsongen svagt. Att vara decimerat i årets viktigaste match är svagt av truppen men spelarna som var där skall inte lastas för den kritiken.
MATCHENS LIRARE: STURE JOHANSSON, TEXT & RUBRIK.

Abby Norm – Tössinger  1–8
A. Jan Schiratzki. T. Fredrik Dahlström 4, Erik Johannisson, Mathias Tauberman, Robert Westerberg, Christian Bauer.

Tössinger gjorde processen kort med Abby Norm och vann en utskåpnings seger med hela 8-1. Det stod 3-0 efter tio minuter samt 4-1 i halvtid. Tössinger gick fram till 7-1 med tio kvar för att sedan dra av lite på takten. De tog en kvart innan Fredrik Dahlström gjorde sitt första mål men sedan satte han raskt tre till. Han fick som vanligt en straff efter att han själv blivit fälld. Med lite tur kunde han fått ytterligare en straff med sig. Därmed slutade Dala på 20 mål och delar skytteligaledningen med Thomas Lundin. Erik Johannisson (stabil som vanligt), Mathias Tauberman (vilket skott den gubben har), Robert Westerberg (hur kunde domaren glömma ditt efternamn i några sekunder) och Christian Bauer (alert idag) svarade för varsitt mål. Medan Tössinger kan se fram emot både slutspel och Reklamseriecupen, så får AN ta sig en ordentlig funderare på om man skall vara med nästa år. Alltför ofta har man decimerat lag vilket absolut inte är kul.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK DAHLSTRÖM, TÖSSINGER.

BOW reklam – Fotboll Direkt  7–0
B. David Nildén 3, Peter Kisfaludy, Michael Eklund, Hasse Pettersson, Stefan Söderström.

BOW är i en grym form för närvarande och konserverar man den fram till slutspelet inleds så kan det här bli riktigt kul. I dagens match mot ett tappert Fotboll Direkt var man sensationellt bra den första kvarten. Peter Kisfaludy spelade fram David Nildén som från nära håll sköt ett direktskott i mål. Hasse Pettersson slog en hörna som Kisfaludy nickade in. Pettersson spelade in bollen till Michael Eklund som likt Morientes, i den senaste ligamatchen, dök upp vid den första stolpen och skarvade in bollen. Matchen hade alltså bara tickat iväg i sex minuter och BOW ledde med 3-0. När sedan Petterssons inlägg tog på en försvarare och in i mål till 4-0, ja då var matchen över. BOW hade en otrolig effektivitet. Eller som målvakten i FD, Leif Göransson sa. – BOW hade 110% utdelning. Redan efter 18 sekunder in på den andra akten sköt Nildén 5-0. Nildén har väl aldrig setts bättre i Reklamserien än nu. När han fastställde slutresultatet 7-0 med sitt tredje mål för dagen betydde det 13 sammanlagt i Serie A. Stefan Söderström stack emellan med ett mål. BOW blir att räkna med framöver. Vi tackar FD för en trevlig säsong. Henrik Strömblad höll nollan.
MATCHENS LIRARE: DAVID NILDÈN, BOW REKLAM.

AGO – Svea  0–1
S. Petter Wåhlén.

Det var sista matchen, dom hade inget att spela för egentligen och formen var lite dalande. Då, helt plötsligt, passade Svea på att göra årets bästa match. Äran står alltid på spel för de gulsvarta. Svea gjorde ett tidigt 1-0 mål genom ett högerskott från Petter Wåhlén. Därefter spelade laget upp en strålande kvart. AGO kom in i matchen mot slutet på första halvleken och i början på andra hade man ett stort bollinnehav. Svea hade ett betongförsvar och kontrade sönder AGO som inte skapade någon riktig het målchans under hela matchen. Magnus Wihlborg fick förtjänstfullt hålla nollan. Mårten Forsell sprang som aldrig förr men bäst på plan var Martin Eisele, vilken klippa. Svea hade fem ¨frilägen¨ i andra. Vikarierande målvakten Lasse Zetterlund tog två och Kent Svensson, som hoppade in sista tio tog tre. Så att rätt lag vann var det inget snack om. AGO fick något att fundera över medan Svea njöt i fulla drag, vilken urladdning och vilket försvarsspel över hela banan. Samtliga spelare i Svea gjorde sitt jobb och lite därtill.
MATCHENS LIRARE: MARTIN EISELE, SVEA.