Slutspel 2006 - Kvartsfinaler

MarknadsTaktik – Tössinger  5–4 (1-1 vid full tid)
Mikael Brunell. Straffmål: Stefan Karlsson, Mikael Brunell, Henrik Wohlin, Ulf Kramer.T. Fredrik Dahlström. Straffmål: Stefan Alvén, Fredrik Persson, Mikael Nilsson.

MarknadsTaktik svarade för en liten skräll när man besegrade Tössinger i den första kvartsfinalen. Vilan hade gjort gott för MT den här gången och deras första kvart var direkt lysande. Redan efter två minuter hade MT haft två farliga lägen och i den nionde minuten kom också följaktligen 1-0 målet efter ett vackert anfall. Pelle Ericsson löpte ner till kortlinjen och spelade bollen snett inåt bakåt och där kom Mikael Brunell farande och smällde efter ett direktskott upp bollen i nättaket. Av bara farten var även ett 2-0 mål nära. Ericsson skött ett skott som Peter Carlsson med möda tippade till hörna. Hörnan slogs och Robert Nordin nickade bollen mot mål och Robban Westerberg nickade upp bollen i egen ribba och ut. Ett trögstartat Tössinger kom i alla fall igång efter en kvart och man började arbeta sig in i matchen. MT gick till en rättvis halvtidsvila. I den andra halvleken började Tössinger att trycka på men det var lika nära ett 1-1 mål som ett 2-0 mål för MT på deras farliga kontringar. Fredrik Dahlström hade ett bra volleyskott utanför men MT försvarade sig föredömligt och Robert Nordin sprang för två, vilken lirare. Matchen började lida mot sitt slut och det såg ut som om MT skulle hålla undan men med fyra kvar så gjorde en MT spelare en Mellbergare och tog bollen med handen. Den efterföljande straffen sköt Dahlström säkert i nät. Det var även mycket nära att Tössinger avgjorde i matchens sista anfall. Bollen spelades in genom straffområdet och minst två Tössingerspelare slängde sig fram för att stöta in bollen där Westerberg var närmast men bollen smet decimetern förbi foten och stolpen. Matchen fick avgöras på straffar. Tössinger vann lotten och valde att börja enligt: Stefan Alvén 1-0, Stefan Karlsson 1-1 (Peter Carlsson ytterst nära att rädda). Fredrik Persson gjorde 2-1, Mikael Brunell 2-2 och Mikael Nilsson 3-2. Noterbart var att Tössingers första tre straffar satt exakt i samma maska nere vid målvaktens högra stolpe efter marken. Henrik Wohlin kvitterade till 3-3. Sedan räddade Jimmy Dahmén Fredrik Dahlströms straff. Ulf Kramer satte dit 4-3 innan matchhjälten Dahmén även tog Erik Johannissons stramare. 4-3 på straffarna och 5-4 sammanlagt för MT. Nu kan Tössinger enbart rikta in sig på cupfinalen.
MATCHENS LIRARE: JIMMY DAHMÈN, MARKNADSTAKTIK.

BOW reklam – AGO  1–0
B. David Nildén.

BOW reklam hade sju hjältar i dagens match mot AGO. BOW inledde piggt och redan i den femte minuten hittade Hasse Pettersson David Nildén med en djupledsboll och Nildén sköt med högern ett skott som gick under målvakten till 1-0. Efter det målet lade sig BOW på försvar och AGO tog ett kompakt grepp om matchen men dom hade svårt att skapa de där riktigt heta målchanserna. BOW orkade knappt kontra. Fredrik Strängs markskott som strök stolpen var dock värt ett bättre öde. Första tio på andra så fortsatte AGO trumma på men nu släppte man upp BOW i den del farliga kontringar. Sista tio blev en lång gastkramning. AGO slet för att kvittera och BOW rensade. Henrik Strömblad tog allt och gjorde några matchavgörande räddningar. Olle Jeansson var teknisk och finurlig som vanligt. Thomas Nyström ägde straffområdet. Hasse Pettersson var grym och David Nildén är en matchvinnare. Peter Kisfaludy har inte sprungit så här mycket sedan 1986 och Michael Eklund sprang så att han blev blå. Till sist ljöd domaren pipa och BOW var i semifinal. AGO får träna målskyttet under vintern. Glada och mycket trötta BOW spelare jublade i höga skyn.
MATCHENS LIRARE: THOMAS NYSTRÖM, BOW REKLAM.

Text & Rubrik – FC Seasons  1–0
T. Martin Berggren.

Text & Rubrik inledde matchen i ett högt tempo och rullade boll som aldrig förr. FC Seasons svarade emot och hela den första halvleken blev ett långt ställningskrig där målchanserna lös med sin frånvaro. Den andra halvleken blev den första lik. Det var jämnt, tufft, juste och inga målchanser. T & R hade några halvlägen. Minuterna tickade iväg och detta var en typisk straffmatch. När klockan visade på 30 sekunder kvar fick T & R ett inkast som kastades och det blev en nickskarv och mitt framför mål dök Martin Berggren upp och nickade bollen i mål. Vilket underbart slut för de gula T & R och vilken bitter sorti för ett bra kämpande och spelande Seasons. Seriesegrarna hade med andra ord fullt upp med tvåan i Premier League vilket betyder på att toppen i den serien är av god klass.
MATCHENS LIRARE: MARTIN BERGGREN, TEXT & RUBRIK.

Expressen – Carat  2–0
E. Thomas Lundin 2.

På nytt möttes Expressen och Carat. I fredags möttes de båda i en öppen och svängig semifinal i Reklamseriecupen och då vann Expressen med 5-2. Idag hade matchen en helt annan karaktär. Det var jämnt och tillknäppt inledningsvis. Efter ca tio minuter började Expressen att trumma på och Andreas Hagelin gjorde tre bra räddningar samt såg att Thomas Lundins skott tog i insidan på stolpen. Med 30 sekunder kvar av halvleken kunde Expressen rättvist ta ledningen. Roger Lundqvist slog en passning på djupet och där kom konditionsfenomenet Michael Eklund farande som spelade bollen elegant snett inåt bakåt till Lundin som snyggt satte dit 1-0. Expressen var det bättre laget i andra men Carat försvarade sig bra. Dom hade svårt att skapa målchanser och det som gick igenom Expressens försvar tog duktige Stefan Asp hand om. Så länge inte 2-0 målet kom var ju matchen helt öppen. Hagelin fortsatte att storspela men med fem kvar avgjordes matchen. Mikael Norlund avancerade fram och spelade bollen till den notoriske målskytten Lundin som fastställde slutresultatet 2-0. Det blir en jobbig tisdag för Expressen med två matcher. Men det blir nog inga problem för Kimmo Rolin med hans kondis.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS HAGELIN, CARAT.