TTG – Zakrisson  5–7 (2-2 vid full tid)
T. Peter de Clairac, Jerry Månsson. Straffmål; Peter de Clairac, Anders Sjöstrand, Andreas Gustafsson. Z. Alex Suarez 2. Straffmål; Mikael Persson, Rickard Sundstedt, Olof Larsson, Alex Suarez, Magnus Frisk.

Lagom till den första 8-delen i Reklamserien var det dags för en klassisk match mellan TTG och Zakrisson. Bakgrunden är mycket intressant. För fyra år sedan hade Slitz en bred trupp och snacket gick att bilda ett ¨B-lag¨ och så blev det. Slitz körde på och heter från och med i år TTG. ¨B-laget¨ eller farmarlaget döptes till AC Gear för att andra året bli AC Helin och i år heter dom Zakrisson. Några spelare har t.o.m. deltagit i båda lagen. Storebror TTG centrade och höll i bollen i en hel minut med många fina passningar samt avslutade med att göra 1-0 på en retur genom Peter de Clairac. Då anade vi att det skulle bli storstryk för Zakrisson men dom bet ifrån och efter tio minuter kom lite överraskande en kvittering genom Alex Suarez. Matchen blev öppen och båda lagen skapade målchanser. De båda målvakterna Niklas Hedberg och Mathias Zakrisson storspelade. Magnus Frisk var bra även idag. Zakrisson fick en drömstart på andra när Suarez gjorde 2-1. TTG öste sedan på för en kvittering och man hade gott om lägen som inte förvaltades i mål samtidigt som Zakrissons kontringar var livsfarliga. Med tio kvar kom till slut kvitteringen genom speedkulan Jerry Månsson. Sista tio blev mer än dramatiska. Mathias Zakrisson gjorde en riktigt kvalificerad räddning och till sist ljöd domarens pipa och det blev dags för straffsparkar enligt nedan med Zakrisson som starters: Mikael Persson 1-0, Peter de Clairac 1-1, Rickard Sundstedt 2-1, Anders Sjöstrand 2-2, Olof Larsson 3-2, Jerry Månsson utanför, Alex Suarez 4-2, Andreas Gustafsson 4-3 och Magnus Frisk 5-3 vilket betydde sammanlagt 7-5 och en liten skräll var ett faktum.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS ZAKRISSON, ZAKRISSON.

Abby Norm – Expressen  6–5
A. Niklas Heplinger 6. E. Mikael Norlund 3, Thomas Lundin, Kimmo Rolin.

Säg Niklas Heplinger till Expressens spelare så får de säkert rysningar. Abby Norm som f.ö. gått kräftgång resultatmässigt den senaste tiden spelade helt plötsligt en riktigt bra fotboll. Det började med att Heplinger pricksköt krysset redan i den fjärde minuten och i och med de fick AN luft under vingarna. Efter ett litet ställningskrig så gjorde Heplinger både 2-0 och 3-0 efter en kvart. Den vikarierande målvakten Erik Emanuelsson var bra i den första halvleken men fick inte hålla nollan i den samma för Mikael Norlund reducerade till 1-3 med 15 sekunder kvar. Det tog dessutom endast 13 sekunder in på andra innan Thomas Lundin gjorde 2-3 och helt plötsligt var det match igen och Expressen vaknade verkligen till liv. Lundin hade sedan ett skott i stolpen och istället för 3-3 så gjorde Heplinger (vem annars) både 4-2 (i krysset igen) och 5-2 inom loppet på en minut. Med tio kvar såg segern klar ut för andra gången. Expressen är ju inte vana att förlora så man gav givetvis inte upp. Kimmo Rolin sköt i stolpen och Norlund reducerade till 3-5. Heplinger gjorde sedan sitt sjätte må till 6-3 och nu var det väl klart, men icke. Rolin gjorde 4-6. Med tre minuter kvar dundrade Dan Sahlin ett skott i stolpen men sedan vände spelet och med två kvar reducerade Norlund till 5-6, vilken rysare. Expressen hade någon halvchans men AN höll undan vilket får betraktas som en skräll. Därmed föll de regerande mästarna. Att utse en matchens lirare denna match skulle t.o.m. en blind klara. Det är tur att man får göra så många mål man vill i cupen, det får man ju inte i serien.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS HEPLINGER, ABBY NORM.

Done – Eurosport  4–0
Niklas Anbratt, Martin Berggren, Björn Lindahl, Björn Schönbäck.

Eurosport stod upp en halvlek men sedan var det Done för hela slanten. Den första halvleken var helt jämn och båda lagen tog ut varandra. Vi räknade och fick endast ihop två feta lägen, ett för vardera laget. Fredreric Pavlidis sköt utanför och Jonas Persson över. I början på andra blixtrade dock Done till ordentligt och gjorde både 1-0 och 2-0 kom under den första minuten. Det var firma Niklas Anbratt & Martin Berggren. Anbratt nickade in Berggrens inspel när han satte pannan till från nära håll och sedan spelade Anbratt fram Berggren som sköt bollen i mål. Done började nu spela ut medan Eurosport kroknade betänkligt. Björn Lindahl satte dit 3-0 och Björn Schönbäck 4-0 och sedan hade även Westberg och Berggren en var i stolpen. Done avancerar till kvartsfinal.
MATCHENS LIRARE: MARTIN BERGGREN, DONE.

Dagens Nyheter – Tössinger  0–1
T. Anders Goding.

Samtliga närvarande på Hjorthagens IP eller Sand Siro som den även kallas fick bevittna årets bästa målvaktsspel. Det säger inte lite eftersom det finns många bra och mindre bra målvakter som gjort åtskilliga insatser under året. Dagens Nyheter, som för övrigt leder Premier League ställdes mot topplaget i Serie A, Tössinger. Låt vara att Tössinger saknade några ¨tunga¨ pjäser men det förtar inte DN otroligt starka insats. DN rivstartade och Jonas Breding svarade för en frisparksvariant när han skottfintade samt passade bollen till Simon Lindberg som drog till direkt men Mathias Andersson gjorde en grym räddning nere vid stolproten. Efter dussinet minuter var det Johan Claessons tur men den gången reflexräddade Andersson närskottet. Istället för att DN skulle gjort mål två gånger om så kontrade Anders Goding in 1-0 till Tössinger efter en kvart. I den andra halvleken backade Tössinger hem och försvarade sin ledning och nu började kavalkaden. Breding var framme men Andersson mirakelräddade. Sedan hade Thomas Pagling två jättechanser men Andersson var i vägen vid ena tillfället varpå det andra fräsande skottet gick strax utanför. Med tre kvar var vi alla beredda att anteckna en kvittering när Breding slog till med en konstspark när han klackade bollen över en liggande Andersson men tro eller ej, han fick upp en hand och tippade bollen till hörna. Trots stort tryck från DN sida höll Tössinger nollan med tur och skicklighet och en målvakt som tog precis allt.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS ANDERSSON, TÖSSINGER.

Digaloo – BOW reklam  1-5

D. Jonas Andersson. B. Hasse Pettersson, Krister Eriksson, Peter Kisfaludy, Michael Eklund, David Nildén.

Det verkar inte gå att stoppa BOW reklam för tillfället. Formtoppade Hasse Pettersson gav sitt lag ledningen redan i den femte minuten och det var HP:s fjärde mål på två matcher. BOW fortsatte sin offensiv men sakta och säkert arbetade sig Digaloo in i matchen och mot slutet på halvleken hängde en kvittering i luften två gånger om. Magnus Lindblad sköt ett långskott klockrent i stolpen. I anfallet efter lobbade Jonas Andersson bollen över den vikarierande målvakten Christer Uhrlin men Lasse Åstrand offrade ett skrapsår på underbenet när han fläkte sig och fick bort bollen på självaste mållinje. Istället för mål för Digaloo kunde Krister Eriksson kontra in 2-0. BOW är inne i ett bra stim just nu. I början på andra halvlek var det ett litet ställningskrig men med tio kvar avgjordes matchen definitivt när Peter Kisfaludy nätade. Av bara farten sköt Michael Eklund ett riktigt konstmål till 4-0. Digaloo fick in ett rättmätigt tröstmål genom Andersson men det var BOW som fick sista ordet när David Nildén fastställde fem ettan.
MATCHENS LIRARE: LASSE ÅSTRAND, BOW REKLAM.

FC Seasons – Svea  7–0
F. Viktor Engström 2, Albin Wiberg, Richard Hagenstam, Pål Åsberg, Olle Källström, Jacob Andersson.

De gamla cupmästarna FC Seasons gjorde en helgjuten insats när man med lätthet avancerade fram till kvartsfinal. Laget dominerande från den första till den sista minuten mot ett lite vingklippt Svea. Det stod 3-0 i paus för att sedan sluta hela 7-0. Seasons visade upp hela sex olika målskyttar i form av Albin Wiberg, Viktor Engström, Richard Hagenstam, Pål Åsberg, Olle Källström och Jacob Andersson. Dessutom träffade Andersson stolpen och Hagenstam ribban. Seasons har som vi tidigare sagt ett bra lag men man har haft svårt att göra mål och haft svårt att få upp alla grabbar samtidigt till matcherna. Svea har ju spelat lysande mot slutet men idag tog skutan in vatten igen.
MATCHENS LIRARE: JACOB ANDERSSON, FC SEASONS.

Mediaedge: cia – Carat  2–1
Jonas Bolander, Kalle Ekstam. C. Henrik Lundqvist.

Premier League laget Mediaedge: cia svarade för en liten skräll då man slog ut Serie A laget Carat i cupen. Cia inledde piggt och redan i den fjärde minuten var ett 1-0 mål nära när Jonas Bolanders fina pass nådde fram till Peder Andreasson som slängde sig inne i straffområdet men bollen gick i stolpen. Bolander som var het värre kom sedan fri men Andreas Hagelin gjorde en fin räddning. Istället var det Carat som tog ledningen när den duktiga debutanten Henrik Lundqvist höll sig framme. Det blev det enda målet som gjordes under de första 20 minuterna. Cia fick en drömstart på den andra halvleken när Bolander sköt ett överraskande skott nere vid stolproten och så var det kvitterat. Sista kvarten låg cia på för ett ledningsmål men Carat försvarade sig föredömligt och backduon Fredrik Malmfält och Mikael Djulstedt övertygade. Bolander fick ytterligare en chans men Hagelin räddade nere vid stolpen. Under slutminuten började cia:s spelare ta ut sina straffläggare medan domaren letade upp ett tomt blad i anteckningsboken där straffskyttarna skulle skrivas upp. Men då fick Cia ett inkast och helt plötsligt fick en omarkerad Kalle Ekstam bollen framför mål och han smällde behärskat upp 2-1 i nättaket. Matchen skulle få en målchans till i slutsekunden och nu var det Carat som fick ett inkast och bollen kastades in. Två spelare kämpade om bollen men den gick över till en fristående Joachim Molin men nicken mot det tomma målet gick strax utanför och därefter ljöd domarens pipa för full tid.
MATCHENS LIRARE: HENRIK LUNDQVIST, CARAT.

HEGO – AGO  0-3
A. Per Apelgren 3.

För tio dagar sedan möttes AGO och HEGO i serien. Då höll HEGO nollan tills det återstod sju sekunder av den första halvleken men sedan sprang AGO ifrån till klara 5-0. Idag var det jämnare både i målprotokollet och på plan. HEGO försvarade sig utmärkt den första kvarten och de två första fina målchanserna stod HEGO för och det var Erik Sylvén som höll sig framme och på det ena skottet tvingades Kristian Kaufmann till en fantomräddning. I slutet på den första halvleken så gjorde dagens bästa spelare, Per Apelgren, två mål. Vid 1-0 sköt han ett skott som ändrade riktning på en försvarare och i mål. Vid 2-0 stal han målet för Peter Waltre stående på mållinjen och bollen touchade måltjuven Apelgren. I den andra halvleken var det ett litet ställningskrig och nästa mål var givetvis avgörande för resten av matchen. Apelgren serverade sina kompisar två fina lägen men 3-0 målet kom aldrig så Apelgren tvingades göra det själv när han forecheckade in bollen med ansiktet. HEGO var värda minst ett mål men det blev inget denna gång. Närmast var kämpen Martin Svensson som sköt i ribban.
MATCHENS LIRARE: PER APELGREN, AGO.