Reklamseriecupen 2007 - 16-delsfinaler


Aftonbladet – Zakrisson  4–6 (1-1 full tid)
A. Daniel Larsson. Straffmål: Thomas Hanusek, Daniel Larsson, Borna Safai. Z. Magnus Helin. Straffmål: Mikael Persson, Jimmy Thurby, Magnus Frisk, Adam Graffman, Magnus Helin.

Den första riktiga matchen i Reklamseriecupen 2007 gick mellan Aftonbladet och Zakrisson och det blev en jämn och till slut riktigt spännande historia. Zakrisson inledde något bättre och i den femte minuten sköt Magnus Helin i stolpen varpå returen från nära håll sköts över av Magnus Frisk. Zakrisson hade mycket boll men övertaget var mest skenbart eftersom Bladet försvarade sig berömvärt och släppte inte igenom någonting. Istället var det duktiga Daniel Larsson som sköt ett skott via en försvarare och gav AB ledningen efter en kvart. Noterbart var också att Pontus Ogebjer kastade ett inkast i ribban. I den andra halvleken spelade Aftonbladet äckligt disciplinerat och höll tätt varpå minuterna tickade iväg. Sista tio tryckte Zakrisson på ordentligt och kom fram i bl.a. två riktigt heta lägen. Adam Graffman gjorde en fin soloraid men den utmärkta målvakten Jon Hansson storspelade i målet. Till sist var det bara ett anfall kvar och bollen lyftes in mot mål en sista gång och i gröten inne i straffområdet fick Helin huvudet på bollen och den gick retfullt enkelt in över mållinjen. Domaren tittade på sin klocka och den stod på 39.57, tre sekunder kvar med andra ord. Detta var ett grymt öde för ett kämpande Aftonbladet medan Zakrisson gick till straffsparkarna med en positiv känsla. Zakrisson började enligt nedan: Mikael Persson 1-0, Thomas Hanusek 1-1, Jimmy Thurby 2-1, Pontus Ogebjer i stolpen, Magnus Frisk 3-1, Daniel Larsson 3-2, Adam Graffman 4-2, Bora Safai 4-3 och till sist dundrade Magnus Helin in 5-3 med en straff i krysset och därmed satte Zakrisson samtliga fem stramare.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS HELIN, ZAKRISSON.


Abby Norm – IDG  4–0
A. Dan Sahlin 2, Erik Eiderbrant, Jan Schiratzki.

Serie A-laget Abby Norm var tvungna att lägga i fyrans växel (av fem) för att besegra disciplinerade IDG. Vi trodde att den första halvleken skulle sluta 0-0 men med tio sekunder kvar kunde Dan Sahlin göra 1-0. IDG stod upp riktigt bra. Målvakten Jesper Landén skötte sig utmärkt (vilken fotparad). Backlinjen var mycket stabil och säker. Sedan har man ju kungen Peter Hedengran på mittfältet och framåt är Lasse Dahmén ständigt på bettet. Nicklobben var bra och där fick vikarierande målvakten Danne Johansson sträcka ut sin fulla längd för att rädda. I början på andra gjorde Erik Eiderbrant 2-0. Sedan höll IDG spelet uppe resten av matchen förutom de två sista minuterna då 3-0 och 4-0 kom. Sahlin gjorde sitt andra mål och så gjorde Jan Schiratzki en bejublad tunnel efter en genial passning från Sahlin. AN gick klart rättvist vidare.
MATCHENS LIRARE: JAN SCHIRATZKI, ABBY NORM.


Expressen – Starcom  7–1
E.
Thomas Lundin 5, Kimmo Rolin 2. S. Alexander Bardh.

Hur skulle det sluta mellan fjolårets dubbla mästare och årets serieledare i Serie A, Expressen mot fjolårets bottenlag i Premier League, Starcom? Svar, - rätt bra för Starcom under den första halvtimmen men Expressen segertåg går för tillfället inte att stoppa. Det stod 2-0 i halvtid och endast 3-0 efter förutnämnda 30 minuter. När fyran kom slocknade Starcom och matchen slöt 7-1. Starcom var värda ett tröstmål och med två minuter kvar kom det också men då var det inte på den bästa målchansen. För Expressens del var det tal om totalfotboll som vanligt men Firman Lundin & Rolin går inte av för hackor, Thomas Lundin svarade för hela fem mål varav de två första samt de tre sista inom loppet på åtta minuter. Vid Luddes andra mål fick vi se en fysiologisk omöjlighet för en 46-åring. Först en bra bollmottagning, sedan en vändning samt ett ryck som hör hemma bland ungdomar för att sedan avsluta med ett skott i steget i den bortre burgaveln, magnifikt! Alexander Bardh var Starcom lyckliga målskytt.
MATCHENS LIRARE: THOMAS LUNDIN, EXPRESSEN.



Sifo Media – Done  0–5
D. Sture Johansson, Martin Berggren, Håkan Tranér, Björn Westberg, Tor Sundberg.

De tog Serie A-laget Done ca en halvtimme innan man hade knäckt Premier League-laget Sifo Media. Det var Done som tog ett kraftigt spelövertag men målen ville inte komma. Matchens enda målskytt i den första halvleken blev Sture Johansson som stod vid den bortre stolpen och påpassligt sträckte sig fram och gjorde 1-0. Med tolv minuter kvar av matchen kom sedan 2-0 genom Martin Berggren och när 3-0 kom genom Håkan Tranér med tio kvar var saken klar. Mot slutet rann det iväg till 5-0 efter ytterligare mål av Björn Westberg och Tor Sundberg. Därmed radade Done upp fem olika målskyttar. SM kämpade på bra och försvarade sig föredömligt så länge orken höll. Done hade dessutom tre i virket.
MATCHENS LIRARE: STURE JOHANSSON, DONE.


Eurosport – Kanal 5  3–0
E. Lennart Claesson, Johan Fröblom, Dennis Andersson.

Ett taktiskt och bra spelande Eurosport tog udden ur Kanal 5 på ett ganska enkelt sätt. Eurosport tog tidigt ledningen med 1-0 efter en perfekt lobb från pigge och löpvillige Lennart Claesson. Sedan bevakade Eurosport föredömligt sin ledning och Femman hade svårt för att komma fram i några farligheter. I början på andra nickade Johan Fröblom starkt in 2-0. Fem minuter senare avgjordes tillställningen när Dennis Andersson skruvade in en frispark från 20 meter. Janne Möller var som vanligt bra där bak och visade ännu en gång upp ett bra huvudspel. Sista tio gav K5 allt för att spräcka den oförargliga nollan och man kom närmare och närmare men något mål blev det inte. Eurosport gick rättvist vidare.
MATCHENS LIRARE: DENNIS ANDERSSON, EUROSPORT


Lokaltidningen Mitt I – Dagens Nyheter  0–1

D. Marcus Lundgren.

Ett av de största derbyna i Reklamserien är definitivt matchen mellan Dagens Nyheter och Lokaltidningen Mitt i. Alla vet ju vilket drag det var ifjol då LMI gjorde sitt livs match när man spelade bort DN från en slutspelsplats. Även i år är ju LMI jumbo men på något konstigt sätt spelar dom alltid bra mot DN. Matchen var helt jämn och efter den första halvleken var det fortfarande mållöst. Efter en halvtimme fick DN en frispark och Stefan Lindberg spelade bollen till Marcus Lundgren som sköt in 1-0 inför jublande lagkamrater. DN bevakade sedan sin ledning. LMI hade svårt att komma till den sista tredjedelen och David Balsam höll nollan. DN vann och gick därmed vidare till 8-delsfinalen. Örjan Wallin spelade tryggt på backen och visade upp ett perfekt huvudspel.
MATCHENS LIRARE: ÖRJAN WALLIN, DAGENS NYHETER.


Tössinger – Beckmans/Berghs lowes Brindfors  5–1
T.
Fredrik Dahlström 4, Mikael Nilsson. B. David Rainer.

Topplaget i Serie A, Tössinger, mot undre halvanlaget i Premier League, Beckmans/Berghs lowes Brindfors, möttes i Reklamseriecupen och tio tidningars tips hade en given etta på kupongen. Visserligen vann Tössinger till sist men B/B bjöd på oväntat hårt motstånd. B/B hade matchens första heta målchans men Peter Carlsson gjorde en strålande räddning på Sebastian Gaudes fina närskott. B/B hade bara ett 0-1 underläge i slutet på första samt bara ett 1-3 underläge med fem minuter kvar. David Rainer hade reducerat med sju kvar och B/B hade två fina lägen till ytterligare reducering. Matchen avgjordes med fem kvar då 4-1 kom. Det hela slutade till sist 5-1. För Tössinger var det en dag på jobbet i väntan på större uppgifter och Fredrik Dahlström, som missade senaste ligamatchen var nu på spelhumör och bokfördes för hela fyra mål och ett målpass, det till Mikael Nilssons mål. Victor Pyk i B/B mål gjorde sitt livs match. Fredrik Persson hade en nick i stolpen.
MATCHENS LIRARE: VICTOR PYK, BECKMANS/BERGHS LOWES BRINDFORS.


Land & Rike – Digaloo  0–2 (WO)


BOW reklam – Grand Sociedad  2–0
B.
Peter Kisfaludy, Michael Eklund.

Serie A-laget BOW reklam hade fullt sjå med det ojämna Premier League laget Grand Sociedad. Den första halvleken slutade 0-0 och trots att BOW hade ett lite större bollinnehav så hade GS den hetaste chansen när Lasse Nyman kom igenom efter en kvart men Henrik Strömblad gjorde en fin räddning. I början på andra kunde BOW göra det förlösande första målet när Peter Kisfaludy spelade vägg med en nick från Krister Eriksson innan han rullade in bollen. Med tio kvar kom även 2-0 när Eriksson serverade en flera kilo lättare (än ifjol) Michael Eklund som lugnt och behärskat stötte in bollen i målet. GS satsade allt för att till en början reducera och chanser fanns men Strömblad ville hålla nollan idag. Han hade marginalerna på sin sida när han först räddat ett skott och Marcus Bylund sköt returen över ett vidöppet mål. BOW avancerar i cupen.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL EKLUND, BOW REKLAM.


FC Seasons – Hill & Knowlton  3–1
F. Albin Wiberg, Marcus Hallberg, Patrik Mattsson. H. Hans-Olof Johansson.

FC Seasons gjorde säsongens bästa halvtimme när man i en mycket bra och fartfylld match besegrade Hill & Knowlton. Matchen satte högsta fart från första stund och det var Seasons som var mest morgonpigga. Albin Wiberg hade varit på höghöjdsträning för han överraskade alla och troligen sig själv också. Wiberg tog ner bollen, lobbade den över backen och smällde in 1-0 mellan benen på målvakten med ett rappt vänsterskott. I anfallet efter hade Peter Karlsson ett jätteläge men den tillfällige målvakten Jacob ¨Jacke¨ Andersson gjorde en bejublad fotparad. Spelet svängde igen och Wiberg sköt årets hittills hårdaste skott men som tur var för målvakten Jonas Rodny gick skottet mitt på men den sved nog ända in i själen. Marcus Hallberg var framme två gånger och vid det ena tillfället så gjorde han 2-0. Mot slutet på halvleken var H & K riktigt bra. Jussi Kontinen var rörlig och framfusig. Joel Holmer dundrade ett skott ribba ner och Jesper Strömberg sköt utanför. I början på andra så fortsatte Seasons i suverän stil och efter en halvtimme sköt Patrik Mattsson 3-0 efter ett fint anfall. Kontinen slog sedan en hörna som Johansson elegant nickade in och det fanns ytterligare lägen till reducering men Seasons höll undan. För några omgångar sedan vann H & K med 4-0 i serien med ungefär samma lag, ja bollen är rund.
MATCHENS LIRARE: ALBIN WIBERG, FC SEASONS.


Talentum – Svea  0–6
S. Jens Lundström 4, Mårten Forsell, Martin Eisele.

Svea avslutade vårsäsongen på bästa tänkbara sätt när man avancerade i Reklamseriecupen efter att haft det jobbigt i serien. Svea gick upp till en 4-0 ledning i paus och till sist slutade matchen med tennissiffrorna 6-0 om man talar Björn Borg språk. Martin Eisele var fantastisk och bokfördes för ett mål. Mårten Forsell flög fram som i fornstora dagar och bokfördes även han för ett mål. Jens Lundström såg stundtals ut som för 20-år sedan när han vann skytteligan för första gången. Idag gjorde han hela fyra mål. 5-0 målet var Lundströms 400:e, ofattbart! Spelar Talentum som man gjorde idag så är man ett mittenlag i Premier League. Olle Lindblom var nära ett mål men nära skjuter ingen hare.
MATCHENS LIRARE: JENS LUNDSTRÖM, SVEA.


MarknadsTaktik – Mediaedge: cia  2–3

Ma. Stefan Karlsson, Johan Gerdes. Me. Jonas Bolander 2, Joel Nyrén.

Det skulle bli kul att se vårens lag (hittills) och obesegrade Mediaedge: cia mot trean i Serie A MarknadsTaktik. Inledningsvis chockade cia sina motståndare med ett okomplicerat och fartfyllt spel och i mitten på halvleken så gjorde man överraskande både 1-0 och 2-0. Joel Nyrén kom i hög fart (som alltid), gjorde en fin bollmottagning och sköt behärskat in bollen i burgaveln. Det andra målet gjorde Jonas Bolander. Först vann han ett motlägg och avancerade fram emot målet och sköt ett skott. Det blev retur och den rakade han in. Vänsterbacken Nyrén sprang som en furie och i högerytterläge dundrade han ett skott i ribban. MT då, jo laget hade en del halvchanser men Göran Malmborg var säkerheten själv. Räddningen på Jonas Boströms styrning var dock svettig. I andra trodde vi nog att MT skulle höja sig lite men det var istället cia som ökade på till 3-0. Oerhört duktige Thomas Krywult, som för övrigt är flera klasser bättre än ifjol, slog en perfekt stickare till Bolander som fri med målvakten rullade in bollen via stolpen. När fem minuter återstod skulle bara matchen spelas av men med tre kvar fick MT ett litet hopp då Stefan Karlsson nickade in ett svepande inlägg. Med 50 sekunder kvar kunde Johan Gerdes slå in en retur och helt plötsligt stod det 3-2. Cia skyfflade bort bollen men MT fick till ett sista anfall och helt plötsligt låg bollen framför fötterna på Karlsson som tryckte till från nära håll. Malmborg svarade då för årets räddning. Bollen gick ut utanför straffområdet och MT skulle få en sista chans på en frispark men cia höll undan och svarade för en andra klassens sensation.
MATCHENS LIRARE: JOEL NYRÈN, MEDIAEDGE: CIA.


TV 4 – Carat  0–6
C. Martin Andreasson 4, Fredrik Malmfält, Richard Mora.

Matchen mellan Carat och TV 4 bedrevs i ett behagligt tempo. TV 4 spelade ett bra försvarsspel men man hade inte marginalerna på sin sida inledningsvis. Henrik Berndtson slog en inspark över hela plan och Mathias Spetz nickade bollen i stolpen. Carat rensade bort bollen och kontrade in 1-0 genom Fredrik Malmfält. Minuten senare dundrade debutanten Richard Mora in 2-0. Så istället för 1-0 till Fyran stod det 0-2 i baken. Carat bevakade sin ledning i andra men med sex minuter kvar stod det fortfarande 2-0. Då blixtrade Martin Andreasson till ordentligt och han gjorde fyra mål på fyra minuter. Tyvärr försvinner Andreasson iväg till New York ett år men vi hoppas att få se honom nästa höst i lika bra form som nu. David Sandström träffade utsidan på stolpen och Carat avancerar vidare i cupen.
MATCHENS LIRARE: MARTIN ANDREASSON, CARAT.
 

Svenska Fans – HEGO  2–3
S. Fredrik Jonsson 2. H. Erik Sylvén 2, Martin Svensson.

HEGO tog sin fjärde raka seger när man avancerade till 8-dels final i Reklamseriecupen. HEGO spelar nog smartast i hela Reklamserien och idag kontrade man sönder Svenska Fans. Det var nämligen SF som formligen parkerade på HEGOS planhalva under de första sex sju minuterna. Man skapade fem sex hörnor på raken och en två tre bra målchanser. Något mål blev det inte utan istället kontrade HEGO och Erik Sylvén sköt ett skott på halvvolley och bollen for upp i ribbkrysset, ner precis innanför mållinjen samt upp i krysset. Det är nästan bara Sylvén som kan göra sådana mål. Några minuter senare kom HEGO i en ny flygande kontring men denna gång sköt Martin Svensson över från nära håll. Mot slutet så kom dock SF tillbaka med en anstormning och Fredrik Jonsson smällde in 1-1 i burgaveln. I anfallet efter nickade Anders Nettelbladt i stolpen. Michael Dabrowski hade även han ett läge för HEGO men Christopher ¨Lisa¨ Kviberg gjorde en fin reflexräddning. SF spelar ibland som Brassarna och har alltid ett större bollinnehav än sina motståndare men man är som sagt sårbara för kontringar. I början på andra var det just det som fällde SF. HEGO gjorde 2-1 efter det att Sylvén hittade Svensson med en genialisk passning och bara minuterna senare så sköt matchvinnaren Sylvén in 3-1 med ett lurigt vänsterskott. Sista kvarten försökte och försökte SF att gå ikapp. Målchanser dök upp men man hade svårt med målskyttet samtidigt som HEGO försvarade sig bra. Jonsson kunde dock reducera till 2-3 med ca tre minuter kvar. Det blev några spännande minuter men HEGO höll undan.
MATCHENS LIRARE: ERIK SYLVÈN, HEGO.


AGO – MSN  2-0 (WO)