Premier League 1:a omgången 2007

Mediaedge: cia – Land & Rike  2–1
Andreas Lejdegård, Kalle Ekstam. L. Jari Hållman.

Mediaedge: cia fick en drömstart, både på matchen och årets säsong. Redan i den första minuten slog Martin Linder ett inlägg och inne i straffområdet dök kämpen Andreas Lejdegård upp och på volley stötte han elegant upp bollen i krysset till 1-0. Det målet blev starten på en mycket bra period för cia. Man spelade stundtals riktigt fin fotboll anförda av spelmotorn Thomas Krywult. Att det var en premiär berörde inte cia och i den femte slog Linder en fin crossboll som Kalle Ekstam vackert tog ner, avancerade in i straffområdet samt behärskat bredsidade han in 2-0 via den bortre stolpen. I andra halvleken förlorade Krywultf lotten vilket betydde att han fick bli målvakt. Samtidigt som cia slog av på takten började Land & Rike (f.d. FLT) komma in i matchen. En reducering var ytterst nära när Claes Andberg gjorde en grym raid efter vänsterkanten och serverade Olle Lewenhaupt bollen men från nära håll sköt han över. Reduceringen kom med åtta minuter kvar genom ständigt farlige Jari Hållman. L & R jagade även en kvittering och lägen uppstod. Matchen slöt 2-1 till cia och med tanke på den första halvleken var det ett rättvist slutresultat.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS LEJDEGÅRD, MEDIAEDGE: CIA.

Hill & Knowlton – IDG  6–5
H. Jesper Strömberg, Tommie Fagerli, Niklas Lundin, Joel Holmer, Hans-Olof Johansson, Jussi Kontinen. I. Lars Dahmén 2, Peter Hedengran 2, Sigurd Andersen.

Hill & Knowlton gör inte tipparna på måltipset besvikna. Modellen full fart framåt med en massa mål som brev på posten och samtidigt stora hål bakåt vilket medför många insläppta. Dagens match var inget undantag. H & K tog kommandot direkt och debutanten Jesper Strömberg höll sig framme och med en tunnel gjorde han 1-0. Nykomlingen IDG verkade vara tagna av stundens allvar men att från knappt kommit över halva plan så blixtrade man till på en minut och två skott senare ledde man med 1-2. Glada målskyttar var Lars Dahmén och mittfältskungen Peter Hedengran. Men H & K kvitterade per omgående när Tommie Fagerli bredsidade in bollen efter fint förspel från Niklas Lundin. 45-årige Dahmén gjorde sedan påpassligt 3-2 innan Lundin fastställde halvtidsresultatet 3-3. Fem minuter in på andra stod det 4-4 efter mål av Joel Holmer och Sigurd Andersen. När så Hedengran gjorde 4-5 till IDG med tio kvar trodde vi på minst en poäng för nykomling. H & K vände dock på steken sista fem och 4-5 blev 6-5 efter mål av Hans-Olof Johansson och Jussi Kontinen. Detta var en målrik historia mellan två hyggliga lag, fortsättning följer.
MATCHENS LIRARE: LARS DAHMÈN, IDG.

Sifo Media – FC Talentum  4-0
Andreas Bryvall 3, Erik Blomkvist.

SIFO Media spelade som vanligt en trevlig fotboll med säkert försvarsspel samt stundtals giftigt anfallsspel. Redan i matchinledningen spelade Andreas Bryvall in bollen framför mål och den tog på en försvarare och in. SM var även nära ett 2-0 mål när Anders Eriksson provade lyckan med en volley från 20 meter men målvakten Claes Johansson gjorde en enastående en hands räddning. Tvåan skulle dock komma efter en kvart och på nytt var det Bryvall som höll sig framme. Nykomlingen Talentum gjorde allt för att spräcka nollan och jagade en reducering. Backen Anders Wohlfeil var en fin tekniker och en äkta gubbe som passar som handsken för Reklamserien. Mot slutet plockade Talentum fram mycket folk för att chansa men då kontrade SM in både 3-0 och slutresultatet 4-0 efter mål från Erik Blomkvist och hattrick mannen Bryvall. Därmed toppar SM för tillfället tabellen.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS BRYVALL, SIFO MEDIA.

TV 4 – Lokaltidningen Mitt I  5–1

T. Gustav Gisseldahl 2, Henrik Berndtson, Marcus Skarphagen, Roberto Rivas. L. Mikael Malm.

TV 4 inledde säsongen på allra bästa sätt när man fixade en äkta fem-etta. Därmed gick man upp i serietopp i en haltande tabell. Matchen mellan fyran och Lokaltidningen Mitt I blev den mest fartfyllda matchen i Premier League hittills. LMI:s Mikael Malm och Peter Önnestam sågade sig igenom gång på gång medan Marcus Skarphagen och Gustav Gisseldahl gjorde detsamma för TV 4. Det var dock Henrik Berndtson som blev lyckosam första målskytt. I slutminuten på första kunde sedan äntligen Skarphagen hitta rätt till 2-0. När sedan Gisseldahl gjorde 3-0 efter 45 sekunder in på den andra halvleken kändes matchen avgjord. LMI med två tjejer i laget (Mia Ljung målvakt för dagen och duktiga Jill Eriksson) gav inte upp och Malm kunde reducera. LMI satsade allt framåt mot slutet men då kontrade TV 4 in både 4-1 och 5-1. Gisseldahl sköt ett riktigt volleyskott i mål. Debutantmålskytt blev även Roberto Rivas (vilket artistnamn). LMI var mycket bättre än resultatet. TV 4 blir intressanta att följa i år, vilken start.
MATCHENS LIRARE: GUSTAV GISSELDAHL, TV 4.

Eurosport – Grand Sociedad  2–4
E. Jari Kohonen 2. G. Lars Nyman 3, Andreas Krantz.

De båda gamla Serie A lagen Grand Sociedad och Eurosport spelade en mycket avvaktande och tempofattig första kvart men sedan blixtrade GS till ordentligt med två snabba mål precis innan halvtid. Målskytt bägge gångerna var 32-årige Lars Nyman, med vänstern förstås. Redan i den första minuten på andra dundrade Jari Kohonen in 1-2 efter en präktig vänster halvvolley i bortre gaveln. Nu kom Eurosport in i matchen på allvar och tryckte på för en kvittering. Andreas Fält hade bl.a. två fina lägen men den vikarierande målvakten och tillika lagkaptenen Magnus Tengzelius var grym i målet. Med tio kvar kom GS i en flygande kontring. Andreas Krantz och Magnus Hörberg spelade fram till Nyman som fullbordade sitt hattrick. Reklamserien har sett en ny stjärna födas. Nyman är snabb, teknisk, konditionsstark, trevlig och framförallt en gudabenådad målskytt. Nyman gjorde faktiskt debut redan ifjol annars hade han varit ett hett namn som årets rookie. Eurosport spetsade till matchen en gång till när Kohonens vänster talade med fyra kvar. Detta var dock GS morgon och alltid duktige Krantz fastställde slutresultatet 4-2 i en trevlig match.
MATCHENS LIRARE: LARS NYMAN, GRAND SOCIEDAD.

Svenska Fans – Dagens Nyheter  2–5
S. Fredrik Jonsson, Johan Meyer. D. Marcus Lundgren 2, Thomas Pagling, Thomas Stenberg, Simon Lindberg.

Fjolårets komet lag Dagens Nyheter fick en drömstart när Thomas Pagling gjorde 1-0 redan i den andra minuten. Dagens trevliga debutant, Svenska Fans, spelade en fin teknisk och rörlig fotboll. Men man var för ineffektiva framför mål under den första halvtimman. Thomas Stenberg fastställde halvtidsresultatet 2-0 när han gjorde sitt livs första Reklamseriemål efter en äkta strumprullare. DN:s nyförvärv från Sifo Media, Simon Lindberg, krutade in 3-0 och Marcus Lundgren kämpade in 4-0 i den fjärde minuten på andra. Det var alldeles för stora siffror med tanke på spelet ute på plan. Med kvarten kvar att spela slog nykomlingen till två gånger på samma minut genom Fredrik Jonsson och Johan Meyer. Helt plötsligt var det match igen och den tekniske lagkaptenen Emil Mattsson var nära att skjuta ytterligare en reducering men David Balsam räddade förtjänstfullt närskottet. Istället för 4-3 kunde Lundgren göra 5-2 med tre minuter kvar. DN ser oerhört laddade ut i år och denna match innehöll en god stämning, precis i sann Reklamserieanda. SF kommer att ta många poäng i årets serie. Vi fick även se den 58:e exallsvenska spelaren göra debut. Det var smoking liraren Åke ¨Bulten¨ Andersson, precis fyllda 60 år. Han dominerade från sin backposition. Hade det funnits ett landslag för spelare 60+ så hade Bulten helt klart tagit en tröja i blågult.
MATCHENS LIRARE: THOMAS STENBERG, DAGENS NYHETER.

Kanal 5 – Beckmans/Berghs lowes Brindfors  5–1
K.
Anton Lundstedt 3, Daniel Cedercrona, Daniel Lundin. B. David Rainer.

Kanal 5 premiärvann men det satt hårt åt trots att segersiffrorna skrevs 5-1. Femman var det bättre laget i den första halvleken och kunde också följaktligen göra 1-0 genom Norrlandsexpressen Anton Lundstedt som bröt sig fram. Robin Isaksson styrde ett skott i stolpen innan Lundstedt såg till att halvtidssiffrorna blev 2-0. Beckams/Berghs lowes Brindfors kom ut som ett nytt lag till den andra akten och jagade ett reduceringsmål, som också kom ganska tidigt. Det var Bojan Lukic som slog ett väl avvägt inlägg som en av planens dominanter, David Rainer, elegant nickade in (vilken spänst). B/B fick blodad tand och pressade på ordentligt för en kvittering på ett alltmer kroknade Kanal 5. Med tio kvar kontrade Lundstedt (vem annars) in 3-1 och i samma minut kunde Daniel Cedercrona även göra 4-1. Femman fick verkligen lätta mål i rätt läge. I slutminuten fastställde Daniel Lundin siffrorna till 5-1.
MATCHENS LIRARE: ANTON LUNDSTEDT, KANAL 5.

MSN – FC Seasons  0–4
F. Pehr Dunger 2, Marcus Hallberg, Patrik Mattsson.

Det tilltänkta topplaget FC Seasons fick en bra start på säsongen när man besegrade nykomlingen MSN med tämligen enkla 4-0. Seasons pumpade på från start men det dröjde till den tionde minuten innan 1-0 kom. Målskytt var Pehr Dunger. Samme man gjorde även 2-0 i slutet på första. MSN var en mycket sympatisk och trevlig bekantskap som hade trevligt inom laget. Spelarna var en salig blandning av olika fotbolls typer. Där fanns bl.a. två duktiga tjejer i form av Jenny Hermansson och Linda Berglund. Där fanns två kämpande bröder i Jonas och Johan Lidén. Sedan hade man killen i gul toppluva, Jonas Jonsborg, som för övrigt var där en ca 45 minuter innan för att scouta blivande motståndare. Laget kung var dock Anders Uhlin, vilka fantomräddningar den målvakten mäktade med matchen igenom. Han gjorde verkligen själ för lönen. Vi hoppas att MSN tar många poäng i årets serie samt har fortsatt trevligt. Seasons ökade på till 4-0 innan det hela var över efter mål av Marcus Hallberg på en bakåtnick och Patrik Mattsson.
MATCHENS LIRARE: ANDERS UHLIN, MSN.

Aftonbladet – Zakrisson  2–4
A. Johan Åsén, Thomas Hanusek. Z. Fredrik Svedberg 3, Adam Graffman.

Den första omgångens bästa match gick mellan Aftonbladet och Zakrisson. Matchen hettade till ordentligt i inledningen och i slutminuterna. Redan i den första minuten slog pigge Fredrik Svedberg in 1-0. AB kontrade och på en minut skaffade man sig två jättelägen. Jon Hansson nickade över efter en hörna och den snart 62-årige (ja ni läste rätt) Sven-Anders Eriksson sköt mitt på målvakten från nära håll. Kvitteringen kom inte då men med minuten kvar till halvtidsvila smällde Johan Åsén in 1-1. Zakrisson hade sin bästa period under den första halvan på den andra halvleken. Då kom också 2-0 genom Adam Graffman som slog in bollen via stolpen. Zakrisson mattades mot slutet och AB gick för en kvittering men i slutminuterna kunde Svedberg kontra in både 3-1 och 4-1. Bladet gjorde det sista målet på sin vanliga specialare. Mycket duktiga (och vältränade) Pontus Ogebjer kastade ett långt inkast och vid bortre stolpen smällde Thomas Hanusek in 2-4 på helvolley. Båda dessa lag kommer att ligga i topp framöver.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK SVEDBERG, ZAKRISSON.