Premier League 2:a omgången 2007

IDG – Mediaedge: cia  1–2
I.
Peter Hedengran. M. Kalle Ekstam 2.

Mediaedge: cia hade nästan samma matchbild som i premiären. Man spelade inte lika bra som då men man hade ett stabilt försvarsspel och ett piggt anfallsspel i den första halvleken. Då gick man också fram till en helt rättvis 2-0 ledning i paus. Nu gjorde Kalle Ekstam två påpassliga mål. Det ena lättade han in i nättaket och det andra var en stolpretur efter skott från Martin Linder. IDG hade svårare att skapa målchanser än i premiären men efter en halvtimme gör Peter Hedengran ett äkta Zlatan mål som också är Reklamseriens snyggaste mål hittills, vilken klacklobb. Sista tio blev det fart på IDG som nu fick vittring på en kvittering. Cia höll undan och vann även denna match med 2-1. IDG har inlett med två uddamålsförluster och vi väntar på den första poängen. Den utmärkta målvakten Jesper Landén har sin egen stil och räddar med kroppens alla delar samt är en positiv fläkt som stöttar och manar på sina medspelare på ett utmärkt sätt. Han ser dock ut som han är på väg till Magaluf vilken dag som helst, med bl.a. solbrillor på huvudet.
MATCHENS LIRARE: PETER HEDENGRAN, IDG.

FC Talentum – Land & Rike  0–2
Jari Hållman, Claes Andberg.

Land & Rike kom snabbt över premiärförlusten och spelade stundtals en fartfylld fotboll. Jari Hållman gjorde som vanligt ett mål vilket i detta fall betydde 1-0 och halvtidssiffror. L & R hade mängder av lägen och så länge det bara stod 1-0 var inte saken klar. Jonny Månsson var väldigt pigg i den andra halvleken och hade hela fyra fina avslut men bollarna vägrade att gå in. Med fem minuter kvar kom nådastöten när Claes Andberg fastställde slutresultatet 2-0. Nykomlingen Talentum väntar fortfarande på sitt första mål men det kommer nog snart hoppas vi. Claes Johansson storspelade i målet idag igen, fortsättning följer. Vårvädret var underbart idag.
MATCHENS LIRARE: CLAES JOHANSSON, FC TALENTUM.

Lokaltidningen Mitt I – Hill & Knowlton 1–2
Peter Önnestam. H. Jussi Kontinen, Joel Holmer.

Hill & Knowlton tog sin andra raka seger men idag blev det för ovanlighetens skull målsnålt. Lokaltidningen Mitt I är minst en klass bättre än ifjol och idag tog man också ledningen med 1-0 i slutet på första genom ett påpassligt mål av Peter Önnestam. H & K ryckte upp sig i andra och på några lyckominuter i vände man 0-1 till 2-1 efter mål av Jussi Kontinen och Joel Holmer. Sista tio minuterna var spännande. Spelet böljade fram och tillbaka och båda lagen hade fina lägen för nätkänning. I LMI gjorde trollgubben Markus Hellkvist debut och han var ytterst nära att bli en halv matchhjälte när LMI kom i ett tre mot ett läge i slutsekunderna men det rappa skottet gick strax utanför. Fortsätter LMI med detta spel kommer snart poängen rulla in. H & K är obesegrade, hur skall detta sluta?
MATCHENS LIRARE: MARKUS HELLQVIST, LOKALTIDNINGEN MITT I.

Grand Sociedad – Sifo Media  2–0
G.
Andreas Krantz, Henrik Hemminger.

Den första halvleken mellan Grand Sociedad och Sifo Media blev mållös men GS vann den på poäng. Bob Pernodd i Sifos mål storspelade matchen igenom men med kvarten kvar kunde inte ens Bob rädda när Andreas Krantz gjorde 1-0. Erik Blomkvist var en mycket bra back, speciellt i den första. GS var nära 2-0 vid flera tillfällen men så länge det målet inte kom var matchen inte klar. SM kommer att vara svårslagna i år. Med två minuter kvar avgjordes matchen när dagens stora överraskning, Henrik Hemminger, bröt sig fram och dundrade upp bollen i nättaket. Det var underbart väder denna härliga april morgon.
MATCHENS LIRARE: HENRIK HEMMINGER, GRAND SOCIEDAD.

Beckmans/Berghs lowes Brindfors – Eurosport  2–3
B. David Rainer 2. E. Andreas Fält 2, Jari Kohonen.

Eurosport och Beckmans/Berghs lowes Brindfors spelade en helt jämn och spännande till ställning. B/B inledde bäst och redan i den fjärde minuten slog Anders Östergren en perfekt hörna till David Rainer (vem annars), som i sin tur gjorde 1-0. B/B hade sedan bud på 2-0 men det målet kom inte. Efterhand kom Eurosport in i matchen och med fem kvar var det dags för en kvittering när Jari Kohonen nickade in sitt tredje mål för i år efter Janne Möllers fina inkast. Eurosports lycka varade bara i någon minut för sedan stod Rainer för ett solomål till 2-1. B/B tappade lite fart i andra samtidigt som Eurosport höjde sig och med tio kvar kunde Andreas Fält kvittera på straff. Samme man gav sedan sitt lag ledningen med 3-2 efter en fin assist från Lennart Claesson. B/B jagade för en kvittering mot slutet men Eurosport höll undan med lite skicklighet och ibland blotta förskräckelsen.
MATCHENS LIRARE: DAVID RAINER, BECKMANS/BERGHS LOWES BRINDFORS.

FC Seasons – Svenska Fans  4–4
F. Pål Åsberg 2, Patrik Mattsson, Olle Källström. S. Fredrik Jonsson 2, Emil Mattsson 2.

En av seriefavoriterna, FC Seasons och Svenska Fans bjöd på en trevlig och bra spelande fotbollsmatch. Vi varnade lite för SF från premiären och idag spelade man en frejdig fartfylld fotboll direkt från start. I den sjunde minuten kom också 1-0 när duktige Fredrik Jonsson behärskat rullade in 1-0. SF är nog seriens offensivaste lag i stil med Hill & Knowlton. Seasons avslutade halvleken med mästartakter spel och vände 0-1 till 3-1 efter två mål från Pål Åsberg där kvitteringen var vacker medan han kämpade in 3-1 struten. Det andra målet gjordes av Patrik Mattsson. SF inledde den andra halvleken med att Jonson lite turligt reducerade till 2-3. Sista kvarten höll hög Premier League klass. Emil Mattsson dundrade ett skott i ribban från 20 meter och i anfallet efter gjorde Pehr Dunger en soloraid över hela plan men skottet strök stolpen. När Olle Källström dundrade in 4-2 efter en frispark trodde vi att det var spiken men mot slutet kroknade Seasons en aning. SF högg då direkt och först träffade Anders Nettelblad stolpen. Efter det klev Wille Bäckström fram och serverade Emil Mattsson bollen vid två tillfällen och Mattson förvaltade båda chanserna och 4-4 var ett faktum. Nickmålet var en grann sak. Mattsson krutade även på för ett segermål men bollen ven strax utanför. SF gick för seger men det slutade härliga 4-4. SF är en kul injektion i serien. Den 59:e exallsvenska spelaren gjorde debut idag och det var mycket duktige Björn Kindlund. Han är som klipp och skuren för denna serie.
MATCHENS LIRARE: EMIL MATTSSON, SVENSKA FANS.

Dagens Nyheter – TV 4   3–1

D. Thomas Pagling, Jonas Jonsson, Simon Lindberg. T. Gustav Gisseldahl.

De två positiva lagen Dagens Nyheter och TV 4 var laddade efter deras premiärvinster. DN startade bäst och Jonas Jonsson hade en rykare över och Simon Lindberg var även han nära att göra mål. Fyran hade svårt att skapa några heta lägen men snabbe Gustav Gisseldahl ryckte igenom och var nära nätkänning vid ett tillfälle. Efter en kvart kom ett rättvist 1-0 mål för DN när Thomas Pagling höll sig framme. I början på andra kunde dock Gisseldahl kvittera. Matchen stod och vägde ett tag men med tio kvar kom ett snyggt mål för DN. Lindberg slog en hörna som Pagling klackskarvade till Jonsson som på ett tillslag gjorde mål. TV 4 jagade ett kvitteringsmål men på en kontring kunde Lindberg avgöra matchen med sitt 3-1 mål efter en genial passning från Mathias Bengtsson.
MATCHENS LIRARE: THOMAS PAGLING, DAGENS NYHETER.

Zakrisson – Kanal 5  2–0
Z. Alexander Kloow 2.

Ett av favoritlagen till seriesegern stavas Zakrisson. Idag tog man emot serieledarna Kanal 5 (känn på den). Zakrisson var det bättre laget i den första halvleken och fick med sig en 1-0 ledning till halvtidsvilan efter mål av Alexander Kloow. Zakrisson var även det vassare laget i inledningen på andra men 1-0 stod sig. Femman hade väldigt svårt att skapa några farliga chanser men efter en halvtimme var Daniel Cedercrona nära en kvittering. Sista tio lossnade det för Kanal 5 och laget skaffade sig snabbt två bra lägen till. Men istället för 1-1 kontrade Kloow in slutresultatet 2-0.
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER KLOOW, ZAKRISSON.

Starcom – Aftonbladet  2–5
S. Patrik Sandberg, Johan Brandt. A. Borna Safai 2, Pontus Ogebjer, Sven-Anders Eriksson, Anders Deutgen.

Aftonbladet spelade en lysande fotboll i en halvtimme och dom ser starkare ut än på länge. Redan efter tre minuter kastade Pontus Ogebjer ett inkast som tog på en försvarare och bollen studsade retfullt enkelt in i mål. Patriks Sandberg kvitterade  omedelbart till 1-1. Efter några fartfyllda minuter kunde Borna Safai göra 2-1 efter en konstspark. Samme man kunde även göra 3-1 i slutet på första. När sedan 62-årige Sven-Anders Eriksson nickade in Ogebjers inkast till 4-1 kändes matchen körd. Starcom var inte dåligt trots 1-4 i baken och laget kommer inte att bli någon strykpojke i år. Den oerhört duktige debutanten Adrian Rodriquez, som för övrigt var bäst på plan, han manade på sina kompisar och kommer att bli en stor tillgång för Starcom. Med dussinet minuter kvar stötte Johan Brandt in 2-4 och efter det målet tryckte Starcom på ordentligt. Man hade fina lägen till 3-4 och hade ett sådant mål kommit så vete katten hur detta hade slutat. Anders Larsson var som vanligt strålande i målet och med två kvar kontrade Anders Deutgen in slutresultatet 5-2. Deutgen är verkligen allround. I premiärmatchen var han mycket bra i målet.
MATCHENS LIRARE: BORNA SAFAI, AFTONBLADET.