Premier League 3:e omgången 2007

Mediaedge: cia – Talentum  6–1
M. Jonas Bolander 2, Kalle Ekstam 2, Leslie Marsden, Thomas Krywult. T. Daniel Hedström.

Mediaedge: cia tog sin tredje raka seger och laget spelade fantastiskt den första kvarten och Thomas Krywult var helt magisk. Han påminde om Argentinaren Messi när han drev fram över planen i högsta fart och serverade sina kompisar den ena fina passningen efter den andra. Redan efter sex minuter stod det 3-0 till cia efter mål av Jonas Bolander, Kalle Ekstam och Leslie Marsden. I den nionde minuten krönte Krywult sin fina insats med att lobba in 4-0 från 25 meter. Cia visade takter i spelet som kan räcka långt i år. Men även denna morgon mattades man i den andra halvleken samtidigt som Talentum tog sig i kragen och hyfsade upp spelet flera snäpp. Malcolm Svensson slet bl.a. för två och på 20 minuter blev det inga mål. Efter spel i 1 timme och 48 minuter kom det historiska första målet för Talentum. Målskytt var Daniel Hedström som bröstade in bollen från nära håll. Av bara farten var den kämpande högerbacken Björn Blomkvist nära att nicka in ytterligare en reducering. Men istället för 4-2 gjorde cia två snabba mål i slutet så att segersiffrorna skrevs 6-1. Joel Nyrén slog en hörna med yttersidan i stolpen, det bör noteras. Bolander och Ekstam (fem mål på tre matcher) blev båda tvåmålsskyttar. Kom igen Talentum.
MATCHENS LIRARE: THOMAS KRYWULT, MEDIAEDGE: CIA.

IDG – Lokaltidningen Mitt I  6–0
I. Lars Dahmén 2, Peter Hedengran 2, Fredrik Bojå, Joakim Allwin

Efter två raka uddamålsförluster fick till sist IDG full utdelning. Man fick en drömstart med en 2-0 ledning efter bara sex minuter efter mål av Lars Dahmén och Peter Hedengran (vilken kanon). Bröderna Rikard och Markus Hellqvist hade var sitt läge men Lokaltidningen Mitt I gjorde inga mål idag. Markus hörna slagen med yttersidan på foten gick i stolpen och var värd ett bättre öde. När Hedengran pangade in sitt andra mål för dagen och matchens 3-0 mål i inledningen på andra kändes matchen avgjord. LMI höll spelet väl uppe ute på plan men man kunde inte göra mål. Istället gjorde lagkaptenen Fredrik Bojå ett bejublat mål när han lobbade in bollen från 20 meter. Sista tio gick IDG på knäna och många spelare behövde syrgas. Laget som skulle spel efter trodde att LMI ledde matchen och blev chockade att höra att det stod 4-0 till IDG. LMI radade upp lägen mot slutet men Jesper Landén höll välförtjänt nollan, vilka fotparader. Under matchens sista minut ökade IDG på till 6-0 efter en oerhört snygg nick från Dahmén (vilket häng) samt ett mål för kämpen Joakim Allwin.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK BOJÅ, IDG.

Land & Rike – Grand Sociedad  2–0
L.
Mårten Magnusson, Johan Petersen.

Land & Rike tog en riktig skalp när man besegrade de forna Serie A-laget Grand Sociedad med knappa men ändå rättvisa 2-0. Denna match var ganska torftig och det stod 0-0 i halvtid och ännu efter en halvtimme var det mållöst. Den stora fightern Mårten Magnusson kunde till sist skjuta 1-0. GS anförda av Magnus Hörberg och Andreas Krantz försökte mot slutet att få till en kvittering men istället för 1-1 skrämde Johan Petersen in bollen till 2-0 med två minuter kvar. Det såg ut som om Petersen var på ett slagfält när han anföll med full kraft. Han fick bollen lite för långt ifrån sig men motståndaren blev så skärrad att han gjorde självmål.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PETERSEN, LAND & RIKE.

Hill & Knowlton – Dagens Nyheter  0–2
D.
Simon Lindberg, Thomas Pagling.

Nu är det på allvar dags att hissa en varningsflagga för Dagens Nyheter. Idag spelade man stundtals grym fotboll anförda av Thomas Pagling och Simon Lindberg. Med Lindberg i laget har DN fått en dimension ytterligare i sitt spel. Redan i matchinledningen spelade nämnda Lindberg snyggt vägg med Thomas Stenberg och 1-0 var ett faktum. Stenberg verkar gå emot en ny vår. DN hade en tre-fyra riktigt fina spelmoment men antingen gick bollarna strax utanför eller så gjorde den utmärkta målvakten Johan Radojewski fina räddningar. Jussi Kontinen och Niklas Lundin var riktigt bra i Hill & Knowlton och drog ett tungt lass. Det gick inte att stoppa lagmaskinen DN, som också ökade på till segersiffrorna 2-0 med tio kvar att spela. Det var Lindberg som slog en perfekt hörna och i flygande fläng kom Pagling och med kraft nickade han in bollen, vilken kasse. David Balsam höll välförtjänt nollan.
MATCHENS LIRARE: SIMON LINDBERG, DAGENS NYHETER.

Sifo Media – Beckmans/Berghs  0–1
James Whitmore.

I år tog det endast tre omgångar innan Beckmans/Berghs lowes Brindfors tog sin första seger. Var skall det här sluta? Denna match går väl inte till historien som en av det bästa precis. Den första halvleken innehöll bara två heta målchanser och båda stod Stefan Svanfeldt för. Vid det ena tillfället var han för osjälvisk och det andra nickade han tätt över efter hörna. Därför var det lite överraskande B/B som tog ledningen i inledningen på andra. Det var debutanten James Whitmore som slog in bollen med en behärskad vänster. Under den sista kvarten så försökte Sifo Media att nå en kvittering men den där riktiga skärpan och kraften saknades definitivt idag. Istället var B/B nära att öka på till 2-0 när Whitmore träffade stolpen. Det blev inga fler mål och B/B höll undan.
MATCHENS LIRARE: JAMES WHITMORE, BECKMANS/BERGHS LOWES.

TV 4 – FC Seasons  2–3
Andreas Nyman, Robert Björk. F. Gustave Gaudras 2, Pål Åsberg.

FC Seasons behåller sin förlustnolla men det satt hårt åt mot slutet igen. Seasons inledde piggt och Gustave Gaudras nickade tidigt in 1-0 i starten på sin 14:e säsong. TV 4 hade sedan en mycket bra period men fick inte till det i den offensiva tredjedelen. Marcus Skarphagen hade bl.a. två fina lägen. Matchbilden svängde sedan över till Seasons fördel igen och laget träffade stolpen vid inte mindre än fyra tillfällen. Stolpträffskyttar var Gaudras, Olle Källström, Mike Göransson och så gick ett hemspel även det i stolpen. I mitten på den andra halvleken så kom rättvisa 2-0 och 3-0 genom Gaudras på nick igen och Pål Åsberg. Saken var klar trodde alla men helt plötsligt fick Fyran nya krafter och på tre minuter reducerade man två gånger genom Andreas Nyman samt efter en elegant nick av Robert Björk. Det återstod tre minuter som blev mycket ovissa men idag höll Seasons undan i det underbara vädret.
MATCHENS LIRARE: GUSTAVE GAUDRAS, FC SEASONS.

Eurosport – Zakrisson  1–0
E. Jimmy Nemes.

Eurosport spelade äckligt Svenskt disciplinerat idag och man gjorde det bra. Det var Zakrisson som tog tag i taktpinnen direkt men eftersom Eurosport försvarade sig föredömligt med mittbacken Janne Möller som stor dirigent hade dom svårt att skapa några riktigt heta målchanser. Eurosport hade knappt några ströanfall. I slutet på första och i början på andra fick dock Zakrisson sina gyllene lägen. Första klackade Jimmy Thurby elegant bollen mot mål men den fantastiska målvakten Ralf Bjurbo räddade. Sedan träffade Nano Saavedra utsidan på stolpen men dagens skott stod Robert Goth för när han dundrade bollen i ribban, ner och upp i ribban igen samt ut. Vilket flyt för Eurosport, som kämpade som djur för att få med sig en pinne. Med fem minuter kvar av matchen så kommer Jimmy Nemes in på plan för första gången och Eurosport har sin första ordnande kontring på ett bra tag och Nemes kommer helt fri och rullar in 1-0, vilka fiollådor hos motståndarna. Zakrisson trycker på ordentligt mot slutet och i slutsekunderna får Magnus Helin den stora chansen men magiska Bjurbo gör en reflexräddning på nicken och Eurosport håller mirakulöst undan.
MATCHENS LIRARE: RALF BJURBO, EUROSPORT.

Kanal 5 – Starcom  2–1
K. Sami Vikback, Fredrik Ragell. S. Adrian Rodriguez.

Kanal 5 och Starcom spelade en spännande match som var ett ställningskrig i 40 minuter. Efter tio minuter har Kanal 5 verkligen marginalerna på sin sida. En 14 kilo lättare Patrik Sandberg lobbade bollen från 25 meter över en utrusande målvakt och bollen studsade i mål trodde alla men efter den sista studsen tog bollen i ribban och över. Starcom gjorde dock 1-0 minuterna senare när Sandberg slog ett perfekt inlägg som Adrian Rodriquez elegant nickade in. På en minut vände Femman 0-1 till 2-1. Det var Sami Vikback som kvitterade och Fredrik Ragell som kämpade in ledningsmålet. Det skulle nog varit frispark i momentet innan till Starcom, en domarmiss. I den andra halvlek var spelet helt jämnt men mot slutet jagade Starcom en kvittering och laget hade en rad inkast, hörnor och frisparkar men bollen ville inte in. Ragell var nära två gånger att öka på till 3-1 efter fina kontringar men närmast ett stolpskott kom han inte. Ett kryss hade varit rättvist idag men Kanal 5 skall inte skämmas för segern, dom slet på riktigt bra. Båda lagen måste fixa till ett nytt matchställ. Idag hade Kanal 5 blåa nyanser på de olika tröjorna medan Starcom hade det samma i grönt.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK RAGELL, KANAL 5.

MSN – Aftonbladet  1–3
M. Magnus Håkansson. A. Borna Safai 2, Daniel Larsson.

Aftonbladet och MSN bjöd på en trevlig match i det underbara vårvädret. AB inledde bäst och Borna Safai kunde elegant lobba in 1-0 i den fjärde minuten. Reklamserien har fått ett nytt charmlag. I dag hade dom 13 spelare och på bänken är stämningen hög. Roligast verkar 57-årige Thomas Minnhagen ha det. Han var ju en bejublad målskytt för 20 år sedan i denna serie, bara så ni vet. Efter en kvart kunde AB öka på till 2-0 på sin specialare som funkade för 25 gången. Pontus Ogebjer kastade ett långt inkast som Daniel Larsson vackert nickade in. MSN var spelmässigt minst 50% bättre än i premiären och Jonas Lidén samt Magnus Håkansson var båda nära att näta redan i den första halvleken. Reduceringen kom i början på andra och historisk målskytt blev Håkansson, som styrde in Niclas Jansons inspel. MSN jagade en kvittering men Bladet kunde kontra in 3-1 efter det att måltjuven Safai förlängt Larssons målskott. Det blev inga fler mål denna match. Som vanligt storspelade Anders Uhlin i målet. Nämnas skall den stenhårda backen Mikael Falk, han lägger inga fingrar i mellan i närkamperna, dock på ett juste sätt.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS HÅKANSSON, MSN.