Premier League 4:e omgången 2007

Beckmans/Berghs lowes Brindfors – Land & Rike  2–3
B. James Whitmore, David Rainer. L. Mårten Magnusson 2, Claes Andberg.

Land & Rike kämpade för kung och fosterland när man svarade för en heroisk vändning mot ett chockat Beckmans/Berghs lowes Brindfors. Det var annars B/B som stärkta av förra omgångens seger inledde klart bäst. Första halvleks kung, David Rainer, spelade fram pigge James Whitmore till 1-0 och svarade egenhändigt för 2-0 efter ett riktigt klassmål. Han tog ner en crossboll med en grym känsla samt lobbade in bollen sagolikt vackert. B/B fortsatte att trumma på mot ett blekt L & R och man var närmare 3-0 än ett reduceringsmål i baken. Men trean kom inte. Efter paus kom L & R ut som ett nytt lag men en vändning såg avlägsen ut. B/B kontrollerade matchen men helt plötsligt med dussinet minuter kvar kom vändningen med stort V. Claes Andberg ryckte sig loss på kanten samt krutade upp bollen i det högra krysset, vackert. Nu blev det fart i krigarna och bara minuterna senare spelade Kristoffer Willén fram Mårten Magnusson som tryckte in bollen i nättaket. Det hade varit rättvist om matchen slutat med ett kryss. Men bulldozern Magnusson ville annorlunda. Han blev fälld och han slog själv in frisparken genom muren med full kraft. L & R hade vänt matchen på tio minuter och jublade ikapp. B/B hade lättare att hålla sig för skratt.
MATCHENS LIRARE: ESKIL LUNDBERG, BECKMANS/BERGHS LOWES BRINDFORS.

FC Seasons – Hill & Knowlton  0–4
H. Jonas Rodny 2, Jimmy Jelleryd, Peter Karlén.

Hill & Knowlton hade sin årliga urladdning och då spelar det ingen roll vilket lag som står på andra sidan planhalvan, varken lag från Serie A eller Premier League. Idag fick favorittippade FC Seasons känna på H & K stål. Joel Holmer spelade fram Jonas Rodny till 1-0 och evigt unga Jimmy Jelleryd ökade på till 2-0 innan paus på en retur från ett skott från Peter Karlén. Seasons försökte i andra halvlek men målvakten Johan Radojewski höll tätt och förbi Niklas Lundin och Jussi Kontinen kom ingen. En tio kilo lättare Hans-Olof Johansson var som vanligt stabil och i mitten på andra halvlek kom både 3-0 och 4-0. Rodny gjorde sitt andra mål och Karlén nickade in Lundins långa inkast. H & K är så här bra ¨bara dom vill¨. För Seasons del är det bara att komma igen. Sådant här motstånd får dom inte igen i år.
MATCHENS LIRARE: JONAS RODNY, HILL & KNOWLTON.

Zakrisson – Sifo Media  1–2
Z. Magnus Helin. S. Erik Blomkvist, Serdar Ok.

Skrällarna duggade tätt denna måndagsmorgon. I en match som inte kommer att gå till historien som en av de bästa precis gjorde Sifo Media en klart godkänd insats och fick med sig bägge poängen hem. Det var ett avvaktande spel inledningsvis men efter tio minuter kunde kämpen Erik Blomkvist göra 1-0 för SM. I slutet på första hade Zakrisson en bra period. Först kvitterade Magnus Helin till 1-1 och sedan var Jimmy Thurby ytterst nära att ge sitt lag ledningen men skottet tog i stolpens utsida. Samme Thurby sköt med tio kvar bollen i ribban så nu hade Zakrisson inget flyt. När alla gick och väntade på slutsignalen med delat pott som följd så slog Serdar Ok till efter en Stefan Svanfeldt-passning och jublade orangespelare tog en viktigt fullpoängare.
MATCHENS LIRARE: SERDAR OK, SIFO MEDIA.

Lokaltidningen Mitt I – Mediaedge: cia  0–4
M. Kristian Kurki, Pelle Westerberg, Thomas Krywult, Kalle Ekstam.

Mediaedge: cia gick upp som obesegrade serieledare efter en stabil 4-0 viktoria över Lokaltidningen Mitt I. Stundtals spelade cia sambafotboll och 1-0 målet var en grann sak. Bollen kom rullande mot Kristian Kurki som drog på med all kraft och fick en perfekt vristträff varpå bollen borrade sig upp i krysset, vilken pärla. LMI kämpade på som vanligt men i mitten på matchen avgjordes till ställningen. Pelle Westerberg tryckte in 2-0 i den första halvleken sista minut och Thomas Krywult ökade på till 3-0 i inledningen på andra. Resten av matchen blev en transportsträcka och till sist fick Kalle Ekstam in bollen varpå slutresultatet skrevs 4-0.
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN KURKI, MEDIAEDGE: CIA.

Grand Sociedad – Talentum  3–4
G.
Magnus Tengzelius, Göran Broberg, Lasse Nyman. T. Daniel Hedström, Christoffer Sahlin, Linus Erkhammar, Filip Ringborg.

Från en blixt från en klarblå himmel slog jumbon Talentum till när man minst anade. Det började ¨som vanligt¨ när fjolårets Serie A-lag Grand Sociedad enkelt gick fram till en 2-0 ledning efter sju minuter. Magnus Tengzelius dundrade in 1-0 och Göran Broberg styrde in Björn Ericssons fina inspel. Talentum fick in en reducering i anfallet efter genom Daniel Hedström och det var nog viktigt för matchens fortsatta utgång. Minuterna senare stod dock Lasse Nyman för ett äkta solomål till 3-1. På övertid av den första halvleken dundrade Christoffer Sahlin in 2-3 efter en frispark. Med kvarten kvar var GS nära ett 4-2 mål när Jörgen Lindqvist sköt i stolpen. Returen sköts mirakulöst utanför ett vidöppet mål. Det verkade tända Talentum och istället kvitterade man till 3-3 efter det att Linus Erkhammar dundrat in bollen på halvvolley. Sista minuterna blev dramatiska och med fyra kvar drev Filip Ringborg bollen över hela planen. Han vann två motlägg och helt plötsligt var han fri med målvakten och behärskat rullade han in det historiska segermålet och glada Talentum-spelare såg mycket nöjda ut. GS undrade vad som hände, dom hade ju matchen.
MATCHENS LIRARE: FILIP RINGBORG, TALENTUM.

Dagens Nyheter – IDG  1–1
D. Simon Lindberg. I. Henrik Schönnings.

Det verkar vara skrällarnas omgång denna fjärde runda i början på maj. IDG spelade mycket klokt mot serieledarna Dagens Nyheter. Man fick tidigt ledningen på matchen när Henrik Schönnings skott resulterade i mål. Resten av matchen försvarade sig IDG men full kontroll. Den 53-årige målvakten Peter Wiklund var säkerheten själv i målet och han satte igång spelet föredömligt. Backlinjen slet tappert och så hade man ju den stora fältherren Peter Hedengran på mittfältet. Hedengran är nog en av Reklamseriens absolut bästa spelare och idag visade han dessutom upp ett grymt huvudspel. DN:s Alexis Logothetis var nära att kvittera två gånger om men lobben gick straxt utanför och skottet precis över. Fredrik Bojå var nära att öka på till 2-0 men David Balsam räddade förtjänstfullt friläget med tio kvar. IDG vann inte idag men man skall vara stolta med ett kryss. För med fyra minuter kvar kunde Simon Lindberg trycka in kvitteringsbollen med ett fint skott i burgaveln. Delad pott var nog rättvist ändå.
MATCHENS LIRARE: PETER WIKLUND, IDG.

Starcom – Eurosport  2–3
Johan Brandt, Patrik Sandberg. E. Johan Fröblom 3.

Matchen mellan Eurosport och Starcom hade två olika ansikten. Eurosport spelade en mycket bra fotboll den första kvarten och fick under den tiden med sig en 2-0 ledning. Målskytt vid bägge tillfällena var Johan Fröblom, det ena på nick efter en fin hörna från Janne Möller och det andra efter en behärskad bredsida i burgaveln. Under de första inledande tio minuterna på andra blixtrade matchen till ordentligt. Först reducerade Starcom till 1-2 efter ett mål av Johan Brandt där starke Patrik Sandberg stod för ett makalöst förspel. Eurosport, som hade haft bra kontroll på matchen fick helt plötsligt vakna upp igen och 3-1 bollen hängde i luften två gånger om. Dels när Lennart Claessons skott strök stolproten och dels när Fröblom nickade bollen mot krysset men där dök Johan Pettersson upp på mållinjen och nickade bort bollen. Istället för 3-1 kvitterade Starcom till 2-2 när Sandbergs inkast ändrade riktning på en försvarare samt gick in i mål. Nu blev det fart på allvar på Starcom som spelade riktigt bra samtidigt som Eurosport var i gungning. Sandberg och Pettersson hade inom några minuter varsin fin chans men Ralf Bjurbo gjorde två grymma räddningar. Efterhand ebbade tempot ut och oavgjort kändes som ett bra resultat. Eurosport har dock ett otroligt flyt för tillfället och Tony Almén slog en lång boll i slutminuterna som tremålsskytten Fröblom skarvade in till 3-2. Vi led med Starcom.
MATCHENS LIRARE: JOHAN FRÖBLOM, EUROSPORT.

Aftonbladet – Svenska Fans  2–6
A. Thomas Hanusek, Sven-Anders Eriksson. S. Fredrik Jonsson 4, Emil Mattsson 2.

Ett tag trodde vi att det var Brasiliens landslag som spelade men så bra kanske det inte var, men ändå. Vi har ju tidigare varnat för Svenska Fans högsta nivå i matcherna och idag höll man i stort sett hela matchtiden ut vilket Aftonbladet bittert fick er fara. Längst bak i en gammaldags liberoposition stod Åke ¨Bulten-Beckenbauer¨ Andersson och fördelade bollar på ett magnifikt sätt. Han var ännu bättre än i premiären vilket jag inte trodde var omöjligt för en 60-åring. Vidare så spelade Johan ¨Buddah¨ Meyer förtroendegivande med bl.a. assist vid både 1-0 och 2-0 målet. Planens kung var annars Fredrik Jonsson. Han dominerade matchen den första halvtimmen (sen måste han åka iväg) och visade upp en grym vänsterfot. Han pangade in 1-0 med ett mäktigt skott mitt i målet, gjorde 2-0 på ¨vanligt¨ vis innan han formligen pricksköt krysset vid både 3-1 och 4-1. Samtliga fullträffar med vänsterfoten så klart. Emil ¨Gazellen¨ Mattsson svarade för de två andra målen i denna sevärda 6-2 historia. Bladet var inte direkt dåliga men man mötte övermäktigt motstånd idag. Thomas Hanusek och Sven-Anders Eriksson hamnade dock i målprotokollet.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK JONSSON, SVENSKA FANS.

MSN – Kanal 5  0–2
K.
Johan Ringberger, Thomas Edvindsson.

Kanal 5 fick ge allt för att besegra nykomlingen MSN. Det var MSN som inledde i stor stil och idag dök det upp några nya ansikten i truppen så nu är skaran komplett med olika individer. Samtliga jobbar på firman vilket är otroligt kul. MSN hade läge till ett ledningsmål men det kom inte. Istället var det Femman som fick in det första målet när Johan Ringberger styrde in Fabian Coopers perfekta inkast. Av bara farten ökade Thomas Edvindsson på till 2-0. Sista halvtimmen försvarade sig Kanal 5 föredömligt med Christer Plars som ett stort ankare. MSN hade svårt att skapa några heta lägen och det blev inga fler mål i matchen. I MSN debuterade Daniel Siberg. Han var en glad, trevlig, teknisk men med en usel kondition. Han skall gifta sig på lördag och Reklamserien gratulerar. Vi såg även de nyinköpta skorna vilket betyder att vi får se mer av Siberg längre fram. Det blev ett litet gruff i dagens match (inga namn) och det hoppas vi att det var en engångshändelse. MSN har i tur och ordning släppt in fyra, tre respektive två mål. Håller trenden i sig tro! Femman glider upp till en tredjeplats i tabellen, starkt jobbat.
MATCHENS LIRARE: CHRISTER PLARS, KANAL 5.