Premier League 5:e omgången 2007


Talentum – Beckmans/Berghs lowes Brindfors  2–4
T. Malcolm Svensson, Filip Ringborg. B. David Rainer 2, Bojan Lukic, James Whitmore.

Beckmans/Berghs lowes Brindfors har utvecklats 100% taktiskt om man jämför med hur det såg ut den här tiden för ett år sedan. Idag tog man årets andra seger efter en kämpamatch. David Rainer gjorde 1-0 och Bojan Lukic 2-0 efter ett riktigt solomål. Då hade det bara gått fyra minuter av matchen. Efterhand vaknade Talentum och den snabbe kämpen Malcolm Svensson lyfte in bollen mot mål varpå en försvarare nickade in bollen i eget mål. Lyckan varade bara någon minut för med 20 sekunder kvar av halvleken kunde Rainer göra sitt andra mål för dagen. Efter ett litet ställningskrig i början på andra kunde James Whitmore göra matchavgörande 4-1. Filip Ringborg reducerade visserligen men närmare kom inte Talentum. Eskil Lundberg var bra som vanligt och träffade stolpen. B/B vann rättvist.
MATCHENS LIRARE: BOJAN LUKIC, BECKMANS/BERGHS LOWES BRINDFORS.


Lokaltidningen Mitt I – Dagens Nyheter  0–1
D. Marcus Lundgren.

Ett av de största derbyna i Reklamserien är definitivt matchen mellan Dagens Nyheter och Lokaltidningen Mitt i. Alla vet ju vilket drag det var ifjol då LMI gjorde sitt livs match när man spelade bort DN från en slutspelsplats. Även i år är ju LMI jumbo men på något konstigt sätt spelar dom alltid bra mot DN. Matchen var helt jämn och efter den första halvleken var det fortfarande mållöst. Efter en halvtimme fick DN en frispark och Stefan Lindberg spelade bollen till Marcus Lundgren som sköt in 1-0 inför jublande lagkamrater. DN bevakade sedan sin ledning. LMI hade svårt att komma till den sista tredjedelen och David Balsam höll nollan. DN vann och spelade därmed sin 14:e raka match utan förlust i Premier League. Örjan Wallin spelade tryggt på backen och visade upp ett perfekt huvudspel.
MATCHENS LIRARE: ÖRJAN WALLIN, DAGENS NYHETER.


Mediaedge: cia – Grand Sociedad  1–1
M. Jonas Bolander. G. Magnus Tengzelius.

Serieledarna Mediaedge: cia och Grand Sociedad bjöd upp till en bra Premier League match. Cia fick en drömstart när Jonas Bolander smällde in 1-0 redan efter fyra minuter efter en tilltrasslad situation. Efter att den första chocken lagt sig spelade GS upp sig. Andreas Krantz sköt strax utanför och Björn Ericsson träffade stolpen. Efter en kvart kom en rättvis kvittering när Magnus Tengzelius tryckte upp bollen i nättaket från nära håll efter ett grymt förarbete av Krantz. Den andra halvleken var helt öppen och vilket lag som helst kunde avgöra. Det hela slutade dock oavgjort och båda lagen var nog nöjda med det. Det var bra fart i matchen. Matchens prestation stod målvakten Jakob Nilsson för när han mirakulöst räddade duktiga Thomas Krywults närskott med tio kvar, vilken räddning.
MATCHENS LIRARE: JAKOB NILSSON, GRAND SOCIEDAD.


Land & Rike – Zakrisson  2–2
L.
Claes Andberg 2. Z. Fredrik Alvarado, Magnus Frisk.

Zakrisson tog ett litet grepp om matchen mot Land & Rike, som försvarade sig föredömligt med Max Eriksson som säker sista utpost. Zakrisson var nära ett mål några gånger men närmast var Alexander Kloow när han med ett präktigt volleyskott träffade stolpen efter en kvart. Därför var det lite överraskande när Claes Andberg gjorde 1-0 efter det att han sprungit igenom samt avslutat snyggt med skott i burgaveln med 20 sekunder kvar av halvleken. I den andra kröp L & R hem ännu mer men samtidigt så började man att krokna en aning och Zakrisson tryckte stundtals på ordentligt. Med tio kvar kom också en helt rättvis kvittering när Fredrik Alvarado lyfte in en retur till 1-1. Zakrisson fick nu en extra tändning när man nu såg att det gick att göra mål på L & R. Minuterna senare drog Jimmy Thurby två man samt dundrade bollen i ribban och ner på mållinjen och Thurby skrek av förbannelse. Med fem minuter kvar kunde Magnus Frisk göra 2-1 till Zakrisson och det såg ut som ett segermål eftersom L & R inte haft någon målchans i den andra halvleken. Några minuter före full tid tog planens bästa spelare, Andberg tag i bollen och på egen hand kvitterade han till 2-2 med ännu ett otagbart skott lågt i burgaveln. Ett chockat Zakrisson försökte men L & R höll undan.
MATCHENS LIRARE: CLAES ANDBERG, LAND & RIKE.


IDG – FC Seasons  1–6
I. Peter Hedengran. F. Kalle Schröder 3, Marcus Hallberg 2, Pål Åsberg.

Matchen började med att IDG:s Peter Hedengran sköt ett bra skott strax utanför men efter det var det var det FC Seasons för hela slanten. IDG försvarade sig bra under den första halvleken med Sigge Andersen och Mats Öhman som stabila backar. Efter en kvart kom 1-0 till Seasons genom Kalle Schröder som dessutom träffat ribban från nära håll tidigare i matchen. Hedengran kunde kvittera minuterna senare när han avancerade framåt några meter från mittlinjen och avslutade med ett mäktigt skott där nätet stod som en strut nära det vänstra krysset, vilken projektil. I början på andra kunde Seasons ta ledningen med 2-1 genom Marcus Hallberg. IDG kämpade emot riktigt bra men när åtta minuter återstod kom nådastöten och ytterligare en gång var Hallberg målskytt. Under de sista fem minuterna fanns det ingen kräm kvar hos IDG utan Seasons gick från 3-1 till 6-1 under den tiden och vann helt rättvist. Schröder blev tremålsskytt och Pål Åsberg bokfördes även han för ett mål.
MATCHENS LIRARE: KALLE SCHRÖDER, FC SEASONS.


Sifo Media – Starcom  3–0
Si. Stefan Svanfeldt 3.

Sifo Media gjorde en kanonmatch taktiskt sett och när gubbarna kämpar för varandra kan det se så här bra ut. Bob Pernodd tog allt vilket gav stabilitet i de bakre regionerna. I den tionde minuten lobbade dessutom Stefan Svanfeldt elegant in 1-0. Matchen stod och vägde under en längre period och Starcom kämpade på som vanligt men man har det oerhört svårt den sista tredjedelen. Bollen vill inte in. Istället ökade Svanfeldt på till 2-0 med tio kvar efter en nick på sin egen nickretur från ribban. Starcom gav allt för att reducera och förhoppningsvis kunna kvittera. Chanser fanns men hoppet släcktes definitivt när Svanfeldt stod för ett hattrick och därmed slutade matchen 3-0.
MATCHENS LIRARE: STEFAN SVANFELDT, SIFO MEDIA.


Svenska Fans – Kanal 5  1–1
S. Emil Mattsson. K. Johan Ringberger.

Kanal 5 och Svenska Fans bjöd på en fartfylld historia i ett högt tempo i en spännande match. K5 inledde i stor stil och redan efter 10 sekunder dundrade Daniel Cedercrona upp bollen i ribban. Det blev inget mål den gången men när Johan Ringberger träffade ribban på samma ställe som tidigare i matchen i den nionde minuten studsade bollen sedan in i stället för ut. Efter hand kom SF in i matchen på allvar och man spelade stundtals riktigt bra och började skapa målchanser i parti och minut. Nu växte Joakim Norling ut till en jätte i målet och han räddade säkert två tre givna mål. I början på andra var SF riktigt på gång och Emil Mattsson kunde behärskat skjuta ett fint skott i den bortre burgaveln. SF fortsatte i samma stil och Christopher Kviberg träffade ribban med ett fint skott i flygande fläng. Sista tio kom Femman tillbaka i matchen på allvar och det blev en thriller helt i publikens smak. I slutminuten var vi beredda att anteckna ett mål för Femman men Sladjan Osmanagic gjorde en akrobatisk en handsräddning som fick lagen som spelade och lagen som skulle spela matchen efter att häpna. Till sist slutade matchen 1-1 och båda lagen var nog lite nöjda med delat pott.
MATCHENS LIRARE: SLADJAN OSMANAGIC, SVENSKA FANS.


Eurosport – MSN  2–2
E.
Jari Kohonen, Frederic Pavlidis. M. Jonas Jonsborg, Magnus Håkansson.

MSN tog sin historiska första ¨riktiga¨ poäng. Hade dessutom MSN haft med sig lite tur så hade man vunnit denna tillställning. Apropå tur så har Eurosport detta för tillfället. Givetvis förtjänar man tur men man har verkligen marginalerna på sin sida. MSN inledde helt respektlöst och Jonas Jonsborg såg ut som om han var dopad inledningsvis. Vid två tillfällen var han ytterst nära att näta men det blev verkligen tredje gången gillt när han gjorde 1-0. MSN fortsatte i samma stil och Magnus Håkansson var som vanligt ett stort ankare. Med kvarten kvar kom också 2-0 när just Håkansson kämpade sig fram över hela planen samt avslutade med att förpassa bollen in i mål. Eurosport gav inte upp och mot slutet pressade man på för att spräcka nollan hos oerhört duktiga Anders Uhlin, som tog allt och lite till. Med tio kvar hade Jonsborg ett gyllene tillfälla att punktera matchen men bollen ville inte in. Minuterna tickade snabbt iväg och när det återstod tre minuter borde ju saken vara klar men då fick Jari Kohonen ett läge och det var reducerat. Bara en minut senare sköt Fredreric Pavlidis ett markskott som gick via stolpen och in till 2-2, vilken vändning på matchbilden. Det var nog tur att matchen tog slut för MSN:s del i detta läge för Eurosport var verkligen på gång. Det var snöpligt för MSN men man skall samtidigt hysa respekt för Eurosport som kom igen på detta vis.
MATCHENS LIRARE: JONAS JONSBORG, MSN.


TV 4 – Aftonbladet  1–2
T. Marcus Skarphagen. A. Torsten Züllmann, Borna Safai.

När Aftonbladet och TV 4 drabbade samman fick vi se en trevlig match med många fina individuella prestationer. Efter fyra minuter tog Aftonbladet ledning. Det var överraskande Torsten Züllmann som höll sig framme och sköt ett behärskat skott i mål. Ett tag trodde vi att Bladet skulle gå ifrån men Fyran vaknade till liv ordentligt och efter en kvart hade man rättmätigt tjänat ihop till en kvittering. Det var Marcus Skarphagen som stötte in ett inkast till 1-1. Den andra halvleken blev dramatisk. Först gjorde Borna Safai ett riktigt klassmål. Likt Zlatan mot Ungern sköt han från dövinkel rätt upp i nättaket precis under ribban (fast från andra hållet). Minuterna senare hade Safai ett liknande läge men den gången gick bollen i stolpen. Sedan var det Daniel Larssons tur men nu var duktiga Robert Björk en räddande ängel när han stod på mållinjen och nickade bort bollen. Sedan var det dags för Safai show igen och ännu en gång lekte han Zlatan. Klacken som mot Italien tog dock i ribban men vilka härliga tekniska nummer av Safai. Som ni hör var Bladet värda att vinna men så länge 3-1 inte kom var saken inte klar. Matchen slutade dock med en seger för Aftonbladet. Fyran får komma igen.
MATCHENS LIRARE: BORNA SAFAI, AFTONBLADET.