Premier League 6:e omgången 2007

Kanal 5 – TV 4  0–0

Som alla vet så finns det många spännande derbyn i Reklamserien. Men tre av dessa talas det extra mycket om och det är matcherna mellan Expressen vs Aftonbladet, Dagens Nyheter vs Lokaltidningen Mitt i och dagens match mellan grannkanalerna Kanal 5 och TV 4. Denna match var en förmatch till kvällens drabbning mellan tvillingklubbarna Djurgården vs AIK och det var precis som ett äkta derby. Det var tätt, tufft och en aning smågrinigt, dock inom Reklamserienivån. Den första halvleken var ett stort ställningskrig. TV 4 backade hem och spelade mycket taktiskt defensivt med backarna Robert Björk och Henrik Berndtson som stora ankare. Kanal 5 stora bollinnehav var skenbart för man hade svårt att skapa något den sista tredjedelen. I den andra halvleken började Fyran krokna lite och laget fick mest slå ifrån sig. Femman tryckte på allt mer ju längre minuterna tickade iväg. Man kom närmare och närmare ett ledningsmål anförda av spelmotorn Johan Gyllenpalm, som med tio kvar hade ett stolpskott. Bollarna ven runt stolpe och ribba och de som gick på mål räddade Andreas Westergård förtjänstfull. Det hela slutade oavgjort 0-0!
MATCHENS LIRARE: ANDREAS WESTERGÅRD, TV 4.

Svenska Fans – Eurosport  3–4
S. Christoffer Kjellberg, Fredrik Jonsson, Wille Bäckström. E. Rasmus Winther 2, Frederic Pavlidis, Per Boström.

Efter förlusten i premiären har Eurosport radat upp fem matcher i serien och en i cupen utan förlust. Ja det känns nästan som om det inte går att besegra Eurosport för tillfället. Laget spelar skapligt, har flyt och får med sig poäng i varje match. Det var dock ojämna Svenska Fans som gjorde det första målet. Det var Wille Bäckström som elegant klackpassade bollen till Christoffer Kjellberg som i sin tur dundrade upp bollen i nättaket från ganska snäv vinkel. 15 sekunder senare så lyfte Jari Kohonen bollen mot ett ett vidöppet mål men Emil Mattsson dök upp som en räddande ängel på mållinjen och tog bort bollen. På den efterföljande hörnan kunde Rasmus Winther stöta in kvitteringen 1-1 på volley. Sedan böljade matchen fram och tillbaka. Mattsson sköt ett bra skott som Ralf Bjurbo gjorde en snygg fotparad på. SF anföll som alltid med mycket folk och i slutet på första höll Eurosport på att kontra söner SF. Frederic Pavlidis gör påpassligt 2-1 och Per Boström gjorde sitt livs mål när han startade en raid från eget straffområde och sprang igenom hela SF:s lag innan han fri med målvakten gjorde 3-1. SF räddades av domaren pipa. I början på andra kom SF ut som ett helt nytt lag och under de första fem minuterna skapade man mer än under hela första halvleken. Kjellberg sköt i ribban, ner på eller innanför mållinjen och upp i ribban igen samt ut. Sedan dundrade skytteliga ledaren Fredrik Jonsson bollen i stolpen och returen bröstade Bäckström utanför. Sedan hade Bäckström ett jätteläge men sköt över. Som ni hör är det SF för hela slanten och till sist så reducerar Jonsson till 2-3. SF fortsätter att trycka på för en rättvis kvittering men Eurosport kontrar in 4-2 genom Winther och de blåa har verkligen full utdelning. SF ger inte upp och med fyra kvar reducerar man till 3-4 genom Bäckström men närmare kom man inte utan Eurosport vann, 4-3.
MATCHENS LIRARE: PER BOSTRÖM, EUROSPORT.

MSN - Sifo Media  0-0

Att en match slutar 0-0 vartannat år är ovanligt men att två matcher slutar 0-0 i samma omgång två dagar i rad har aldrig hänt. Men det var just vad som hände när Sifo Media och MSN möttes i en dimmig morgonmatch. Den första halvleken kommer inte att gå till historien som en av det mest välspelade precis. Vi räknade till två heta målchanser, ett för vardera lagen. Calle Vestman sköt men Anders Uhlin räddade närskottet. Linda Berglund hade även hon ett närskott som dock Bob Pernodd gjorde en reflexräddning på. I den andra skapade SM en rad inkast och hörnor och det var en gåta att bollen inte gick in vid minst ett tillfälle. Mikael Falk var som vanligt fylld med dynamit i hela kroppen och höll tätt. Johan Lidén kämpade så att han blev blodig både här och där. – Jag offrar mig för laget sa han. Det hade varit kul om Thomas Minnhagen hade gjort mål i slutet på matchen. Först fick han till en mycket snygg nedtagning på bröstet och sedan sköt han en volley. Bollen gick utanför. Som vi tidigare sa, det blev 0-0 och båda lagen fick med sig en poäng till jobbet.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL FALK, MSN.

Aftonbladet – Hill & Knowlton  3–1

A. Pontus Ogebjer 3. H. Joel Holmer.

Hill & Knowlton hade chans att gå upp i serieledning efter en fin vår med fyra segrar och endast en förlust. Men då måste man besegra Aftonbladet och det är inte det lättaste. Det var bra kvalitet på matchen och lagen turades om att föra spelet samt gå ner i varv och ¨vila¨ lite. Det blev inga mål i den första halvleken och bäst på plan långa stunder var Hans-Olof Johansson. Men det var en annan spelare som tog över showen i den andra halvleken. Med kvarten kvar erövrade Pontus Ogebjer bollen nere vi hörnflaggan, skar in mot mitten och sköt ett mycket lurigt markskot invid den ena stolpen till 1-0. Detta mål ändrade matchkaraktären och H & K tvingades till storoffensiven. Det öppnade ju upp för kontringar och på en sådan gjorde Ogebjer 2-0 med sex minuter kvar. Det kändes som spiken i kistan och ännu säkrare blev segern när Ogebjer satte dit även 3-0 och därmed bokfördes han för ett hattrick. H & K fick en liten smula hopp när Joel Holmer reducerade men närmare kom man inte. Bladet gjorde en mycket bra match efter sina resurser.
MATCHENS LIRARE: PONTUS OGEBJER, AFTONBLADET.

Starcom – Land & Rike  2–1
S. Joakim Reuszner, Henrik Jarl. L. Kristoffer Wilén.

Efter sju sorger och åtta bedrövelser fick äntligen Starcom till det. Man har ju haft marginalerna mot sig några gånger det senaste året men idag hade man dom med sig. Det har varit tvärtom för Land & Rike, som haft medflyt men idag stämde inte spelet. Det var annars en hård kamp från den första till den sista spelminuten. Det var inte så mycket finlir utan snarare en kamp som sagt. Mårten Magnusson hade inte stolpe och ribba på sin sida utan träffade utsidan av stolpen i den fjärde minuten vid ställningen 0-0 samt dundrade bollen klockrent i ribban med tio kvar vid ställningen 2-1 till Starcom. Det var just Starcom som tog ledningen med 1-0 när Patrik Sandberg-kopian Henrik Jarl frispelade för dagen mycket pigga Joakim Reuszner till det första målet. I anfallet efter var konditionsfenomenet Johan Brandt framme men närskottet räddades av Jonas Ringström. Med planens bästa spelare, Jarl i laget, fick Starcom en extra dimension i sitt spel och det var just Jarl som skarvnickade in 2-0 efter ett inkast från Reuzsner. Precis innan halvtid fick L & R in ett viktigt reduceringsmål när Kristoffer Wilén höll sig framme och nätade. Den andra halvleken var det ställningskrig. Johan Pettersson i Starcoms mål spikade igen samt spelade taktiskt med långa insparkar som han la upp på en kulle precis som när man var liten men det funkade. En som var otroligt uppoffrande för laget var Niklas Andersson, som spelade sin absolut bästa match i sin Reklamseriekarriär. Han var som Glenn Hysén på Wembley.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS ANDERSSON, STARCOM.

Zakrisson – Talentum  5–0
Z. Alexander Kloow 2, Alex Suarez 2, Fredrik Alvarado.

Det tilltänkte topplaget Zakrisson har inte infriat förväntningarna hittills under våren och vi började t.o.m. tvivla om dom var ett topplag. Man parkerade på en blygsam elfteplats i tabellen efter fem omgångar. Men efter dagens match tvivlar ingen och man förde matchen från första till sista spelminuten. Zakrisson hade ett betong säkert försvarsspel samt ett väldigt fyndigt anfallsspel med radarparet Alexander Kloow och Alex Suarez på topp. Det stod bara 1-0 i halvtid men i den andra ökade man från 1-0 till hela 5-0 medan Talentum kroknade allt mer. Anders Wohlfeil höll ihop laget den första halvtimmen men gav sedan upp. Närmast att spräcka nollan var Christoffer Sahlin men bollen tog i stolpen. Planens bästa spelare, Kloow, gjorde två mål samt hade tre träffar i virket. Det ena målet var en grann lobb från halva plan i mål och han var t.o.m. nära att göra om det. En annan tvåmålskytt var debutanten Suarez, han gjorde också två mål varav det sista rätt upp i krysset. Det femte gjorde backklippan Fredrik Alvarado. Hösten är ju som bekant Zakrissons bästa tid, i alla fall i fjol, så nu är man med i matchen igen.
MATCHENS LIRARE: ALEX SUAREZ, ZAKRISSON.

FC Seasons – Lokaltidningen Mitt i  2–0
Marcus Hallberg, Patrik Mattsson.

FC Seasons trillade fotboll ganska bra idag men däremot hade man svårt att hitta målet. Det berodde på att jumbolaget Lokaltidningen Mitt i bjöd upp till dans riktigt ordentligt samt försvarade sig föredömligt. Båda lagen bemödade sig med att rulla boll. Efter dussinet minuter slog Per Olsson ett perfekt inlägg som Marcus Hallberg elegant styrnickade in i mål. Kalle Schröder sköt i stolpen varpå 1-0 blev halvtidsresultat. Seasons fortsatte sitt bollinnehav i andra men så länge inte 2-0 kom så var matchen inte över och LMI var inte oävna i sina kontringar. Med sju minuter kvar kunde sedan Patrik Mattsson sätta spiken i kistan med ett fint markskott. Seasons avancerade i och med dagen seger upp på slutspelsplats. LMI kämpade för varandra idag men man har fasligt svårt att göra mål. Laget har inte nätat på 3 timmar och 43 minuter. Vem blir nästa lyckliga målskytt? Två matcher återstår innan sommaruppehållet.
MATCHENS LIRARE: PER OLSSON, FC SEASONS.

Beckmans/Berghs lowes Brindfors – Grand Sociedad  1–1
B. Anders Lövgren. G. Henrik Hemminger.

Grand Sociedad och Beckmans/Berghs lowes Brindfors möttes i en ganska osexig match. Det var mest kamp och lite skönspel. Däremot var det stort hjärta gubbarna la ner i situationerna. Henrik Hemminger gjorde 1-0 i den åttonde minuten. Med fem minuter kvar av den första halvleken var det kvitterat. Först lyfte Anders Lövgren upp bollen i ribban från nära håll. Bollen spelades ut ur straffområdet men kom direkt tillbaka och där stod Lövgren kvar på samma plats och denna gång gick bollen ribba in istället. Den andra halvleken var ett enda långt ställningskrig och det hela slutade rättvist 1-1. Zonny Billgren kämpade mest.
MATCHENS LIRARE: ZONNY BILLGREN, GRAND SOCIEDAD.

Dagens Nyheter – Mediaedge: Cia  0–2
M. Niklas Andreasson, Kalle Ekstam.

Sista matchen i omgång sex var en äkta seriefinal mellan Premier Leagues hittills obesegrade lag, Mediaedge: cia och Dagens Nyheter. Matchen bedrevs i ett högt tempo och trots det klarade båda lagen av att rulla boll riktigt bra. Det var justa tag och knappt någon frispark. Det stod 0-0 efter första halvlek och 0-0 efter en halvtimme. Ett tag trodde vi att det skulle bli den tredje 0-0 matchen i denna omgång. Men veteranen Niklas Andreasson ville annorlunda och han fläkte sig fram efter en hörna och fick foten på bollen som retfullt enkelt rullade in över mållinjen. I och med det målet öppnades matchen upp ordentligt för DN måste ju anfalla med mycket folk för att försöka få in en kvittering. Som vanligt öppnas det ju för kontringar och med fem kvar avgjordes matchen när Andreasson lyfte in ett inlägg och vid den bortre stolpen dök Kalle Ekstam upp och nickade in 2-0. DN gav allt sista fem men Cia höll undan och ståtar ensamma i topp.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS ANDREASSON, MEDIAEDGE: CIA