Premier League 7:e omgången 2007

Dagens Nyheter – FC Seasons  3–0
Simon Lindberg 2, Thomas Stenberg.

Med tanke på motståndet gjorde nog Dagens Nyheter årets bästa match när man mötte FC Seasons i en riktig slutspelsmatch. DN spelade ett mycket bra försvarsspel och den vikarierande målvakten Magnus Damstedt hade en lugn morgon. Sedan var Thomas Pagling en riktig playmaker och när han är med så är DN:s spel minst 40% bättre. Johan Claesson sprang som aldrig förr men dagens kung det var måltjuven Simon Lindberg. I den sjunde minuten hann han före målvakten och lyfte elegant in 1-0. Efter ett ställningskrig resten av halvleken så avlslutade DN det med att Lindberg elegant spelade fram Thomas Stenberg, som kom fri med målvakten från högerkanten samt siktade noga och sköt 2-0. I början på andra trodde vi att Seasons skulle rycka upp sig men man spelade alldeles för omständigt och DN bara tackade och tog emot. Sedan hade man näst intill 100% utdelning och Lindberg vände på en femöring och smällde in 3-0 i nättaket. Lindberg hade även en kanon i ribban och till sist vann DN helt rättvist mot ett uddlöst Seasons.
MATCHENS LIRARE: SIMON LINDBERG, DAGENS NYHETER.

Mediaedge: cia – Beckmans/Berghs  6–2
M. Thomas Krywult 3, Pelle Westerberg, Johan Högfeldt, Daniel Collin. B. Bojan Lukic, Einar Bodström.

Nu är det dags att hissa stora varningsflaggan för Mediaedge: cia, om någon inte gjort det förut. Som vanligt körde man över sitt motstånd i den första halvleken. Idag kanske man inte spelade en superbra fotboll men vilka vackra mål. Det började med att Pelle Westerberg sköt in en frispark i mål till 1-0. Sedan gjorde Thomas Krywult 2-0 innan ett av årets vackraste mål tillverkades genom lagkaptenen Johan Högfeldt. Ja det var i alla fall Högfeldts vackraste Reklamseriemål när han med sträckt vrist i flygande fläng borrade upp bollen i krysset framför kameramannen och sedan kysste han sina skor och blev förevigad, vilken projektil. Cia nöjde sig inte med det utan i slutminuten på halvleken kunde Daniel Collin göra 4-0. I den andra halvleken tog båda laget det lite lugnare i sommarhettan samt gjorde två mål vardera vilket fick till följd ett slutresultat som 6-2. Beckmans/Berghs lowes Brindfors mål gjordes av Bojan Lukic och Einar Bodström. Båda Cia:s mål i den andra halvleken gjordes av planens bästa spelare Krywult och 6-1 målet var en riktig pärla rätt upp i krysset från en dålig vinkel.
MATCHENS LIRARE: THOMAS KRYWULT, MEDIAEDGE: CIA.

Grand Sociedad – Zakrisson  2–3
G. Sten-Ove Ramberg, Fredrik Suter. Z. Magnus Helin 2, Jimmy Thurby.

I en sommarvärme på 24 grader trots tidig morgon kämpade sig Zakrisson och Grand Sociedad sig igenom matchen på ett hyfsat sätt. Zakrisson lade grunden till segern efter en mycket vass första halvlek. Jimmy Thurby nickade ganska tidigt in 1-0. Thurby var även att nära att nicka in ytterligare ett mål minuten senare. 52-årige galanten Sten-Ove ¨Putte¨ Ramberg kvitterade till 1-1 med ett lurigt vänsterskott. Men bara minuten senare tog Zakrisson ledningen igen när Magnus Helin snyggt nicklobbade in 2-1. Helin var het idag och kunde öka på till 3-1 med ett fint direktskott med vänstern. Magnus Frisk sköt sedan en dundrare i stolpen så att Zakrisson var det bättre laget i den första halvleken var det inget snack om. GS kom ut som ett nytt lag till den andra och med tio kvar reducerar man till 2-3 genom kämpen Fredrik Suter efter en retur. De sista minuterna blev dramatiska men Zakrisson höll undan och blickar uppåt i tabellen.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS HELIN, ZAKRISSON.

IDG – Aftonbladet  1–8

I. Joakim Allwin. A. Pontus Ogebjer 5, Thomas Hanucek 2, Mikael Fristedt.

Matchen mellan Aftonbladet och IDG var jämn inledningsvis men sakta men säkert tog Bladet över mer och mer och i den andra halvleken var det bara ett lag på banan. IDG hade 0-1 efter en kvart och vid ställningen 1-4 efter ett mål av Joakim Allwin så pressade man på under några minuter för ytterligare en reducering men den kom aldrig. Bladets Pontus Ogebjer var planens stora behållning. Han gjorde hela fem mål i den andra halvleken och fyra av målen kom inom sex minuter. Inte dåligt av en back/mittfältare och nu toppar han hela Reklamseriens skytteliga för tillfället. Ogebjer hade även ett skott i stolpen. Thomas Hanusek gjorde två mål samt hade även han ett skott i stolpen. Mikael Fristedt gjorde det första målet i denna 8-1 match. Bladet har en fin trend för tillfället.
MATCHENS LIRARE: PONTUS OGEBJER, AFTONBLADET.

TV 4 – Eurosport  0–3
E. Lennart Claesson, Jimmy Nemes, Rasmus Winther.

Eurosport är kupongens stabilaste lag, dom förlorar aldrig. Idag spelade man stundtals hyfsat och gör mål i viktiga lägen i matchen. Som idag t.ex så var det jämt men i slutet av halvleken kunde Lennart Claesson göra 1-0 med vänstern efter en lång rusch. I början på andra stod matchen och vägde och TV 4 var verkligen på gång in i matchen men då slänger Jimmy Nemes iväg ett skott som går in till 2-0. Sedan avgör Rasmus Winther definitivt matchen när han formligen dundrar in 3-0 i nättaket. Bäst på plan var backklippan Janne Möller. Han tar allt på huvudet och idag hade han dessutom ett fräsande skott klockrent i stolpen på en av sina offensiva raider.
MATCHENS LIRARE: JANNE MÖLLER, EUROSPORT.

Sifo Media – Svenska Fans  1–3
Si. Stefan Svanfeldt. Sv. Anders Nettelbladt, Johan Gagneus, Christoffer Kjellberg.

Både Svenska Fans och Sifo Media bemödades med att rulla boll vilket fick till sin följd en välspelad match i sommarhettan. SF var det bättre laget stundtals men ibland blir man lite ineffektiva och då blir det en extra passning för mycket. När SF spelar på toppen av sin förmåga är man kanske Premier Leagues bästa lag. Idag gjorde Anders Nettelbladt 1-0 efter att han gjort en fin nedtagning samt skjutit in bollen i mål mitt i steget. Med tio sekunder kvar till pausvilan ökade Johan Gagneus på till 2-0 efter att ha sett sitt inlägg gå i mål via en försvarare. I början på andra trodde vi att SF skulle gå ifrån men SM ville annorlunda och Stefan Svanfeldt skarvnickade in 1-2. Resten av matchen blev ett ställningskrig. Det kunde lika gärna bli 3-1 som 2-2. Visserligen var SF närmare ett 3-1 mål på sina många kontringar men Bob Pernodd storspelade i målet. Backklippan Calle Vestman var stundtals lika grym som Beckenbauer. Med minuten kvar kom till sist 3-1 inslaget av kämpen Christoffer Kjellberg.
MATCHENS LIRARE: CALLE VESTMAN, SIFO MEDIA.

Hill & Knowlton – Kanal 5  1–0
H. Jesper Strömberg.

Hill & Knowlton och Kanal 5 spelade en match där segraren på allvar skull haka på slutspelståget. Den första halvleken blev mållös men närmast ett mål var Joel Holmer men skottet tog i stolpen. Med tio minuter kvar stod det fortfarande 0-0 och vi trodde ett tag att det skulle bli slutresultatet. Helt plötsligt blixtrade matchen till framför båda målen. Först kom Johan Gyllenpalm fri med målvakten men lobben gick över. Direkt efter kom ett nytt läge för Kanal 5 och Fredrik Ragell kom farande i flygande fläng men skottet strök ribban. H & K kontrade och snabbe kantspringaren Jesper Strömberg fick iväg ett lurigt skott som gick i mål och 1-0 var ett faktum. K5 gav allt mot slutet och man ville verkligen få in en kvitteringsboll men man gick mållös även från denna match. H & K ligger femma.
MATCHENS LIRARE: JESPER STRÖMBERG, HILL & KNOWLTON.

Land & Rike – MSN  5–0
L. Mårten Magnusson 4, Kristoffer Wilén.

Land & Rike gjorde sin spelmässigt bästa match denna vår. Man hade dessutom marginalerna på sin sida under den första kvarten. Hulken Mårten Magnusson gjorde tidigt 1-0. Sedan hade MSN två jättechanser till kvittering när först Martin Olsson, som för övrigt gjorde sin bästa Reklamseriematch, klockrent sköt i ribban. 20 sekunder senare nickade Magnus Håkansson bollen i insidan på stolpen. Istället för mål för MSN kontrade Kristoffer Willén in 2-0 i anfallet efter. Men den starten i ryggen tog L & R över matchen och precis innan halvtid kunde Magnusson göra sitt andra mål. Samme man gjorde även 4-0 och 5-0 i den andra halvleken och bokfördes med andra ord för fyra strutar. Det sista målet sköt han upp bollen i det bortre krysset från dödvinkel. Kom igen MSN.
MATCHENS LIRARE: MÅRTEN MAGNUSSON, LAND & RIKE.

Talentum – Starcom  3–3
T. Calle Froste, Malcolm Svensson, Robert Jansson. S. Joakim Reuszner 3.

Det oavgjorda resultatet 3-3 var som en seger för Talentum medan det givetvis var som en förlust för Starcom som ägde matchen från första minuten till det var fem minuter kvar. Starcom gick raskt upp till 2-0 efter att formstarka Joakim Reuszner svarat för bägge målen. Talentum stack emellan och Calle Froste lobbade elegant in reduceringen till 1-2. Starcom dominerade efter behag där Johan Pettersson och Johan Brandt träffade båda två stolpen men innan paus blev det 3-1 genom hattrick mannen Reuszner. I början på andra var matchen nära att avgöras, Pettersson nickade mot ett tomt mål efter ett väggspel och bollen gick ner i marken samt upp i ribban samt ut. Nu hade Starcom verkligen otur. Talentum gick på knäna men i en sista ansträngning fick man en straff och på den reducerade Malcolm Svensson till 2-3. Det blev helt plötsligt spänning i matchen och med tre minuter kvar laddade Robert Jansson stora kanonen och från 15-16 meter sköt han in 3-3 i gaveln. Det blev inga fler mål och lagen delade på poängen.
MATCHENS LIRARE: JOAKIM REUSZNER, STARCOM.