Premier League 8:e omgången 2007

Zakrisson – Beckmans/Berghs  1–8
Z.
Mikael Persson. B. Sebastian Goude 3, Jakob Grandin 2, David Rainer, Einar Bodström, Eskil Lundberg.

Beckmans/Bergs lowes Brindfors fick något som kan liknas en Lidners knäpp när man vände på ett 0-1 (målskytt Mikael Persson) underläge till en 5-1 ledning på tolv minuter, ja ni läste rätt. B/B spelade som i trans, allt lyckades och målen trillade in med jämna mellanrum. I den andra halvleken så fortsatte det bra spelet och till sist vann B/B med hela 8-1. Zakrisson gick inte att känna igen och man hade ju bara släppt in nio mål på hela säsongen innan dagens ¨fiasko¨. I B/B så överträffade sig Sebastian Goude och bokfördes för hela tre mål. Mycket duktiga Jakob Grandin satte dit två medan David Rainer (på en kanon), Einar Bodström (på en fin nick) och Eskil Lundberg samtliga blev enmålsskyttar. Anders Lövgren känner sig nog tvådelad där borta i Amerika. Glad för att hans lag vann medan det säkert finns en oro för att han inte skall platsa när han kommer tillbaka. Det gäller att ligga i "over there".
MATCHENS LIRARE: SEBASTIAN GOUDE, BECKMANS/BERGHS LOWES BRINDFORS.

Starcom – Grand Sociedad  2–3
S. Joakim Reuszner, Adrian Rodriguez. G. Marcus Bühlund, Magnus Hörberg, Henrik Hemminger.

En bra första halvlek lade grunden till Grand Sociedads seger mot Starcom. Marcus Bühlund gjorde 1-0 efter tre minuter och efter lika många minuter till kom GS i ett flygande anfall. Vi fick se ett vackert triangelspel mellan Sten-Ove ¨Putte¨ Ramberg, Andreas Krantz och Magnus Hörberg som gav 2-0 och där den sistnämnda var målskytten. Starcom stack emellan och Joakim Reuszner kom fri men skottet gick utanför. Istället för 2-1 till GS stod det några minuter senare 3-0 vilket är helt andra siffror. Ramberg spelade fint fram pigga Henrik Hemminger till målet. I den andra halvleken trodde vi att GS skulle segla ifrån men så blev det verkligen inte. Reuszner reducerade till 1-3 och det var match igen. Per Widborg träffade ribban och Hemminger stolpen. Med två kvar kunde Adrian Rodriguez reducera till 2-3 och det blev en nervös avslutning men GS höll undan och vann med 3-2. Putte hade halvt ryggskott men briljerade som vanligt.
MATCHENS LIRARE: STEN-OVE ¨PUTTE¨ RAMBERG, GRAND SOCIEDAD.

FC Seasons – Mediaedge: cia  1–1
Albin Wiberg. M. Thomas Krywult.

Formstarka Mediaedge: cia mot ojämna FC Seasons, som visserligen spelade lysande den senaste matchen, hur skulle detta drama sluta? Den första halvleken var helt jämn och slutade 0-0. Niklas Andreasson hade den bästa chansen eller t.o.m. dom två bästa chanserna när han fick en dubbelchans nära målet. I början på den andra halvleken träffade Mike Göransson ribban och nu var Seasons på gång. Planens absolut bästa spelare, Thomas Krywult, gjorde sedan ett klassiskt mål. I högsta fart med bollen under kontroll drev han bollen i 25 meter och formligen flög förbi två man innan han avslutade med ett perfekt skott i steget som satt i den bortre burgaveln. Och nu var det Cia som verkligen på gång i och med det målet och ett tag såg det ut som om dom skulle hålla tiden ut. Men Seasons visade nu klass när man vred sig ur bryggan som man hamnat i och med sex sju minuter kvar kunde Albin Wiberg nickskarva in 1-1. Några dramatiska minuter tickade iväg och det hela slutade ganska rättvist med ett kryss, 1-1.
MATCHENS LIRARE: THOMAS KRYWULT, MEDIAEDGE: CIA.

MSN – Talentum  1–1
M. Jonas Lidén. T. Robert Jansson.

När MSN och Talentum drabbade samman var det ett litet jumbomöte. Matchen var jämn och innehöll ganska få målchanser men spelarna kämpade för glatta livet och det var en härlig nerv i matchen. MSN var något bättre i den första halvleken anförda av duktiga mittbacken Niclas Jansson. Efter en kvart kom också 1-0 till MSN när Jonas Lidén stark som en oxe drev bollen längs högerkanten samt avslutade med att smälla in bollen vid den närmsta stolpen. Talentum fick in ett tidigt kvitteringsmål till 1-1 redan efter en minut. Det var Robert Jansson som höll sig framme med ett påpassligt skott. Resten av matchen var ett härligt ställningskrig där båda lagen hade lägen på ett vinstmål men det slutade rättvist 1-1.
MATCHENS LIRARE: JONAS LIDÈN, MSN.

Kanal 5 – IDG  0–0

Kanal 5 som alltid spelar jämna matcher för tillfället har under den senaste tiden haft fasligt svårt att göra mål. Dagens match mot ett kämpande IDG med utmärkt försvarsspel var inget undantag. Den första halvleken slöt mållös 0-0. I början på andra lade K5 in en högre växel och Fabian Cooper sköt en riktig rökare från 17-18 meter i stolpen så att det sjöng om det. IDG med Mats Öhman i spetsen stängde verkligen igen butiken och Femman blev allt desperatare. Med två minuter kvar trodde vi att K5 skulle avgöra. Friskusen Oscar Höglund kom i farande fläng och sköt i stolpen och returen sköt han själv rakt på den vikarierande målvakten Peter Hedengran, som hade ett gott målvaktsöga matchen igenom. Kanal 5 har nu bara gjort ett mål på fem matcher, gått mållösa från tre matcher i rad och varit inblandade i två 0-0 matcher på kort tid. Detta är ovanligt. När kommer målen? IDG skall vara glada över poängen, starkt jobbat.
MATCHENS LIRARE: MATS ÖHMAN, IDG.

Svenska Fans – Land & Rike  3–1
S. Christoffer Kjellberg 2, David Fjäll. L. Claes Andberg.

Svenska Fans och Land & Rike spelade en match där det vinnande laget skulle ta ett steg närmare toppen i den jämna tabellen. Den första halvleken blev mållös vilket den blivit tre av fyra av de senaste halvlekarna. SF hade som vanligt ett litet större bollinnehav men L & R hade de två hetaste lägena när Claes Andberg var framme men John Holmström briljerade. I den andra halvleken bytte matchen karaktär helt och vi fick se mängder av händelserika situationer. Kämpen Christoffer Kjellberg gjorde tidigt 1-0 och i och med det målet fick SF verkligen vind under vingarna och under en tiominutersperiod var SF närmare ett 2-0 mål än L & R en kvittering. Men det var det sistnämnda som inträffade när Andberg elegant gjorde 1-1. Sista sju åtta minuterna blev spännande och under de sista två svängde det friskt framför bägge målen. Kjellberg löpte ner på kortlinjen med bollen under kontroll samt serverade bollen till David Fjäll som bara hade att stöta in den i ett vidöppet mål till 2-1. 30 sekunder senare lobbade Johan Petersen bollen från halva plan och ett tag såg det ut som om den skulle gå in men Holmström fick upp en hand i den sista självande sekunden och boxade ut bollen till hörna. Hörnan blev resultatlös och istället kontrade SF och Kjellberg fick ett fint läge men sköt över. I matchens absolut sista sekund kunde sedan Kjellberg skjuta på en försvarare och in till 3-1, vilken avslutning.
MATCHENS LIRARE: JOHN HOLMSTRÖM, SVENSKA FANS.

Eurosport – Hill & Knowlton  3-1
E. Johan Fröblom 2, Lennart Claesson. H. Sebastian Földes.

Det verkar inte gå att stoppa Eurosport för tillfället. Matchen mot Hill & Knowlton blev en öppen historia med mängder av målchanser. Eurosport var något hetare och så fick man en drömstart när Johan Fröblom gjorde 1-0 efter 12 sekunder trots att det var H & K som centrade. Fröblom var otroligt het den första halvtimmen. Två gånger hade han dubbelchanser, en gång gick nicken strax utanför och så sköt han i stolpen. Fröblom avgjorde även matchen med sitt 3-0 mål med fem kvar. Rasmus Winther sköt i stolpen och Lennart Claessson hade en jättechans och den sistnämnda hamnade även i målprotokollet. H & K hade planens bästa spelare i Niklas Lundin och laget skapade även de en mängd halvchanser men Eurosports försvar spelade säkert som under hela vårsäsongen. Jimmy Jellryds läge var värt ett bättre öde. Matchen slutade 3-1 för TV kanalen.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS LUNDIN, HILL & KNOWLTON.

Aftonbladet – Lokaltidningen Mitt i  10-1
A. Pontus Ogebjer 3, Borna Safai 3, Mikael Samuelsson 2, Daniel Larsson 2. L. Johan Fyrk.

Matchen mellan Aftonbladet och Lokaltidningen Mitt i var jämnare än siffrorna till slut visade. Efter en kvart stod det 1-1 och det var fortfarande ett ställningskrig. En kvart senare ledde Bladet med smått osannolika 8-1 efter rena rama målshowen. I slutminuterna kom även 9-1 och 10-1 med 90 sekunder kvar att spela. Årets första T.Ö. (teknisk överlägsenhet) var ett faktum. Formstarka Mikael Samuelsson sköt 1-0 med ett mäktigt skott i krysset från 17-18 meter. Samuelsson svarade även för 7-1 målet. Reklamseriens hetaste spelare för tillfället heter Pontus Ogebjer. Han gjorde hela fem mål i den förra matchen samt tre idag vilket betyder åtta mål på två matcher. Det betyder att han har den gula ledartröjan som bevisar att han leder skytteligan över sommaruppehållet. Då skall ni veta att han inte forward. Idag sköt han en frispark via stolpen till 2-1, en kanon till 5-1 samt 6-1. Borna Safai gjorde även han tre mål och skuggar Ogebjer i skytteligan. Både 3-1 och 4-1 var identiska. Thomas Hanusek slog två perfekta inlägg och Safai nickade in bägge och han gjorde även 9-1 målet. Daniel Larsson avslutade målfyrverkeriet med att göra 8-1 och det sista som betydde 10-1. LMI kvitteringsboll gjordes av kämpen Johan Fyrk.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL SAMUELSSON, AFTONBLADET.

TV 4 – Sifo Media  3-1
Marcus Skarphagen 2, Nic Edwards. S. Panos Ziogalis.

TV 4 fick en drömstart när Nic Edwards dundrade in 1-0 i nättaket från 15 meter. Efter det spelade Edwards som i trance under den första halvleken och det var nog tur att det inte togs någon dopingkontroll denna morgon. Erik Blomkvists halvvolley var värd ett bättre öde minuten senare. Matchen var stundtals bra och världens bästa ¨vaktmästare¨, Andreas Westergård, gjorde många fina räddningar. – Våran målvakt har större räckvidd än hela kanal 5, - sa Marcus Skarphagen innan han själv gjorde 2-0. Johan Fernqvist var stabil. Fyrans offensiv kom av sig när Panos Ziogalis lobbade in bollen från 30 meter, vilket mål. Skarphagen gjorde sedan 3-1 i början på andra och det skulle visa sig att det var matchens sista mål. Sista kvarten blev ett litet ställningskrig och det var lite hetare än i en vanlig Reklamseriematch.
MATCHENS LIRARE: PANOS ZIOGALIS, SIFO MEDIA.