Premier League 9:e omgången 2007

Dagens Nyheter - Aftonbladet  3-1
D. Jonathan Piringer 3. A. Borna Safai

Ett tidningsderby inledde den sista våromgången och var samtidigt en toppmatch av fyrapoängskaraktär. Matchen bedrevs i ett högt och intensivt tempo. Aftonbladet startade bäst och redan efter en och en halv minut skar Pontus Ogebjers precisa passning igenom Dagens Nyheters försvar och friställde Borna Safai. Safai avslutade iskallt. Aftonbladet behöll greppet och skapade fler farligheter. Dock kunde Jonathan Piringer kvittera efter en tilltrasslad situation. Matchen fortsatte sedan med mycket kamp och avgjordes kring halvtidsvilan där Dagens Nyheter hade lite flyt. Ett underbart förarbete av Jonas Breding gjorde att Piringer kunde styra in 2-1 med 2 sekunder kvar av halvleken. 20 sekunder in på andra kommer en slumpartad situation och vem är inte där, jo naturligtvis Piringer som fullbordar sitt hattrick. Aftonbladet försökte sedan allt för att nå i kapp men anförda av Simon Lindberg klarade DN av stormen. Det blev grinigt mot slutet vilket inte hör hemma i denna serie.
MATCHENS LIRARE: JONATHAN PIRINGER, DAGENS NYHETER

Grand Sociedad – MSN  4-0
G. Thomas Willbacher 2, Zonny Billgren, Lars Nyman.

Grand Sociedad tog tag i taktpinnen direkt men MSN stod upp bra. Jonas Lidén krigade och kämpade föredömligt i MSN. GS kom närmare och närmare ett mål och Henrik Hemmingers stenhårda nick i stolpen var värd ett bättre öde. Det var Zonny Billgren som bröt isen då han rakade in bollen i tom kasse efter en riktig kompis-pass från Magnus Tengzelius. Sedan klev starke Lars Nyman och irrationelle Thomas Willbacher in i handlingarna. Nyman stod för förspelet till både 2-0 och 3-0 som Willbacher satte. Sedan dribblade Willbacher bort försvaret och serverade bollen på ett silverfat till Nyman, som tack för senast. Jörgen Lindqvist var bra idag från sin liberoposition.
MATCHENS LIRARE: THOMAS WILLBACHER, GRAND SOCIEDAD

Mediaedge:cia – Zakrisson 0-1
Z. Christian Friberg

Mediaedge:cia hade inte förlorat hittills i år, därför var det en liten skräll då Zakrisson vann med 1-0. Zakrisson reste sig från debaclet i förra omgången då det blev 1-8. Mediaedge hade bollinnehav och skapade en hel del målchanser främst genom kvicke Thomas Krywult. Den farligaste chansen hade Zakrisson men Kristian Kurki gjorde en TV-räddning. Zakrissons taktik var klar, håll ihop försvaret och sedan långbollar på den snabba anfallarna, Alez Suarez och David Luca. De satte Pelle Westerberg i arbete. 0-0 i halvtid var lite missvisande för Mediaedge och i andra trummade de på än mer. Då växte målvaktslejonet Mathias Zakrisson och plockade allt. Zakrisson kunde kontra och Christian Friberg var påpassligt framme och rullade in bollen. Mediaedge ökade tempot ytterligare och skapade mängder av chanser men målvakten Zakrisson var omutlig. Hur han räddade Jonas Bolanders närskott är en gåta. Premier League är ett öppet race och båda lagen är med och slåss om slutspelsplatserna.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS ZAKRISSON, ZAKRISSON.

Lokaltidningen Mitt i – Kanal 5  4-1
L. Johan Fyrk 2, Jill Eriksson, Patric Jacobsson. K. Sami Vikback

Tala om islossning. Lokaltidningen Mitt i hade lyckats producera 3 mål på 8 omgångar. Nu smällde man in fyra i en och samma match och det blev en efterlängtad seger. Det var annars Kanal 5 som höll i taktpinnen anförda av Daniel Cedercrona. Men anfallen strandade på den långe reslige mittbacken Kalle Melin som bröt i det närmaste allt. På en blixtrande kontring avlossade matchens showman, Patric Jacobsson, ett skott och på returen satte Johan Fyrk 1-0 till Mitt i. Kanal 5 jagade kvittering men med minuten kvar kunde Jill Eriksson skruva in 2-0, vilket gjorde henne till 14:e kvinnliga målskytten i Reklamserien. Knappt hade andra halvlek börjat då Jacobsson behärskat lobbade in bollen från 45 meter. Vilken balja! Kanal 5 gav inte upp men nu var det Hasse Berglunds tur att briljera i målet med ett par snygga räddningar. Fyrk blev sedan tvåmålsskytt på straff innan duktige backen Sami Vikback reducerade. Kul för Mitt i. Kanal 5 spelar bra fotboll men har förvånansvärt svårt att få in bollen.
MATCHENS LIRARE: KALLE MELIN, LOKALTIDNINGEN MITT I

Talentum – Svenska Fans  2-7
T. Filip Ringborg, Malcolm Svensson. S. Emil Mattsson 2, Mattias Klefberg, Anders Nettelblad, Fredrik Jonsson, Johan Meyer, Christoffer Kjellberg

Detta var en match med två ansikten. Första halvlek var en tämligen jämn historia. Svenska Fans inledde bäst men Talentum var inte ofarliga och var nära att ta ledningen då Linus Erkhammar sköt i stolpen. Dessförinnan hade Christoffer Kjellberg träffat både stolpen och ribban så det var inte orättvist när Emil Mattsson gav SF ledningen. Filip Ringborg kvitterade vackert och med två minuter kvar av halvleken dundrade Malcolm Svensson in 2-1 för Talentum via ribban. SF hann kvittera genom backen Mattias Klefberg. Om första halvlek var jämn var den andra inte det. SF var allt för överlägsna och spelade fotboll som skulle hålla för toppskiktet i serie A. Ett par underbara spelmål avlöste varandra och det hela rann iväg till 7-2. Då skall man tänka på att mittbackarna Robert Jansson och Andreas Wohlfeil (vilken kyla) i Talentum var duktiga. Mittbacken/liberon, Åke Andersson, i Svenska Fans var dock strået vassare.
MATCHENS LIRARE: ÅKE ANDERSSON, SVENSKA FANS

Beckmans/Berghs – Starcom  1-0
Johan Westerlund.

En öppen och svängig historia helt i publikens smak spelades mellan Beckmans/Berghs och Starcom. Starcom var lite mer i behov av poäng men det vad B/B som förde spelet. De flesta uppspelen startade hos duktige Einar Bodström. Spelfördelare på mitten var Jakob Grandin men målen uteblev mest tack vare ”stoppern” Niklas Magnusson i Starcom. Det var mållöst i halvtid och ett tag såg det ut som det skulle vara så tiden ut men i mitten på halvleken nickade Johan Westerlund vackert in bollen för B/B. Han var nära ytterligare en gång efter ett makalöst förspel av Grandin. Det blev inga fler mål i matchen. Starcom hade ett par gyllene lägen och Henrik Lundvall var framme ett par gånger men då avvärjde Viktor Byk i B/B:s mål. Johan Pettersson hade en i stolpen men segern var trots allt rättvis i en riktigt trevlig match.
MATCHENS LIRARE: EINAR BODSTRÖM, BECKMANS/BERGHS

Land & Rike – TV 4  2-0

L. Claes Andberg, Mårten Magnusson

Två morgonpigga lag möttes i en svängig tillställning. Land & Rike började bäst och hade ett par bra avslut innan mittfältseleganten Claes Andberg sköt in 1-0 efter förspel av Mårten Magnusson. Sedan hade TV 4 en bra period där Mathias Aspvid vann bollar och Marcus Skarphagen oroade men målvakten Jonas Ringström var med på noterna. En avgörande situation inträffade med 10 kvar då TV 4 tryckte på och var nära att få in en hörna. De blev kontring och Magnusson sprintade ifrån och satte 2-0. Nic Edwards och Henrik Berndtsson är två mycket spelskickliga backar i TV 4. Även LR hade en duktig speluppläggande back i Stefan Johansson som även kunde avsluta när det krävdes.
MATCHENS LIRARE: STEFAN JOHANSSON, LAND & RIKE

IDG – Eurosport  1-8
I. Lars Dahmén. E. Johan Fröblom 3, Dennis Andersson 2, Lennart Claesson 2, Rasmus Winther.

Eurosport var det bättre laget men att siffrorna skulle rinna iväg till hela 8-1 var lite överraskande. Joakim Allwin i IDG höll i spelet och Lars Dahmén jobbade frenetiskt längst fram. Vikarierande målvakten Peter Hedengran gjorde ett par bra räddningar inledningsvis och det dröjde till 15:e minuten innan Johan Fröblom satte sin prägel på matchen med två distinkta mål. IDG kämpade sig tillbaka och på Peter Wiklunds skott höll sig Dahmén framme och reducerade strax innan paus. Eurosport rivstartade andra halvlek och Rasmus Winther hade ett hejdundrande skott i stolpen. Fröblom blev nergjord i straffområdet men Hedengran räddade den efterföljande stramaren. Då fick IDG blodad tand och spelade riktigt bra. Mats Öhman hade en rackarrökare som Ralf Bjurbo med nöd och näppe räddade. Det såg bra ut för IDG men mitt i pressen avancerade backen Dennis Andersson upp, fick en pass av Lennart Claesson och kanonsköt in 3-1. I anfallet efter satte Winter 4-1 och då gick luften ur IDG. Claesson satte två, Andersson och Fröblom varsitt till. Därmed gick Eurosport upp i serieledning. Serie A nästa?
MATCHENS LIRARE: DENNIS ANDERSSON, EUROSPORT

Hill & Knowlton – Sifo Media  3-0
H. Jussi Kontinen 2, Sebastian Földes.

Sifo Media började hungrigt och skapade direkt oreda i Hill & Knowltons försvar. Serdar Ok var het men hans rökare blockerades tre gånger om. H & K tog över mer anförda av Hans-Olof Johansson. En långpass nådde Jussi Kontinen som kunde ge H & K ledningen. Därefter var Johansson nära att öka på men skottet träffade ribban. H & K tog över mer och mer men Panos Ziogalis hade oanade målvaktstalanger. 5 minuter in på andra halvlek kunde han inte värja målet då Sebastian Földes drog in den i krysset (Panos hade dock fingrarna på bollen). Sifo såg sedan en möjlighet och Filip Koneman hade två bra lägen för reducering och Peter Callius en styrning i ribban. Det var till sist Kontinen som avgjorde det hela med sitt 3-0. Passningen, som vid de två första målen, kom från planens kung, Hans-Olof Johansson. Vilken teknik och vilken speluppfattning!
MATCHENS LIRARE: HANS-OLOF JOHANSSON, HILL & KNOWLTON