Premier League 11:e omgången 2007

IDG – Land & Rike  1-2
I.
Lars Dahmén. L. Olle Lewenhaupt, Kristoffer Willén.

Land & Rike grep ett av de sista halmstråen att haka på i toppen efter en 2-1 seger mot nedre halvan-laget IDG. Matchen var teknisk och trevlig. IDG började piggast och Peter Hedengran styrde och ställde. Framåt slet Lars Dahmén som en gladiator. Matchen mellan de två bästa spelarna på planen, Hedengran och Claes Andberg i L & R, ledde den förstnämnde. Det var han som vackert spelade fram Dahmén till ledningsmålet som slogs in via stolpen. Ingen hade väl protesterat om det varit oavgjort i halvtid men å andra sidan hade IDG ett 2-0 mål inne som domaren dömde bort för ruff. I andra halvlek så orkade inte IDG hålla i sig fina spel och nu var det Andberg och L & R som höll i taktpinnen. En underbar passning av Andberg friställde Olle Lewenhaupt som kvitterade. I mitten av halvleken kunde Kristoffer Willén göra 2-1 för L & R efter en tilltrasslad situation, vilket stod sig tiden ut då mittbackarna Johan Peterson och Stefan Johansson hade stängt dörren. Anders Huldt i IDG var duktig idag.
MATCHENS LIRARE: CLAES ANDBERG, LAND & RIKE.

Talentum – Hill & Knowlton  3–3
Niklas Ivarsson 2, Jenny Lindström. L. Joel Holmér 2, Niklas Lundin.

Det var den klassiska klyschornas match som utspelades mellan Hill & Knowlton och Talentum. ”Man måste sätta sina chanser”, ”Placering är bättre än hårdhet”, vilket skulle passa Hill & Knowlton. ”En match är inte över förrän den är över”, ”Lagmoral slår alltid klass”, skulle passa Talentum. Bollinnehavet i matchen var nog procentuellt 80-20 till H & K. Avancerade målchanser var c:a 25-5 till samma lag. H & K spelade en bländade passningsfotboll som var publikfriande och trevlig. Därför var det lite överraskande då Niklas Ivarsson gjorde 1-0 för Talentum på en hörna. Joel Holmér replikerade snabbt med ett solonummer och så var det kvitterat. Sedan radade H & K upp chanser men då passade Ivarsson på att göra sitt andra mål. Holmér var nära att replikera halvminuten senare men jätteskottet tog i överliggaren. Fram till paus gjorde nog Per Agerman i Talentum-målet sin bästa match någonsin så laget kunde gå till ledning i halvtidsvilan. H & K fick lite hjälp på traven då en straff tilldömdes laget. Holmér satte den säkert. Hans-Olof Johanssson, Jimmy Jelleryd, Jussi Kontinen m fl visade sedan hur man skjuter strax utanför målramen diverse gånger innan Niklas Lundin kunde trycka upp 3-2 för H & K. Chanserna fortsatte men Malcolm Svensson (som hoppat in i målet) räddade allt. Svettigaste räddningen kom med minuten kvar då Kontinen lurat ned honom men på något underligt sätt räddade Svensson chippen. Med 25 sekunder kvar fick Talentum en tveksam frispark och i kalabaliken framför mål stod duktige och tuffe Jenny Lindström och lobbstyrde in kvitteringen med 3 sekunder kvar. Snacka om att stå på rätt plats vid rätt tillfälle. Gentlemanna-laget Hill & Knowlton såg inte allt för nedslagna ut då glädjen hos Talentum var så stor. Mycket trevlig match som fick ett härligt slut. Ett stort tack till alla inblandade.
MATCHENS LIRARE: JENNY LINDSTRÖM, TALENTUM.

Grand Sociedad - TV 4  4–2
G.
Julian Schaps, Zonny Billgren, Andreas Krantz, Petter Eneman. T. Marcus Skarphagen, Nic Edwards.

Grand Sociedad utnyttjade fördelen med 3 avbytare i den tropiska värmen och kunde till slut vinna mot TV 4 med 4-2. G S började bäst och Julian Schaps hade ett par fina lägen, där åtminstone ett borde resulterat. Sedan vände matchbilden och TV 4 hade flera lägen. Marcus Skarphagen var mycket giftig och Nic Edwards hade två jättechanser. I GS mål stod den unge Hampus Pettersson och han var makalöst bra. Det var absolut högsta klass på flera räddningar, fråga Robert Björk. Schaps gav GS ledningen efter pass från Thomas Willbacher med ett par minuter kvar av första. TV 4 rivstartade andra och Skarphagen/Edwards var framme igen. Till slut kunde Skarphagen dundra in den välförtjänta kvitteringen. Tyvärr fick två TV 4-spelare lite skavanker och då fick man spela utan avbytare. Då orkade man inte riktigt. Zonny Billgren gjorde behärskat 2-1. Sedan kunde spelmotorn Andreas Krantz och Petter Eneman göra varsitt på under en minut. Edwards tröstmålade med ett långskott med sekunder kvar av tillställningen.
MATCHENS LIRARE: HAMPUS PETTERSSON, GRAND SOCIEDAD

Lokaltidningen Mitt i – Sifo Media  2-5
Patric Jacobsson, Mikael Malm. S. Stefan Svanfeldt 2, Serdar Ok 2, Daniel Bengtsson.

Sifo Media rivstartade mot ett yrvaket Lokaltidningen Mitt i. Daniel Bengtsson gjorde 1-0 efter 3 minuter, Stefan Svanfeldt 2-0 efter 5 och Serdar Ok 3-0 efter knappa 8 minuter. Sedan jobbade sig Mitt i in mer i matchen och Patric Jacobsson avslutade ett vackert anfall med att göra 1-3. Precis när Mitt i började få kontakt så satte Svanfeldt sitt andra mål minuten innan pausvilan. Mikael Malm i Mitt i var mycket duktig och i mitten av andra halvlek reducerade han efter ett klapp-klapp-spel. Nyanlända åskådare var då helt övertygade om att Mitt i ledde matchen. Serdar Ok punkterade sedan det hela med 5 minuter kvar och segersiffrorna skrevs till 5-2. Jill Ericsson i Mitt i gjorde en mycket bra match, samma gällde starke mittbacken Jonas Holmberg i Sifo Media.
MATCHENS LIRARE: JONAS HOLMBERG, SIFO MEDIA

Dagens Nyheter – Eurosport  3-0
Simon Lindberg 2, Alexis Logothetis.

En tvättäkta seriefinal spelades mellan Dagens Nyheter och Eurosport. Lagen hade samma poäng men DN hade ett plus bättre i målskillnad. Första halvlek var jämn med få målchanser. Thomas Pagling hade ett fräsande skott i ribban och Jari Kohonen en farlig nick som David Balsam reflexräddade. Dessförinnan hade pigge Johan Fröblom i Eurosport varit inblandad i en straffsituation men domaren valde att fria. DN tog kommandeot efter 5 minuter av andra halvlek då Simon Lindberg sköt in 1-0. Alexis Logothetis spädde på målskörden till 2-0 dryga minuten senare. Eurosport var då tvungna att flytta upp men DN hade ett bra försvarsspel plus en mycket duktig målvakt i Balsam. Det slutade som det brukar och DN kunde kontra in 3-0 genom Lindberg. Veteranerna Tony Almén och Åke Johansson i Eurosport var positiva överraskningar i matchen. DN är verkligen i vinnarläge nu och får finna sig i att vara jagade.
MATCHENS LIRARE: DAVID BALSAM, DAGENS NYHETER

Beckmans/Berghs – Svenska Fans  3-5
Benjamin Guter 2, Bojan Lukic. S. Emil Mattsson 2, Christopher Kviborg, Åke Andersson, Johan Meyer.

Charmlaget Svenska Fans kunde till slut besegra ett mycket bra Beckmans/Berghs. Det krävdes dock en 60-åring för att segern skulle ros i hamn. BB chocköppnade då kvicke Benjamin Guter satte 1-0 efter 15 sekunder. Uppeldade av målet fortsatte BB bra och mycket kretsade kring dribblern Bojan Lukic på mitten. Starke Emil Mattson tog till slut tag i händelserna och passade fram Christopher ”jag får inte skriva vad han kallas” Kviborg som behärskat satte bollen i nät. Då man trodde att SF helt skulle ta över var Guter framme och gjorde 2-1 för BB. Mattsson kunde psykologisk viktigt kvittera strax före halvtid med ett hårt skott mellan benen på målvakten efter frispelning från Kviborg. Betalt och kvitterat! SF hade mest bollinnehav i andra men BB var kvicka och smarta. I mitten av halvleken kunde Lukic göra 3-2 för BB efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Mattsson förvaltade sedan en passning från Johan Meyer (smart överhoppning av Kviborg) och så var det kvitterat igen. Man gick lite och funderade om det skulle bli kryss då 60-årige Åke ”Bulten” Andersson mötte en rensning med sträckt vrist. Bollen for som en drive från Tiger Woods in i målet. Knappt hann man hämta sig från denna upplevelse då Meyer hade en solouppvisning av sällan skådat slag. Han avslutade raiden med att retfullt fastställa slutresultatet till 5-3. Kul match, gubbar.
MATCHENS LIRARE: JOHAN MEYER, SVENSKA FANS

FC Seasons – Kanal 5  2–2
Viktor Engström, Albin Wiberg. K. Daniel Cedercrona 2.

FC Seasons inledde oerhört piggt mot Kanal 5 och drog upp ett högt tempo. Man spelade resolut, tenisk och med stor rörlighet och som ett brev på posten kom 1-0 genom Viktor Engström som rullade in bollen redan efter fyra minuter. Efter hand jämnade spelet ut sig men det var inte oväntat att även 2-0 kom och det var Albin Wiberg som stod för en sagolikt vacker lobb. I den andra halvleken kroknade Seasons en aning samtidigt som Femman kämpade sig in i matchen och vann allt fler dueller. Daniel Cedercrona vann en närkamp på mittlinjen och avancerade mot mål och från halvdistans sköt han ett bra skott i steget och så var det reducerat. Seasons blev sedan lite ängsliga sista tio vilket Femman utnyttjade och eftersom man inte vunnit på sju matcher fanns det gott om revanschlusta i gubbarna. Med två minuter kvar formligen kämpade Cedercrona in kvitteringen 2-2 och hans segervrål hördes enda till Lidingö enligt ett vittne. Denna match hade en bra puls och höll bra standard.
MATCHENS LIRARE: DANIEL CEDERCRONA, KANAL 5.

Zakrisson – MSN  7–1
Z.
Magnus Helin 3, Magnus Frisk, Fredrik Palmgren, Nano Saavedra, Fredrik Alvarado. M. Thomas Minnhagen.

Matchen mellan Zakrisson och MSN formligen blixtrade till i målprotokollet i mitten på den andra halvleken. På fem minuter gjorde fem mål. Zakrisson svarade för fyra av dem vilket betydde en 4-1 ledning i paus. I den andra gick man dessutom fram till 7-1 och stundtals trillade man boll riktigt trevligt. Magnus Helin svarade för ett hattrick medan Magnus Frisk, Fredrik Palmgren, Nano Saavedra och Fredrik Alvarado bokfördes för ett mål vardera. MSN:s tröstmål svarade Thomas Minnhagen för. Det var ett historiskt mål. Det var nämligen ca 20 år senast Minnhagen nätade i Reklamserien. Inte illa för en 57-åring.
MATCHENS LIRARE: THOMAS MINNHAGEN, MSN.

Mediaedge: cia – Starcom 3 – 0
Kalle Ekstam, Peder Andreasson, Thomas Krywult.

Den första halvleken mellan Mediaedge: cia och Starcom går väl inte till historien som den mest sevärda precis. Men det var ett derby och det var jämnt. Den slutade 0-0 och närmast mål var kämpen Bo Persson som träffade stolpen och returen rakade Kalle Ekstam utanför. I den andra halvleken fick cia en drömstart när Ekstam gjorde sitt åttonde mål för säsongen. Detta mål blev som en injektion för cia som nu hade en bra periuod. Kvicksilvret Peder Andreasson rullade in 2-0 och när Thomas Krywult med sträckt vrist stänkte in 3-0 efter en halvtimme var matchen klar. Givetvis gav inte Starcom upp men man hade svårt att göra mål. Närmast var Peter Kusoffsky med en skarvnick och en fin lobb som tyvärr gick över. Cia avancerade upp på slutspelsplats, en poäng från serieledning.
MATCHENS LIRARE: PEDER ANDREASSON, MEDIAEDGE: CIA.