Premier League 12:e omgången 2007

IDG – Talentum  2–3
I. Peter Hedengran, Joachim Allwin. T. Christoffer Sahlin, Niklas Ivarsson, Malcolm Svensson.

Så var det dags för ännu ett intressant derby i Reklamserien. Både IDG och Talentum dök upp med 10 laddade gubbar och matchen blev som ett riktigt derby, tufft, fartfyllt och lite grinigare än i en vanlig seriematch. Det var okej en dag som denna. Den första halvleken var helt jämn. Det var Talentum som tog ledningen genom den första halvlekens kung, Christoffer Sahlin. Han körde ett eget solo och avslutade med ett överraskande skott som slank in i burgaveln. Kvitteringen kom efter en kvart och det var genom IDG:s stora speldirigent Peter Hedengran som oerhört vackert slog en hörna direkt i mål. Båda lagens målvakter var riktigt bra under de första 20 minuterna. Den andra halvleken bjöds på ett riktigt ställningskrig helt i publiken smak. Talentum blev bestulna på en straffspark och istället kunde IDG ta ledningen med 2-1 med sju minuter kvar. För dagen mycket duktige Joachim Allwin sköt ett av sina många farlig avslut och denna gången gick bollen in. Ett tag trodde vi att IDG skulle hålla undan men med fyra kvar kunde Niklas Ivarsson retfullt enkelt kvittera. I slutminuterna kändes det som att oavgjort var ett bra resultat men kämpen Malcolm Svensson rev åt sig bollen och dundrade in segermålet 3-2 inför vilt jublande lagkamrater. IDG hade lättare att hålla sig för skratt.
MATCHENS LIRARE: CHRISTOFFER SAHLIN, TALENTUM.

Land & Rike – Lokaltidningen Mitt i  1–0
La.
Jari Hållman.

Land & Rike och Lokaltidningen Mitt i spelade en avvaktande match med ganska få målchanser. L & R elganta smokinglirare Olle Lewenhaupt och Jari Hållman sågade sig igenom några gånger men målen uteblev. Det stod 0-0 i halvtid och 0-0 med bara fem minuter kvar. Matchen skulle få en vinnare och det var Hållman som vackert nicklobbade in 1-0 som också skrevs som slutresultat. L & R är endast två poäng från en slutspelsplats. LMI åkte på en ny hedersam förlust. Laget har dock ryckt upp sig avsevärt och bör snart lämna över jumboplatsen till något annat lag.
MATCHENS LIRARE: JARI HÅLLMAN, LAND & RIKE.

Hill & Knowlton – Grand Sociedad  3–4
H.
Jesper Strömberg 2, Tommie Fagerli. G. Thomas Wilbacher 2, Sten-Ove Ramberg, Jörgen Lindqvist.

Grand Sociedad tog ledningen redan efter fyra minuter efter det att Thomas Wilbacher slagit in en retur. Efterhand tog Hill & Knowlton över mer och mer. Den första halvlekens stora överraskning var Jesper Strömberg. Han for fram längs kanten som ett fullblodsproffs och det var också Strömberg som vackert nickade in 1-1 efter Sebastian Földes eleganta passning med yttersidan. Samma man gjorde även 2-1 efter ett enormt förarbete från Hans-Olof Johansson. I början på andra var det H & K för hela slanten och 3-1 kom ganska omgående och det var Tommie Fagerli som fick in den till sist. H & K var närmare 4-1 än att GS skulle få in en reducering men helt plötsligt, med ca tio minuter kvar gick några spelare hos H & K in i ¨väggen¨. Sten-Ove Ramberg kunde reducera till 2-3 och med fem kvar kom även 3-3 efter det att kämpen Jörgen Lindqvist svarat för målet. Tänk att en matchbild kan ändras så totalt. H & K vred sista svettdroppen ur kroppen och gick för seger, en seger som för några minuter sedan redan var klar. Man skaffade sig en rad inkast och någon hörna men istället för ett mål på något av dessa lägen kunde GS kontra och födelsedagsbarnet Wilbacher kom fri och smällde in segermålet 4-3 med endast 30 sekunder kvar, vilken födelsedagspresent! Vi lider faktiskt med H & K som inte har någon vidare tur med sekunderna samtidigt som man måste beundra GS, dom har istället en sagolik tur med sekunderna för tillfället.
MATCHENS LIRARE: THOMAS WILBACHER, GRAND SOCIEDAD.

TV 4 – Beckmans/Berghs lowes Brindfors  3–0
T. Marcus Skarphagen 2, Gustav Gisseldahl

TV 4 överraskade Beckmans/Bergs lowes Brindfors med att spela en riktigt bra fotboll. Under den första halvleken bjöd Fyran upp till ett spel som var riktigt stabilt och det var länge sedan man sett dom vara så smarta och alerta. Mot slutet kom också två välförtjänta mål. Marcus Skarphagen i en formidabel form spelade fram Gustav Gisseldahl till 1-0 och 2-0 målet var otroligt vackert. Skarphagen och Gisseldahl spelade en dubbelvägg med varandra och till sist var det den förstnämnda som bokfördes för målet. B/B kom ut som ett nytt lag till den andra akten anförda av Einar Bodström och spelet jämnade ut sig och var nu helt jämnt. Men B/B kunde inte spräcka nollan och istället kunde Skarphagen fastställa slutresultatet 3-0 med sitt tionde mål för säsongen. En annan spelare i TV 4 som visar upp en formkurva är Nic Edwards. Han har sällan sett bättre ut och det är i match efter match för tillfället.
MATCHENS LIRARE: NIC EDWARDS, TV 4.

Sifo Media – Dagens Nyheter  1–2
S. Serdar Ok. D. Alexis Logothetis 2.

Serieledarna Dagens Nyheter fick ge allt för att besegra ett för dagen mycket duktigt Sifo Media. Det var också SM som överraskande tog ledningen med 1-0 när Serdar Ok höll sig framme och styrde in bollen redan efter 30 sekunder. Apropå 30 sekunder så vände DN på steken på den tiden och lycklig målskytt vid bägge tillfällena var Alexis Logothetis. Han klackade bl.a. in kvitteringen. I slutet på första var han dessutom nära att bli tremålsskytt men skottet strök stolpen. Hela den andra halvleken var öppen och bägge lagen spelade en trevlig och underhållande fotboll. SM var klasser bättre än i de senaste matcherna. Peter Calamnius nick var värt ett bättre öde och det var på håret att SM fick med sig en poäng. DN vinner sådana här jämna matcher och det är därför dom toppar serien, hur skall detta sluta? Thomas Pagling var bra som vanligt och hade bl.a. två heta målchanser men Bob Pernodd reflexräddade båda skotten.
MATCHENS LIRARE: ALEXIS LOGOTHETIS, DAGENS NYHETER.

Eurosport – FC Seasons  1–0
E. Dennis Andersson.

Eurosport hade ett stort bollinnehav matchen igenom mot FC Seasons. Men man hade svårt att skapa heta målchanser och det var tack vare Seasons förnämliga och uppoffrande försvarsspel över hela banan matchen igenom. Det var istället Seasons som var närmare mål på sina få men väldigt farliga kontringar. I inledningen på andra halvleken fick Dennis Andersson på en drömträff och bollen for rakt upp i krysset. Eurosport fortsatte att tugga på mot ett allt tröttare Seasons. Men så länge inte 2-0 målet kom var det match. Eurosport borde fått sig tilldömda en straffspark. Men eftersom linjerna var obefintliga och solen låg lågt så valde domaren att blåsa frispark på linjen. Med fyra minuter kvar kom Seasons stora kvitteringschans när matchens bästa spelare Mike Göransson var igenom men han fick ingen riktig träff på bollen och Eurosport vägrar att ge upp kampen om seriesegern.
MATCHENS LIRARE: DENNIS ANDERSSON, EUROSPORT.

Aftonbladet – Mediaedge: cia  4–2
A. Borna Safai 4. M. Peder Andreasson, Jonas Bolander.

Aftonbladet fortsätter att övertyga och man hakar fortfarande på allvar på i den absolut yttersta tabelltoppen. Idag visade man upp en riktigt fin och fartfylld fotboll och så var man vassa framför målet, speciellt i den första halvleken. I inledningen på matchen hade Bladet en trippelchans där 62-åriga Sven-Anders Eriksson var närmast med ett stolpskott. Resten av halvleken var det Borna Safai show. Han svarade för ett äkta hattrick vilket betydda att Aftonbladet gick till en halvtidsvila med 3-0. Det andra målet var en klack-delikatess i mål. I början på andra slappnade Bladet av en aning samtidigt som Mediaedge: cia höjde sig flera snäpp. Peder Andreasson reducerade på en riktigt vacker lobb och efter det fick cia blodad tand och man jagade fler mål. Efter en halvtimmes spel kunde Safai göra sitt fjärde mål och nu borde saken vara klar. Kämparna i cia gav sig inte utan man reducerade en gång till när Jonas Bolander slog till. Men Aftonbladet höll undan och Thomas Hanusek var nära ett mål men bollen träffade ribban. Bladets interna skytteligatävling mellan Safai och tidigare skytteligaledaren Pontus Ogebjer är även hela Reklamseriens kamp. Den som lever får se. Evigt unge Andreasson ser bättre ut på alla håll än på många år. – Jag är mer tränad nu och formen är på topp, säger killen som jobbar i Åre. Safai borde kanske fått matchens lirare men han har ju samlat på sådana under året.
MATCHENS LIRARE: PEDER ANDREASSON, MEDIAEDGE: CIA.

MSN – Starcom  5–1
Jonas Jonsborg 3, Thomas Minnhagen, Jonas Lidén. S. Johan Brandt.

Den 16 augusti borde vara en helig dag för MSN i framtiden. Det var dagen då deras riktiga första seger i Reklamserien kom. Och som den kom. Man slog till med en riktig femetta och det var stil och det var klass på segern. Måltjuven Jonas Jonsborg svarade för ett hattrick och en assist och det borde belönats med en matchens lirare titel. Men det var en man som överträffade sig själv. Ja han uträttade mer på tio minuter under dagens match än under hela den hittills spelade säsongen. Mannen heter Thomas Minnhagen. I halvtid hade Magnus (klippan) Håkansson berättat hur man spelar fotboll för den 12 man straka orkestern och Minnhagen tog honom på orden och var som en riktig targetplayer. Först tog han ner bollen på bröstet och på volley passade han fram Jonsborg till ett av sina mål. Sedan smällde han själv in 4-0 varpå han även prickade stolpen i anfallet efter, vilka minuter. Det skall också tilläggas. I det förra matchreferatet stod det att det var 20 år sedan han gjorde mål i Reklamserien. Han har inte harvat på Hjorthagens IP i 20 år utan målkänning utan det var 20 år sedan han spelade i serien. Kämpen Jonas Lidén satte dit 5-0 men tyvärr fick inte duktiga Anders Uhlin hålla nollan för Johan Brandt styrde in en boll mot slutet. Starcom var inte dåliga men man har svårt att förvalta målchanserna. Joakim Reuszner, Brandt och Dan Jonsson hade samtliga bra lägen.
MATCHENS LIRARE: THOMAS MINNHAGEN, MSN.

Svenska Fans – Zakrisson  0–3
Z.
Alexander Kloow 2, Olov Larsson.

Zakrisson svarade för årets absolut bästa match. Man sprang, kämpade och rullade boll som vi inte trodde dom var mäktiga till. Första halvlek var jämn mot starka Svens Fans men i slutet på första kom både 1-0 och 2-0. Alexander Kloow gjorde bägge målen och tvåan kom endast fem sekunder före halvtidssignalen. SF har för tillfället inget flyt med sekunderna. I den andra halvleken var SF tvungna att flytta fram mycket folk samt spela mer offensivt än dom brukar göra och det säger inte lite det. Som följden av det så duggade målchanserna tätt från bägge sidor. Mycket duktiga Olov Larsson sköt i ribban men svarade även för 3-0 målet efter en halvtimme. Att SF gick mållösa från denna match var en gåta. Mathias Zakrisson gjorde visserligen några kanonräddningar men vi räknade bl.a. två ribbor, två stolpar och en mängd fina lägen. Duktiga Johan Gagneus och Fredrik Jonsson var dom som var mest alerta framåt. Zakrisson tog därmed sin fjärde raka seger och är verkligen på gång. Om SF har lika mycket flyt som dom har haft oflyt i år kommer ingen att stoppa dom nästa säsong. Denna säsong är långt ifrån slut ännu. Fortsättning följer.
MATCHENS LIRARE: OLOV LARSSON, ZAKRISSON.