Premier League 13:e omgången 2007

Mediaedge: cia – MSN  1–1
Me. Joel Nyrén. MS. Jonas Lidén.

Formstarka MSN var stärkta av de senaste omgångarnas framgångar och chockstartade mot Mediaedge: cia. Magnus Håkansson drog tre man med motläggsfinten samt serverade Jonas Lidén bollen. Han i sin tur sköt ett direktskott med vänstern med en enorm urkraft och kulan satt mitt i målet otagbart för hela världens alla målvakter. Då hade klockan tickat iväg 50 sekunder. Tre minuter senare kvitterade cia när Johan Högfeldts perfekta hörna hittade fram till sluggern Joel Nyrén som med full kraft nickade in bollen. Cia satte sedan högsta fart och det otroliga var att MSN hängde med i det höga tempot. Precis innan paus var Håkansson nära att ge sitt lag ledningen men Göran Malmborg svarade för en enorm räddning nere vid stolproten. Lika säkra på ett mål för MSN vid det tillfället var vi när cia stod för det perfekta anfallet. Det slutade med att Bosse Persson elegant klackade bollen snett inåt bakåt till Thomas Krywult, som bara från några meter laddade kanonen. Anders Uhlin gjorde då årets räddning och vi som är lite äldre tänkte direkt på Gordon Banks när han räddade Pelés skott. Cia gick för seger och anföll friskt men MSN kontringar var riktigt farliga. På just en sådan var Niklas Jonson nära att göra mål på med tre kvar men bollen gick utanför. Med en minut kvar kom Högfeldt farande i mitten samt sköt ett bra lågt skott som tyvärr tog i stolpen. Krywult pangade på returen men dagens stora utropstecken, Fredrik Wallner, räddade det givna målet. Det blev 1-1 och cia var nog lite missnöjda men samtidigt gav dom allt. Detta var MSN absolut bästa match om man tänker på motståndet.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK WALLNER, MSN.

Dagens Nyheter – Land & Rike  2–2
D. Simon Lindberg, Jonas Breding. L. Claes Andberg, Max Eriksson.

Serieledarna Dagens Nyheter tog ledningen redan efter fem minuter mot Land & Rike när Jonas Breding slog en hård och perfekt genomskärare och vid den bortre delen av straffområdet dök Simon Lindberg upp och formligen stänkte in 1-0 i nättaket. Resten av halvleken var det DN för hela slanten och L & R fick mest slå ifrån sig. Följaktligen kom också ett rättvist 2-0 mål med minuten kvar till paus. Det var Breding som satsade allt på ett kort när han sköt ett direktskott från 25 meter som satt i burgaveln. L & R skällde lite på varandra i pausen och det gav resultat. Direkt rev Jonny Månsson tag i bollen från mittplan samt avancerade fram och avslutade med ett bra skott som David Balsam räddade. Det var L & R första riktiga avslut i denna match. Det blev också starten på en mycket bra period från L & R sida. Claes Andberg reducerade till 1-2 och i den sjätte minuten sköt Johan Petersen ett långskott och det blev retur och på den högg Max Eriksson och så stod det helt plötsligt 2-2. DN var nog lite segersäkra och nu fick man ladda om sista kvarten. Det lyckades man göra någorlunda och man vaskade fram en del chanser men Jonas Ringström hade bestämt sig att inte släppa in några mål i den andra halvleken. Matchen slutade 2-2, en liten skräll kanske.
MATCHENS LIRARE: JONAS RINGSTRÖM, LAND & RIKE.

FC Seasons – Sifo Media  1–1
F. Olle Källström. S. Andreas Bryvall.

FC Seasons problem denna säsong är att man inte får någon utdelning i form av mål på det övertag man har i matcherna. Så kan man även sammanfatta matchen mot ett på uppåtgående Sifo Media. Olle Källström prövade då lyckan och sköt en lobb från egen planhalva som retfullt men snyggt gick in. Redan i inledningen på matchen såg man att Andreas Bryvall var i form. Efter 20 sekunder in på den andra akten var Stefan Svanfeldt alert och kastade ett snabbt inkast till just Bryvall, som på halvvolley smällde upp bollen i det bortre krysset, mycket vackert. SM fick då blodad tand och Serdar Ok fick en dubbelchans men Peder Edvinsson räddade. Sista kvarten gick Seasons för en seger och man spelade bra i sommarvärmen men som sagt var så fattades pricken över i:et. Bob Pernodd var också vass i målet, det skall tilläggas. SM hade en del kontringar men ett mål för Seasons hängde verkligen i luften. Marcus Hallberg var ständigt farlig och en gång rullade han han bollen förbi målvakten men då dök planens gigant, Erik Blomkvist, upp och räddade på mållinjen. Matchen slutade 1-1 och det var dagens tredje oavgjorda resultat och faktiskt Seasons femte kryss i år.
MATCHENS LIRARE: ERIK BLOMKVIST, SIFO MEDIA.

Zakrisson – TV 4  5–1

Z. Alex Suarez, Rickard Sundstedt, Fredrik Palmgren, Magnus Frisk, Alexander Kloow. T. Marcus Skarphagen.

Zakrisson är riktigt heta för tillfället och tog idag sin sjätte raka seger. Man gjorde processen kort med ojämna TV 4. Redan i paus var matchen avgjord för då ledde Zakrisson med hela 4-0 och då hade man dessutom två träffar i virket. I början på andra kom även 5-0 och laget radade upp fem olika målskyttar i form av Alex Suarez, Rickard Sundstedt, Fredrik Palmgren, Magnus Frisk och Alexander Kloow. Zakrisson drog ner på takten den sista kvarten samtidigt som Fyran ryckte upp sig ordentligt. Marcus Skarphagen svarade för tröstmålet när han gjorde sitt elfte mål för säsongen vilket ger honom en topp tre plats i den totala skytteligan i hela Reklamserien.
MATCHENS LIRARE: RICKARD SUNDSTEDT, ZAKRISSON.

Starcom – Svenska Fans  6–3
St. Joakim Reuszner 2, Andreas Bardh 2, Johan Pettersson, Peter Kusoffsky. Sv. Anders Nettelbladt, Christopher Kviborg, Emil Mattsson.

Efter sju sorger och åtta bedrövelser slog helt plötsligt Starcom till och spelade stor fotboll. Laget rivstartade och gjorde 1-0 redan i den andra minuten genom lagkaptenen Johan Pettersson. Sedan bara fortsatte det och Joakim Reuszner satte dit 2-0. De båda målskyttarna hade sedan var sin jättechans till fler mål men Reuszners skott smet strax utanför och Pettersson träffade ribban. Det tredje målet kom ändå för i den tionde minuten så gjorde Peter Kusoffsky 3-0. Det otroliga var att motståndarna var självaste Svenska Fans. Vi har ju tidigare vid flera tillfällen berömt SF men idag stämde ingenting och man spelade med huvudet under armen. SF ryckte upp sig mot slutet på första halvleken när man reducerade två gånger genom Anders Nettelbladt och Christopher Kviborg. Det var bara det att innan dessa mål kom så hade pigga Reuszner gjorde sitt andra mål vilket betydde att halvtids resultatet skrevs 4-2. Henrik Lundwall i Starcoms mål var bra idag. SF var lite på gång och både Nettelbladt (ribban) och Emil Mattsson (stolpen) var nära att reducera. Men då klev Andreas Bardh in i handlingarna på allvar och satte dit både 5-2 och 6-2 varav det sista målet var en grymt vacker lobb. Detta var Starcoms dag och till sist vann man med otroliga 6-3. Bästa matchen för i år.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS BARDH, STARCOM.

Lokaltidningen Mitt i – Talentum  2–6
L. Max Stjernfelt, Patric Jacobsson. T. Christoffer Sahlin 3, Malcolm Svensson 2, Linus Erkhammar.

Talentum är inne i ett vinnarstim för tillfället och idag vände man på ett hotande 1-2 underläge till en skön 6-3 viktoria. Det var nämligen Lokaltidningen Mitt i som startade i stor stil och Max Stjernfelt gjorde 1-0 i den femte minuten. Christoffer Sahlin kvitterade till 1-1 30 sekunder senare när han elegant satte dit en fin bredsida. I den tionde minuten så gjorde pigge Patric Jacobsson 2-1 för sitt LMI och samma man hade ytterligare två fina lägen att öka på ledningen men Andreas ¨Wuffe¨ Wohlfeil gjorde några kvalificerade räddningar. Det blev inget mål och istället avslutade Talentum halvleken i stor stil då man vände 1-2 till 4-2 efter två mål av Malcolm Svensson och ytterligare ett från Sahlin på en riktig kanon. I den andra halvleken var Talentum lite bättre och kunde gå ifrån till 6-2. Sahlin svarade för ett hattrick i denna match och Linus Erkhammar bokfördes för en strut. Noterbart var att LMI hade hela tre tjejer i laget i form av Mia Ljung, Jill Eriksson samt debutanten Emily Kong.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS WOHLFEIL, TALENTUM.

Beckmans/Berghs – Hill & Knowlton  0–2 (WO)

Grand Sociedad – IDG  1–2
G. Mats Lönne. I. Lars Dahmén, Fredrik Bojå.

IDG svarade för årets kämpamatch när man lite överraskande slog tillbaka Grand Sociedad med de jämna och knappa siffrorna 2-1. Matchen var inledningsvis oorganiserad och chansrik och det var målchanser i varje anfall för bägge lagen. Efter en kvart kom det första målet och det var GS duktige Mats Lönne som efter många försök äntligen fick in bollen. Göran Broberg sprang som aldrig förr och skall ha en eloge för det. Precis innan halvtid kunde dock Lasse Dahmén påpassligt kvittera efter en hörna när han slog in en retur. Det sista som hände innan paus var att Petter Eneman träffade stolpen. I den andra halvleken var det ett långt ställningskrig och om något lag skulle vinna lutade det nog åt GS. Men med sju minuter kvar kunde backklippan Fredrik Bojå avgöra matchen efter ett mycket fint anfall, vilken skön seger för IDG som haft lite oflyt på sistone. Bojå och Dahmén var grymma på backen. Kom igen GS.
MATCHENS LIRARE: LASSE DAHMÈN, IDG.

Aftonbladet – Kanal 5  4–0
Borna Safai 3, Thomas Hanusek.

Ett mycket taktiskt spelande Aftonbladet hade en målvakt i Anders Deutgen som tog precis allt. Sedan hade man ett stabilt försvarsspel och livsfarliga kontringar. Som kronan på verket förfogar man sig även över seriens två skyttekungar i form av backklippan Pontus Ogebjer med bl.a. seriens bästa inkast som även idag resulterade i mål när för dagen mycket duktige Thomas Hanusek gjorde 3-0 i början på andra. Den andra skyttekungen, Borna Safai, går från klarhet till klarhet och bokfördes för ett hattrick. Det första målet klackade han in till 1-0 efter det att Kanal 5 inlett i stor stil. Daniel Lundin sköt ett bra skott som Deutgen styrde i ribban. Johan Ringberger träffade stolpen så därför kom AB mål lite överraskande. Det gjorde även 2-0 målet och denna gång svarade Safai för en tunnel. Precis innan hade K5 en trippelchans genom Hampus Ribbing, Daniel Cedercrona och Ribbing igen via en äkta ¨Bissa¨ . Kanal 5 spelade en mycket bra match och låg under med 0-2 och det skulle bli värre för det hela slutade 4-0 till Bladet. Att Cedercronas nick i insidan på stolpen inte gick in var en gåta. Det gäller att göra mål på chanserna.
MATCHENS LIRARE: ANDERS DEUTGEN, AFTONBLADET.