Premier League 14:e omgången 2007

Svenska Fans – MSN  0–2 (WO)

Eurosport – Aftonbladet  1–4
E. Lennart Claesson. A. Borna Safai 2, Thomas Hanusek, Pontus Ogebjer.

Aftonbladet tog över slutspelsplatsen från dagens motståndare Eurosport. Bladet hade ett mycket bra försvarsspel samtidigt som man var ruggigt effektiva i avslutningarna. Skyttekungen Borna Safai gjorde 1-0 när AB kom i ett flygande anfall och där både Thomas Hanusek och Pontus Ogebjer stod för förspelet. Bara minuten senare gjorde Safai 2-0 på egen hand, vilken målskytt. Eurosport fick blodad tand när Lennart Claesson reducerade till 1-2 20 sekunder in på den andra halvleken. Efter en halvtimme avgjordes dock matchen när Hanusek elegant skruvade in en frispark runt muren till 3-1. Som avslutning på matchen spelade Safai fram Ogebjer till slutresultatet 4-1. AB är verkligen stabila.
MATCHENS LIRARE: THOMAS HANUSEK, AFTONBLADET.

Kanal 5 – Mediaedge: cia  1–1
K. Daniel Cedercrona. M. Kalle Ekstam.

Matchen mellan Mediaedge: cia och Kanal 5 blev en bra match i ett mycket högt tempo. Passningsspelet blev lite lidande av den höga farten men kampen och intensiteten var av högsta klass. Den första halvleken blev mållös och ett tag trodde vi att vi skulle få se ytterligare en 0-0 historia. Efter en halvtimme blixtrade det dock till i målprotokollet och vi fick se varsitt mål från bägge lagen inom loppet av en minut. Daniel Cedercrona lättade mycket vackert upp 1-0 bollen i nättaket. Kalle Ekstam kunde påpassligt kvittera per omgående. Matchen slutade rättvist 1-1. Cia biter sig envist kvar i toppen medan K5 har alldeles fel tabellplacering. Det gäller att vinna matcherna.
MATCHENS LIRARE: KALLE EKSTAM, MEDIAEDGE: CIA.

Hill & Knowlton – Zakrisson  0–2 (WO)

TV 4 – Starcom  4–1
T. Nic Edwards 2, Marcus Skarphagen, Emil Hallström. S. Johan Pettersson.

TV 4 är inne i en bra period för tillfället. I dagens match mot Starcom fick vi se en livlig inledning på matchen. Först kom Joakim Reuszner helt fri men den stabila målvakten Emre Güner gjorde en fin reflexräddning. Formstarka, ja frågan är om Marcus Skarphagen har varit bättre än nu. Han hade två fina nicklägen men bollen ville inte in. Efter tio minuter så slog Henrik Berndtson en fin crossboll som Skarphagen elegant tog ner likt en Brasilianare varpå han ryckte förbi sin motståndare och skar in i straffområdet samt sköt 1-0. I början på andra så slog den duktiga debutanten Emil Hallström till med ett mäktigt skott som gick in i närheten av det högra krysset till 2-0. I ett sista försök att nå ikapp kunde Starcom och Johan Pettersson reducera till 1-2 efter en halvtimme. Sedan tröt orken för Starcom och TV 4 kunde öka på till både 3-1 och 4-1 under de sista minuterna. Målskytt vid bägge tillfällena var Nic Edwards, som är i sitt livs form. Nu har han svarat för hela sex seriemål, inte dåligt.
MATCHENS LIRARE: MARCUS SKARPHAGEN, TV 4.

Land & Rike – FC Seasons  4–0
Jari Hållman 2, Kristoffer Willén, Max Eriksson.

Land & Rike gjorde en ny toppmatch och deras offensiv i dagens match var nog den bästa dom presterat under hela säsongen. Under de första fem minuterna så hade dom fem heta avslut. Lars Lundberg lobbade strax över och Max Eriksson hade en fin nick som räddades på mållinjen samt ett skott i ribban. Sedan slog måltjuven Jari Hållman till två gånger om. Första ¨ryggade¨ han in 1-0 på Johan Petersens fina inspel och vid 2-0 var det ett fint triangelspel mellan Kristoffer Willén och Claes Andberg. Efter kvarten kom också 3-0 efter ett mäktigt skott från Willén. FC Seasons var inte dåliga och rullade boll riktigt bra men dom hade svårt att vaska fram det riktigt fina målchanserna och istället för mål för Seasons kontrade Eriksson in slutresultatet 4-0. Därmed skuggar L & R en slutspelsplats, bara en poäng ifrån.
MATCHENS LIRARE: KRISTOFFER WILLÈN, LAND & RIKE.

Talentum – Dagens Nyheter  1–6

T. Linus Erkhammar. D. Johan Claesson 4, Simon Lindberg 2.

Serieledarna Dagens Nyheter rycker lite i toppen och nu är Serie A nära med fem omgångar kvar. Vi trodde att DN skulle tappa lite form men det var tvärtom. Dom anföll med full kraft och i full fart. Johan Claesson satte dit 1-0 i den tredje minuten efter ett fint förarbete från Simon Lindberg. Talentum som gått framåt med ca 50% från i våras bjöd upp till kamp hela den första halvleken. Men med en minut respektive en sekund kvar av halvleken så ökade DN från 1-0 till 3-0, som dock var lite för stora siffror med tanke på det spelmässiga ute på plan. Lindberg svarade för det andra målet efter en rökare på ett direktskott efter en hörna och Claesson gjorde sitt andra mål. Första tio minuterna på den andra halvleken var riktigt sevärda och det var ett roligt böljande spel. Lindberg kom fri och Jonas Jonsson träffade stolpen. Det gjorde även Malcolm Svensson hos Talentum. Lindberg gjorde 4-0 och Claesson 5-0. Linus Erkhammar fick på en praktträff och så fick de svarta sitt välförtjänta tröstmål. Efterhand ebbade det hårda tempot ut en aning men ett mål till fick vi se. Örjan Wallin var nära att göra sitt första mål men målvakten räddade. På returen dök Claesson upp och gjorde sitt fjärde mål för dagen, en applåd för det och matchen slöt 6-1.
MATCHENS LIRARE: JOHAN CLAESSON, DAGENS NYHETER.

Lokaltidningen Mitt i – Grand Sociedad  0–7
G. Thomas Willbacher 2, Daniel Katz 2, Jens Carlgren 2, Sten-Ove Ramberg.

Grand Sociedad hade en sådan där dag som man bara har någon gång per år, om ens det. Allt gick deras väg och så får även en dimension extra i sitt spel bara Andreas Krantz visar sig på parkeringen. Krantz spelade fram till Thomas Villbachers 1-0 mål. Sedan var det 52-åriga Sten-Ove ¨Putte¨ Rambergs tur att spela fram 20-åriga Jens Carlgren, som i sin tur spelade fram 17-åriga Daniel Katz till 2-0. Snacka om åldersskillnad. Sedan sågade sig teknikerna Putte och Krantz sig fram till 3-0 där den förstnämnda bokfördes för målet. Ni kanske tror att GS var överlägsna men så var inte fallet utan Lokaltidningen Mitt i bjöd verkligen upp till dans. Patric Jacobsson hade två bra skott som alla trodde skulle gå i mål men Jakob Nilsson gjorde två svettiga räddningar. I den andra halvleken så tog han dessutom en ganska bra slagen straff från klippan Mikael Malm. Bollen ville inte in men det ville den när GS sköt. Willbacher sköt en kanon ribba in och Carlgren satte dit två kassar. Krantz var väl med i förspelet som vanligt. Katz blev även han tvåmålsskytt i denna trevliga 7-0 match. Med normal utdelning från bägge sidor skulle GS vunnit med ungefär 4-3.
MATCHENS LIRARE: JAKOB NILSSON, GRAND SOCIEDAD.

IDG – Beckmans/Berghs lowes Brindfors  2–6
I. Peter Hedengran, Anders Huldt. B. Eric Severin 3, Max Wallgren, Bojan Lukic, Anders Lövgren.

Beckmans/Berghs lowes Brindfors bjöd kanske upp till en av deras absolut bästa matcher i deras Reklamseriehistoria. Man ställde om från försvar till anfall blixtsnabbt och så hade man fin utdelning i målprotokollet. IDG stod upp ordentligt under den första halvleken. Planens bästa spelare, Max Wallgren, stötte fram bollen med bröstet och for fram likt Rooney och avslutade med att göra 1-0. Lasse Dahmén blev sedan fälld och Peter Hedengran kvitterade på den efterföljande straffen. I anfallet efter lobbade Eric Severin elegant upp bollen i det bortre krysset. Men ytterligare en gång kunde IDG kvittera. Det var Anders Huldt som formligen tryckte in 2-2 när han liggande fick in bollen. Huldt påminde om en tysk ytterback, fyrkantig och stark. Med fem kvar till paus sköt Bojan Lukic 3-2 via stolpen och Severin 4-2, vilken fartfylld halvlek. I den andra halvleken stod det och vägde ett tag och nu hade tempot bedarrat en aning vilket vore otroligt om det inte gjorde det. Anders Lövgren spelade sedan fram tremålsskytten Severin till 5-2 och gjorde sedan själv 6-2 som också blev slutresultatet. Hedengran var skottvillig idag. Detta var en underhållande match.
MATCHENS LIRARE: ERIC SEVERIN, BECKMANS/BERGHS LOWES BRINDFORS.