Premier League 15:e omgången 2007

Mediaedge: cia – Svenska Fans  1–2
M. Thomas Krywult. S. Fredrik Jonsson, Anders Nettelbladt.

Matchen mellan Svenska Fans och Mediaedge: cia bedrevs i ett högt tempo, speciellt i den första halvleken. Det var full fart, fint spel och många sevärda prestationer. Det hände mer den sista tredjedelen för bägge lagen under de sista fem minuterna på första än under hela den första kvarten. Cia stod för ett fint anfall efter 15 minuter som avslutades med att Thomas Krywult elegant smällde upp bollen i gaveln till 1-0. Med två minuter kvar sköt Jonas Bolander årets volley men bollen träffade kryssribban och ut. Spelet svängde och Mattias Ringmar träffade överkanten på ribban. Spelet vände igen och Bolanders skott räddade på mållinjen av Christopher Kviborg. Spelet vände en sista gång och med tre sekunder kvar kunde Fredrik Jonsson slå in en retur till 1-1. Om den första halvleken vanns på poäng av Cia så vanns den andra av SF. Vi räknade till att Göran Malmborg gjorde tre kvalificerade räddningar men lika nära som SF var att näta var Cia när Bosse Persson lättade bollen utanför. Det skulle bli ett avgörande mål i denna match och det var Anders Nettelbladt som bredsidade in Jonssons precisa passning. Därmed tog SF absolut sista chansen för att nå en slutspelsplats. CIA som varit i serieledning under större delen av våren börjar tappa mark, spelet är det dock inget fel på.
MATCHENS LIRARE: JONAS BOLANDER, MEDIAEDGE: CIA.

Kanal 5 – Eurosport  1–1
K. Fabian Cooper. E. Dennis Andersson.

Eurosport och Kanal 5 satte högsta fart direkt och det var en härlig puls i matchen. Eurosport tog ledningen efter tio minuter när Dennis Andersson med sträckt vrist smällde upp bollen i nättaket. Det var nära att halvtidsresultatet skrevs 2-0 men Johan Fröbloms nick gick i stolpen. I början på andra halvlek så kunde K5 kvittera när Fabian Cooper slog ett inlägg som till sist gick i insidan på stolpen samt längs mållinjen och till sist gick den in invid stolpen. Frederic Pavlidis kämpade för två och 51-årige Åke Johansson var bättre än på länge och visade upp ett fint tekniskt spel. Till sist slöt matchen rättvist 1-1 trots att bägge lagen hade chanser in i det sista.
MATCHENS LIRARE: FREDRIC PAVLIDIS, KANAL 5.

MSN – TV 4  0–5
T. Nic Edwards 2, Mathias Aspvid, Marcus Skarphagen, Emil Hallström.

TV 4 går från klarhet till klarhet och i dag vann man med hela 5-0 mot MSN. Redan efter åtta minuter var Fyran i en 3-0 ledning efter det att Mathias Aspvid smekt upp 1-0 i krysset, Marcus Skarphagen lättat upp bollen i nättaket efter en fin nickpass från Aspvid och så gjorde Nic Edwards 3-0. Fyran hade även två i ribban varav den ena kom från Aspvid, som dessutom hade en egen fanclub på plats. MSN kom inte upp i normal klass men man höll nollan i de närmsta 20 minuterna. Johan Lidén hade en nick i stolpen och sällan har man väl sett David Björk dribbla som mycket som idag och dessutom med framgång. Under de sista fem minuterna kunde Edwards göra sitt andra mål och sitt 8:e total, helt otroligt. Dessutom hade han en i ribban. Hur skall det här sluta? Emil Hallström gjorde även mål i sin andra match och TV 4 håller framförallt undan för Kanal 5 i tabellen, det är viktigt för dom.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS ASPVID, TV 4.

Starcom – Hill & Knowlton  0–1

H. Hans-Olof Johansson.

Hill & Knowlton och Starcom bjöd på en jämn och spännande match med ganska få klara målchanser. De båda lagen tog ut varandra men i den tionde matchminuten var vi beredda att anteckna ner ett 1-0 mål för Starcom men Johan Petterssons hårda skott tog i insidan på stolpen och ut. Efter en halvtimme stod det fortfarande 0-0 vilket är ovanligt när dessa lag spelar. Det brukar alltid bli mål framåt och faktiskt alltid mål bakåt dessvärre. Sebastian Földers var nära att ge sitt lag ledningen men Henrik Lundwall räddade. H & K klippa Hans-Olof Johansson kunde till slut stöta in 1-0 på volley efter hörna och något fler mål blev det inte i denna match. H & K ligger tia medan Starcom är nästjumbo, just nu i alla fall.
MATCHENS LIRARE: HENRIK LUNDWALL, STARCOM.

Aftonbladet – Sifo Media  1–0
A. Fredrik Guste.

Även matchen mellan slutspelslaget Aftonbladet och Sifo Media blev en målfattig historia. Men det behöver inte vara en tråkig match för det och det blev det inte heller. Precis innan paus kunde kämpen Fredrik Guste göra 1-0 för AB. I början på andra var det nära ytterligare ett mål när Joel Jansson sköt i ribban. Det blev inga fler mål i denna heller och Bladet behåller sin slutspelsplats tack vare bättre målskillnad (sex mål) än Zakrisson som skuggar.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK GUSTE, AFTONBLADET.

Zakrisson – IDG  4–0
Z. Alex Suarez 3, David Lotfi.

Zakrisson tog sin sjunde raka seger när man rättvist besegrade IDG med 4-0. Zakrisson var i ledning med 1-0 i halvtid efter mål av pigge David Lotfi. Med tio kvar var det fortfarande match. Då klev Alex Suarez in i handlingarna och gjorde tre raka mål vilket betyder att Zakrisson kryper närmare en slutspelsplats. IDG hade ett säkert försvarsspel även i denna match men man skapade på tok för lite framåt. Peter Hedengran hade en bra chans men Mathias Zakrisson gjorde en fin räddning. En annan målvakt som gjorde många räddningar var Jesper Lindén. Han skulle kunna öppna en egen målvaktsskola för hans räddningar finns inte nedtecknade i någon tidigare utgiven bok för hur målvakter skall agera.
MATCHENS LIRARE: ALEX SUAREZ, ZAKRISSON.

FC Seasons – Talentum  5–1
F. Jakop Wiberg 2, Viktor Engström, Jacob Andersson, Peter Krokstrand. T. Linus Erkhammar.

Äntligen fick FC Seasons till det offensiva spelet vilket betydde att man vann en mycket stabil seger med klockrena 5-1. Från den första minuten tryckte man på och redan i den tredje minuten satt 1-0 genom Jakop Wiberg efter snyggt spel. Efter ett litet ställningskrig kunde Viktor Engström göra 2-0 på ett vackert direktskott efter en hörna slagen av Albin Wiberg. Talentum fick ett litet hopp när Linus Erkhammar på halvvolley dundrade in en reducering från 15-16 meter i halvlekens sista minut. Lyckan blev kortvarig för Talentum tack vare att Jacob ¨Jacke¨ Andersson slog till med en lobb från 20 meter så att Seasons var i ledning med 3-1. När sedan Peter Krokstrand skarvade in 4-1 var saken klar. Definitivt klar blev den med tio kvar när Peder Edvinsson räddade Malcolm Svenssons friläge. Istället för 4-2 fick vi se årets snyggaste självmål till 5-1. Målet bokfördes på Jakop Wiberg. Spelar Seasons som idag är dom ett riktigt topplag.
MATCHENS LIRARE: JAKOP WIBERG, FC SEASONS.

Beckmans/Berghs – Lokaltidningen Mitt i  1–0
B. Anders Lövgren.

Beckmans/Berghs lowes Brindfors tog idag sin sjunde seger I årets serie vilket borde göra sina sponsorer riktigt nöjda. B/B ångade på direkt från nedsläpp och Sebastian Goude löpte som aldrig förr. Lagkapten Anders Lövgren gav sitt lag ledningen med 1-0 i den sjunde minuten. Lokaltidningen Mitt i var verkligen inte ofarliga och när Patric Jakobsson kom fri var vi beredda att skriva ner 1-1 men bollen gick precis utanför. Under sista kvarten skapade B/B en fyra fem bra målchanser men Hasse Berglund storspelade mellan stolparna och så hade han tur med stolpen när Einar Bodström var framme. Det var alltså den tredje matchen i omgång 15 slutade med en knapp 1-0 seger, i detta fall till B/B.
MATCHENS LIRARE: HASSE BERGLUND, LOKALTIDNINGEN MITT I.

Dagens Nyheter – Grand Sociedad  10-0
D. Jonas Breding 4, Simon Lindberg 3, Thomas Pagling 2, Thomas Stenberg.

Serieledarna Dagens Nyheter fick ut maximalt vad man kan få ut av en match i Reklamserien. Man vann nämligen med 10-0 och det sista målet gjordes med 54 sekunder kvar av matchen och det blev med andra ord en TÖ (teknisk överlägsenhet). DN var riktigt grymma idag och man huserade lite hur man ville. Efter överlägsna 5-0 i halvtid och 6-0 i inledningen på andra var det lite måltorka i ca tio minuter innan DN satte in spurten som gav utklassningssegern. DN:s tre ess är ju som bekant Jonas Breding (fyra mål och tre assist), Thomas Pagling (två mål) och Simon Lindberg (tre mål). De tillsammans svarade alltså för hela nio mål men den som blev enmålsskytt har utvecklats mest i hela Reklamserien på två år. Namnet är Thomas Stenberg som i början var en glad amatör (som de flesta) men numera är han en riktig klippa. När målskyttet börjar stämma är han mogen för Serie A. Ojämna Grand Sociedad var en blek kopia och gjorde sin sämsta match för året. Då förstår ni att nästan ingenting stämde. DN går knappt att stoppa för tillfället och många mål i dag var rena delikatesser. Vi fick se många fina nickmål.
MATCHENS LIRARE: JONAS BREDING, DAGENS NYHETER.