Premier League 16:e omgången 2007

TV 4 - Svenska Fans  0–4
S. Johan Meyer 2, Oscar Lindgren, Lion Martinez.

Svenska Fans spelade lugnt, metodiskt och smart samt tog vara på sina målchanser på allra bästa sätt. Mittfältsklippan Johan Meyer gjorde tidigt 1-0 med ett fint skott i gaveln och efter en kvart trampade Oscar Lindgren igenom halva TV 4:s lag och fastställde halvtidsresultatet 2-0. I början på den andra halvleken avgjordes matchen efter två fina mål så att 2-0 blev till 4-0. Vid det tredje målet fick vi se ett fint spel där till sist Anders Nettelbladt spelade fram Meyer som gjorde sitt andra mål för dagen. Vid det fjärde målet var det Meyer som elegant frispelade Lion Martinez som bara hade att stöta in bollen. SF var mycket stabila medan Fyran inte på långa vägar kom upp i den standaren dom visat upp mot slutet. Däremot skapade dom en mängd fina lägen. Marcus Skarphagen som varit så lyckosam med målskyttet i år hade tre fina lägen men fick inte in bollen. Nic Edwards hade ett superläge men målvakten John ¨Holmes¨ Holmström räddade och höll välförtjänt nollan hela matchen. Emil Hallströms stolpskott var värt ett bättre öde men rätt lag vann.
MATCHENS LIRARDE: JOHAN MEYER, SVENSKA FANS.

Eurosport – Mediaedge: cia  2–0
E. Dennis Andersson, Johan Fröblom.

Eurosport spelade smart idag och så hade man även flytet från i våras med sig. Det hade inte Mediaedge: cia och redan efter fyra minuter hade Dennis Andersson presenterats sig i målprotokollet efter ett flipperspel inne i straffområdet som till sist gick stolpe in. Ja Eurosport inledde verkligen piggt. Cia radade upp tre fina lägen innan halvtidsvilan kom och Jonas Bolander stod för två av dem. Det ena var ett fint halvvolley skott som gick utanför. Peder Andreasson hade även han ett fint läge. Hela andra halvlek var ett ställningskrig. Andersson var nära att öka på till 2-0 men bollen ville inte in. Med fem minuter kvar kunde Johan Fröblom sätta dit 2-0. Först sköt han ett närskott som Kristian Kurki förtjänstfullt räddade men på returen fick han kapitulera. Ralf Bjurbo i Eurosports mål var bra matchen igenom och han höll välförtjänt nollan i denna spännande match.
MATCHENS LIRARE: RALF BJURBO, EUROSPORT.

Sifo Media – Kanal 5  1–3
S. Stefan Svanfeldt. K. Thomas Falkenberg, Johan Gyllenpalm, Per Hedberg.

Kanal 5 och Sifo Media spelade en helt jämn match. SM var något vassare inledningsvis men det var ändå Femman som gjorde matchens första mål när Thomas Falkenberg gav sitt lag ledningen med 1-0. I början på andra kom även 2-0 för ett Kanal 5 som för tillfället i matchen spelade riktigt bra. Det var mittfältskungen Johan Gyllenpalm som elegant bredsidade in bollen nere vid högra stolpen. SM kom tillbaka in i matchen när veteranen Stefan Svanfeldt reducerade med fem kvar efter en fin nicklobb. SM gick för kvittering men istället för 2-2 kontrade Per Hedberg in matchavgörande 3-1. Oscar Höglund spelade stabilt på backen matchen igenom och får toppbetyg för sin insats.
MATCHENS LIRARE: JOHAN GYLLENPALM, KANAL 5.

Hill & Knowlton – MSN  4–2
H. Joel Holmer 2, Hans-Olof Johansson, Pierre Knutsson. M. Linda Niklassson 2.

Hill & Knowlton inledde matchen mot MSN i stor stil och anföll friskt. Hade det inte varit för den vikarierande målvakten Johan Lidéns spektakulära målvaktspel hade H & K varit i en klar ledning redan efter sju åtta minuter. I den elfte minuten kom sedan både 1-0 och 2-0 efter mål av Hans-Olof Johansson som sköt in bollen via stolpen och Joel Holmer som träffade samma burgavel. Då trodde vi att H & K skulle segla ifrån men med minuten kvar till halvtidsvilan kunde nygifta Linda Niklasson (f.d. Berglund) reducera till 1-2. Av bara farten kunde även Niklasson kvittera till 2-2 femton sekunder senare. Inta illa av den 33-åriga AIK-supporten. I början på andra var sedan Martin Olsson nära att ge H & K ledningen men Peter Karlén gjorde en äkta TV-räddning. Där var det nära årets vändning. Istället gjorde pigga Holmer 3-2 för H & K i anfallet efter och när kämpen Pierre Knutsson dundrade in 4-2 med sju kvar så var matchen över. Laget lagom lämnade nu den trygga mittenplaceringen som dom så gärna vill ligga på.
MATCHENS LIRARE: LINDA NIKLASSON, MSN.

Land & Rike – Aftonbladet  1–1
L. Andreas Lifbom. A. Thomas Hanusek.

Topplagen Aftonbladet och Land & Rike spelade en riktigt bra och öppen match. Redan innan matchuret visat en minut hade Bladet gjort sin klassiker för femtioelfte gången. Pontus Ogebjer kastar ett av sina långa perfekta inkast och vid den bortre stolpen dyker första halvleks bästa spelare, Thomas Hanusek, upp och skjuter in 1-0. Tänk att lagen aldrig lär sig! L & R kör på med full fart framåt medan AB försvarar sig föredömligt. Bladets målvakt Anders Nelin får verkligen göra skäl för lönen. Det står fortfarande 1-0 i halvtid och efter en halvtimme samt med fem minuter kvar. L & R jagar en kvittering men Bladets kontringar är farliga och med bolltrollaren Mikael Samuelsson på plan kan motståndaren aldrig slappna av. Precis när vi började fundera på om AB skulle få behålla sin slutspelsplats slår Olle Lewenhaupt en fin hörna och Andreas Lifbom nickar en låg nick i den bortre burgaveln och stort jubel bryter ut hos spelarna i L & R. Matchen slutade rättvist 1-1 och båda lagen har verkligen toppkänning, fortsättning följer.
MATCHENS LIRARE: ANDERS NELIN, AFTONBLADET.

IDG – Starcom  1–4
I. Lasse Dahmén. S. Jonas Lundmark 2, Joakim Reuszner, Dan Jonsson.

Både Starcom och IDG skapade mängder av målchanser i den första halvleken men trots det så var den nära att sluta mållös. Andreas Bardh var närmast men närskottet gick precis utanför. I anfallet efter slog samma man en perfekt hörna som Joakim Reuszner elegant nickade in till 1-0. Det var Reuszners första nickmål i Reklamserien. Halvtidsresultatet kunde lika gärna varit 3-3 med tanke på alla chanser som skapades. I början på andra var pigga Reuszner nära att göra 2-0 men lobben gick över. Det blev 2-0 lite senare när Jonas Lundmark höll sig framme. Efterhand flyttade IDG upp Lasse Dahmén i anfallet och med nio kvar var det reducerat och Dahmén gjorde därmed sitt åttonde mål för säsongen. Nu blir det hårt i den interna skytteligan mellan honom och Peter Hedengran. IDG brukar ju tappa mot slutet och det gjorde dom även idag. Med fyra kvar så gjorde Lundmark sitt andra mål och matchens avgörande 3-1 mål. Det hela slutade 4-1 till Starcom efter det att Dan Jonsson gick upp och nicklobbade elegant in bollen över målvakten, en fin prestation.
MATCHENS LIRARE: DAN JONSSON, STARCOM.

Lokaltidningen Mitt i – Zakrisson  0–7
Z. Alex Suarez 3, Olof Larsson 3, Magnus Helin.

Zakrisson avancerade upp till slutspelsplats via en övertygande 7-0 seger över Lokaltidningen Mitt i. Detta var Zakrissons åttonde raka seger och nu måste laget börja tas på allvar även från Serie A lagen. Formstarka Alex Suarez och duktige Olof Larsson svarade bägge för ett hattrick. Även lagkaptenen Magnus Helin hamnade i målprotokollet. LMI kämpade tappert och höll 0-1 efter tio minuter och 0-2 efter en halvtimme men sedan tröt orken och Zakrisson gjorde tre mål på fyra minuter så ställningen blev 0-5 och då till sist 0-7 efter två mål i slutet.
MATCHENS LIRARE: OLOF LARSSON, ZAKRISSON.

Grand Sociedad – FC Seasons  2–3
G. Mats Lönne, Andreas Krantz. F. Richard Hagenstam, Olle Källström, Pål Åsberg.

FC Seasons och Grand Sociedad bjöd på en bra, tempostark och trevlig match i en härlig Reklamserieanda. Seasons var det bättre laget inledningsvis där Mike Göransson träffade stolpen i den tionde minuten och Richard Hagenstam träffade även han stolpen. Det skulle komma ett mål innan halvtidsvilan och det var Hagenstam som svarade för målet. I den andra halvleken så spelade GS upp sig avsevärt och Andreas Krantz var outstanding på plan och höll i bollen samt serverade sina lagkompisar fina mackor i ödmjuk stil som vanligt. GS jagade och var värda en kvittering. Närmast var Mats Lönne med ett farligt närskott men Peder Edvinsson var med på noterna. Istället för 1-1 så kontrade Olle Källström in 2-0 med tio kvar att spela. Då trodde vi att detta var spiken i kistan. Det skulle visa sig att det var fel och på 90 sekunder gjordes tre mål. GS överraskade med att både reducera till 1-2 genom Lönne och kvittera till 2-2 genom Krantz. Ett chockat Seasons kunde ta ledningen med 3-2 när Pål Åsberg höll sig framme och nickade in bollen. Sista sex minuterna blev dramatiska men till sist gick slutsignalen och Seasons vann med 3-2 och har lite häng uppåt.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS KRANTZ, GRAND SOCIEDAD.

Dagens Nyheter – Beckmans/Berghs  4–0
D. Simon Lindberg 2, Thomas Pagling, Örjan Wallin.

Serieledarna Dagens Nyheter hade inte några problem med Beckmans/Berghs lowes Brindfors utan pumpade på för fulla muggar direkt från start. Simon Lindberg sköt 1-0 tidigt via ett väl avvägt skott i stolpen och in. Sedan radade DN upp mängder av chanser men bollen ville inte in först efter en kvart då Thomas Pagling hittade rätt. DN har en fin blandning av spelare. Mathias Bengtsson och Jonas Jonsson storspelar match efter match. David Balsam höll nollan igen och gjorde en fin benparad på Einar Bodströms skott. Lagkaptenen och kämpen Sven Riedel var farlig framåt och hade hela fyra bra lägen. Gubben Örjan Wallin gjorde sitt första mål när han stal det för Marcus Lundgren. Lundgren utryckte det så här. - Från ett benskydd till ett annat. Lindberg avslutade med att göra 4-0 och är nu endast två mål från att toppa hela Reklamseriens skytteliga.
MATCHENS LIRARE: JONAS JONSSON, DAGENS NYHETER.