Premier League 17:e omgången 2007


Svenska Fans – Hill & Knowlton  0–2 (WO)


Mediaedge: cia – TV 4  0–0

Mediaedge: cia och TV 4 spelade en trevlig och spännande match i det härliga höstvädret. TV 4 startade matchen väldigt optimistiskt de första 10-12 minuterna och laget var värda att få med sig ett mål under denna period. Cia spelade upp sig mot slutet men halvtidssiffrorna skrevs 0-0. I början på andra var Fyran riktigt bra och man radade upp chanser framför Kristian Kurki, som tog allt. Robin Trygg var planens i särklass bästa spelare men även han gick bet på att överlista Kurki. Tills sist slutade matchen 0-0 men detta var nog den mest sevärda 0-0 matchen på bra länge. TV 4 har som vi tidigare sagt något på gång. Cia spelade sin femte oavgjorda för året och man har tappat för många poäng under hösten för att på allvar matcha slutspelslagen. Hoppet lever dock, man är fyra poäng efter.
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN KURKI, MEDIAEDGE: CIA.


Eurosport – Sifo Media  2–2
E.
Johan Fröblom 2. S. Joel Jansson, Stefan Svanfeldt.

Sifo Media som spelat bra de senaste omgångarna men ändå inte fått med sig poängen startade dagens match rent ut sagt strålande. Kämpen Joel Jansson smällde in 1-0 med vänstern i den femte matchminuten och bara några minuter senare lyfte Stefan Svanfeldt in 2-0 i nättaket. Svanfeldt var även nära att göra 3-0 men bollen gick utanför. Eurosport spelade helt med huvudet under armen inledningsvis och missade så gott som alla uppspel. Efterhand tog man tag i saken och Johan Fröblom kom fri men Bob Pernodd räddade. Sedan hade Rasmus Winter en klockren stolpe. I början på andra träffade Per Boström stolpen och Fröblom lyfte bollen över från nära håll. Sista kvarten pressade Eurosport på ordentligt. SM hade några kontringar som inte var ofarliga men nu var det Eurosport för hela slanten. Till sist kom 1-2 med sex minuter kvar och med fyra kvar kom även 2-2. Båda gångerna var det Fröblom som var målskytt. Slutminuterna blev spännande men sett till hela matchen var det nog rättvist med delad pott. Eurosport hade chansen att gå upp på slutspelsplats med en match mer spelad. Man har fortfarande chansen med tanke på att lagen möts inbördes där uppe.
MATCHENS LIRARE: JOEL JANSSON, SIFO MEDIA.


MSN – IDG  2–3
M. Linda Niklasson, David Björk. I. Peter Hedengran 3.

IDG gjorde en oväntad vändning när man gick från att vara utspelade och med ett 0-2 underläge till att åka till jobbet som ett vinnande lag. Det var nämligen så att MSN öppnade i stor stil och kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. Linda Niklasson gjorde 1-0 redan i den tredje minuten och det var hennes tredje mål på två matcher. Fem minuter senare var det dags för 2-0 när David Björk höll sig framme. Ett tag kändes det som om både 3-0 och 4-0 var närmare än att IDG skulle reducera. IDG var helt under isen och hade kanske någon halvchans men den var inte värd namnet. I början på andra kom IDG ut som ett nytt lag och Peter Hedengran reducerade till 1-2 i den fjärde minuten. Två minuter senare så blev Hedengran fälld och han slog själv in straffen till 2-2. Ett litet chockat MSN tog sig dock i kragen och vaskade fram några riktigt heta chanser där Thomas Minnhagens ribbskott var värt ett bättre öde. Med två minuter kvar fick IDG en frispark 20 meter från målet och Hedengran sköt den i mål men domaren blåste bort målet mycket tveksamt. Med minuten kvar så fick Hedengran en ny chans från 20 meter och denna gång satt bollen i det vänstra krysset och nu blåste domaren mål, vilken vändning och vilken hjälte vi hittar i Hedengran. MSN var besvikna efteråt vilket man kan förstå.
MATCHENS LIRARE: PETER HEDENGRAN, IDG.


Aftonbladet – Talentum  4–4
A. Johan Åsén, Mikael Samuelsson, Thomas Hanusek, Borna Safai. T. Christoffer Sahlin 2, Linus Erkhammar, Per Agerman.

Omgångens bästa match i alla kategorier gick emellan Aftonbladet och Talentum. Alla på Hjorthagens IP fick bevittna en fartfylld historia med många vackra mål. Talentum chockade AB och spelade upp en fotboll som var deras bästa fotboll någonsin i Reklamserien. Christoffer Sahlin dominerade efter behag och spelade fram Linus Erkhammar med en genialisk passning redan under den första minuten och så var 1-0 ett faktum. Bladets Johan Åsén kvitterade minuten senare men Talentum var riktigt på gång. Sahlin slog sedan en hörna från höger med sträckt vrist och pang så satt den i bortre burgaveln, ett klassiskt mål. Innan klockan visat åtta minuter så styrde Per Agerman in 3-1. Efter en kvart kom Sahlin och Erkhammar i en flygande kontring. Vi fick se väggspel, snurrfinter och fina passningar som avlöste varandra. Första halvlekens kung Sahlin bokfördes för målet och Talentum gick till en halvtidsvila med en 4-1 ledning efter sagolikt spel. I den andra halvleken blev scenförändringen total. AB kom ut som ett helt nytt lag och Talentum tvingades försvara sig. Mikael Samuelsson gjorde tidigt 2-4 efter ett närskott. Minuten senare skjuter Daniel Larsson över från nära håll och det osar hett framför Talentums mål ideligen. Det enda laget som hade koll på Pontus Ogebjers långa inkast innan matchen var Talentum som hade lärt läxan i första halvlek. Med tio kvar var då Ogebjer tvungen att kasta både längre samt hårdare. Thomas Hanusek var tvungen att löpa in fortare samt skjuta hårdare på volley. Det var precis vad dom gjorde och klassikern funkade igen fast alla visste om den, otroligt och ställningen var nu 3-4. Bladet gjorde allt för att kvittera. Med tre kvar hade Larsson en nick i stolpen. Med en minut kvar kastade Ogebjer ett inkast mot första stolpen för ovanlighetens skull och där dök Borna Safai upp och nickade bollen elegant i bortre delen av målet och ställningen var 4-4. Hade matchen varat i några minuter till hade sannolikt Bladet vunnit men det blev trots allt ett rättvist kryss med tanke på den första halvleken.
MATCHENS LIRARE: PONTUS OGEBJER, AFTONBLADET.


Kanal 5 – Land & Rike  2–1
K. Johan Gyllenpalm, Daniel Cedercrona. L. Claes Andberg.

Alla matcher som Kanal 5 spelar så blir det jämnt. Det spelar ingen roll om det är topplag eller bottenlag. Dagens match mot Land & Rike var inget undantag. Redan i den femte minuten så slår Manfred Aronsson en perfekt hörna som Johan Gyllenpalm vackert nickar in till 1-0. Resten av halvleken är ett ställningskrig och det blir inge fler mål. I den andra halvleken fortsätter ställningskriget och Christer Plars växer ut till en klippa. Med nio minuter kvar slår Kristoffer Wilén en perfekt frispark till bortre stolpen och där dyker Claes Andberg upp och nickar in kvitteringen till 1-1. Vi tror ett tag att matchen skall sluta oavgjort. Men med fyra kvar slår Plars en inspark där Johan Petersen och Daniel Cedercrona har en av många heta dueller och denna gång knuffas Cedercrona bäst så att domaren inte ser det och nickskarvar in slutresultatet 2-1. L & R tappar viktiga poäng i slutspelsjakten men samtliga lag tappade denna omgång. Grattis till Femman för en stark insats.
MATCHENS LIRARE: CHRISTER PLARS, KANAL 5.


FC Seasons – Beckmans/Berghs  3–2
F. Jacob Andersson, Marcus Hallberg, Mike Göransson. B. Eric Severin 2.

FC Seasons och Beckmans/Berghs bjöd på en fartfylld och ganska välspelad match. Måltjuven Jacob Andersson gav sitt lag ledningen med 1-0 i den femte minuten. Minuterna senare kunde dock Eric Severin kvittera till 1-1. Sedan frestade Bojan Lukic med ett skott men Peder Edvinsson gjorde en fotparad. Precis innan paus hade Marcus Hallberg två lägen och på det andra gjorde han 2-1. Både lagen satsade offensivt i andra och med sju kvar trodde vi på en kvittering när Lukic sköt men Edvinsson svarade för en fin enhandsräddning. Vi trodde på en kvittering vid det tillfället och vi trodde även på att Seasons skulle öka sin ledning när Gustave Gaudras kom fri men Victor Pyk räddade förtjänstfullt. Med tre kvar kom en kvittering när B/B måltjuv Severin höll sig framme och sköt 2-2. Vi trodde då på delad pott men Seasons hade turen och skickligheten på sin sida idag. Med 30 sekunder var det ett hopslag så ingen visste vems inkastet var. Domaren beordrade en kluns och den vann Per Olsson varpå han kastade inkastet till Mike Göransson som i sin tur nickade in 3-2 med 20 sekunder kvar. Dramatik på högsta nivå.
MATCHENS LIRARE: MARCUS HALLBERG, FC SEASONS.


Starcom – Lokaltidningen Mitt I  3–2
S. Jonas Lundmark 3. L. Magnus Meijer, Patrik Jacobsson.

Så var det dags för ett äkta bottenmöte mellan Starcom och Lokaltidningen Mitt i. Det var jumbon LMI som inledde piggast och efter en kvart kunde dom rättvist ta ledningen med 1-0 genom Magnus Meijer. I början på andra började Starcom tugga sig in i matchen och Joakim Reuszner sköt över från nära håll. Kvitteringen kom minuten senare när Jonas Lundmark höll sig framme. Efter en halvtimme kunde Lundmark även göra 2-1 när han stötte in bollen från nära håll och nu spelade Starcom riktigt bra. Reuszner dundrade bollen i insidan på stolpen men 3-1 målet kom inte denna gång utan när Lundmark fullbordade sitt hattrick minuterna senare på nick. LMI fick in ett reduceringsmål i matchens sista sekund och det var teknikern Patrik Jacobsson som stod för det. Starcom avancerade ett pinnhål i tabellen medan LMI är förankrat sist men det är bara att komma igen.
MATCHENS LIRARE: JONAS LUNDMARK, STARCOM.


Zakrisson – Dagens Nyheter  1–2
Z. Magnus Helin. D. Simon Lindberg 2.

Efter jumbomötet som förmatch kom seriefinalen mellan höstens suveräner Dagens Nyheter och Zakrisson. Det blev en så jämn och spännande match som man hoppats på. DN fick en fin start när Simon Lindberg kom farande vid straffområdets gräns och krutade otagbart in 1-0 med ett fint skott i burgaveln. Då hade det gått sex minuter av matchen. Zakrisson kom in i matchen på allvar efterhand och efter en kvart träffade Fredrik Alvarado stolpen. Innan paus kom sedan ett rättvist kvitteringsmål och det var Magnus Helin som sköt ett bra närskott. Den andra halvleken var det en härlig kamp i det härliga höstvädret Med nio minuter kvar slog duktiga Johan Claesson en perfekt hård hörna och från bortre delen av straffområdet kom Lindberg farande samt fick perfekt träff med pannan och bollen satt stenhårt i nättaket och vilt jubel bröt ut i DN. Zakrisson gick på offensiven för att kvittera men då öppnades det upp för kontringar som när Jonathan Piringer kom igenom och sköt. Mathias Zakrisson gjorde där en bra räddning. Till sist höll DN undan och Reklamserien gratulerar Dagens Nyheter till seriesegern i Premier League. Den är klar fast två omgångar återstår. Zakrisson halkade ner under strecket men tre lag har samma poäng, målskillnad kommer att avgöra, spännande.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS BENGTSSON, DAGENS NYHETER.