Premier League 18:e omgången 2007

Land & Rike – Eurosport  3–1
L. Claes Andberg 2, Andreas Lifbom. E. Frederic Pavlidis.

Reklamserieveckan inledde med en riktig toppmatch. Fyran Eurosport med samma poäng som slutspelslaget (sämre målskillnad) tog emot femman Land & Rike, en poäng från slutspel. Med andra ord så förstår ni att vinnaren hakar på i kampen om en slutspelsplats medan förloraren är borta från den densamma. Eurosport startade optimistiskt och i den sjunde minuten gjorde Frederic Pavlidis en fin insats och på egen hand gjorde han 1-0. Efter det backade Eurosport hem för att försvara sina poäng. L & R försökte och försökte men Eurosport stod emot hela den första halvleken och fortfarande efter en halvtimme var ställningen densamma. Men L & R kom närmare och närmare en kvittering och till sist kom ett rättvist 1-1 mål när Kristoffer Willén slog ett inlägg som Claes Andberg skarvade in. Av bara farten kunde även L & R ta ledningen med fem minuter kvar och det var snabbe Andreas Lifbom som svarade för målet. Eurosport chansade allt för en kvittering men istället kontrade Andberg in 3-1 med tio sekunder kvar av matchen.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS LIFBOM, LAND & RIKE.

Sifo Media – Mediaedge: cia  2–0
S. Andreas Bryvall, Stefan Svanfeldt.

Vårens suveräna lag Mediaedge: cia har haft det ytterst svårt under hösten att göra mål. Idag spelade man sin sjunde raka match utan seger. Däremot var det en helt annan fart på Sifo Media och laget har radat upp en räcka bra matcher. Redan i den första minuten var SM nära att ta ledningen men Stefan Svanfeldts klack räddades av Kristian Kurki med en fotparad. Med tre minuter kvar till halvtidsvilan fick SM en straff efter en hands och Andreas Bryvall tog stramaren och satte iskallt 1-0. Sedan fick SM en drömstart på den andra halvleken när Erik Blomkvist slog ett inlägg från halva plan som Svanfeldt nicklobbade in till 2-0, tid 20 sekunder. Cia försökte att nå ifatt men SM försvarade sig föredömligt och Bob Pernodd tog allt i målet och till sist gick slutsignalen. Joel Nyrén sprang som vanligt för två man och krigade in i det sista. Cia var värda ett mål och vi trodde att de skulle komma när Peder Andreasson spelade fram Nyrén men bollen gick över.
MATCHENS LIRARE: BOB PERNODD, SIFO MEDIA.

Hill & Knowlton – TV 4  2–0
H. Niklas Lundin, Jimmy Jelleryd.

Hill & Knowlton brukar ju säga att dom vill vara ett mittenlag men i och med dagens seger över TV 4 med stabila 2-0 så avancerar dom uppåt i tabellen med ryslig fart. Niklas Lundin gjorde 1-0 i den sjunde minuten och det blev halvlekens enda mål. Matchen stod och vägde och målchanser skapades från bägge håll på löpande band ett tag och det var en gåta att endast ett mål hade tillkommit hittills. Det skulle bli ett mål till och det var speedkulan Jimmy Jelleryd som avgjorde tillställningen med fyra minuter kvar. Dessförinnan träffade Jesper Strömberg stolpen med full kraft efter en genial framspelning från Hans-Olof Johansson. Fyran blev mållösa för ovanlighetens skull.
MATCHENS LIRARE: PIERRE KNUTSSON, HILL & KNOWLTON.

IDG – Svenska Fans  1–6
I. Peter Hedengran. S. Fredrik Jonsson 3, Mikael Stegius 2, Mattias Ringmar.

Tisdagen den 9 oktober var en mycket kall morgon men Svenska Fans spel värmde. Fredrik Jonsson var stor seger organisatör och planens kung. Han gjorde 1-0 i den femte minuten och 2-1 med 30 sekunder kvar till halvtid. Sedan spelade han fram till 3-1, ett mål som gjordes av den perfekta korpspelaren Mikael Stegius. Efter det så satte Jonsson själv 4-1 i den tredje minuten på andra halvlek. Under de sista tio minuterna så ökade SF på till både 5-1 och 6-1 efter mål av Stegius och Mattias Ringmar och assist till det målet stod Jonsson för. IDG kämpade på ganska tappert och Peter Hedengrans kvittering i den första halvleken gick inte av för hackor, pang på med en vänster volley. En match återstår.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL STEGIUS, SVENSKA FANS.

Talentum – Kanal 5  0–3
K. Sami Vikback, Daniel Cedercrona, Daniel Lundin.

Kanal 5 chockade Talentum under den första halvleken och spelade en bländade fotboll med stort hjärta. I mitten på halvleken gjorde Sami Vikback 1-0. Efter det träffade Daniel Lundin insidan på stolpen och där var 2-0 nära. Det andra målet kom per omgående och det var Daniel Cedercrona som slog in en säker straff. Sedan fick till sist Lundin göra ett mål när han rullade in 3-0. Talentum som visat fin form på sistone spelade upp sig markant i den andra halvleken som var jämn. Christoffer Sahlin som är hetare än någonsin hade tre fina skott. Två gjorde Joakim Norling reflexräddningar på varpå det sista gick utanför. Även Linus Erkhammar testade Norling men han höll nollan idag. K5 är inne i en bra period för tillfället och vill nog inte att serien skall ta slut.
MATCHENS LIRARE: JOAKIM NORLING, KANAL 5.

Grand Sociedad – Aftonbladet  1–7
G.
Petter Eneman. A. Borna Safai 3, Sven-Anders Eriksson, Thomas Hanusek, Daniel Larsson, Pontus Ogebjer.

Aftonbladet började lugnt och säkert för att sedan öka och till sist explodera. Matchen mot Grand Sociedad var jämn inledningsvis och matchens första målchans fick Göran Broberg men skottet från nära håll gick i utsidan på burgaveln. Efter dussinet minuter kom matchens första mål och det var Sven-Anders Eriksson som på volley från en dålig vinkel slog in Pontus Ogebjers fina hörna. Detta tände AB och minuterna senare touchade Borna Safai in 2-0 via en försvarare. I början på andra halvlek gjorde sedan AB 3-0 och det var Safai som klackade in bollen i mål. Matchen öppnades då upp ordentligt och båda lagen skapade chanser i parti och minut. Efter en halvtimme så slog Thomas Hanusek in 4-0 på straff och minuten senare satte Daniel Larsson dit 5-0. Siffrorna var lite missvisande med tanke på spelet ute på plan men att Bladet skulle vara i ledning var det ingen tvekan om. Safai gjorde sedan sitt tredje mål på en underbar nick efter fint inlägg från Hanusek. Magnus Hörberg sköt sedan ett skott i ribban så att det ekade ända bort till Gasverket och GS var verkligen värda ett mål och till sist kom det med minuten kvar att spela när Petter Eneman satte upp bollen under ribban. Matchens sista spark var hela matchens behållning. Ogebjer sköt en helvolley från 20 meter rätt upp i nättaket, vilket träff. Ja frågan är om det inte var årets volley träff i Reklamserien. AB tog ett stort steg närmare slutspel.
MATCHENS LIRARE: SVEN-ANDERS ERIKSSON, AFTONBLADET

Lokaltidningen Mitt i – MSN  1–3
L. Patric Jacobsson. M. David Björk 2, Magnus Håkansson.

Troligtvis var det en historisk match vi fick bevittna mellan Lokaltidningen Mitt i och MSN. Det var nämligen så att matchen innehöll hela fyra tjejer fördelade på två per lag, kul. Som vanligt inledde LMI starkt där redan i den tredje minuten rann snabbe Patric Jacobsson igenom och sköt 1-0 i den bortre burgaveln. Hade matcherna endast spelats i en halvlek hade nog LMI varit ett mittenlag. Men även i denna match tappade man lite allt eftersom och MSN ångade på ordentligt mot slutet på halvleken. Magnus Håkansson var het värre och hade hela fem bra avslut men inget gick i mål under den första halvan. Det var en nick i stolpen, ett skott i ribban, ett fräsande skott utanför och så gjorde duktiga Hasse Berglund två fina räddningar. Kalle Melin bröt det ena anfallet efter det andra och var planens bästa spelare. Under de första tio minuterna på den andra halvleken spelade MSN drömfotboll och man vände ett 0-1 underläge till 3-1 under denna period. En som överträffade sig själv var David Björk. Redan innan matchen påpekade lagkompisarna att han verkade på gång. I inledningen på den andra akten drog Björk på en halvvolley med en härlig skruv så att det blev en Brasse projektil på bollen som satt stensäkert i nättaket från 20 meter. Efter en halvtimme jobbade Johan Lidén fram bollen till just Björk, som i sin tur pricksköt krysset och ställningen var 2-1. Sedan spädde Håkansson på till 3-1 och MSN spelade som i trans. LMI gav inte upp men man hade behövt reducera när Martin Söderström kom fri då Anders Uhlin räddade friläget. MSN höll undan och vann med 3-1 och avancerar två pinnhål i tabellen.
MATCHENS LIRARE: DAVID BJÖRK, MSN.

Dagens Nyheter – Starcom  2–4
D. Magnus Damstedt, Johan Claesson. S. Henrik Jarl 2, Joakim Reuszner 2.

I säsongens elfte timme passade Starcom på att göra årets bästa match när man skrällbesegrade de suveräna seriesegrarna Dagens Nyheter efter en bra match. Redan i den femte minuten så gjorde Henrik Jarl 1-0 för de gröna efter försvarsslarv. DN som verkligen inte är vana att ligga under arbetade sig in i matchen och kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. Simon Lindberg hade väl en tre avslut och ett mål hängde i luften. Med 20 sekunder kvar till pausvilan kom också 1-1 och det var Magnus Damstedt som nickade in en retur. Då trodde vi att DN skulle trycka på i början på andra men det blev tvärtom. Först gick Jarl upp i en duell mellan flera spelare samt nickade bollen mot det tomma målet och alla trodde att bollen skulle studsa in men den studsade i marken och upp i ribban, vilket scenario. Minuten senare sköt Jonas Lundmark precis utanför från ett bra läge. Det skulle komma fler chanser för Starcom och med sju minuter kvar kunde Jarl göra 2-1. Med fyra kvar så satte Joakim Reuszner 3-1. Bara minuten senare gjorde Jarl en grym prestation när han ryckte längs vänsterkanten och skar in mot mål efter kortlinjen samt serverade bollen på silverfat till Joakim Reuszner som stötte hela 4-1. Detta var Reuszners tionde mål för i år men vilken hjälte Jarl var idag. Johan Claesson hyfsade till siffrorna till 4-2 men vi lyfter på hatten för Starcom som nu avancerar ytterligare i tabellen.
MATCHENS LIRARE: HENRIK JARL, STARCOM.

FC Seasons – Zakrisson  3–4
F. Albin Wiberg 2, Pål Åsberg. Z. Magnus Frisk 2, Alex Suarez, Fredrik Alvarado.

Matematiken var enkel för Zakrisson. Vinst med 6-0 skulle innebära delad slutspelsplats. Det var bara det att det var FC Seasons som stod på andra sidan nätet. Zakrisson gjorde ett tappert försök och tog också ledningen med 1-0 redan i den femte minuten genom Alex Suarez. Efter tio minuter kom dessutom 2-0 genom Fredrik Alvarado på nick efter en perfekt hörna från Magnus Helin. Matchen var fartfylld och bra där båda lagen försökte lira boll och lyckades med det riktigt bra. Albin Wiberg var nära att klacka in en reducering men Mathias Zakrisson räddade. I början på andra halvlek kunde Wiberg reducera till 1-2 efter ett bra skott. Zakrisson satsade sedan framåt för att få in några mål och man var riktigt bra. Magnus Frisk nickade in en ny hörna som också den slogs av Helin. Sedan fick Zakrisson en straff som Frisk slog in till 4-1. Under de sista tio minuterna var det bra puls i matchen och duktiga Wiberg reducerade till 2-4 och Pål Åsberg till 3-4. De sista minuterna var sevärda och Seasons hade två fina lägen till en kvittering men Zakrisson höll undan och vann med knappa 4-3. För att Zakrisson skall nå slutspel måste Aftonbladet tappa poäng i den sista omgången.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS FRISK, ZAKRISSON.