Mediaedge: cia – Hill & Knowlton  0–2 (WO)

TV 4 – IDG  2–0 (WO)

Sifo Media – Land & Rike  0–2
L. Andreas Lifbom, Kristoffer Willén.

Trots bistert väder presterade de bägge lagen Land & Rike och Sifo Media en bra fotboll. Matchen var relativt jämn och det som egentligen skilde lagen åt var Andreas Lifboms storspel under en period i den första halvleken. Efter tio minuter sköt han 1-0 och i anfallet efter spelade han snyggt fram Kristoffer Willén som stötte in bollen till 2-0. I den andra halvleken visade SM upp ett spel som var riktigt vasst och det var bara målen som fattades. Närmast var Stefan Svanfeldt men halvvolleyn från nära håll gick över. SM pressade på ordentligt emellanåt men L & R kontringar var inte ofarliga. Det blev inga fler mål och L & R vann med 2-0 och borde vara mycket nöjda med sin säsong. Endast två poäng skiljer laget till att gå till slutspel. Även SM borde vara ganska nöjda med sin säsong spelmässigt. Man borde dock fått med sig lite fler poäng i bagaget.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS LIFBOM, LAND & RIKE.

Kanal 5 – Grand Sociedad  0–2

G. Andreas Krantz, Mats Lönne.

Ojämna Grand Sociedad avslutade säsongen på bästa sätt när man satte käppar i hjulen för ett uppåtgående Kanal 5. Matchen var jämn under den första halvleken. Båda lagen hade lägen för ett mål men det stod 0-0 i paus. I början på andra halvlek hade GS en mycket bra period och efter en halvtimme kunde Andreas Krantz göra 1-0. I anfallet efter kom även 2-0 genom Mats Lönne och det tvåmålsunderläget orkade inte K5 hämta upp trots att de gjorde ett tappert försök. GS hade i Robert Wallbom i målet en riktig klippa. Hans utkast över nästan hela plan gick inte av för hackor. Krantz var som vanligt grym. Därmed gick GS om K5 i tabellen, vi syns i vår.
MATCHENS LIRARE: ROBERT WALLBOM, GRAND SOCIEDAD.

Aftonbladet – Beckmans/Berghs  3–2
Thomas Hanusek, Borna Safai, Daniel Larsson. B. Jonas Nordin, Fredrik Bohman.

En varm och skön (+10 grader) måndagsmorgon den 15 oktober, ja det var då Aftonbladet skulle spela sitt livs viktigaste Reklamseriematch. Vid vinst så skulle man komma tvåa i Premier League och få möta det dubbla mästarna Expressen i århundradets kvartsfinal. Det var ett laddad AB som inledde matchen och redan i den tredje matchminuten så hade Viktor Pyk gjort tre bra räddningar varav den sista med en fin fotparad på Pontus Ogebjers skott. Sedan kastade Ogebjer ett grymt inkast och vi trodde bara att Thomas Hanusek skulle stöta in bollen i det öppna målet men bollen gick utanför. Sedan hade Borna Safai ett gyllene läge men det verkade vara så att nerverna spelade spelarna ett spratt. Dagens motståndare var ju ¨juniorerna¨ från Beckmans/Berghs lowes Brindfors. Dom ger ju alltid järnet och så är dom fattiga studenter som kommer med sina fotbollspinaler i plastpåsar till matcherna medan motståndare har både fina kostymer och sportbilar. På en kontring kunde Jonas Nordin göra 1-0. Ett frustrerat AB fortsatte att mala på och Safai lobbade över och Daniel Larsson träffade stolpens insida med ett bra skott. Sedan var vi verkligen beredda att anteckna 1-1 när Larsson sköt men Nordin räddade på mållinjen med armen som var så nära kroppen som det gick vid det tillfället varpå domaren friade. Istället kontrade B/B in 2-0 i slutet på halvleken genom Fredrik Bohman efter en retur, snacka om dramatik. I den andra halvleken såg det likadant ut och Pyk storspelade mellan stolparna. Med tio minuter kvar så kunde i alla fall Hanusek nicka in Ogebjers inkast och nu fick Bladet extra energi och bara minuten senare så spelade Larsson fram Safai som stötte in bollen i det öppna målet. Det behövdes ett mål till och B/B kämpade på och var inte ofarliga i sina kontringar. Med fem minuter kvar kastade Ogebjer ett nytt inkast och Sven-Anders Eriksson stod bara någon meter från mållinjen men nicken gick över. Ja det var spänning på högsta nivå. Med fyra minuter kvar så fick Larsson ett läge och fick på en perfekt träff precis utanför straffområdet och nätet stod som en strut. AB hade vänt 0-2 till 3-2 under de sista tio minuterna. Det blev några nervösa minuter men Bladet höll undan, vilken rysare och enligt uppgifter så har redan biljettförsäljningen startat, grattis Aftonbladet. B/B har gjort en klart godkänd andra säsong.
MATCHENS LIRARE: DANIEL LARSSON, AFTONBLADET.

Eurosport – Talentum  1–3
E. Jari Kohonen. T. Linus Erkhammar 2, Malcolm Svensson.

Talentum avslutade säsongen på ett perfekt sätt när man besegrade topplaget Eurosport med 3-1 efter en riktigt fin avslutning på matchen. Båda lagen försökte att vårda bollen i den första halvleken och gjorde det riktigt bra men så mycket till målchanser skapades inte. Jari Kohonen hade en träff i ribban och 0-0 stod sig i paus. I början på andra gick båda lagen för seger och matchen öppnades upp en aning. Med tio kvar var det just Kohonen som gjorde 1-0 för Eurosport. Det kändes som om Eurosport skulle vinna denna match men det var då Talentum höjdes sig flera klasser och avslutade säsongen med att spela drömfotboll. Med åtta kvar kunde Linus Erkhammar skjuta in 1-1 i nättaket efter en fin passning från Christoffer Sahlin. Med fem minuter kvar dundrar Sahlin bollen i ribban så att det ekar över hela Hjorthagen. Talentum nöjer sig inte med det utan Malcolm Svensson bredsidar behärskat in 2-1 i anfallet efter och med två minuter kvar fastställer Erkhammar slutresultatet 3-1 med ett mäktigt skott. Eurosport var ju grymma i våras och man försökte hålla även under hösten. Man var nära men hamnade till sist på en sjätteplats fyra poäng från en slutspelsplats vilket ändå är godkänt. Talentums höst var riktigt bra och vi ser fram mot en ny spännande vår.
MATCHENS LIRARE: LINUS ERKHAMMAR, TALENTUM.

Svenska Fans – Lokaltidningen Mitt i  6–1

S. Emil Mattsson 3, Anders Nettelbladt, Mikael Stegius, Fredrik Jonsson. L. Martin Söderström.

Svenska Fans avslutade både denna match och hela säsongen på bästa sätt. Som vanligt var jumbolaget Lokaltidningen Mitt i bra under den första halvleken och i den fjärde minuten kvitterade för dagen mycket pigga Martin Söderström Anders Nettelbladts 1-0 mål till 1-1. I mitten på halvleken så hade LMI en dubbelchans med Söderström och Johan Fyrk inblandade men John Holmström räddade förtjänstfullt. Istället för 1-2 till LMI kontrade Mikael Stegius in 2-1 för SF i anfallet efter. Sedan hade Fyrk och Söderström ytterligare en dubbelchans men denna gång räddade Mattias Ringmar på mållinjen. I slutet på första och i början på andra tog SF över händelserna och pressade på ordentligt. Nettelbladt, Fredrik Jonsson och Ringmar hade samtliga en stolpträff men så länge inte 3-1 målet kom var det match. Med sex minuter kvar kom det tredje målet genom Jonsson. Då gav LMI upp och på tre minuter svarade Emil Mattsson för ett hattrick och SF gick från 2-1 till 6-1 på sex minuter, vilken avslutning.
MATCHENS LIRARE: EMIL MATTSSON, SVENSKA FANS.

Dagens Nyheter – MSN  10-1
D. Alexis Logothetis 5, Simon Lindberg 3, Sven Riedel 2. M. Anders Uhlin.

Seriesegrarna Dagens Nyheter passade på att vässa storformen när man spelade skjortan av MSN. Det stod 5-1 i halvtid och det behövdes bara tretton minuter av den andra halvleken för att DN skulle fixa en TÖ (teknisk överlägsenhet). Alexis Logothetis hade lilla julafton och svarade för hela fem mål, otroligt. Skyttekungen Simon Lindberg svarade för tre strutar och hamnade till sist på en andra plats i Reklamseriens skytteliga på 21 fullträffar. De två mest bejublade målen var annars Sven Riedels präktiga fullträffar. Många av målen var rena rama delikatesserna och det skall bli kul att se vad DN kan producera i slutspelet som startar senare i veckan. MSN behöver nog ett litet vinteruppehåll för att komma tillbaka starka till våren, tack för presenterna. Jag borde kanske fått dom innan matchen. I så fall kanske jag kunnat se till så att det tvåsiffriga slutresultatet hade uteblivit. MSN:s målvakt Anders Uhlin spelade ute idag och han kvitterade till 1-1 i början på matchen och därmed var hans säsong fullbordad.
MATCHENS LIRARE: SVEN RIEDEL, DAGENS NYHETER.

Starcom – FC Seasons  3–5
S. Joakim Reuszner 2, Johan Brandt. F. Olle Källström 2, Richard Hagenstam 2, Robert Schwartz.

FC Seasons och Starcom bjöd på ett mål fyrverkeri under den första halvleken. Formstarka Starcom tog ledningen med både 1-0 och 2-1 men det var ändå dom som fick reducera till 3-4 i slutet på halvleken. Snabbe Joakim Reuszner gjorde två mål i den första halvleken och Johan Brandt ett. Seasons kvitterade alltså både till 1-1 och 2-2 och då hade det bara gått sex minuter. Sedan gick man alltså fram till en 4-2 ledning. Olle Källström satte dit två baljor och Robert Schwartz och Richard Hagenstam ett vardera. Under den första kvarten på den andra halvleken var Starcom ganska bra och man jagade en kvittering och hade dessutom fina lägen. Seasons hade en ganska bra koll på händelserna men när Brandt kom igenom så fick Peder Edvinsson göra en kalasräddning. Hagenstam fastställde sedan slutresultatet 5-3 med ett distinkt mål. Tack för denna säsong och detta var den sista seriematchen och därmed sätter vi härmed punkt.
MATCHENS LIRARE: OLLE KÄLLSTRÖM, FC SEASONS.