Serie A 1:a omgången 2007

Carat – MarknadsTaktik  0–1
M. Ulf Kramer.

Precis lagom till starten i Serie A kom årets första lätta regn. Det gjorde planen helt perfekt. Efter att ha dömt två omgångar i Premier League och med dessa matcher på näthinnan var det en rejäl spel- och tempohöjning, minst två klasser högre kvalitet. MarknadsTaktik var lite bättre inledningsvis men det var tätt och det dröjde till en kvart innan det första målet kom. Målskytt var alltid stabila Ulf Kramer, som såg sitt inlägg dala in i bortre gaveln till 1-0. Nykomlingen Carat hade svårt att få till några riktigt heta målchanser men i slutet på första hade Joachim Molin ett bra nickläge men bollen gick utanför. I inledningen på andra träffade Peter Arnesson utsidan på stolpen. MT bevakade sin ledning sista kvarten men Jonas Boström var nära att göra 2-0 på en halvvolley. Andreas Hagelin tippade ut bollen till hörna. Sista fem tryckte Carat på för en kvittering och den stora chansen kom med 30 sekunder kvar att spela när Arnesson efter en hörna dök ner mellan två spelarna men den låga nicken gick strax utanför och MT höll undan.
MATCHENS LIRARE: ULF KRAMER, MARKNADSTAKTIK.

Digaloo – BOW reklam  1–2
Johan Hellrup. B. Krister Eriksson, Hasse Pettersson.

BOW reklam inledde i en rasande fart och redan efter en minut hade man haft två jättelägen. Christian Hosenfeld sköt utanför och det gjorde även Peter Kisfaludy. Vad var då inte naturligare än att det var Digaloo som gjorde det första målet och det var precis vad som hände. Duktiga debutanten Jonny Ohlsson slog en hörna som Magnus Lindblad hoppade över (likt Thomas Ahlström i VM 1974) varpå Johan Hellrup sköt in bollen invid stolpen. Sista kvarten på den första halvleken var öppen och båda lagen hade lägen till att göra mål. Efter en kvart kom BOW:s kvittering när Krister ¨mål garanti¨ Eriksson nätade. Det här var en ganska bra match trots att det var en premiär. I mitten på den andra halvleken hände två matchavgörande saker. Digaloo fick en straff men Lindblad sköt de via ribban och över. Istället var det BOW som tog ledningen med 2-1 efter det att Hasse Pettersson iskallt avvaktat in rätt läge innan han sköt in bollen i mål. Mot slutet jagade Digaloo en kvittering men BOW:s kontringar var farliga och vi räknade till tre tillfällen som BOW kunde avgjort. Digaloo kunde med lite tur fått med sig ytterligare en straff men domaren tyckte att en räckte. BOW höll undan och vann premiären. Noterbart var att 66-årige Bengt Wicksell är äldst i hela serien.
MATCHENS LIRARE: THOMAS NYSTRÖM, BOW REKLAM.

Tössinger – AGO Reklam  1–2
Fredrik Dahlström. A. Peter La Terra, Michel Gordin.

Även i år möttes de båda topplagen AGO och Tössinger i den första omgången. Det började med att Thomas Endler och Fredrik Dahlström drabbade samman redan efter 10 sekunder. Sedan fortsatte det hela matchen. Endler drog på sig hela 7-8 frisparkar mot Dahlström vilket är fler frisparkar än på samtliga matcher tillsammans i den första omgången i Serie A. Endler är ju alltid trevlig och kunde bara konstatera att Hockeysäsongen precis slutat och han inte kommit in i fotbollens lunk men han lovade bättring redan till nästa match. Det var inte några fula tacklingar men tillräckligt för att bli frispark med Reklamseriemått mätt. Stackars Dahlström fick tugga grus lika mycket som Philip Jones på hans glansdagar. Ibland faller han lite lätt (ja sa bara, ibland). Hade inte målvakterna Peter Carlsson och Kristian Kaufmann gjort akrobatiska räddningar hade nollan spräckts ganska tidigt. Det blev AGO som gjorde det första målet när det fyrkantiga granitblocket Peter La Terra, 1.83 långe och 104 kg tunge, laddade den stora kanonen så att gasklockan darrade till på andra sidan gräsplanen. Med 30 sekunder kvar att spela av den första ronden kom en kvittering när Dahlström dribblade sig in i straffområdet och lirkade in 1-1. Den andra halvleken var ett ställningskrig men med tio kvar laddade Michel Gordin sin vänster så att nätet i målet stod som en strut. Vilka målskott för AGO! Tössinger tryckte på ordentligt mot slutet och nu växte Kaufmann ut till en jätte i målet. AGO:s spelare litade på sin målvakt till 100% man t.o.m. sköt och styrde skott mot sin egen målvakt men Kaufmann tog allt. Mikael Nilsson borde drömma mardrömmar om Kaufman. Räddningen på bl.a. frisparken var som hämtad ur Buster. Dahlström borde fått med sig en straff idag men så blev det inte. Mot slutet fick Tössinger med sig en rad domslut och en utvisning på två minuter och domaren letade faktiskt efter en straff sista fem men ingen situation uppstod just då. Livet går vidare.
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN KAUFMANN, AGO.

Expressen – HEGO  5–0
Kimmo Rolin 2, Martin Hamrin, Rickard Sjöberg, Roger Lundqvist.

De dubbla regerande mästarna Expressen kopplade greppet direkt om både dagens match och Serie A. Redan efter två minuter blev Martin Hamrin fälld och han slog också in den efterföljande straffen. Minuterna senare sköt Kimmo Rolin bollen i stolpens insida och ut. Ytterligare några minuter senare formligen dundrade Rolin upp bollen i krysset till 2-0. I slutet på den första halvleken ökade sedan Expressen på till både 3-0 och 4-0 efter mål av Rickard Sjöberg (assist Rolin) och så gjorde planens kung (i den första), Rolin sitt andra mål för dagen. Vilken halvlek gubbarna i Expressen svarade för! HEGO (f.d. Fotboll Direkt) var inte dåliga och man är säkert en klass bättre än ifjol men som Johan Apel sa, - Jag har aldrig mött bättre motstånd under mina Reklamserieår! Då skall ni veta att fjolårets skyttekung Thomas Lundin inte var med. I Expressen gjorde trevlige, sympatiske och framförallt duktiga målvakten Magnus Larsson debut. Han ville verkligen visa hur duktig han var men fick inte chansen under den första halvtimmen. Vi såg dock lite klass i utkasten. Först gjorde han ett jättelångt utkast med högern och sedan en bowlingutrullning med vänstern. Sista tio jagade HEGO febrilt för att spräcka Larsson nolla men då stod Larsson för två kanonräddningar och Tomas Eriksson slet sitt hår. Larsson är perfekt spelare för Reklamserien, han stod oftast och muttrade om att kompisarna stod för fotbollsgodis. Pigge Roger Lundqvist fastställde slutresultatet 5-0 med ett mäktigt skott.
MATCHENS LIRARE: KIMMO ROLIN, EXPRESSEN.

Done – Abby Norm  2–2
Niklas Anbratt 2. A. Eric Eiderbrant, Dan Sahlin.

Det var målsnålt i snålblåsten i den första halvleken. Den 60-årige lagkaptenen Sture Johansson inledde sin 27:e säsong i Reklamserien men idag hette laget för första gången Done. Men dom spelade för sista gången i Text & Rubriks gamla ställ. Done dök upp med hela 13 spelare och Abby Norm med 11 spelare. Det var starkt i ovädret. Efter en mållös första halvlek fick vi se lite mål i den andra. Först ut var Niklas Anbratt. Med ca 7-8 minuter kvar svängde det friskt mellan målchanserna. Först rullade Carl Johan Eiderbrant bollen mot det öppna målet men bollen fastnade i vattenpölen framför mål, snopet! Hans bror, Eric Eiderbrant, kunde sedan kvittera till 1-1. Minuten senare klackade Jonas Persson bollen i stolpen. Inget mål den gången men gott och väl när Anbratt sköt från 25 meter in i mål. Mot slutet flyttade AN fram mycket folk men det var Done som var närmast ett mål på sina kontringar men den sista passningen gick fel. Precis när vi trodde att Done skulle hålla undan kom helt plötsligt AN tre mot målvakten och Dan Sahlin kunde rulla in slutresultatet 2-2. Håkan Tranér såg mycket säker ut idag på sin backplats trots att han inte tränat i vinter, -sa han.
MATCHENS LIRARE: HÅKAN TRANÉR, DONE.

Svea – TTG  2–5
Jens Lundström, Christer Persson. T. Rutger Lindquist 3, Peter De Clairac, Klaus Bengtsson.

Sista paret ut i årets Reklamserie spel var TTG (f.d. Slitz) och Svea. Redan efter 41 sekunder så formligen dundrade webmaster himself eller med andra ord Jens Lundström in bollen i nättaket på sin första bollkontakt. Resten av halvleken , ja resten av matchen för den delen, bedrevs i ett lugnt måndagsmorgontempo. TTG vände 0-1 till 2-1 innan matchuret tickat tio minuter. I första halvleks absolut sista sekund kom även 3-1 efter det att lagkaptenen Klaus Bengtsson slog till på halvvolley. Klaus blev glad som ett barn och sprang jublande över planen efter att ha gjort sitt livs första Serie A mål. När Rutger Lindquist satte dit sitt andra mål för dagen vilket betydde 4-1 med tio kvar trodde vi att matchen var över. Svea gav inte upp utan radade upp chanser mot slutet. Mårten Forsells stolpskott var värd ett bättre öde och så var det kul att se Christer Persson göra mål. Istället för 3-4 kontrade Rulle in slutresultatet 5-2. Peter de Clairac såg som vanligt teknisk och följsam ut. Han är ung i kroppen som en 20-åring.
MATCHENS LIRARE: KLAUS BENGTSSON, TTG.