Serie A 2:a omgången 2007

BOW reklam – Carat   1–1
B. Krister Eriksson. C. Gustav Lundström.

Den enda gången BOW reklam och Carat mötts var i kvartsfinalen 2005. Den gången hade Carat otur och tappade i slutminuten (BOW vann sedan hela slutspelet). Idag möttes man igen men nu hade Carat marginalerna på sin sida. BOW började bäst och efter fem minuter gjorde Krister Eriksson iskallt 1-0. Sedan hade BOW ett klart grepp om matchen men Carat försvarade sig bra och Andreas Hagelin var grymt bra i målet. Martin Andreasson hade ett stolpskott men det var det enda Carat orkade med i den första halvleken. I början på andra spelade BOW riktigt bra men både Eriksson och Peter Kisfaludy träffade stolpen och så gjorde Hagelin några nya kanonräddningar. BOW var närmare både 2-0 och 3-0 än Carat en kvittering. Men med fem minuter kvar bröt planens kung, Gustav Lundström, sig fram samt dundrade in 1-1 bollen under ribban, vilken kalldusch för BOW, som inte hämtade sig från det och matchen slöt 1-1. En historisk poäng för Carat.
MATCHENS LIRARE: GUSTAV LUNDSTRÖM, CARAT.

Svea – Tössinger  1–9
S. Jens Lundström. T. Fredrik Dahlström 3, Peter Törnqvist 2, Erik Johannisson 2, Fredrik Persson, Rickard Westerberg.

Efter 37 sekunder presenterade sig den 60:e före detta Allsvenska spelaren i Reklamserien, nämligen Peter Törnqvist, med att göra 1-0. Tössinger satte sedan gasen i botten och efter tio minuter ledde man med 3-0. Laget slog sedan av på takten men ändå skrevs segersiffrorna 9-1. Då skall ni veta att Sveas målvakt, Magnus Källman, gjorde det väldigt bra i målet. Fredrik Dahlström gjorde tre och både Törnqvist och Erik Johannisson satte dit två vardera. Fredrik Persson och Rickard Westerberg hamnade båda i målprotokollet. Nämnas skall att Robert Westerberg räddade en boll med huvudet på mållinjen. Svea skapade som vanligt mängder av målchanser och kunde med lite tur gjort både tre och fyra mål. Jens Lundström gjorde tröstmålet. Det är aldrig kul med ojämna matcher.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS KÄLLMAN, SVEA.

Abby Norm – Digaloo  1–3
A. Danne Johansson. D. Jonas Andersson 2, Johan Hellrup.

Både Digaloo och Abby Norm bemödade sig med att lira en fin fotboll och det lyckades man med. Matchen var helt jämn inledningsvis och AN hade ett litet större bollinnehav men Digaloos kontringar var sylvassa. Andreas Holsti och Bosse Eriksson dominerade plan stundtals och Jonas Andersson är alltid giftig framåt och var också den första halvleks enda målskytt. Efter hand spelade Digaloo upp en stor fotboll, ja man spelade så bra som man nästan aldrig gjort stundtals och 2-0 kom som ett brev på posten. Det var kämpen Johan Hellrup som nätade. Digaloos stora rörlighet och löp vilja tog på krafterna och med tio kroknade man med besked. Då kom AN tillbaka in i matchen samt reducerade till 1-2 genom Danne Johansson. Nu blev det fart på AN som tryckte på ordentligt och en kvittering hängde i luften flera gånger om. Men måltjuven Andersson kontrade in 3-1 och då var matchen körd.
MATCHENS LIRARE: BO ERIKSSON, DIGALOO.

TTG – Expressen  2–7
T. Rutger Lindquist, Peter de Clairac. E. Thomas Lundin 3, Martin Hamrin, Roger Lundqvist, Patrik Myrbäck, Kimmo Rolin.

En magisk kvart räckte för gubbarna i Expressen med den härliga medelåldern på 40 år. Rutger Lindquist hade gett TTG ledningen med 1-0 men sedan hade Expressen show då man vände 0-1 till 5-1 efter att ha radat upp hela fem olika målskyttar i form av Martin Hamrin (pang i gaveln), Roger Lundqvist (snygg klack), Thomas Lundin (iskall som vanligt), Patrik Myrbäck (kraftfull nick) och Kimmo Rolin (hetare än på länge, hade även en stolpe). TTG rasade för tillfället ihop men ryckte upp sig rejält under den första kvarten på andra halvlek då man faktiskt dominerade stundtals. Man lyckades bara sätta dit en balja genom en elegant nick av snabbe Peter de Clairac. Mot slutet kunde Lundin göra två snabba och därmed svarade skyttekungen för ett hattrick. Expressen spelar en frejdig teknisk fotboll.
MATCHENS LIRARE: ROGER LUNDQVIST, EXPRESSEN.

MarknadsTaktik – AGO  4–2
M. Mikael Brunell 2, Freddy Hägglund, Johan Gerdes. A. Michel Gordin, Per Jonsén.

MarknadsTaktik och AGO bjöd på en bra och underhållande fotbollsmatch. MT fick en kanonstart när Mikael Brunell kämpade in 1-0 redan i den andra minuten. Resten av halvleken var jämn och båda lagen bemödade sig med att hålla bollen inom laget men så många målchanser skapades inte. Det var nära att bli 2-0 i slutminuterna på första när Pelle Ericsson sköt ett närskott men Kristian Kaufmann reflexräddade och Jonas Boström nickade returen över. Den andra halvleken bjöds även den på bra fotboll och nu skapade båda lagen även en hel del målchanser. MT hade flytet att göra psykologiska mål som t.ex. när AGO kämpat till sig en kvittering efter det att Michel Gordin styrt in Per Jonséns skott. Bara minuten senare kunde MT ta ledningen igen. Det var Freddy Hägglund som förvaltade Brunells fina passning på bästa sätt. AGO fick då jaga igen och efter ett hårt jobb samt finurligt spel kom till sist kvitteringen med fem minuter kvar till full tid. Denna gång var det Jonsén som nickade in bollen. Måltjuven Gordin var där även denna gång men bollen hade redan gått över mållinjen när Gordin förlängde den i mål. Nu kändes AGO på gång för en seger och MT var nog nöjda med ett kryss i detta läge på matchen. Det var dock MT:s morgon och minuten efter kvitteringen så höll sig kämpen Johan Gerdes sig framme och satte dit 3-2. AGO gick upp i ett sista försök för att nå en kvittering men så blev det inte och istället kontrade matchvinnaren Brunell in 4-2. Vilken start på säsongen för MT.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL BRUNELL, MARKNADSTAKTIK.

HEGO – Done  1–2
H. Johan Apel. D. Niklas Anbratt, Tor Sundberg.

Done och HEGO bjöd på en riktig toppmatch. Tillställningen bedrevs i ett mycket högt tempo och det otroliga var att bägge lagen bemästrade det. Hade det inte varit för de båda suveräna målvakterna Leif Göransson och Claes Looft hade det stått 2-2 redan i halvtid. Men precis som vi skulle skriva in 0-0 som paussiffror slog Jonas Persson en genialisk passning till formstarka Niklas Anbratt som gav Done ledningen med 1-0 i slutet på första. Givetvis mattades tempot en aning i andra och tur var väl det för tyvärr hade vi ingen syrgas åt Mats Envall. Matchen höll högsta klass och det var en härlig stämning, precis i sann Reklamserieanda. Med tio kvar kastade Looft ett perfekt långt inkast varpå Tor Sundberg gjorde 2-0 på en fin lobb. Matchen kändes avgjord men HEGO vägrade att ge sig. Den första halvlekens bästa spelare, Tomas Eriksson, hade oflyt när han dundrade ett skott i insidan av stolpen. Sedan gick bollen i den andra stolpen samt strök den andra stolpen igen. I anfallet efter prickade Sundberg ribban och det svängde friskt mellan anfallen. Looft växte ut till en jätte i målet men han kunde inte hindra Johan Apel som efter fina försök äntligen hittade rätt. Det återstod endast två minuter och Apel fick en sista chans. Skottet var perfekt och var på väg in i gaveln men raklång i luften räddade Looft ytterligare en gång. Janne Skogsberg var grym idag. I Done spelade Joakim Karlsson bra även idag liksom i premiären. Done hade oflyt i premiären men lite flyt idag. HEGO är för bra för att ha noll poäng efter två matcher.
MATCHENS LIRARE: CLAES LOOFT, DONE.