Serie A 3:e omgången 2007

Tössinger – MarknadsTaktik  4–1
T. Fredrik Dahlström 2, Fredrik Persson, Robert Westerberg. M. Robert Nordin.

Tössinger gjorde en helgjuten insats när man i en ganska bra match tillfogade MarknadsTaktiks deras första förlust. Båda lagen vårdade bollen föredömligt. MT är ju ganska kluriga och kontrar blixtsnabbt men Tössinger var på sin vakt och efter tio minuter kunde Fredrik Persson göra 1-0 på en retur efter en volleyribba från Fredrik Dahlström. Därmed fick Tössinger det viktiga första målet mot MT, som då tvingades att öppna sig. Minuten innan paus så utnyttjade Dahlström ett försvarsslarv, stark som en oxe satte han full fart mot mål och avslutade med en behärskad bredsida som betydde 2-0. MT försökte gå ikapp i början på andra och hade några fina lägen men med tio kvar upprepade det som hände vid 2-0 målet och så var även 3-0 målet ett faktum. MT fick till sist in ett reduceringsmål genom duktige Robert Nordin. MT hann dock aldrig på allvar fortsätta jakten på ytterligare ett reduceringsmål för Robert Westerberg styrde in Mikael Nilssons skott till segersiffrorna 4-1. Tössinger ser starka ut i år.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN BAUER, TÖSSINGER.

Carat – Abby Norm  6–5
C. Martin Andreasson 4, Gustav Lundström, Fredrik Malmfält. A. Martti Metso 2, Eric Eiderbrant, Danne Johansson, Niklas Heplinger.

Rubriksättarna rev sitt hår i matchen mellan Carat och Abby Norm. De sista sju åtta minuterna på matchen var antagligen de mest dramatiska på flera år. Carat fick en drömstart på matchen och ledde med 2-0 redan efter två minuter. Martin Andreasson sköt 1-0 från distans och Gustav Lundström nickade elegant in 2-0 på Fredrik Malmfälts perfekta och precisa inlägg. Det var även nära att bli 3-0 men Jonas Jonssons närskott räddades med en enhandsräddning av Douglas Wahlstedt. Efter hand vaknade ett oorganiserat och sömnigt AN och efter en kvart reducerade Martti Metso. Då trodde vi att AN skulle vakna på allvar men det gjorde dom inte utan planens kung, nummer 10 Andreasson, gjorde 3-1 efter en fin passning från Per Boquist. 30 sekunder in på den andra halvleken gjorde Andreasson sitt tredje mål. Inte nog med det, minuterna senare gjorde Andreasson sitt fjärde mål och matchens 5-1. Matchen var så klart avgjord och rubriken klar, - Carat tog sin första seger i Serie A, Andreasson sagolik. Fortfarande med sju minuter kvar var ställningen den samma. Mathias Tauberman med följe hade stått och tittat på matchen men åkte sin väg, för saken var ju klar. Fem minuter senare stod det 5-5, ja ni läste rätt. AN reducerade tre gånger samt kvitterade. Eric Eiderbrant, Metso igen, Danne Johansson och Niklas Heplinger var målskyttar. Rubriken fick ändras till, - Årtiondets vändning var ett faktum, en bragd av Abby Norm, som dessutom var i ett ruskigt mål stim och hela laget gick på vatten. Carat redde ut de kommande två tre anfallen och i slutminuten gick man upp i ett anfall och fick till ett inkast. Malmfält kastade in bollen i straffområdet varpå bollen gick på en försvarare och in, vilket jubel hos Carat och vilken chock för AN. Den sista rubriken var nu klar, - Carat var knockat men vann när man räddades av gonggongen. Sista minuterna skulle man kunna betala för att se igen. Denna match kommer inte att glömmas.
MATCHENS LIRARE: MARTIN ANDREASSON, CARAT.

AGO – BOW reklam  2–1
Per Jonsén, Jonas Hellgren. B. Peter Kisfaludy.

Så var det åter igen dags för ett möte mellan de båda ärrade veteranerna från AGO och BOW reklam. Som vanligt var matchen jämn och spännande och en tillfällighet kunde avgöra till ställningen. David Nildén dominerade planen inledningsvis men det var Peter Kisfaludy som fick målchanserna. Två gånger inom några minuter fick Kisfaludy skottlägen innanför straffområdet men båda gångerna räddade spelare på mållinjen (Fredrik Sträng & Per Apelgren). Istället för mål för BOW så gjorde AGO det första målet när Per Jonsén slog in en retur efter ett skott från Peter Waltre. BOW kunde kvittera i den första halvleken och nu fick Kisfaludy in bollen efter det att laget haft ett mycket fint anfall där klacksparkar och väggspel var några av läckerheterna. Matchen stod och vägde i 20 minuter och det var kanske rättvist med ett kryss men idag var det AGO:s tur att vinna och Jonas Hellgren svarade för segermålet med tio kvar. BOW försökte nå en kvittering och det dök upp några chanser men några fler mål blev det inte i denna justa match.
MATCHENS LIRARE: PETER KISFALUDY, BOW REKLAM.

Expressen – Svea  2–2
E. Thomas Lundin, Thomas Nilsson. S. Jens Lundström, Martin Eisele.

De formtoppade serieledarna Expressen tog emot jumbolaget Svea. Ja det kunde väl bara sluta på ett sätt, eller! Expressen tog direkt tag i taktpinnen och skapade en del fina målchanser men målen uteblev samtidigt som Svea försvarade sig föredömligt med mycket duktiga Christer Persson som ankare. Efter en kvart stod det fortfarande 0-0. Närmast mål var Jens Lundström med en stolpe och Thomas Lundin med en ribba. Till sist tog Expressen rättvist ledningen med 1-0 genom Lundin. Sveas lycka var att Lundström kvitterade minuten senare och Svea höll oavgjort halvleken ut. I andra ökade Expressen farten i det underbara vårvädret men trots mängder av chanser fick man inte in bollen samtidigt som Magnus Källman storspelade i målet. Med kvarten kvar kunde till sist Thomas Nilsson kämpa in ledningsmålet 2-1 och han visade sin lycka med ett hjärtligt vrål. Expressen var sedan nära att öka på sin ledning två gånger om men istället för stensäkra 3-1 kontrade Svea in 2-2 med tio kvar efter ett härligt ryck samt en elegant chip i mål från Martin Eisele. Sista tio tryckte Expressen på kraftigt och Svea gick på knäna. Det gick troll i bollen och det ena kanonläget efter det andra brändes, alla var lika goda kålsupare. Under den sista minuten hade Svea mer än änglavakt. Först skruvade Lundin upp bollen i ribbkrysset och ut. Bollen kom tillbaka in i straffområdet och Roger Lundqvist dundrade bollen i stolpen och han tog själv returen och från tre meter pangade han bollen mot mål och tro på fan, målvaktslejonet Källman klistrade bollen. Till sist gick slutsignalen och svettiga Expressen spelare rev sitt hår i förtvivlan medan Sveas krigare jublade i höga skyn. Båda lagen höll nog med att det var en trevlig och spännande match helt i publikens smak.
MATCHENS LIRARE: CHRISTER PERSSON, SVEA.

Done – TTG  1–2
D. Björn Westberg. T. Jack Melcher Claesson 2.

Matchen mellan TTG och Done blev en välspelad, jämn och spännande match som avslutades dramatisk. TTG spelade disciplinerat och tog hem laget samt kontrade blixtsnabbt. Done hade ett litet större bollinnehav men hade svårt att få till det där riktigt heta målchanserna. Men när Björn Westberg sköt ett stenhårt närskott var vi beredda att anteckna ett mål för de gula men Niklas Hedberg reflexräddade. Det gjorde även Claes Looft när Rutger Lindquist var igenom. Peter de Clairac sprang som vanligt mycket och hans skott i insidan på stolpen var värd ett bättre öde. Efter en kvart så gjorde så äntligen Jack Melcher Claesson 1-0 med ett behärskat skott i burgaveln. Klaus Bengtsson arbetade förtjänstfull fram bollen. I den andra halvleken var spelet väldigt öppet. Melcher Claesson var pigg värre och ständigt farlig i sina kontringar vilket två frilägen och ett stolpskott vittnade om. Sista tio minuterna gick TTG på knäna och Done tryckte på ordentligt. Det var bara en tidsfråga innan kvitteringen skulle komma. Med fyra kvar träffade Niklas Anbratt stolpen men med två kvar orkade TTG inte stå emot när Westberg kämpade in bollen till 1-1. Done var inte nöjda med det utan gick för seger. TTG fick helt plötsligt freda sig för att få med sig en poäng. Med 20 sekunder kvar avgörs matchen och det är inte Done som gör målet utan TTG. Melcher Claesson får fritt skottläge innanför straffområdet och gör inget misstag. Vilken skön seger för ett kämpande TTG. Done hade lättare att hålla sig för skratt. Detta var andra gången i år man släppte in mål i slutet. Man kanske skulle varit rädda om den poängen man ändock kämpade sig till.
MATCHENS LIRARE: JACK MELCHER CLAESSON, TTG.

Digaloo – HEGO  5–4
D. Jonas Andersson 3, Bo Eriksson, Tony Bergkvist. H. Thomas Eriksson 2, Erik Sylvén 2.

Digaloo och HEGO bjöd på en målrik och småtrevlig match. Digaloo var grymt effektiva inledningsvis och gick fram till en 3-0 ledning efter bara nio minuter. Jonas Andersson gjorde både 1-0 och 2-0 och båda gångerna var det Tony Bergkvist som assisterade med en hörna och ett perfekt inspel. Trean gjorde Bosse Eriksson efter assist från Andersson. I detta läge på matchen trodde vi att HEGO var uträknade men man fick in ett viktigt mål innan halvlek när duktige Thomas Eriksson reducerade. Sedan kom lite oväntat 2-3 efter 40 sekunder in på den andra halvleken. Det var Erik Sylvén som med sträckt vrist nätade. Efter ett litet ställningskrig kunde Digaloo öka på till 4-2 när formstarka Andersson styrde in sitt tredje mål för dagen. Minuten senare stod det 4-3 för Thomas Eriksson förvaltade Sylvéns passning på bästa sätt. Digaloo kunde inte skaka av sig HEGO. Med åtta minuter kvar kunde den duktige debutanten Bergkvist göra 5-3 men för tredje gången kom starka HEGO igen när Sylvén gjorde ett riktigt konstmål. Matchen slöt roliga 5-4 till Digaloo som dessutom hade ett rungande ribbskott signerat Bosse Eriksson.
MATCHENS LIRARE: JONAS ANDERSSON, DIGALOO.