Serie A 4:e omgången 2007

Done – MarknadsTaktik  2–3
D. Joakim Karlsson, Håkan Tranér. M. Johan Gerdes 2, Pelle Ericsson.

Vilken match, vilken fart och vilken juste match MarknadsTaktik och Done bjöd på i det underbara vårvädret. Det var blå himmel och gruset var brunt, mjukt och lagom fuktigt efter nattens regn. Under de första 90 sekunderna hade MT ett konstant bollinnehav som avslutades med att Johan Gerdes rullade in 1-0. De efterföljande 90 sekunderna kom Done i fyra giftiga kontringar i rad och man kom ensam med målvakten, man kom två mot en och t.o.m. med tre mot en. På den fjärde kontringen kom  1-1 genom Joakim Karlsson. Man undrar vad MT sysslade med? Sedan fortsatte det fartfyllda spelet som böljade fram och tillbaka. MT skaffade sig tre heta lägen i rad där det sista var närmast att resultera men Gerdes skott tog i stolpen. Formstarka Gerdes gjorde sedan 2-1 i den tionde minuten. Minuterna senare sköt Dones Niklas Anbratt i stolpen och i anfallet efter träffade även Robert Nordin stolpen för MT. Som ni hör var det liv i matchen. I pausen tänkte man att så här kan det väl inte fortsätta men det gjorde det i alla fall inledningsvis på andra. Håkan Tranér fick bollen efter en hörna, tog emot den samt la bollen till rätta och dundrade in 2-2 från 17-18 meter med ett perfekt skott. Lyckosamme Gerdes arbetade sedan fram bollen till Pelle Ericsson som från nära håll kunde göra 3-2 och då hade det endast gått fyra minuter. Sedan mattades tempot en aning och 3-2 stod sig länge. Sista fem jagade Done ett kvitteringsmål och då öppnades det upp igen i en virvlande avslutning men MT höll undan.
MATCHENS LIRARE: JOHAN GERDES, MARKNADSTAKTIK.

Svea – Abby Norm  0–3
A. Douglas Wahlstedt 2, Jan Schiratzki.

Abby Norm och Svea har ännu inte vunnit någon match i årets serie så frågan var vem som skulle bli först. AN tog ett grepp om matchen direkt men Svea försvarade sig föredömligt. Efter tio minuter kom ett rättvist 1-0 mål och det var Douglas Wahlstedt som gjorde målet. Efter det spelade AN riktigt bra och vid två tillfällen var vi säkra på mål när Erik Emanuelsson och Wahlstedt fick drömlägen men båda satsade allt varpå bollen flög högt över målet vid bägge tillfällena. Pigge Wahlstedt spelade fram Jan Schiratzki till 2-0 målet efter en kvart. AN var det bättre laget men så länge inte det tredje målet kom var det inte avgjort för Svea skapade halvchanser hela tiden. 20 sekunder in på den andra halvleken startade AN ett fint anfall där pådrivaren Danne Johansson spelade vägg med Wahlstedt samt bröstade fram bollen men skottet tog i stolpen. Sedan hade Dan Sahlin en uppsjö av chanser men Magnus Källman stod hela tiden i vägen och blev till sist ett spöke för Sahlin. Med åtta kvar fastställde dock Wahlstedt slutresultatet när han med sträckt vrist gjorde 3-0 efter en fin passning från Schiratzki. AN avancerar i tabellen medan Svea fortfarande väntar på sin första seger.
MATCHENS LIRARE: DOUGLAS WAHLSTEDT, ABBY NORM.

Digaloo – AGO  0–2
A. Peter Waltre, Fredrik Sträng.

När de två formstarka och duktiga lagen AGO och Digaloo möttes blev det en jämn och välspelad match. Båda lagen rullade boll ganska bra men man tog ut varandra under den första halvleken och några heta målchanser var det inte tal om. Precis när vi skulle skriva 0-0 som halvtidsresultat passade Peter ¨Foppa¨ Waltre på och sköt ett lurigt skott som tog på en försvarare och ändrade riktning och så stod det 1-0 för AGO. I och med det målet öppnade matchen upp sig ordentligt under de sista 20 minuterna. Dom fantastiska fotbollspelarna Andreas Holsti och Jonny Ohlsson sköt varsitt bra skott i inledningen på andra men Kristian Kaufmann briljerade. Först gjorde han en bejublad TV-räddning och tippade ut bollen till hörna, den bollen hade suttit i krysset. I anfallet efter tog han ett markskott nere vid högra stolproten. Vilken målvakt och han räddade helt klart AGO i detta läge på matchen. AGO var som vanligt inte ofarliga och Michel Gordin stod vid den vänstra stolpen, ganska nära målet och nickade bollen strax över det högra krysset. Matchen levde i allra högsta grad och med tio minuter kvar slog Gordin en genialisk passning till den bortre stolpen och där stod Fredrik Sträng och lättade upp bollen i nättaket med en fin teknik. Det kändes som om detta var spiken i kistan och trots att Digaloo försökte så kom man inte närmare och AGO vann med 2-0 och har nu tagit tre segrar av fyra. Vilken pangstart på säsongen. Trots förlusten spelade Digaloo riktigt bra och det känns som om dom har något stort på gång.
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN KAUFMANN, AGO.

TTG – HEGO  1–2
T. Roberth Westlund. H. Mattias Edqvist, Jonas Uhrström.

HEGO tog årets första seger efter en match med mycket dramatik. HEGO rivstartade och redan i den första spelminuten kom två spelare fria med målvakten och ödmjukt lämnade Erik Sylvén över bollen till Marcus Törngren men Niklas Hedberg räddade. Matchen var sedan helt jämn men man kände att HEGO hade en extra tändning och efter åtta minuter spelade Törngren elegant fram Mattias Edqvist som inte gjorde något misstag från nära håll. HEGO hade sedan några fina lägen att öka på sin ledning och Hörngren fick många fina lägen men bollen ville inte in. TTG var inte alls på topp den första halvtimmen men helt plötsligt satte dom högsta fart. Jack Melcher Claesson sköt klockrent i stolpen så att det sjöng i virket. Minuten senare fick Roberth Westlund på en bra träff och ni vet ju hur hårt han skjuter. Leif Göransson gjorde en helt fantastisk fotparad. Ett mål hängde nu verkligen i luften och HEGO kroknade allt mer. Till sist kom också en kvittering när Westlund tråcklade in bollen. Nu var det helt plötsligt TTG som gick för en seger och det böljade friskt mellan anfallen. Vi var beredda att skriva 1-1 som slutresultat. TTG skulle bara slå upp bollen med en inspark med 25 sekunder kvar. Bollen slogs men den nickades bort varpå TTG försökte att starta matchens sista anfall. Domaren tittade på klockan, tio sekunder kvar. HEGO bröt och gick till motangrepp, fem sekunder kvar. Bollen hamnade hos för dagen duktiga Jonas Uhrström som helt plötsligt stod helt omarkerad framför målet och rakade sagolikt in 2-1 i matchens absolut sist tusendel. Vilken skön seger för HEGO men vad höll TTG på med? En poäng var ju redan säkrad.
MATCHENS LIRARE: JONAS UHRSTRÖM, HEGO.

BOW reklam – Expressen  0–3
Kimmo Rolin, Thomas Lundin, Martin Hamrin.

Expressen behåller sin serieledning efter det att laget besegrat BOW reklam i en bra och tät match. Den första halvleken var helt jämn och den enda skillnaden var att när Expressen väl bestämmer sig för att gå till attack blir det alltid farligt. Inget lag i hela Reklamserien skapar så mycket chanser som just Expressen. Patrik Myrbäck hade ett fräsande skott med vänstern i stolpen och både Thomas Lundin (två gånger) och Martin Hamrin var nära målkänning. Henrik Strömblad med hunden Figo i sin box var med på noterna. Nära var även Christian Hosenfeld hos BOW som ryckte sig loss efter en 20 meters rusch som avslutades men en riktig kanon i stolpen. Efter en mållös första halvlek kunde Expressen spräcka nollan genom Kimmo Rolin som stod vid stolpen och bara styrde in bollen. Myrbäck stod för ett imponerande förspel. Myrbäck blir bara bättre och bättre i Reklamserien. Hans vilja att vinna är ju medfödd men att kondisen bara blir bättre och bättre ju äldre han blir är ju ganska ovanligt. – Jag äter rätt nuförtiden, sa Myrbäck. Sedan utvecklas ju hans tekniska manöver men han kan väl inte låta bli eftersom hans medspelare är mycket bra förebilder. BOW var tvungna att gå på storoffensiven mot slutet för att få med sig en poäng och man skapade också en mängd lägen men målvakten Fredrik Sandsten storspelade i målet. Expressen fick ju givetvis bra kontringslägen Lundin kan man aldrig lämna utan bevakning. Efter några missade chanser så rullade han till sist in 2-0. Sista minuten krönte Hamrin matchen med ett solomål. Båda dessa lag bör hamna i ett framtida slutspel, Expressen är ju självskrivna.
MATCHENS LIRARE: PATRIK MYRBÄCK, EXPRESSEN.

Tössinger – Carat  5–1
T. Johan Wallinder 4, Mikael Nilsson. C. Självmål.

Tössinger körde över Carat i den andra halvleken när man gick från 0-1 till en 5-1 viktoria. Kvitteringen kom i slutet på första. Det var annars Carat som fick en drömstart efter ett klassiskt självmål. Mikael Nilsson slog en hög hemåtpass från halva plan. Peter Carlsson tog ner bollen högt upp på bröstet likt Ronaldhinho men där tog liknelserna slut. Carat brukar ju spela smart men trots att man ledde med 1-0 hamnade laget in kontringslägen mot sig gång på gång. Det var bara Andreas Hagelin som räddade sitt lag för påhälsning flera gånger om. Carat var samtidigt nära att öka till 2-0 men Jochim Molins nick nickades bort på mållinjen av Johan Wallberg. Nilsson gjorde 2-1 i inledningen på andra. Carat gav självfallet inte upp men när planens kung Johan Wallinder satte dit 3-1 med tio kvar så var matchen över. Wallinder gjorde hela fyra mål och Tössinger ångar på i toppen av tabellen. I Premier League kunde Carat slå en och annan felpass mitt på plan och ändå vinna men i Serie A straffar det sig direkt, kom igen.
MATCHENS LIRARE: JOHAN WALLINDER, TÖSSINGER.