Serie A 5:e omgången 2007

MarknadsTaktik – Digaloo  2–0 (WO)

TTG – Tössinger  1–4
TT. Peter de Clairac. T. Fredrik Dahlström 2, Mathias Tauberman 2.

Det var en öppen, tempostark och bra fotbollsmatch mellan Tössinger och TTG och det skapades flertalet målchanser från bägge sidor. Tössinger rivstartade och hade haft tre fyra fina lägen redan efter fem minuter anförda av duktiga Mikael Nilsson. TTG kom sedan in i matchen på allvar och under de sista tio-tolv minuterna av den första halvleken kom man i anfallsvåg efter anfallsvåg. Peter de Clairac sköt en frispark i utsidan av stolpen och snabbe Jerry Månsson träffade insidan av den andra stolpen. Sedan hade Rutger Lindquist och de Clairac varsitt friläge men där gjorde Peter Carlsson två fantastiska räddningar. Man måste göra mål på någon av dessa lägen mot ett lag som Tössinger annars kan man inte besegra dem. Det blev ett mål under de första 20 minuterna och det var ett riktigt klassiskt mål från planens bästa spelare Fredrik Dahlström. Han kom på högerkanten i höjd med spetsen på straffområdet och slog bollen på höger sida om backen samt sprang själv om på vänster. Dala kom ur vinkeln med vände på en femöring innan han sköt in bollen i mål. TTG fortsatte sin storoffensiv i början på andra och Rulle var nära att lobba in bollen. Man kom av sig när Mathias Tauberman bröt ett uppspel vid mittcirkeln och avancerade fram några meter innan han laddade stora kanonen från 20 meter varpå bollen satt bergsäkert i nättaket, vilken pärla! TTG fick nu en ännu större uppförsbacke att jobba i och Tössinger kontrollerade matchen i detta läge på matchen. Sista fem försökte TTG sätta in sista dödsrycket men istället kontrade Tössinger in både 3-0 efter en chipp från Dahlström samt 4-0 genom alltid justa Tauberman. TTG kunde i alla fall spräcka nollan i slutsekunderna och det var dom verkligen värda. De Clairac nickade in Månssons perfekta inlägg.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS TAUBERMAN, TÖSSINGER.

BOW reklam – Done  2–4
Krister Eriksson 2. D. Sture Johansson, Ludvig Grimlund, Björn Schönbeck, Tor Sundberg.

Done gjorde en mycket bra match och vann den mycket viktiga streckmatchen mot ett långa stunder uddlöst BOW reklam. Det var annars BOW som inledde bäst och det var endast storspel från målvakten Claes Looft som gjorde att Dones nolla var intakt. Reflexräddningen på Krister Erikssons närnick var fantastisk. Efter tio minuter in på matchen hade Done sitt första riktiga anfall och bollen hamnade hos Sture Johansson som i sin tur sköt ett markskott via stolpen och in till 1-0. I detta skede av matchen var det lite orättvist. Men i och med detta mål fick helt plötsligt Done luft under vingarna och började storspela. Ett anfall innehöll 10-12 passningar i rad inom laget innan Tor Sundberg sköt över. Stundtals såg det ut som på Text & Rubriks storhetstid. Med tio sekunder kvar till pausvilan avslutade Ludvig Grimlund ett vackert anfall till 2-0 och nu var siffrorna rättvisa till skillnad från när 1-0 målet kom. BOW försökte rycka upp sig i början på andra men Looft fortsatte storspela och Hasse Petterssons närskott var värt ett bättre öde. Istället för en reducering från BOW kunde Done öka på till 3-0 efter mål från Björn Schönbeck. Matchen såg körd ut men BOW försökte sig på en sista kraftansamling och på tre minuter reducerade man två gånger om efter att Eriksson gjort båda målen. Det var helt plötsligt match igen och fem minuter kvar. BOW tryckte på för att kvittera men Dones kontringar var livsfarliga och Sundberg kom igenom tre gånger om och Henrik Strömblad räddade två med fina parader men på det tredje satt bollen till slutresultatet 4-2. Strömblad tackade sina motståndare med orden, - Well Done.
MATCHENS LIRARE: LUDVIG GRIMLUND, DONE.

Abby Norm – Expressen  2–4
Anders Knutsson, Niklas Heplinger. E. Patrik Myrbäck 2, Thomas Nilsson, Martin Hamrin.

Serieledarna Expressen var illa ute ett tag i matchen mot ett inledningsvis piggt Abby Norm. Men sakta men säkert vände man ett 0-1 underläge till en seger med 4-2. AN tog tidigt ledningen med 1-0 efter en returnick från Anders Knutsson. AN hade även bud på ytterligare ett mål men som sagt, Expressen kom smygande och det var endast storspel från målvakten Magnus Häggström som hindrade dem från att göra mål. I slutet på halvleken hade Expressen en bra period och då vände man 0-1 till 2-1 efter det att av Thomas Nilsson gjort ett fint solomål och Martin Hamrin gjort en grym dragning i ett friläge med 10 sekunder kvar. Formstarka Patrik Myrbäck spelade sedan vägg med Nilsson samt pricksköt krysset till 3-1 i inledningen på andra. Med sju minuter kvar spelade Myrbäck vägg med Thomas Lundin och så var saken klar, 4-1. Niklas Heplinger reducerade i slutsekunderna.
MATCHENS LIRARE: PATRIK MYRBÄCK, EXPRESSEN.

HEGO – Svea  3–2
H. Daniel Sjöberg, Martin Svensson, Erik Sylvén. S. Mårten Forsell, Martin Eisele.

Det gick inte att se på spelet att det var en jumbofinal mellan HEGO och Svea. Dom spelade upp en fotboll som hör hemma i Serie A. HEGO hade nya fina dräkter dagen till ära och man hade även en stor vilja att vinna. Efter dussinet minuter slog Daniel Sjöberg in en retur i nättaket till 1-0. HEGO hade sedan en bra period i samband med målet och nära ytterligare ett mål var man när Johan Apels inlägg tog i ribban. Svea hade även fina tillfällen och två minuter före pausvilan kunde Mårten Forsell styra in 1-1. Forsell har fortfarande ett otroligt ryck med bollen trots sina 41 år på nacken. I början på andra visade Martin Svensson var skåpet skulle stå när han vann två motlägg i rad samt forcerade in 2-1. Bara minuten senare kom HEGO i ett tre mot ett läge och Erik Sylvén kunde avsluta anfallet med att göra 3-1. I detta läge på matchen såg HEGO ut som segrare men man började krokna i värmen samtidigt som man började dra sig tillbaka. Vips så utnyttjade Svea situationen och med sju minuter kvar kunde Martin Eisele reducera till 3-2. Svea tryckte på för en kvittering men HEGO redde ut stormen och stod som segrare.
MATCHENS LIRARE: MARTIN SVENSSON, HEGO.

AGO – Carat  3–2
A. Per Apelgren 3. C. Martin Andreasson 2.

Det var 18 grader, vindstilla, blå himmel och stundtals bra spel, kunde det vara bättre. Carat fick en drömstart när planens bästa spelare, Martin Andreasson, vände och vred samt dundrade otagbart in 1-0 med ett skott invid stolpen. Carat försökte gå på knock men så länge inte tvåan kom så avtog anstormningen en aning. Ju äldre AGO:s spelare blir desto smartare spelar dom. Man kom sakta men säkert in i matchen och Andreas Hagelin gjorde två fina räddningar men han kunde inte hindra Per Apelgren från att kvittera efter en grandios passning från Per Jonsén efter en kvart. Peter Waltre hade sedan en fin nick i ribban. I början på andra kom även AGO:s 2-1 mål och det var Apelgren som höll sig framme igen. Nu trodde vi att Carat bränt sitt bästa krut och att AGO skulle gå ifrån. Men där hade vi fel för med tio minuter kvar av matchen gör Gustav Lundström en raid över hela plan samt serverar Andreasson bollen med ett magnifikt inspel och 2-2 var ett faktum. Nu trodde vi istället att Carat skulle få med sig en poäng men Kent Svensson slog en riktigt fin långboll som rann igenom hela Carats lag. Fri med målvakten fullbordade Apelgren sitt hattrick och denna gången orkade inte Carat komma igen. AGO ser ruskigt solida ut och får med sig poäng i match efter match.
MATCHENS LIRARE: PER APELGREN, AGO.