Serie A 6:e omgången 2007

Done – Svea  8–0
D. Niklas Anbratt 4, Björn Lindahl 2, Tor Sundberg, Daniel Larsson.

Done befäste sin slutspelsplats när man i båda halvlekarna gjorde 4-0 mot ett mycket blekt och nästan uppgivet Svea. Efter någorlunda jämna första tio minuter började Done trumma på ordentligt och i halvtid var saken så gott som klar. Niklas Anbratt hade lilla julafton och bokfördes för hela fyra mål. Björn Lindahl blev tvåmålsskytt och veteranen Tor Sundberg satte även han in en strut liksom Daniel Larsson. Duktiga Andreas Samuelsson höll välförtjänt nollan men Jens Lundström var nära att spräcka den med sitt kraftfulla ribbskott. Done är verkligen på väg uppåt medan Svea är fast förankrat i botten och man kanske behöver åka ur för att få igång det gamla anrika maskineriet. Det finns en höst att spela om många poäng.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS ANBRATT, DONE.

TTG – Digaloo  0–3
D. Jonas Andersson 2, Bosse Eriksson.

Vi har sagt det förut och vi säger det för sista gången. – Digaloo har något stort på gång. Idag spelade man stundtals rena rama propagandafotbollen. Det roliga var också att TTG bjöd upp till dans ordentligt och det var en bra fotbollsmatch vi fick se. I alla fall i 30 minuter då Digaloo satte dit 3-0 och saken var klar. Matchbilden hade nog blivit annorlunda om Jack Melcher Claessons rungande ribbskott gått in i den sjätte minuten. Jonas Andersson fick i stället ohotad rulla in 1-0 i anfallet efter. Matchen var jämn och fartfylld men Digaloo var något hetare framför mål. Duktiga Birhan Akdag sköt i stolpens utsida. Fem minuter in på den andra halvleken så gjorde den 40-åriga klasspelaren Bosse Eriksson 2-0 och i och med det målet fick TTG en allt för stor uppförsbacke. Med tio kvar kom som sagt även 3-0 och det var Andersson som höll sig framme igen och sköt in sitt sjunde mål för säsongen. Klaus Bengtsson gjorde några fina räddningar.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS HOLSTI, DIGALOO.

BOW reklam – MarknadsTaktik  0–0

BOW reklam och MarknadsTaktik spelade årets hittills bästa Reklamseriematch. Det var ett mördande tempo den första kvarten och spelarna klarade av det på bästa sätt. Vi fick se ett fint tekniskt passningsspel och det blåstes inte en enda frispark under hela den första halvleken. Planen var perfekt efter nattens regn. Tack vare båda lagens försvarsarbete över hela planen så uppstod inga riktigt farliga målchanser och paussiffrorna skrevs 0-0. Båda lagen var nöjda med sina insatser. Av naturliga grunder så ebbades farten ut en aning i den andra men pulsen i matchen var fortfarande häpnadsväckande. Matchen slutade 0-0 och båda lagen fick med sig en poäng över sommarvilan, en viktig poäng inför höstens drabbningar.
MATCHENS LIRARE: ULF KRAMER, MARKNADSTAKTIK.

AGO – Abby Norm  8–1
AG. Marcus Berg 2, Michel Gordin 2, Fredrik Sträng, Peter Walltre, Per Apelgren, Per Jonsén. Ab. Jan Schiratzki.

Det stod 1-0 efter en minut, 3-0 efter dussinet minuter och 4-0 efter en kvart. Halvtidssiffrorna skrevs 6-1. Som ni förstår var det AGO för hela slanten. I den andra halvleken slog AGO av lite på takten och matchresultatet slutade vid 8-1. Abby Norm föll tyvärr in i fjolårets trend. AGO visade upp sex olika målskyttar och Marcus Berg samt Michel Gordin gjorde två medan Fredrik Sträng, Peter Waltre, Per Apelgren och Per Jonsén svarade samtliga för ett mål. Dessutom träffade Jonsén stolpen två gånger och Apelgren den samma en gång. AN tröstmål svarade Jan Schiratzki för och han sköt även ett skott i kryss ribban och ut. AGO har fått med sig en stor poängskörd från denna vår.
MATCHENS LIRARE: MARCUS BERG, AGO.

HEGO – Carat  3–1
H.
Janne Skogsberg 2, Mattias Edqvist. C. Mikael Djulstedt.

HEGO tog sin tredje raka seger i Serie A och skuggar nu på allvar slutspelslagen. Matchen mot Carat var helt jämn den första kvarten och det stod 1-1. Carat tog ledningen med 1-0 i den tredje minuten efter det att Martin Andreasson slagit en hörna snett bakåt till Mikael Djulstedt som sköt ett direktskott via stolpen och in. Minuterna senare kom en kvittering när Erik Sylvén forecheckade framgångsrikt och vann bollen åt Janne Skogsberg som iskallt rullade in bollen. I slutet på första och under den första kvarten på den andra halvleken dominerade Carat fullständigt. Stundtals kom knappt HEGO över halva plan. Andreasson prövade på årets volley men Leif Göransson tippade bollen till hörna. Andreasson drog två tre man samt serverade Per Boquist bollen men skottet tog i stolpen. Peter Arnesson bredsidade bollen mot bortre gaveln men Göransson gjorde en fotparad. Andreasson dundrade ett skott mot mål men Göransson reflexräddade. Ja så här såg det ut. Gustav Lundström kastade ett av sina många långa inkast och Arnesson nickade utanför från nära håll. Ja så här fortsatte det. HEGO kämpade för allt vad tyget håller för att få med sig en poäng. Med två minuter kvar av matchen så hade HEGO sitt första avslut i den andra halvleken och tro på fan. Mattias Edqvist klackade vackert in 2-1. Bollen är rund och gör man inte mål på sina chanser kommer det alltid ett i nacken. Carat flyttade fram allt folk i slutet för att få in en kvittering men HEGO kontrade in 3-1 i matchens sista sekund. HEGO hade flyt idag och vi led med Carat men som sagt, bollen är verkligen rund.
MATCHENS LIRARE: LEIF GÖRANSSON, HEGO.

Tössinger – Expressen  1–5
Fredrik Persson. E. Thomas Lundin 3, Martin Hamrin 2.

Seriemakaren hade lyckats till 100% i år. Precis lagom till den sista matchen för våren i Serie A så var det dags för en äkta seriefinal mellan Expressen och Tössinger. Det var också en repris från fjolårets final. Den gången centrade Tössinger men Expressen gjorde mål efter ca 30 sekunder. Det samma hände nu men denna gång gick inte bollen in. Däremot bombarderade Expressen Tössingers mål de första tio minuterna. Thomas Lundin hade hela fem avslut men det gick troll i bollen. Till sist fick Martin Hamrin in ett rättvist 1-0 mål för Expressen. Tössinger kom inte upp i någon högre nivå idag varpå även 2-0 kom precis innan halvtid efter ett mål av Lundin som satt bergsäkert i burgaveln. Den andra halvleken började med att Expressen ökade på till 3-0 genom Lundin. Efter det målet trodde nog Expressen att det var klart och slog av lite på takten. Vi minns ju hur finalen ifjol såg ut. Expressen gick upp till 4-0 och sedan kröp Tössinger ifatt till 4-3 och hade bud på en kvittering. Tössinger fick helt plötsligt nya krafter och började spela riktigt bra. Torbjörn Sahlin gjorde ett fint nummer men skottet tog i stolpen och Tössinger ångade på. Expressen kontrade in 4-0 genom Hamrin. Men Fredrik Persson reducerade och Peter Törnqvist sköt i stolpen. Närmare kom man inte utan istället avslutade pigga Lundin med ett ribbskott samt att göra sitt tredje mål för dagen och slutresultatet skrevs 5-1. Expressen spelar en sevärd, teknisk och rörlig anfallsfotboll och får fira midsommar som rättvisa serieledare.
MATCHENS LIRARE: THOMAS LUNDIN, EXPRESSEN.