Serie A 8:e omgången 2007

Svea – MarknadsTaktik  1–2
S. Mårten Forsell. M. Freddy Hägglund, Mikael Brunell.

Marknadstaktik fick med sig båda poängen i matchen mot jumbolaget Svea. Det var rättvist till sist men Svea kunde lika gärna ha fått med sig en pinne. Den första kvarten var helt jämn och Svea överraskade med ett mycket bra försvarsspel där Christer Persson och Mats Ferner var direkt lysande. Martin Eisele sprang som aldrig förr och Michel Rydberg storspelade i målet. MT hade en mycket fin period i slutet på första då först Freddy Hägglund gjorde 1-0 med ett lurigt skott och där Mikael Brunell smällde in 2-0 rätt upp i krysset efter ett direktskott. I den andra halvleken bevakade MT sin ledning och man var lite närmare ett 3-0 mål än Svea en reducering. Men så länge det stod 2-0 var det match. Duktige Mårten Forsell gav tack vare sitt reduceringsmål med fyra minuter kvar matchen nytt liv igen. Det blev några nervösa slutminuter. I matchens sista minut drog Forsell halva laget och var ytterst nära att komma helt fri men en MT-spelare fick en tå på bollen i den sista dragningen och MT tog en viktig seger. För Svea lutar det åt Premier League.
MATCHENS LIRARE: FREDDY HÄGGLUND, MARKNADSTAKTIK.

Done – Carat  2–2
D. Niklas Anbratt, Joakim Karlsson. C. Peter Arnesson, Max Stjernfelt.

Carat öppnade även denna match mycket piggt och fick till en riktig drömstart. Redan efter 30 sekunder kastade det fysiska undret Gustav Lundström ett mycket bra inkast och på det gick Peter Arnesson upp och med full kraft nickade han in 1-0. Arnesson hade sedan ett rykande skott precis utanför innan Max Stjernfelt via en försvarare ökade på till 2-0. Då hade det endast gått tre minuter av matchen. Done vaknade då till ordentligt och började spela en fin fotboll och vi räknade till att Andreas Hagelin gjorde tre mycket fina räddningar vilket betydde att Carat gick till halvtidsvila med en 2-0 ledning. I pausen snackade man hos Carat att hålla tätt inledningsvis så skulle det här greja sig. Efter två minuter stod det hastigt och lustigt för Done 2-2. Niklas Anbratts chansskott gick i mål och Joakim Karlsson slog påpassligt in kvitteringen efter en retur. Sista kvarten var sevärd och båda lagen gick för seger vilket betydde att målchanserna duggade tätt in i det sista för bägge lagen. Hagelin och Andreas Samuelsson släppte inte in några fler mål och det hela slutade med ett ganska rättvist kryss.
MATCHENS LIRARE: GUSTAV LUNDSTRÖM, CARAT.

HEGO – Abby Norm  3–3
H. Erik Sylvén, Jonas Uhrström, Johan Apel. A. Peter Göthe, Oskar Hellqvist, Dan Sahlin.

Abby Norm hade ett bollinnehav på 70% i den första halvleken men laget låg ändock under med 0-2. Danne Sahlin kunde bara konstatera, - Dom spelar ju som Rumänien. HEGO är mästare på ett sådant spel och när man har Erik Sylvén på topp går inget lag säkert. Det var också Sylvén som gav sitt lag ledningen med 1-0 efter en fin assist från Janne Skogsberg. Sylvén låg även bakom det andra målet när han passade fram till 2-0 målskytten Janne Skogsberg. Det hade väl varit för mycket om Sylvéns volley från snäv vinkel gått in. AN var sedan mycket bra under den första kvarten på den andra halvleken och då tillät man inte ens HEGO att kontra. AN reducerade genom Peter Göthe efter fint triangelspel. I anfallet efter kom även 2-2 genom Oskar Hellqvist. Efter halvtimmen kom även 3-2 och det var matchens bästa spelare, Dan Sahlin, som svarade för det målet. Det tog alltså tio minuter att vända på steken. Göthe hade även en fin dragning samt ett bra skott i steget men bollen gick över. I detta läge på matchen såg AN ut som ett vinnarlag. Det var svårt fär HEGO att ställa om men med tre kvar fick man en frispark och den slog Martin Svensson så bra att Johan Apel mycket elegant kunde nicka in slutresultatet 3-3.
MATCHENS LIRARE: DAN SAHLIN, ABBY NORM.

Expressen – AGO  2–4
E. Mikael Norlund, Kimmo Rolin. A. Peter Waltre, Fredrik Sträng, Per Jonsén, Kent Svensson.

I den åttonde omgången var det äntligen dags för en äkta seriefinal mellan ettan Expressen och tvåan AGO. Under de första tio minuterna var AGO grymma och innan Expressen vaknat hade man skaffat sig en stabil 2-0 ledning efter två oerhört vackra mål. Vid 1-0 var det ett fantastiskt triangelspel med direktpassar, överhoppningar och dylikt mellan Peter Waltre, Per Apelgren och Fredrik Dahlin där den förstnämnde blev målskytt. Om 1-0 målet var en delikatess så var var nog även 2-0 målet det. Fredrik Sträng kom farande längs vänsterkanten och smekte upp bollen i det högra krysset med ett väl avvägt skott. Expressen var chockat men man repade sig mot slutet på halvleken. Thomas Lundin hade ett skott mot krysset som Kristian Kaufmann tippade till hörna. Sedan sköt samma man i ribban men på returen var vi beredda att skriva in ett mål när Martin Hamrin sköt ett bra skott mot det öppna målet men då kom Kaufmann flygande likt stålmannen och reflexräddade. Sedan hade även Thomas Nilsson ett skott över från ett bra läge. Istället för reduceringar och kanske en kvittering kom 3-0 i slutet på halvleken genom Per Jonsén via ett skott i stolpen och in. AGO spelade bra och så hade man marginalerna på sin sida. Det hände inte mycket i inledningen på andra och vi trodde att AGO skulle defilera i mål men med sju kvar kunde Mikael Norlund reducera och med fyra kvar pricksköt Kimmo Rolin krysset och säkra 3-0 hade blivit osäkra 3-2. Slutminuterna blev dramatiska. Lundin kom farande i hög fart och det fartfyllda skottet gick strax över. Istället för 3-3 kontrade veteranerna Kent Svensson och Per Apelgren och dom kom i en två mot en situation där dom båda var iskalla. Dom spelade vägg med varandra två gånger om och Kexet fick äran att avsluta samt fastställa slutresultatet 4-2 i en fartfylld match. Serie A har fått nya serieledare i form av AGO, det är dom värda.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK STRÄNG, AGO.

TTG – BOW Reklam  0–2 (WO)

Tössinger – Digaloo  4–2
T. Stefan Jansson 2, Fredrik Persson, Christian Bauer. D. Niclas Ivarsson, Jonas Andersson.

Matchen mellan Tössinger och Digaloo rivstartade och innan klockan tickat iväg en minut hade båda lagen haft varsin kanonchans. Först ut var Digaloo när Jonas Andersson spelade fram Niclas Ivarsson som sköt ett direktskott som snuddade stolpen. Spelet vände och Tössinger skaffade sig en hörna och den nickade Fredrik Persson på så sätt att bollen dansade på mållinjen. Tommy Svensson rensade bort bollen via egen ribba. Efter några minuters stiltje så tog Tössinger ledningen när pigge Stefan Jansson slängde iväg ett skott som slank in i den högra gaveln. När sedan samma man fem minuter senare även sköt 2-0 i den vänstra gaveln hade Tössinger skaffat sig ett perfekt utgångsläge på matchen. I slutminuten på första så var matchen nära att avgöras. Mikael Nilsson dundrade ett skott i stolpen men istället för 3-0 kontrade Digaloo och Niclas Ivarsson reducerade till 1-2. Persson kunde sedan göra 3-1 i inledningen på andra och Tössinger var snäppet före hela tiden och efter dussinet minuter ökade Christian Bauer på till 4-1. Jonas Andersson kunde hyfsa upp siffrorna till 4-2 men Tössinger vann rättvist.
MATCHENS LIRARE: STEFAN JANSSON, TÖSSINGER.