Serie A 9:e omgången 2007

MarknadsTaktik – Abby Norm  1–3
Stefan Tengvall. A. Niklas Heplinger, Dan Sahlin, Anders Knutsson.

För första gången på mycket länge fick vi se Abby Norm i sitt rätta forum. Man dök upp med hela tio man, laget hängde med i MarknadsTaktiks ruggiga tempo inledningsvis och man spelade taktiskt helt rätt. Sedan hade man en målvakt som formligen spikade igen kassen varpå man var ovanligt vassa den sista tredjedelen. Men det var som sagt MT som inledde bäst och redan i den fjärde minuten kunde Stefan Tengvall göra 1-0. Efter dussinet minuter var vi beredda att anteckna även 2-0 men Magnus Häggström gjorde en bejublad dubbelräddning. I anfallet efter var det kvitterat när Niklas Heplinger sköt ett påpassligt skott från 15 meter. Minuten efter var det en gåta att MT inte fick in bollen men Häggström gjorde en ny dubbelräddning. Med tio sekunder kvar till halvtidsvilan kontrade AN igen och Heplinger spelade elegant fram Dan Sahlin vid den bortre stolpen och 2-1 var ett faktum. Under de första fem minuterna på den andra halvleken formligen bombarderade MT sina motståndare. Ja AN kom knappt ur sitt eget straffområde. Bollen rensades bort och helt plötsligt kom AN i en flygande kontring där Sahlin spelade till Heplinger, som i sin tur lirade fram Anders Knutsson som retfullt enkelt stötte in 3-1. Fotbollen är inte alltid rättvis men AN skall verkligen inte skämmas för det. Matchen levde i allra högsta grad och det var en bra puls på plan i en sann Reklamserieanda. MT fortsatte att skapa chanser men AN försvarsspel över hela planen var bra och speciellt Erik Emanuelsson har aldrig spelat bättre. Janne Schiratzki lobbade bollen i ribban och ett 4-1 mål där hade nog varit för mycket. Matchen slöt 3-1 till AN och nu har man helt plötsligt häng på en slutspelsplats. MT känner av flåset i nacken och borde nog ta en seger till för att vara säkra.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS HÄGGSTRÖM, ABBY NORM.

Carat – TTG  0–3
T. Peter de Clairac, Jimmy Thurby, Jerry Månsson.

TTG var piskade att vinna matchen mot Carat för att haka på slutspelståget. Matchen var helt jämn i den första halvleken och precis när vi skulle skriva in 0-0 i protokollet ryckte Jerry Månsson på högerkanten och skar in mot mål men han blev dragen i armen och straffen var odiskutabel. Peter de Clairac gick fram och smällde in den bakom vikarierande målvakten Peter Arnesson. Det stod sedan och vägde i den andra halvleken men med åtta kvar kom nådastöten när Jimmy Thurby forecheckade in 2-0. Carat var inte dåliga men man orkade inte i offensiven och istället så kunde Jerry Månsson fastställa slutresultatet 3-0. Tyvärr infann sig inte den kända Reklamserieandan i denna match. Den var inte ful eller ovanligt gnällig men atmosfären saknades.
MATCHENS LIRARE: JERRY MÅNSSON, TTG.

Digaloo – Svea  1–5

D. Anton Hjärtmyr. S. Mårten Forsell 4, Martin Eisele.

Liket lever! Den gamla hederliga skutan Svea med drygt 50 Reklamserieår på nacken läcker inte som ett såll längre utan kan ge sig ut på flera kryssningar. Redan under den förra matchen såg vi att något var på gång och nu fick man till det ordentligt. När matchuret bara visat på fyra minuter hade Svea redan skaffat sig tre bra lägen. Petter Wåhlén hade två av dessa. Först sköt han ett välplacerat skott som Hasse Hallberg avvärjde. Sedan fick vi se ett fint triangelspel mellan Martin Eisele och Mårten Forsell men närskottet gick utanför. Forsell hade även en nick i ribban. Vad var då naturligare än att Digaloo skulle ta ledningen och det var precis det som hände. Snabbe Anton Hjärtmyr drev bollen igenom halva Svea laget samt avslutade med ett snyggt skott i burgaveln. Svea kom då av sig lite men i den tionde minuten sköt Eisele ett skott där Forsell var pigg på returen och kvitterade. Efter en kvart var det Mattias Hermansson som sköt och på nytt var Forsell framme på returen och bollen gick via stolpen samt hade knappt styrfart över mållinjen men den gick in till 2-1 och Svea hade vänt på steken. I början på andra så slog Forsell till igen och Svea var i ledningen med 3-1. Efter ett litet ställningskrig så avgjordes matchen definitiv efter en halvtimmes spel och gissa vem som nätade, jo just det, Mårten Forsell. Med fem kvar avslutade Svea med att fastställa en äkta femetta och det var Eisele som gjorde det sista målet. Digaloo missade viktiga poäng medan Svea kan se fram emot en rysare i matchen mot Carat.
MATCHENS LIRARE: MÅRTEN FORSELL, SVEA.

Done – Expressen  0–4
E. Michael Eklund, Lars Wessman, Thomas Nilsson, Thomas Lundin.

Efter att Expressen varit nere i en ¨liten svacka¨ så var man nu tillbaka i full blom. Done hängde med i den första halvleken och den slutade mållös. Båda lagen spelar en liknande fotboll. Man vårdar bollen och har en fin rörelse i laget samt visar även prov på enastående teknik. Expressen gör allt i ett lite högre tempo. Vi trodde att Done skulle ta ledningen när Niklas Anbratt drev igenom men det hårda skottet från straffområdets linje gjorde Fredrik ¨Grossis¨ Sandström en bejublad fotparad på. Halvleken avslutades med att Thomas Lundin sköt en stenhård frispark på kraft som gick i ribbkrysset och ut. Efter en halvtimmes spel så avgjorde Expressen tillställningen med två snabba mål. Evigt unge Michael Eklund fick efter fint spel innan bollen samt med ett rappt skott i nättaket gav han sitt lag ledningen. Sedan gjorde den duktige debutanten Lars Wessman det andra målet. Efter detta orkade inte Done resa sig och Expressen gick från 2-0 till 4-0 under matchens sista fem minuter. Thomas Nilsson satte dit trean efter en fin assist från Lundin varpå Lundin själv fastställde slutresultatet. Thomas ¨Ludde¨ Lundin är en fantastisk bra fotbollsspelare.
MATCHENS LIRARE: THOMAS LUNDIN, EXPRESSEN.

BOW reklam – Tössinger  4–2

B. Hans Pettersson 3, Krister Eriksson. T. Fredrik Dahlström, Peter Törnqvist.

BOW reklam tog tredje raka höstsegern när man spelade drömfotboll under den första halvleken mot ett tafatt och oinspererat Tössinger. BOW satte upp högsta fart direkt efter domarens signal och pumpade sönder sina motståndare och kunde gå till halvtidsvila med ett 4-0 resultat, som till och med var i underkant. Hasse Pettersson hade stor show och svarade för ett hattrick och det fjärde gjordes av Krister Eriksson. Christer Uhrlin dominerade från sin backplats och bröt en mängd uppspel samt drev fram i plan och serverade sina kompisar den ena fina mackan efter den andra. Tössinger hade bara ett mål läge och det var när Fredrik Dahlström som vanligt blev berövad en straffspark. I den andra halvleken trodde nog BOW:s spelare att det redan var klart för dom slog av på takten samtidigt som Tössinger ryckte upp sig ordentligt för man ville nog hålla hedern i behåll. Efter en halvtimme reducerade Dahlström och Peter Törnqvist till både 1-4 samt 2-4 och helt plötsligt med tio kvar var det match igen. Det blev ett litet spännande ställningskrig men några fler mål i matchen blev det inte varpå BOW vann med 4-2 och ser farliga ut framöver.
MATCHENS LIRARE: HASSE PETTERSSON, BOW REKLAM.

AGO – HEGO  5–0
Michel Gordin 3, Peter Waltre, Fredrik Dahlin.

Serieledarna AGO befäster sin serieledning efter en stabil seger över HEGO. AGO förde spelet från start till mål men HEGO försvarade sig bra under den första halvleken. Med sju sekunder kvar slog Fredrik Sträng en perfekt hörna och lika perfekt gick Peter Waltre upp och nickade in 1-0, ett vackert mål. Redan efter en minut in på andra så smällde Michel Gordin in 2-0 med ett hårt markskott via stolpen. HEGO hamnade i en rejäl uppförsbacke och försökte anfalla men AGO:s säkra försvar med Thomas Endler i spetsen släppte ingen över bron och istället var det nu AGO som kunde ställa om från försvar till anfall ideligen. HEGOS spelare blev allt tröttare och under de sista tio minuterna gick AGO från 2-0 till slutresultatet 5-0. Gordin svarade för ett hattrick i den andra och även starke Fredrik Dahlin hamnade i målprotokollet. AGO ser bättre ut än på många år, vad månne bliva?
MATCHENS LIRARE: THOMAS ENDLER, AGO.