Serie A 10:e omgången 2007

HEGO – MarknadsTaktik  3–4
H. Erik Sylvén, Johan Apel, Tomas Eriksson. M. Pelle Ericsson 3, Johan Gerdes.

MarknadsTaktik blev definitivt klara för slutspel i och med dagens 4-3 viktoria över HEGO. MT drog upp ett virvlande tempo den första kvarten och det var nästan bara ett lag på banan. Efter sju minuter slog Ulf Kramer årets genomskärare till en bra löpande Pelle Ericsson som bara hade att förlänga bollen i mål till 1-0. MT fortsatte att pumpa på och Ericsson fick tag i bollen på mittplan och startade en egen soloraid och några kroppsfinter senare så slog han på egen hand in 2-0. Två minuter före pausvilan kunde HEGO lite överraskande reducera. Det var måltjuven Erik Sylvén som förvaltade Mattias Edqvists passning på bästa sätt. Precis innan halvtid kunde sedan Ericsson göra ett hattrick när han gjorde 3-1 på Robert Nordins delikata passning. I den andra halvleken blev spelet mer öppet och MT orkade inte prestera samma fotboll som under den första akten. HEGO har ju alltid ett bra försvarsspel och ett giftigt anfallsspel. När Johan Gerdes slog in 4-1 med tio minuter kvar trodde alla på Hjorthagens IP att detta var spiken i kista. Man skall aldrig räkna bort kämparna i HEGO och på en lyckominut så reducerade laget två gånger om efter mål av Johan Apel via stolpen och Tomas Eriksson. Helt plötsligt stod det 4-3 på anslagstavlan men sex minuter kvar. Det blev ett litet nervkrig och båda lagen hade något läge för ytterligare mål men MT höll undan och vann trots allt rättvist. HEGO har i skrivandets stund fortfarande en liten chans att nå slutspel men då skall många resultat gå deras väg.
MATCHENS LIRARE: PELLE ERICSSON, MARKNADSTAKTIK.

Expressen - Digaloo  5-2
E. Thomas Lundin 3, Magnus Laurin, Kimmo Rolin. D. Bo Eriksson 2

Expressen går upp i serieledning med en match kvar att spela. Laget svarade för en direkt lysande första halvlek mot Digaloo och gick ifrån till 3-0. Vänsterbacken Magnus Laurin kom farande från sin position och sköt bollen i mål på Thomas Nilssons perfekta inspel i straffområdet. Vid det andra målet svarade Patrik Myrbäck för en fin passning till Thomas Lundin som med en klockren träff satte dit bollen. Vid 3-0 målet var det dags för en äkta sträckt vrist från Kimmo Rolins sida. Duktige Bosse Eriksson gav matchen lite nytt liv när han reducerade i början på andra. Sedan klev en av Reklamseriens kungar, Lundin, in i handlingarna och med två suveräna mål såg han till att Expressen ledde med nästan ointagliga 5-1. Eriksson kunde reducera en gång till. Birhan Akdag hade två träffar i stolpen.
MATCHENS LIRARE: THOMAS LUNDIN, EXPRESSEN.

Abby Norm – BOW reklam  0–1
B. Krister Eriksson.

BOW reklam blev femte lag att bli klara för slutspel i och med dagens knappa men rättvisa 1-0 seger över Abby Norm. Dagens båda lag är ju inne i en formtopp och bjöd på förstklassig fotboll. BOW var stundtals ruskigt bra i den första halvleken men man hade svårt att få till det den sista tredjedelen. Med två minuter kvar till halvtid kunde Krister Eriksson göra 1-0 efter det att Olle Jeansson slagit en hörna som Peter Kisfaludy nickskarvade till mannen med många smeknamn. BOW hade ett bra försvar med Thomas Nyström och Lasse Åstrand och trots det var anfallsspelet högklassigt. AN stod upp mycket bra och i den andra halvleken var det ett jämt ställningskrig. David Nildén hade två projektiler, en som träffade ribban och en som målvakten räddade. Till sist höll BOW undan och den vikarierande målvakten Michael Eklund höll välförtjänt nollan.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL EKLUND, BOW REKLAM.

TTG – AGO  1–1
T. Anders Sjöstrand. A. Per Jonsén.

Serieledarna AGO mötte TTG i en välspelad match med mycket ge och ta i en härlig Reklamserieanda. Farten var högt uppskruvad men spelarna klarade av det på bästa sätt. TTG inledde matchen med att skapa två giftiga målchanser. Sedan var det AGO:s tur att skapa tre fina lägen och på det fjärde kom 1-0 målet som ett brev på posten genom Per Jonsén. Det stod 1-0 till AGO i halvtid. Efter några minuter in på den andra akten tog duktiga Anders Sjöstrand bollen på egen planhalva samt började en egen raid och från 20 meter lossade han stora kanonen och bollen satt klockrent ribba in, årets kanske hårdaste målskott. TTG fick nu blodad tand och med åtta minuter kvar kom bollen rullande mot Peter de Clairac, som mötte bollen på straffområdets linje och sköt en riktig projektil. Bollen tog klockrent i ribban men vilken pärla. Båda lagen gick för seger men det blev inga fler mål i den härliga match. Matchen slutade rättvist 1-1. AGO tappade tyvärr serieledningen men TTG avancerade upp på slutspelsplats med en match mer spelad. Det blir en rysare i den sista omgången då platserna skall fördelas ut inför årets slutspel.
MATCHENS LIRARE: ANDERS SJÖSTRAND, TTG.

Svea – Carat  3–5
Janne Rydberg, Mårten Forsell, Martin Eisele. C. Max Stjernfelt 2, Jonas Jonsson 2, Gustav Lundström.

I en match där förloraren fick lämna Serie A möttes Carat och Svea. Redan från start var det Carat som såg piggast ut. Under den första kvarten hade man fem-sex avslut och därför kom 1-0 målet med tre minuter kvar till halvtidsvilan ganska logiskt. Det var Max Stjernfeldt som löpte längs vänsterkanten samt skar in mot mitten och precis framför straffområdets gräns sköt han ett mycket bra skott lågt nere till vänster. Svea försvarade sig ganska bra men hade nästan inget eget anfallsspel till en början. I början på den andra halvleken avgjordes så gott som matchen för Carat fick nu en 100% utdelning. Redan efter 30 sekunder så kunde Stjernfelt öka på till 2-0 med på ett märkligt sätt där bollen troligtvis studsade fel och ställde Michel Rydberg i målet. Bara två minuter senare bröt seriens snabbaste spelare (ja han är t.o.m. snabbare än Mårten Forsell), Gustav Lundström, ett uppspel och drev framåt i banan samt sköt ett riktigt bra skott och ytterligare en gång satt bollen lågt nere till vänster. Janne Rydberg kunde reducera till 1-3 efter en stark egen prestation och det blev lite match igen. Ganska snabbt kom 4-1 och det var Jonas Jonsson som förvaltade Lundströms fina passning på bästa sätt. När sedan Josson kunde göra 5-1 efter en genial passning från Fredrik Malmfält efter en halvtimme så var det droppen. Sista tio blev en transportsträcka och Jonsson var pigg värre och träffade stolpen. Under matchens sista tre minuter hyfsade Svea upp siffrorna lite till 5-3 efter två granna mål av Forsell och Marti Eisele. Svea åker nu ner en division och hela Reklamserien hoppas att ni tar nya tag och fortsätter nästa år samt står emot alla storklubbar som kommer att rycka i era spelare när transferfönstret öppnar i november. Carat hänger kvar och är kvar i cupen, lycka till.
MATCHENS LIRARE: JONAS JONSSON, CARAT.

Tössinger – Done  5–0
Johan Wallinder 2, Stefan Jansson, Mathias Tauberman, Robert Westerberg.

Tössinger som varit nere i en ¨liten svacka¨ med deras mått mätt börjar nu rusta upp sig för slutspel. Idag spelade man stundtals riktigt bra och gav inte slutspelsjagande Done minsta utrymme för att glänsa. Efter ett litet ställningskrig inledningsvis kunde Tössinger ta ledningen efter dussinet minuter genom Johan Wallinder som gjorde 1-0. När sedan Stefan Jansson satte dit 2-0 i slutet på första fick Done märkligt svårt att komma igen. Även i den andra halvleken var det ett litet ställningskrig i inledningen. Håkan Tranér fick Dones bästa chans att reducera men närskottet gick utanför. Istället kom förlösande 3-0 genom Mathias Tauberman efter ett mäktigt slagskott precis innanför blå linjen. Ingen spelare i hela Reklamserien har en sån skön träff som Tuben när han får till det. Wallinder smekte upp 4-0 i krysset och Robert Westerberg fastställde slutresultatet 5-0 på en retur och detta var Robbans andra mål för säsongen och frågan var vilken position han hade i slutet på matchen. Mål hungrig var han dock. Done har fortfarande chans att nå slutspel men man borde hållit tätt lite mer mot slutet. Nu tappade man lite målskillnad.
MATCHENS LIRARE: JOHAN WALLINDER, TÖSSINGER.