Serie A 11:e omgången 2007

MarknadsTaktik – TTG  2–3
M. Pelle Ericsson, Mikael Brunell. T. Peter de Clairac, Jack Melcher Claesson, Anders Sjöstrand.

För TTG betydde denna match slutspel eller inte och det märktes inledningsvis. Redan efter tre minuter fick TTG in 1-0 efter det att Peter de Clairacs strumprullare studsat in i gaveln. TTG fick då en skopa energi och bara minuterna senare stod det 2-0 på anslagstavlan. Det var duktiga de Clairac som med en genial passning friställde Jack Melcher Claesson inne i straffområdet och Jack hade bara att stöta in bollen i mål. Efterhand tuggade MT sig in i matchen och Robert Nordin drev fram och sköt ett vasst skott som tog i insidan på stolpen och gick längs mållinjen och ut och på returen var Pelle Ericsson framme och sköt bollen längs mållinjen igen men bollen gick inte in. Det gjorde den i den tionde minuten då Ericsson fick ett friläge och mycket behärskat bredsidade han in 1-2. TTG hade taktiken klar inför den andra halvleken och det var alla man hem och kriga för kung och fosterland och det gjorde man. MT hade bollen på motståndarens planhalva under de sju åtta inledande minuterna på den sista akten och man skapade faktiskt några fina lägen där Jonas Boström var närmast mål men lobben gick över. De tre sista minuterna blev högdramatiska. Först nickade Mikael Brunell in Ericssons fina hörna till 2-2. Sedan hände följande. Med 90 sekunder kvar sköt Nicklas Nordin klockrent i stolpens insida och bollen gick längs mållinjen och ut, precis som i första halvlek. På nytt dök Ericsson upp och sköt returen som rullade på mållinjen. Nikas Hedberg slängde sig och rafsade till sig bollen så att den låg under honom. MT spelare skrek på mål men det var helt omöjligt för domaren att se och TTG spelare sa att den inte var inne, vem vet. Istället för 3-2 till MT vilket skulle innebära missat slutspel för TTG så kontrade dom istället in 3-2, vilken avslutning. MT var givetvis besvikna men desto gladare var TTG. Vid oavgjort hade det troligtvis inte ha gått. Snacka om att ha marginalerna på sin sida. Tyvärr blev matchen Done och Digaloo inte den rysaren som spåddes.
MATCHENS LIRARE: PETER DE CLAIRAC, TTG.

Carat – Expressen  0-2 (WO)

Digaloo – Done  4–4
Di. Jonas Andersson 4. Do. Björn Schönbeck 2, Martin Berggren, Håkan Tranér.

Dimman låg tät över Sand Siro men både Digaloo och Done var lite besvikna över att TTG vunnit vilket medförde att denna match inte gällde något förutom äran förstås. Vi fick i alla fall se årets snabbaste mål. Från att domarens pipa ljöd till att bollen låg i nätet samt att domaren tittade på sin klocka och den visade fyra sekunder. Det var Björn Schönbeck som elegant lobbade in bollen. Man kunde tro att detta skulle tända Done med det var tvärtom. Digaloo kom i anfall efter anfall och skapade en tre bra chanser per omgående. Den vikarierande målvakten Sture Johansson var som en vägg och så hade han stolparna på sin sida som när Jonas Andersson nickade i ribban. Under en och samma minut, den nionde, vände sedan Digaloo 0-1 till 2-1 efter två mål av Andersson där det andra målet var en grann sak. En fin vändning och ett fint kliniskt skott i den bortre burgaveln ganska högt upp nära krysset. Jonas Persson hade sedan en gyllene kvitteringschans i slutminuten på första men bollen gick över. I början på andra var Digaloo det bättre laget och Simon Tonnanders nick var värt ett bättre öde än att träffa stolpens insida innan Johansson greppade tag i bollen på mållinjen. Istället för 3-1 kunde Done kontra in 2-2 genom Martin Berggren. Done gjorde alltså mål när Digaloo hade liret. Sedan blev det tvärtom. Done fick nya krafter i och med kvitteringsmålet och förde nu matchen under fyra fem minuter. Men då kontrade Digaloo in två snabba mål så att 2-2 blev till 4-2 och vid bägge gångerna stod Andersson som målskytt och därmed svarade han för hela fyra mål. Vi trodde nu att matchen var över men det skulle visa sig att den skulle vända igen. Med fyra kvar gjorde Schönbeck sitt andra mål för dagen och med tre kvar satte Håkan Tranér in 4-4 bollen. Digaloo satsade sedan allt för en seger men Done med supermålvakten Johansson i laget höll undan, det blev ett kryss. Reklamserien tackar Digaloo för en bra säsong men Done har en kvartsfinal i cupen kvar eller kan det bli mera?
MATCHENS LIRARE: JONAS ANDERSSON, DIGALOO.

Abby Norm – Tössinger  6–4
A. Dan Sahlin 4, Anders Knutsson, Martti Metso. T. Christian Bauer 2, Mikael Nilsson, Fredrik Persson.

Abby Norm avslutade Serie A säsongen med en riktig klang och jubel föreställning och Dan Sahlin hade lilla julafton. Innan matchuret visat tio minuter ledde AN med hela 3-0. Anders Knutsson slog in en retur till 1-0 efter ett stolpskott från Peter Göthe. 2-0 gjorde Sahlin och han gjorde även 3-0 målet efter årets dragning. Sahlin kom fri med målvakten men med flit väntade han in backen som han givetvis snurrade upp och sedan drog han målvakten. Inte ens Krobbe Lundberg på sin tid hade gjort det bättre. Dessutom klackade han in bollen bakom stödjebenet. Det finns ju Cruyff-vändning men nu finns det även Sahlin-dragning. Efter en kvart vaknade till sist Tössinger och helt plötsligt reducerade man två gånger inom en minut efter ett kliniskt kanonskott från Mikael Nilsson med vänstern. Även Christian Bauer sköt in bollen med sin känsliga vänsterfot. 3-0 blev alltså blixtsnabbt 3-2 men sedan blev 3-2 lika blixtsnabbt 5-2 i slutet på första efter mål av Sahlin igen och så visade Martti Metso att han har löd i dojan. I halvlek sa gubbarna i Tössinger att dom måste rycka upp sig och försöka gå ikapp varpå Sahlin gjorde sitt fjärde mål direkt i inledningen på halvleken. AN tröttnade mot slutet och det medföljde att Tössinger tryckte på ordentligt ett tag men närmare än ett 3-6 mål av Bauer och ett 4-6 mål från Fredrik Persson. Persson träffade även stolpen men AN vann rättvist. Man missar slutspelet trots en bra höst men man är kvar i cupen, lycka till båda lagen.
MATCHENS LIRARE: DAN SAHLIN, ABBY NORM.

BOW Reklam – HEGO  1–4

B. Hasse Pettersson. H. Martin Svensson, Erik Sylvén, Dennis Söderhäll, Janne Skogsberg.

HEGO avslutade säsongen på allra bästa sätt när man efter en riktigt bra genomförd match besegrade hittills formstarka BOW reklam med det klara siffrorna 4-1. Spelet ute på plan var det ganska jämt. HEGO inledde piggast och Martin Svensson dundrade in 1-0 med vänstern i den bortre gaveln. Erik Sylvén var ytterst nära att öka på till 2-0 men närskottet gick över. BOW tog sedan tag i taktpinnen men det var ett skenbart övertag eftersom dom hade vanskligt svårt att skapa de där riktigt heta lägena. Med tio kvar hade BOW stångat sig trötta mot HEGOS betongsäkra försvar varpå HEGO kontrade in både 2-0 och 3-0 inom loppet på två minuter. Sylvén var iskall när han lekte in det andra målet och det tredje gjordes av Dennis Söderhäll efter fint spel. Hasse Pettersson spräckte nollan efter en egen mycket bra prestation med två minuter kvar. Det hann aldrig bli någon nerv i matchen för 30 sekunder senare låg 4-1 bollen i nätet dit förpassad av Janne Skogsberg. Tomas Eriksson sprang för två men närmare än ett ribbskott kom han inte. BOW har både cupen och slutspelet att se fram emot medan det är slutspelat för HEGO. Man kan stolt konstatera att det saknades endast två poäng till en slutspelsplats.
MATCHENS LIRARE: TOMAS ERIKSSON, HEGO.

AGO – Svea  3–0
A. Peter Waltre 2, Per Jonsén.

AGO hade en liten chans att nå seriesegern med då krävdes en seger med hela 9-0 eller 10-1. Svea hade ett alldeles för bra försvarsspel för att det skulle inträffa. Första halvlek slöt 0-0. I den andra halvleken så ökade AGO takten och Peter Waltre gjorde tidigt 1-0. Marcus Berg nickade sedan hårt i stolpen men 2-0 kom fyra minuter senare och på nytt var det Waltre som höll sig framme. Fredrik Sträng träffade ribban innan Per Jonsén fastställde slutresultatet 3-0. AGO är för närvarande omöjliga att slå. Svea åker ur men vi hoppas att få se dem i Premier League nästa år. Jens Nyström var nära att spräcka nollan idag men hans dubbelchans räddades av Kristian Kaufmann. Thomas Endler sprang som aldrig förr och var vass i offensiven, tur att det inte var dopingkontroll denna morgon.
MATCHENS LIRARE: PETER WALTRE, AGO.